Forum Starając się - ogólne "Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
Odpowiedz

"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 9 listopada 2017, 17:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona32 wrote:
    W 33 dniu syklu do lekarza poszłam. Mówił że mam długie cykle bo 32 aż i macice w tyłozgięciu.

    To ledwo 4 tydzień
    Nic się nie martw wszystko będzie dobrze ;-) na następnej wizycie może już być i zarodek i serduszko
    Co Ci po pustym pecherzyku ciążowym- nie uspokoilo by Cię to na tym etapie ewentualnie tylko to moglaby zobaczyć
    Wszystko będzie dobrze ;-)

  • ona32 Przyjaciółka
    Postów: 151 28

    Wysłany: 9 listopada 2017, 18:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem tylko przeraża mnie fakt że prawie 2 tyg do pracy muszę jeszcze chodzić ponieważ warunki mi tam bardzo nie sprzyjaja

    ona32
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2531 827

    Wysłany: 9 listopada 2017, 18:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona29 wrote:
    Jak beta?


    Na bete jutro z rana idę :)

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina D 2000, nac, colostrum,acard 75,

    Suple On. Supramen, maca

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 9 listopada 2017, 18:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 12:59

  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2531 827

    Wysłany: 10 listopada 2017, 07:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny beda zrobiona. Czekam na wyniki będą dzisiaj po 21.

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina D 2000, nac, colostrum,acard 75,

    Suple On. Supramen, maca

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • myszkaka Autorytet
    Postów: 961 853

    Wysłany: 10 listopada 2017, 08:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum, super że się w końcu coś wyjaśniło. Mocno trzymam kciuki za szybkie powodzenie, bo jeśli endo było przeszkodą to teraz tylko czekać na efekty starań :))

    Ona32 gratuluję ciąży :)

    f2wli09k0vt5rkls.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 10 listopada 2017, 09:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 12:59

  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2531 827

    Wysłany: 10 listopada 2017, 12:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie chyba nie potrzebnie zrobiłam betę. Bo Mam plamienie przed malpowe: (

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina D 2000, nac, colostrum,acard 75,

    Suple On. Supramen, maca

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • calanthe Autorytet
    Postów: 2638 2595

    Wysłany: 10 listopada 2017, 13:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2020, 13:57

    c2hjp1.png
    jyXOp2.png
  • Posok82 Autorytet
    Postów: 1229 673

    Wysłany: 10 listopada 2017, 14:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    U mnie chyba nie potrzebnie zrobiłam betę. Bo Mam plamienie przed malpowe: (
    A który to dpo?

    zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • ona32 Przyjaciółka
    Postów: 151 28

    Wysłany: 10 listopada 2017, 15:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny. Doradźcie może coś. Test ok beta ok , lekarz nic nie widzi kazał dopiero tego 23 przyjść na badania. Trochę się martwię, bo to daleki okres ten 23 a warunki pracy trochę mi nie sprzyjają tej ciąży. Tak myślałam żeby w przyszłym tyg iść jeszcze raz na betę aby się uspokoić. Co o tym sądzicie. I tak myślę że jeżeli się potwierdzi to pójdę do zwykłego lekarza rodzinnego wyjaśnię jej sprawę i i poproszę o to l4 do 23.

    ona32
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 10 listopada 2017, 17:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona32 wrote:
    Witajcie dziewczyny. Doradźcie może coś. Test ok beta ok , lekarz nic nie widzi kazał dopiero tego 23 przyjść na badania. Trochę się martwię, bo to daleki okres ten 23 a warunki pracy trochę mi nie sprzyjają tej ciąży. Tak myślałam żeby w przyszłym tyg iść jeszcze raz na betę aby się uspokoić. Co o tym sądzicie. I tak myślę że jeżeli się potwierdzi to pójdę do zwykłego lekarza rodzinnego wyjaśnię jej sprawę i i poproszę o to l4 do 23.

    Hej jeśli czujesz że Twoja praca może zagrażać ciąży to jak najbardziej nie zastanawiaj się.
    Bete najlepiej dobrze powtórzyć po 48 h od poprzedniej ale jak zrobisz wpiszesz w kalkulator przyrostu powinien obliczyć prawidłowość - chociaż czy jest sens się tak denerwować? Czasem prawidłowo nie przerasta a wszystko ok jest potem rusza jak torpeda w górę
    Spróbuj sobie załatwić l4 u rodzinnego nieiwem zasymuluj cokolwiek będzie bezpieczniej :-)


    Mala Mi
    A skąd przekonanie że to przed okresowe? Większość dziewczyn w tych dniach oczekujących @ plamily :-P
    Ja się do nich zaliczam ;-)

  • ona32 Przyjaciółka
    Postów: 151 28

    Wysłany: 10 listopada 2017, 17:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za radę, ale szczerze to powiem doktorowi od razu o co chodzi myślę że to zrozumie i da mi , poza tym mam od razu badania do ginekologa przynieść na ta wizytę tego 23 także chciałam aby mi wypisała skierowanie na nie .

    ona32
  • Posok82 Autorytet
    Postów: 1229 673

    Wysłany: 10 listopada 2017, 18:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona32 wrote:
    Dziękuję za radę, ale szczerze to powiem doktorowi od razu o co chodzi myślę że to zrozumie i da mi , poza tym mam od razu badania do ginekologa przynieść na ta wizytę tego 23 także chciałam aby mi wypisała skierowanie na nie .
    A chcesz aby w pracy juz wiedzieli o ciazy, bo na zwolnieniu lekarskim trzeba podac przyczyne i lekarz wpisze zapewne ciaze.

    zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • ona32 Przyjaciółka
    Postów: 151 28

    Wysłany: 10 listopada 2017, 18:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chce żeby wiedzieli ale lekarz pierwszego kontaktu w l4 nie pisze chyba o ciąży jak to jest?

    ona32
  • Posok82 Autorytet
    Postów: 1229 673

    Wysłany: 10 listopada 2017, 19:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musi podac z jakiego powodu jest zwolnienie i jak najbardziej moze wpisac ciaze wiec dobrze by bylo abys sie dobrze z nim dogadala

    zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • ona32 Przyjaciółka
    Postów: 151 28

    Wysłany: 10 listopada 2017, 19:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    To sama nie wiem. Nie mam pojęcia co teraz zrobić czy powiedzieć lekarzowi prawdę czy zasymulować. Jakoś nie parafie kłamać.

    ona32
  • Posok82 Autorytet
    Postów: 1229 673

    Wysłany: 10 listopada 2017, 20:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie da rady sie z nim dogadac powiedziec prawde ale tez wspomniec ze na tym etapie nie chcesz aby w pracy wiedzieli?

    zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • ona32 Przyjaciółka
    Postów: 151 28

    Wysłany: 10 listopada 2017, 21:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będę próbować zobaczymy co się da załatwić.

    ona32
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 10 listopada 2017, 22:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona32 wrote:
    Będę próbować zobaczymy co się da załatwić.
    Na zwolnieniy nie widac kodu choroby - teraz jest ochrona danych i pracodawca nie ma prawa wiedziec. Tyljo Zus wie.

‹‹ 1122 1123 1124 1125 1126 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego