Forum Starając się - ogólne "Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
Odpowiedz

"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"

Oceń ten wątek:
  • magdzia26 Autorytet
    Postów: 6509 11640

    Wysłany: 8 listopada 2017, 16:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona32 wrote:
    Ok beta zrobiona to czekamy na wyniki może na necie wieczorem już będą
    Za piękna bete <3

    zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • ona32 Przyjaciółka
    Postów: 151 28

    Wysłany: 8 listopada 2017, 17:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane moja beta to 377.8 napiszcie coś bo z tego wynika że to już prawie 8 tydzień a ja miałam okres 8 października. Jak to mam rozumieć ?

    Posok82, magdzia26, calanthe, Marteczka93 lubią tę wiadomość

    ona32
  • ona32 Przyjaciółka
    Postów: 151 28

    Wysłany: 8 listopada 2017, 17:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A przepraszam dziewczyny to 5-6 tydzień źle poczytałam czyli beta się teraz zgadza z radości to niewiem co już piszę:):)

    magdzia26, Caro lubią tę wiadomość

    ona32
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 8 listopada 2017, 17:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona32 wrote:
    Kochane moja beta to 377.8 napiszcie coś bo z tego wynika że to już prawie 8 tydzień a ja miałam okres 8 października. Jak to mam rozumieć ?
    Wow no to super❤❤❤
    Okres sie zdarza w ciąży. ..tzn nie jest to okres...

  • ona32 Przyjaciółka
    Postów: 151 28

    Wysłany: 8 listopada 2017, 17:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro jeszcze do lekarza i już będzie komplet badań

    ona32
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 8 listopada 2017, 17:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona32 wrote:
    Jutro jeszcze do lekarza i już będzie komplet badań
    Super wieści...
    Ile sie staralas?

  • ona32 Przyjaciółka
    Postów: 151 28

    Wysłany: 8 listopada 2017, 17:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    w listopadzie równy rok mija

    ona32
  • ona32 Przyjaciółka
    Postów: 151 28

    Wysłany: 8 listopada 2017, 17:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko boję sie o te moja tarczycę bo mam niedoczynność a endokrynolog dopiero na 27 mam . Mam nadzieję że ginek jutro też coś na ten temat powie.

    ona32
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 8 listopada 2017, 17:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona32 wrote:
    Tylko boję sie o te moja tarczycę bo mam niedoczynność a endokrynolog dopiero na 27 mam . Mam nadzieję że ginek jutro też coś na ten temat powie.
    Nie martw sie na zapas

  • Posok82 Autorytet
    Postów: 1229 673

    Wysłany: 8 listopada 2017, 18:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona32 to teraz oby ciąża pięknie się rozwijała :) czyli zyczę nudnych 9 miesięcy :)

    zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • ona32 Przyjaciółka
    Postów: 151 28

    Wysłany: 8 listopada 2017, 18:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziękuję wam tyle wsparcia z waszej strony. Chciałam tylko powiedzieć że tak od 2 miesięcy zaczęłam dbać bardziej o dietę i w końcu regularnie zażywać witaminę D, bo brałam ją w kratkę kiedy mi się przypomniało. Nie wiem czy to miało na to jakiś wpływ, ale bardzo się cieszę

    ona32
  • Butterfly23 Przyjaciółka
    Postów: 178 36

    Wysłany: 8 listopada 2017, 18:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona32 wrote:
    Witaj u mnie było wręcz odwrotnie. Miałam skąpe miesiączki wręcz skrzepy. Po dupku normalne krwawienia bez skrzepów. Okres miałam regularnie . Tak dupek na mnie dzialal

    Nie badałam, ale w piątek idę do lekarza, wiec na pewno się tym zainteresuje. Ogólnie mam „normalne” miesiączki, tylko ta teraz po dupku była taka..

    Ona32 wielkie gratulacje!!! Dużo zdrowia, sił i spokoju ❤️

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2017, 18:15

    Niedoczynność, hashi, IO, MTHFR, hiperprolaktynemia, PCOS, hiperinsulinemia
    05.2019: IUI 😞
    01.2020: Laparoskopia✔️
    Histeroskopia z chromotubacją✔️

    HOMA-IR: 5,32 glucophage 1000 2x1
    TSH 07.2019- 3,5/05.2020- 1,1/ 09.2020- 1,9/ 01.2021- 1,05

    03.2020- pierwsza naturalna owulacja od 2,5 roku 👍
    04-09.2020- starania na naturalnych cyklach
    10.2020- Puregon/ acard 75/ ovitrelle/ progesterone/ folian 400
    10.2020- IUI 😞
    Puregon/ acard 150/ folian/ wit. B12/ żelazo/ ovitrelle/ progesterone
    05.12.2020- Puregon/ acard 150/ folian/ ovitrelle/ luteina 200
    🦠
    01.2021
    Leki + suplementy
    Naturalna owulacja
    02.2021
    Szpital- diagnostyka hormonalna
    ———————————
    -3kg
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 9 listopada 2017, 05:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona 32 gratuluje z całego serca <3
    I nie zamartwiaj się na zapas:-) ma być dobrze i musi być:-) i będzie:-)


    Caro no to jak to normalne to kamień z serca :-)
    Może jakieś aktualne zdjęcie Tosi?

    Posok Przemuś?

    Magdzia a a Ty jak tam nadal w dwupaku?

    Mnie coś tempka odbić nie chce .
    . :-/

    Edit: Magdzia teraz patrzę Ty masz być jeszcze w dwupaku!! ;-)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2017, 05:25

    magdzia26 lubi tę wiadomość

  • ladybag Autorytet
    Postów: 738 434

    Wysłany: 9 listopada 2017, 06:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona32 wrote:
    Tylko boję sie o te moja tarczycę bo mam niedoczynność a endokrynolog dopiero na 27 mam . Mam nadzieję że ginek jutro też coś na ten temat powie.

    Pierwsze to gratuluje i nudnej ciazy zycze :)

    A o niedoczynnosc sie nie martw. Jak Ci TSH skoczy to najwyzej wieksza dawke lekow dostaniesz i tyle.
    Ja mialam wizyty co miesiac wiec ten 27 to wcale nie taki odlegly nie martw sie :)

    Aniołki [*][*]

    8p3ougpjeaw2i60x.png
  • ona32 Przyjaciółka
    Postów: 151 28

    Wysłany: 9 listopada 2017, 08:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dzisiaj wzięłam opiekę w pracy bo po południu do tego lekarza i nie wiem czy to był dobry pomysł nie iść ponieważ za dużo myślę. Prawie całą noc nie spałam masakra. Dziennie od kiedy wiem że zostanę mama śnią mi się koszmary nocne związane z ciążą. Mam nadzieje że wieczorem będę już spokojna po wizycie.

    ona32
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2133 683

    Wysłany: 9 listopada 2017, 08:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Mogę do Was dołączyć?

    Przede wszystkim gratuluję dziewczynom zafasolowanym. Przeważnie udzielam się na grupie Listopadowych testerek. Jutro idę na betę... Ale brakuje mi już sił na starania... :(

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2017, 08:50

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina Do 2000, nać, colostrum

    Suple On. Witamina C 500,

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • ona32 Przyjaciółka
    Postów: 151 28

    Wysłany: 9 listopada 2017, 09:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    Hej dziewczyny. Mogę do Was dołączyć?

    Przede wszystkim gratuluję dziewczynom zafasolowanym. Przeważnie udzielam się na grupie Listopadowych testerek. Jutro idę na betę... Ale brakuje mi już sił na starania... :(


    Hej MałaMi a ile te woje starania już trwają? Ja tez nie miałam sił. Co staranie to coraz bardziej człowiek odchodził od zmysłów. a wczoraj beta wyszła i dziś do lekarza lecę zobaczyć co tam z fasolką także proszę nie poddawaj się.

    ona32
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2133 683

    Wysłany: 9 listopada 2017, 09:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    10 miesięcy, 2 miesiąc stymulacji w tym miesiącu były dwa jajeczka w dwóch jajnikach... od 27-29 mieliśmy się starać... 30.10 zacząć brać luttagen a 1.11 miałam 3 razy dziwne kłócie jajnika lewgo i raz piersi lewej i lekki zabarwiony na brunatno śluz. a Dzisiaj już czuję duże bóle małpowe... Liczyłam na ten cykl... bo już powoli brakuje mi siły... przez pół roku na luzie od kąd zaczęłam chodzić do lekarza badać się to coraz ciężej to przechodzę...

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2017, 09:21

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina Do 2000, nać, colostrum

    Suple On. Witamina C 500,

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • ona32 Przyjaciółka
    Postów: 151 28

    Wysłany: 9 listopada 2017, 09:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    10 miesięcy, 2 miesiąc stymulacji w tym miesiącu były dwa jajeczka w dwóch jajnikach... od 27-29 mieliśmy się starać... 30.10 zacząć brać luttagen a 1.11 miałam 3 razy dziwne kłócie jajnika lewgo i raz piersi lewej i lekki zabarwiony na brunatno śluz. a Dzisiaj już czuję duże bóle małpowe... Liczyłam na ten cykl... bo już powoli brakuje mi siły... przez pół roku na luzie od kąd zaczęłam chodzić do lekarza badać się to coraz ciężej to przechodzę...

    Miałam podobnie tylko że dawałam sobie rok czasu bez żadnych wspomagaczy ponieważ lekarz stwierdził że nic na drodze nie stoi. Bałam się że to ze strony męża i planowaliśmy nawet już badanie nasienia ale już nie jest potrzebne. jedynie co się od 2 miesięcy u mnie zmieniło to zaczęłam się zdrowiej odżywiać i regularnie zażywać witaminę D którą mi przepisała endokrynolog bo brałam ją w kratkę kiedy mi się przypomniało. nie wiem czy to na to miało jakiś wpływ ale udało się. Także nie poddawaj się i trzymam kciuki.

    ona32
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2133 683

    Wysłany: 9 listopada 2017, 09:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona32 bardzo Ci gratuluję :) A czułaś że zaszłaś? miałaś bóle okresowe?

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina Do 2000, nać, colostrum

    Suple On. Witamina C 500,

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
‹‹ 1120 1121 1122 1123 1124 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego