X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne "Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
Odpowiedz

"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2017, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona32 wrote:
    Czyli to moje plamienie półtorej tyg temu i częste sikanie to nie było chyba zapalenie pęcherza :) tylko już jakieś oznaki.
    Albo jedno i drugie...

Ona29 lubi tę wiadomość

• Posok82 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona32 wielkie gratulacje ciesze sie jak dziecko, jak masz mozliwosc to zrob bete a lekarz faktycznie moze nic nie widziec zalezy jak dobre bedzie mial oko i jak dobry sprzet do USG. Ale na koniec dnia super wiadomosc jacie :)

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • Posok82 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będę wróżyć z pieluch młodego ;)

Caro lubi tę wiadomość

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2017, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posok82 wrote:
    Będę wróżyć z pieluch młodego ;)
    No to patent juz masz

• ona32 Przyjaciółka

Wysłany: 7 listopada 2017, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posok82 wrote:
    Ona32 wielkie gratulacje ciesze sie jak dziecko, jak masz mozliwosc to zrob bete a lekarz faktycznie moze nic nie widziec zalezy jak dobre bedzie mial oko i jak dobry sprzet do USG. Ale na koniec dnia super wiadomosc jacie :)

z beta możne być problem bo mam na rano do pracy a nie wiem czy po południu można tez robić czy to musi być z krwi rannej? nie chce aby w pracy wiedzieli dopóki nie mam 100 % pewnośći

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2017, 17:45

ona32
  • Posok82 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona32 wrote:
    z beta możne być problem bo mam na rano do pracy a nie wiem czy po południu można tez robić czy to musi być z rannego sikania? nie chce aby w pracy wiedzieli dopóki nie mam 100 % pewnośći
    Bete robisz z krwi i nie trzeba być naczczo, wiec tylko musisz znaleźć punkt pobrań który pobiera po południu

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • ona32 Przyjaciółka

Wysłany: 7 listopada 2017, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już poprawiłam myślałam o krwi a napisałam z moczu to chyba z tego szczęścia.

Posok82 lubi tę wiadomość

ona32
  • Posok82 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona32 wrote:
    Już poprawiłam myślałam o krwi a napisałam z moczu to chyba z tego szczęścia.
    Jezeli mieszkasz w duzym miescie to nie bedziesz miala problemu z pobraniem krwi po pracy

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • ona32 Przyjaciółka

Wysłany: 7 listopada 2017, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już wyszukałam sobie punkt pobrań który do 17 przyjmuje. Mam nadzieje że jak jutro pójdę to w czwartek bedę już miała wynik bo mam już wizytę u ginekologa.

ona32
  • Martusia9 Przyjaciółka

Wysłany: 7 listopada 2017, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona32 wrote:
    Czyli to moje plamienie półtorej tyg temu i częste sikanie to nie było chyba zapalenie pęcherza :) tylko już jakieś oznaki.
    Jakie to bylo plamienie;) ja mialam w 16 dc cyklu po srosunku uplawy z krwia a a oqulke chyba byla 13 bo tak kluly mnie jajniki i sluzu bylo sporo temoeratura w pochwie dzis 36.9

9cs o 1 dzidziusia
    22.10.2016 7 tyg[*]puste jajo
    24lata
    Tsh 1.13
    1 cykl z CLO-luty
    Wkoncu nam sie uda
    Marzec bez wspomagaczy.. co ma byc to bedzie
  • ona32 Przyjaciółka

Wysłany: 7 listopada 2017, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia9 wrote:
    Jakie to bylo plamienie;) ja mialam w 16 dc cyklu po srosunku uplawy z krwia a a oqulke chyba byla 13 bo tak kluly mnie jajniki i sluzu bylo sporo temoeratura w pochwie dzis 36.9
    Martusia to moje plamienia to najpierw były takie liche nitki z krwią potem zafarbiony papier na jasno różowo 2 dni to trwało i to ciągłe sikanie . Było to prawie 2 tyg temu. Plamienia ustąpiły po tych 2 dniach i do dzisiaj nic nie miałam ani sikania ani plamień, także nie wiadomo czy to było zagnieżdżenie zarodka czy rzeczywiście to zapalenie pęcherza które mi dziewczyny sugerowały. Ciężko powiedzieć.

ona32
  • Martusia9 Przyjaciółka

Wysłany: 7 listopada 2017, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mialam na 2 dzien rozowy papier i minelo a mialas tak po stosunku czy normlnie i ile dni po owu? Albo w ktorym dniu cyklu

9cs o 1 dzidziusia
    22.10.2016 7 tyg[*]puste jajo
    24lata
    Tsh 1.13
    1 cykl z CLO-luty
    Wkoncu nam sie uda
    Marzec bez wspomagaczy.. co ma byc to bedzie
  • ona32 Przyjaciółka

Wysłany: 7 listopada 2017, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia9 wrote:
    Ja tez mialam na 2 dzien rozowy papier i minelo a mialas tak po stosunku czy normlnie i ile dni po owu? Albo w ktorym dniu cyklu

W 19 dniu cyklu zaczęły się te plamienia a ostatni stosunek miałam 17 dnia cyklu

ona32
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, mam pytanie do tych z Was, które brały duphaston. Jaką miałyście po nim miesiączkę? Moja trwała jeden dzień i była skąpa ... I nie wiem czy jest coś nie tak, czy to normalna reakcja po tabletkach?

03.2023💔 8tc 👼

01.2025🔜 ivf
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2017, 04:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:
    Hej dziewczyny, mam pytanie do tych z Was, które brały duphaston. Jaką miałyście po nim miesiączkę? Moja trwała jeden dzień i była skąpa ... I nie wiem czy jest coś nie tak, czy to normalna reakcja po tabletkach?

Witaj , słyszałam że właśnie Duphaston powoduje skąpe miesiączki
    Ja go mam własne przepisany na polepszenie tych @ , ze względu na naturalnie skąpe i krótkie okresy
    Tyle że u mnie cienkie endometrium i też nie ma się co zluszczac ....
    Badałas może swoje ?
    Po ostatniej tabletce okres przyszedł regularnie i był mnie skapy niż zazwyczaj
    Ale wiem że u Nas jedna z dziewczyn ma podobnie jak Ty :-)

• ona32 Przyjaciółka

Wysłany: 8 listopada 2017, 05:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona29 wrote:
    Witaj , słyszałam że właśnie Duphaston powoduje skąpe miesiączki
    Ja go mam własne przepisany na polepszenie tych @ , ze względu na naturalnie skąpe i krótkie okresy
    Tyle że u mnie cienkie endometrium i też nie ma się co zluszczac ....
    Badałas może swoje ?
    Po ostatniej tabletce okres przyszedł regularnie i był mnie skapy niż zazwyczaj
    Ale wiem że u Nas jedna z dziewczyn ma podobnie jak Ty :-)
    Witaj u mnie było wręcz odwrotnie. Miałam skąpe miesiączki wręcz skrzepy. Po dupku normalne krwawienia bez skrzepów. Okres miałam regularnie . Tak dupek na mnie dzialal

ona32
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2017, 05:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona32 wrote:
    Witaj u mnie było wręcz odwrotnie. Miałam skąpe miesiączki wręcz skrzepy. Po dupku normalne krwawienia bez skrzepów. Okres miałam regularnie . Tak dupek na mnie dzialal

Właśnie o tym pisze :-) na mnie działa podobnie jak na Ciebie
    Dlatego ja go miałam przepisany aby moje miesiączki były " lepsze " ;-)
    Jak się czujesz ? Robilas wczoraj bete ?

• ona32 Przyjaciółka

Wysłany: 8 listopada 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dzisiaj jadę po pracy zaraz a samopoczucie dopuki pewności nie będę miała to nie uwierzę chyba pozdrawiam

Posok82 lubi tę wiadomość

ona32
  • ona32 Przyjaciółka

Wysłany: 8 listopada 2017, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok beta zrobiona to czekamy na wyniki może na necie wieczorem już będą

KoniczynkaNaSzczęście, magdzia26, Posok82, Caro lubią tę wiadomość

ona32
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2017, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3mam kciuki❤

‹‹ 1119 1120 1121 1122 1123 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ