Forum Starając się - ogólne "Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
Odpowiedz

"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"

Oceń ten wątek:
  • ona32 Przyjaciółka
    Postów: 151 28

    Wysłany: 9 listopada 2017, 09:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    Ona32 bardzo Ci gratuluję :) A czułaś że zaszłaś? miałaś bóle okresowe?


    Witaj dziękuję. Miałam zwykłe bóle okresowe jak co miesiąc, bóle piersi kłucie w jajnikach nic po za tym. Jedynie przypuszczenia to takie że zawsze przed okresem tak 3-4 dni przed miałam plamienia a tym razem ich nie miałam.

    ona32
  • calanthe Autorytet
    Postów: 2626 2564

    Wysłany: 9 listopada 2017, 09:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2020, 13:57

    c2hjp1.png
    n3d7p2.png
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2524 823

    Wysłany: 9 listopada 2017, 11:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje dziewczyny. Zobaczymy co jutrzejszy dzień przyniesie

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina D 2000, nac, colostrum,acard 75,

    Suple On. Supramen, maca

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • Caro Autorytet
    Postów: 3469 3801

    Wysłany: 9 listopada 2017, 11:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :**

    Ona32 gratuluję!! :* Piękna beta. Niedoczynności się nie przejmuj. Ja miałam i wystraczy dostosować leki. Jaką masz dawkę i ostatni wynik tsh i ft4?

    Ona29 Kochana, ale wykresik masz ładny :-) może tempka zaraz odbije. I jak ładnie wycelowana owu. Noo problemy brzuszkowe to podobno bardzo częsty problem zaraz po kolce u niemowlaków.
    A proszę bardzo, aktualne zdjęcie Mojej Księżniczki <3 Ma już MIESIĄC!

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7aa86790b1aa.jpg

    [nie cytujcie bo zaś usunę ;-) )

    MalaMi dokładnie tak jak piszą Dziewczyny, dopóki nie ma Małpy jest nadzieja ;-)

    MałaMi90, Misiola84, Karolina2787, magdzia26 lubią tę wiadomość

    klz9y2v4ski539qg.png
    m3sxdqk3dstefw9d.png

    06.2016 💔
    11.2016 💔
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸 Córeczka 💗 38+4 💗 3480g - 53cm
    25.06.2021 ⏸️
    27.09.2021 16+6 182g 💙 Czekamy na Synka 💙
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2524 823

    Wysłany: 9 listopada 2017, 12:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczna kruszynka ;)

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina D 2000, nac, colostrum,acard 75,

    Suple On. Supramen, maca

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • ona32 Przyjaciółka
    Postów: 151 28

    Wysłany: 9 listopada 2017, 12:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje ostatnie tsh było w czerwcu robione i wynosi 1,17 a ft4 13,8. euthyroh 50 biorę ale endokrynolog mówiła że gdybym zaszła w ciążę to zaraz zwiększyć do półtorej.

    ona32
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 9 listopada 2017, 12:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi - witaj :-)
    Ja miałam typowo okresowe bóle;-) a okazało się inaczej :-P


    Caroooooooo jaka ona cudna jest!!!!! <3 <3
    Oficjalnie czuje się jej ciocią !!! Uwielbiam ja <3 jakoś taki mam do niej sentyment nie wiem czemu <3 wycalowac proszę księżniczkę odemnie:-)
    A co do mojego wykresu , no niby trafione ale właśnie ta tempka taka cienka :-/
    Jeszcze dziś tak mnie krzyża napier.... wytrzymać nie idzie:-/

    MałaMi90, magdzia26 lubią tę wiadomość

  • Posok82 Autorytet
    Postów: 1229 673

    Wysłany: 9 listopada 2017, 14:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona32 to normalne że się denerwujesz niestety teraz już tak będzie, nerwy przed każdym USG :) ale misisz być dobrej myśli :)

    Caro śliczna Tosia tylko ją całować :D

    Witaj MałaMi, chyba wiekszość dziewczyn uważała szczęśliwy cykl za straconywięc głowa do góry poki @ nie ma jest nadzieja :)

    A mój Przemuś turla się po całym pokoju i najbardziej mu odpowiadają psie zabawki :) a dzisiaj byliśmy u laryngologa w CZD bo młody ma od urodzenia plamkę/cystę na języku ale wszystko dobrze musimy tylko obserwować i za jakiś czad do kontroli

    zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • Posok82 Autorytet
    Postów: 1229 673

    Wysłany: 9 listopada 2017, 14:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona29 wykres ładnie się pnie w górę jakieś gusła odprawię aby tempka mie spadała :)

    Załamana85 nie wiem jak to normalnie u ciebie ale już 12dpo a tempa w górze, wiem że robiłaś bete ale ja jeszcze trzymam kciuki :)

    zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 9 listopada 2017, 16:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posok82 wrote:
    Ona29 wykres ładnie się pnie w górę jakieś gusła odprawię aby tempka mie spadała :)

    Załamana85 nie wiem jak to normalnie u ciebie ale już 12dpo a tempa w górze, wiem że robiłaś bete ale ja jeszcze trzymam kciuki :)


    No oczywiście bym chciała ale przeczuc żadnych nie mam ....
    Pozatym jakoś tak już mnie okresowo brzuch boli , no i w poprzednim cyklu temperatura o tym czasie był a już wyższa no CHYBA że jeszcze zarodek się gnieździ albo zaczyna;-)
    Zawsze nadzieja jest...
    Ale mój by miał prezent na urodziny bo 18 ma :-P

    Posok82 lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 9 listopada 2017, 16:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posok82 wrote:
    Ona29 wykres ładnie się pnie w górę jakieś gusła odprawię aby tempka mie spadała :)

    Załamana85 nie wiem jak to normalnie u ciebie ale już 12dpo a tempa w górze, wiem że robiłaś bete ale ja jeszcze trzymam kciuki :)

    Dziś test tez byl bialutki...ale wiem ze póki nie [email protected] to jest cien nadzieji..

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 9 listopada 2017, 16:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posok mi zawsze dzien przed lub dopiero w [email protected] soafa temp..miesiac temu tez cały czas bylo 37.3 a potem nagle 36.6 i @

  • Posok82 Autorytet
    Postów: 1229 673

    Wysłany: 9 listopada 2017, 16:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Załamana85 wrote:
    Posok mi zawsze dzien przed lub dopiero w [email protected] soafa temp..miesiac temu tez cały czas bylo 37.3 a potem nagle 36.6 i @
    Oj ale mnie sprowadziłaś na ziemię, wiem że staracie się już bardzo długo więc wreszcie musi zaskoczyć :)

    zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 9 listopada 2017, 16:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja 9 lat....wiec tylko cud może sie zdarzyć...

  • ona32 Przyjaciółka
    Postów: 151 28

    Wysłany: 9 listopada 2017, 17:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny wróciłam od lekarza ale narazie nic nie widać na usg . Mam przyjść dopiero 23 listopada późno jakoś ale czekam. trochę mnie to zmartwiło

    ona32
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 9 listopada 2017, 17:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 12:58

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 9 listopada 2017, 17:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona32 wrote:
    Hej dziewczyny wróciłam od lekarza ale narazie nic nie widać na usg . Mam przyjść dopiero 23 listopada późno jakoś ale czekam. trochę mnie to zmartwiło

    To jest baaardzo normalne szybko poszłas który dzień cyklu?


    Posok a ta plamka to sama ma zniknac?

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 9 listopada 2017, 17:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Dziewczyny ja jestem po histeroskopii. Wreszcie najprawdopodobniej znamy przyczynę plamień, krwawień i być może braku ciąży. Wyszedł totalny przerost endometrium. Nie złuszczało się prawidłowe, cała macica była zarośnięta nawet ujść nie było widać. Zostałam wyczyszczona całkiem. Jestem załamana bo skąd w takim wieku ( 28 lat) takie rzeczy...Lekarz mówi że teraz przez 5 cykli powinnam miec spokój i musimy działać ze zdwojoną siłą.Bo z takim endometrium ciężko żeby się zarodek zagnieździł. Co dziwne moje endometrium zazwyczaj było z tych grubszych ale nigdy nie jakoś super grube ( ok 10-11 mm w okresie owulacji).

    Nie wiem co myśleć, boję się że za kilka miesięcy znowu to samo będzie i nawet in vitro nie pomoże.


    No to teraz to tylko się cieszyć, chociaż ciut wiesz a to jest ważne i trzeba mieć nadzieję że się uda
    Działać działać jeszcze raz działać

    Dziwne że na usg nie było tego widać ... ?
    Pogrubieniona macica czy coś?
    Nic a nic ?

    Bądź dobrej myśli, męża do wyra i trzymam kciuki żeby się udało:-) !

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 9 listopada 2017, 17:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    Dziękuje dziewczyny. Zobaczymy co jutrzejszy dzień przyniesie

    Jak beta?

  • ona32 Przyjaciółka
    Postów: 151 28

    Wysłany: 9 listopada 2017, 17:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    W 33 dniu cyklu do lekarza poszłam. Mówił że mam długie cykle bo 32 aż i macice w tyłozgięciu.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2017, 17:44

    ona32
‹‹ 1121 1122 1123 1124 1125 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego