Forum Starając się - ogólne "Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
Odpowiedz

"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"

Oceń ten wątek:
  • Posok82 Autorytet
    Postów: 1229 673

    Wysłany: 10 listopada 2017, 23:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Załamana85 wrote:
    Na zwolnieniy nie widac kodu choroby - teraz jest ochrona danych i pracodawca nie ma prawa wiedziec. Tyljo Zus wie.
    O no patrz to w tym roku ja jak i moj M mielismy podane, ciekawe od czego to zalezy

    zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2531 827

    Wysłany: 10 listopada 2017, 23:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posok82 wrote:
    A który to dpo?

    12. Test negatywny: (

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina D 2000, nac, colostrum,acard 75,

    Suple On. Supramen, maca

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • Posok82 Autorytet
    Postów: 1229 673

    Wysłany: 11 listopada 2017, 01:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    12. Test negatywny: (
    Tulę <3

    zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • ladybag Autorytet
    Postów: 738 434

    Wysłany: 11 listopada 2017, 08:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum ciesze sie ze wkoncu cos sie ruszylo :) szkoda tylko ze tylu lekarzy badalo i zaden nie wpadl na to by sprawdzic endometrioze :/
    Co sie nadenerwowalas to Twoje.. ale teraz glowa do gory i brac sie do roboty :D trzymam mocno kciuki :*

    Co do zwolnienia, lekarza i pracy.
    Cos z tą widocznoscia kodu mi sie nie widzi.. bo jak place beda wiedzialy jak obliczyc wynagrodzenie?
    Na zwyklym zwl jest 80% a na ciazowym 100% wiec jesli na zwl nie ma kodu to skad maja wiedziec jak wyliczyc? Jakos musza a skoro tak to w pracy beda wiedziec.

    Dodatkowo apropo lekarza. Ja bedac w 1 ciazy poszlam do lekarza i powiedzialam ze mam b stresujaca prace i nie chce ryzykowac ale tez nie chce by wiedzieli o ciazy bo to za wczesnie i roznie moze byc i wystawil mi chorobowe normalnie. Zalezy na jakiego lekarza trafisz - ja bym sprobowala.


    A ja badalam TSH bo cos laktacja mi siada i wyszlo mi 0,01 !!! Masakra
    Czy jest na sali Gaduaaa?
    Czy samo odstawienie euthyroxu poprawi mi wynik?
    Dostac sie teraz do endo graniczy z cudem :/

    Aniołki [*][*]

    8p3ougpjeaw2i60x.png
  • Martusia9 Przyjaciółka
    Postów: 264 25

    Wysłany: 11 listopada 2017, 08:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dxiewczyny pomocy wczoraj jak wstalam 5:30 poszlam spac 1:30 a dzis 6:30 i sie krecilam w łózku czemu tak jak ja kocham spac:(

    9cs o 1 dzidziusia
    22.10.2016 7 tyg[*]puste jajo
    24lata
    Tsh 1.13
    1 cykl z CLO-luty
    Wkoncu nam sie uda
    Marzec bez wspomagaczy.. co ma byc to bedzie
  • magdzia26 Autorytet
    Postów: 6509 11640

    Wysłany: 11 listopada 2017, 09:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona32 wrote:
    Witajcie dziewczyny. Doradźcie może coś. Test ok beta ok , lekarz nic nie widzi kazał dopiero tego 23 przyjść na badania. Trochę się martwię, bo to daleki okres ten 23 a warunki pracy trochę mi nie sprzyjają tej ciąży. Tak myślałam żeby w przyszłym tyg iść jeszcze raz na betę aby się uspokoić. Co o tym sądzicie. I tak myślę że jeżeli się potwierdzi to pójdę do zwykłego lekarza rodzinnego wyjaśnię jej sprawę i i poproszę o to l4 do 23.
    Możesz iść do rodzinnego jak najbardziej powiedzieć jak sprawa wygląda i poprosić o l4 bez kodu ciazowego bo tak można na początku ja tak robiłam w poprzedniej ciąży bo bałam się na początku mowic...

    Posok82 lubi tę wiadomość

    zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet
    Postów: 6509 11640

    Wysłany: 11 listopada 2017, 09:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posok82 wrote:
    O no patrz to w tym roku ja jak i moj M mielismy podane, ciekawe od czego to zalezy
    Oczywiście że jest podany kod

    ladybag, Posok82 lubią tę wiadomość

    zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 11 listopada 2017, 09:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 12:59

  • Martusia9 Przyjaciółka
    Postów: 264 25

    Wysłany: 11 listopada 2017, 15:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://t-time.pl/kobieta/objawy-ciazy pattzcie co znalazlam

    9cs o 1 dzidziusia
    22.10.2016 7 tyg[*]puste jajo
    24lata
    Tsh 1.13
    1 cykl z CLO-luty
    Wkoncu nam sie uda
    Marzec bez wspomagaczy.. co ma byc to bedzie
  • myszkaka Autorytet
    Postów: 961 853

    Wysłany: 12 listopada 2017, 07:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w 10tc byłam przeziębiona, lekarka dała l4 na tydzień i nie wpisała żadnego kodu. Nic jej nie mówiłam że ma nie wpisywać, a o ciąży wiedziała. Za to jak się już przyznałam w pracy to kazali przynieść zaświadczenie od lekarza. Może teraz kodu nie piszą tylko kadry mają zaświadczenie i wiedzą jak liczyć. Nie wiem

    f2wli09k0vt5rkls.png
  • ona32 Przyjaciółka
    Postów: 151 28

    Wysłany: 12 listopada 2017, 07:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za rade chyba jej powiem na czym sprawa stoi

    ona32
  • ona32 Przyjaciółka
    Postów: 151 28

    Wysłany: 13 listopada 2017, 08:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny. Wczoraj wieczorem dopadł mnie straszny ból żołądka . Nic szczególnego nie zjadłam co by mogło mi zaszkodzić. Dostałam okropnej biegunki osłabienie poty i drętwienie rąk. Czy to może w tym pierwszym trymestrze w czymś zaszkodzić?

    ona32
  • Posok82 Autorytet
    Postów: 1229 673

    Wysłany: 13 listopada 2017, 14:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona32 wrote:
    Witajcie dziewczyny. Wczoraj wieczorem dopadł mnie straszny ból żołądka . Nic szczególnego nie zjadłam co by mogło mi zaszkodzić. Dostałam okropnej biegunki osłabienie poty i drętwienie rąk. Czy to może w tym pierwszym trymestrze w czymś zaszkodzić?
    Tylko spokojnie, przez cala ciaze jeszcze nie raz bedziesz miala najrozniejsze dolegliwosci (niekoniecznie ciazowe) pamietaj tylko zeby uwazac z lekami, w tym przypadku mysle ze za mocno sie stresujesz nowa sytuacja, mysl pozytywnie bo zwariujesz :)

    zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • ona32 Przyjaciółka
    Postów: 151 28

    Wysłany: 13 listopada 2017, 22:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posok82 wrote:
    Tylko spokojnie, przez cala ciaze jeszcze nie raz bedziesz miala najrozniejsze dolegliwosci (niekoniecznie ciazowe) pamietaj tylko zeby uwazac z lekami, w tym przypadku mysle ze za mocno sie stresujesz nowa sytuacja, mysl pozytywnie bo zwariujesz :)


    Przetrwałam to żadnych lekarstw nie wzięłam wolę nie ryzykować, ale idę jutro do lekarza, Warunki pracy mi niestety nie sprzyjają dziś przy zapachu rozpuszczalników robiłam także nie chcę ryzykować

    ona32
  • Posok82 Autorytet
    Postów: 1229 673

    Wysłany: 14 listopada 2017, 01:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona32 wrote:
    Przetrwałam to żadnych lekarstw nie wzięłam wolę nie ryzykować, ale idę jutro do lekarza, Warunki pracy mi niestety nie sprzyjają dziś przy zapachu rozpuszczalników robiłam także nie chcę ryzykować
    W takich warunkach praca to nie najlepszy pomysl,jak najszybciej idz na L4

    zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • ona32 Przyjaciółka
    Postów: 151 28

    Wysłany: 14 listopada 2017, 09:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dzisiaj u lekarza rodzinnego ale mają komplet dlatego muszę jakoś do jutra przetrwać ponieważ jutro dopiero mam wizytę. Dziewczyny dlaczego mam jakieś najgorsze myśli że coś może być nie tak. Wizyta u gina dopiero za tydzień w czwartek. Ja zwariuje do tego czasu. To będzie 47 dzień cyklu już wtedy czyli około 7 tydzień ciąży. Mam nadzieję że lekarz mnie znowu z kwitkiem nie wyśle do domu że tym razem już coś będzie już widział

    ona32
  • Posok82 Autorytet
    Postów: 1229 673

    Wysłany: 14 listopada 2017, 13:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona32 wrote:
    Byłam dzisiaj u lekarza rodzinnego ale mają komplet dlatego muszę jakoś do jutra przetrwać ponieważ jutro dopiero mam wizytę. Dziewczyny dlaczego mam jakieś najgorsze myśli że coś może być nie tak. Wizyta u gina dopiero za tydzień w czwartek. Ja zwariuje do tego czasu. To będzie 47 dzień cyklu już wtedy czyli około 7 tydzień ciąży. Mam nadzieję że lekarz mnie znowu z kwitkiem nie wyśle do domu że tym razem już coś będzie już widział
    Normalne że się denerwujesz pamoętam jak mocno się denerwowałam przed wizytą na której powinno być słychać serduszko albo przed tzw genetycznymi. Teraz lekarz powinien już widzieć, za pierwszym razem byłaś poprostu za wcześnie, jak jesteś w domu musisz koniecznie się czymś zajać np gotowanie sprzątanie, czytanie musisz zająć czymś mózg bo teraz zamartwianie się nic nie da a czas będzie ci się bardzo dłużył, a tak poza tym to jak się czujesz?

    zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • ona32 Przyjaciółka
    Postów: 151 28

    Wysłany: 15 listopada 2017, 00:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posok82 wrote:
    Normalne że się denerwujesz pamoętam jak mocno się denerwowałam przed wizytą na której powinno być słychać serduszko albo przed tzw genetycznymi. Teraz lekarz powinien już widzieć, za pierwszym razem byłaś poprostu za wcześnie, jak jesteś w domu musisz koniecznie się czymś zajać np gotowanie sprzątanie, czytanie musisz zająć czymś mózg bo teraz zamartwianie się nic nie da a czas będzie ci się bardzo dłużył, a tak poza tym to jak się czujesz?
    Czuję się dobrze. Nie mam jak narazie wielkich objawów ciąży coś mnie tam kłuje ylko lekko w tych jajnikach, piersi mam takie nabrzmiałe jedynie i trochę mnie w brzuchu rozpycha a tak pyzatym żadnych mdłości nie mam. Dziękuję za słowa otuchy. Jutro dam znać czy dostałam to l4 pozdrawiam.

    ona32
  • ona32 Przyjaciółka
    Postów: 151 28

    Wysłany: 15 listopada 2017, 11:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie wróciłam od rodzinnego. Wszystko poszło tak jak miało. Pani doktor bardzo wyrozumiała od razu l4 mi dała i nie zaznaczyła w nim że w ciąży jestem, także jestem już spokojna i czekam do przyszłego czwartku na te wizytę u ginekologa.

    Posok82, ladybag lubią tę wiadomość

    ona32
  • Posok82 Autorytet
    Postów: 1229 673

    Wysłany: 15 listopada 2017, 14:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona32 wrote:
    Witajcie wróciłam od rodzinnego. Wszystko poszło tak jak miało. Pani doktor bardzo wyrozumiała od razu l4 mi dała i nie zaznaczyła w nim że w ciąży jestem, także jestem już spokojna i czekam do przyszłego czwartku na te wizytę u ginekologa.
    I super teraz wypoczywaj i myśl pozytywnie :)

    zrz6tgf6f6ae64c2.png
‹‹ 1123 1124 1125 1126 1127 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Układ immunologiczny a problemy z płodnością, czyli czym jest niepłodność immunologiczna

Układ immunologiczny, czyli inaczej odpornościowy ma niebagatelny wpływ na płodność. Niekiedy czynniki immunologiczne mogą być bezpośrednią przyczyną niepłodności. Czy problemy z implantacją zarodka albo nawracającymi poronieniami mogą być wywołane przez czynniki immunologiczne? W jakich przypadkach rozważyć konsultację ze specjalistą - immunologiem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego