X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne "Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
Odpowiedz

"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2019, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ladybag wrote:
    Fantastycznie :D Czyli jednak Hania :D

Tak jest ostatecznie będzie Hania 😊😊
    Mam nadzieję że to się już nie zmieni 🤫🤦‍♀️

• calanthe Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2020, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2020, 20:16

Iskierka87 lubi tę wiadomość

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2020, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calanthe miło że o mnie pamiętasz 🤗 u mnie poki co dobrze a nawet bardzo dobrze 🙂 Pozdrawiam Cię gorąco kochana 😘😘😘

Anetka32, calanthe, Caro lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2020, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola ❤❤❤❤❤

Calanthe, ciężko ciężko- w nocy już spać nie można każdy przewrót na bok i odrazu się wybudzasz , zdarza się że mała sobie dyskotekę urzadzi o 3 nad ranem więc też pospane . Siku siku co godzinę nogi jak u hipopotama ogólnie jest już naprawdę ciężko!
    Pozdrawiam Wszystkie Was kobietki !! ❤❤

• calanthe Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2020, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2020, 20:17

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2020, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2020, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calanthe wrote:
    Wierzę, końcówka nieźle daje popalić i człowiek się modli żeby już urodzić. Na szczęście już niedługo i będziecie się tulić 🙂 kiedy masz termin?
    Termin na 14.02 - natomiast już 6 mam się wstawić na szpital 7 planowane Cc

Caro lubi tę wiadomość

• calanthe Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2020, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2020, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calanthe wrote:
    Anetka to już wszystko gotowe i zapięte na ostatni guzik? Torba spakowana? 🙂 Strach jest czy raczej panuje spokój?

Tak ja jestem gotowa , torby spakowane .
    Jedynie czekam aż mąż z piwnicy łóżeczko przyniesie poskładać i " przystroic " no ale jak to z każdym. Każdy przychodzi i mówi że jak będę w szpitalu żeby to robić 😳😳, irytujące bo ciągle te zabobony A że ja mam wszystko nowe to wolę żeby stało już i wietrzalo . Tylko że, nagadaja A potem człowiek duma 🤷‍♀️

Co do samego porodu nie boję się. Jedynie tego że zmienia decyzję mimo wskazania ( bo jest to takie 50 /50 ) i każą rodzić czy próbować naturalnie. Boję się tego ale tylko dlatego że ten największy mieśniak wychodzi mi już na wierzch i samo otarcie się kołdrą o niego powoduje okropny bol 😳. Jak sobie pomyśle o bólach porodowych plus jeszcze o bólu tego miesniaka to jestem przerażona. Dodatkowo w okolicach szyjki jest kolejny , więc suma sumarow sn i tak może się zakończyć cc , no ale mimo skierowania i tak zadecyduje ordynator . Niestety u mnie w szpitalu kładą duży nacisk na poród naturalny i mimo że przyjeżdżają kobiety których wskazania są oczywiste - np cukrzyca to i tak mają indukowane porody które kończą się cesarka

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2020, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calanthe wrote:
    O matkoooo co widzą moje oczy 🥰 Wybacz, ale zwrócę się po imieniu - Karola Kochana moja GRATULACJE!!! Z całego serca. Doczekałaś się. Kurde, ale mam banana na twarzy 😁😁😁
    Opowiadaj co jak i w ogóle, teraz, zaraz, już!!! Aż przebieram nogami 😁

Dziękuję kochana 😘 Wybacz że dopiero teraz ale dopiero co wróciliśmy od rodziny. Tak w końcu po ponad 4 latach starań się udało i to w cyklu który lekarz uznał za bezowulacyjny 😁 ogólnie to nazywam to naszym świątecznym cudem bo wgl się nie staraliśmy z racji niby bez owu seksik był tylko raz. Ten jeden raz okazał się być złotym strzałem i tak o to jestem już prawie w 9 tygodniu ciąży 🙂 Dla mnie to było wielkie zaskoczenie bo zwlekałam z testem z racji że myślałam że skoro bezowulacyjny to @ będzie opóźniona i tak bym czekała gdyby dziewczyny z wątku nie namówiły mnie na test. 22 grudnia zobaczyłam po raz pierwszy w życiu dwie kreski na teście ciążowym 😃 nie dowierzalam. Pojechaliśmy na betę a ta już była ponad 500. 10 stycznia było ❤️ a teraz czekam na wtorkową wizytę i mam nadzieję że zobaczę już więcej 🙂

Caro lubi tę wiadomość

• calanthe Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2020, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2020, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calanthe wrote:
    Karola a widzisz, widzisz wiedziałam że się uda. Z "małym" poślizgiem, ale jest to najważniejsze i jaki piękny prezent pod choinkę ♥️ cudowne wieści! Oj to chyba potwierdza, że jednak trzeba psychicznie odpuścić, żeby były efekty. Powiedz jak się czujesz? A i co z mięśniakiem?
    Mam nadzieję, że po wizycie się tutaj na wątku pochwalisz jak maluszek i jakimś zdjęciem z USG pomachasz wirtualnie :)

Czuje się póki co dobrze jedyne co to szybciej się męczę poza tym raczej normalnie. Mięsniaka pozbyłam się w czerwcu miałam laparotomie dlatego też bd rodzic poprzez CC. Oczywiście że zdjatko pokaże jak tylko bd miała w miarę wyraźne. Na ostatniej wizycie lekarz miał tak kiepski sprzęt że słabo co mogłam zobaczyć ale we wtorek bd miała wizytę w innym miejscu więc liczę że będzie więcej już widać 🙂

A co u Ciebie? Jak się macie? 🙂

• calanthe Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2020, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2020, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Operacji strasznie się bałam bo mięśniak okazał się być większy niż na usg i w razie komplikacji mogłabym stracić macice ale na całe szczęście wszystko poszło pomyślnie i teraz mogę się cieszyć zdrowiem i bezpiecznym domkiem dla fasolki 🙂
    Właśnie z lekarza prywatnego zrezygnowałam i teraz chodzę na NFZ na wcześniejszego już i tak za dużo wydałam kasy więc pora zaoszczędzić grosza.

O to się cieszę że postanowiłaś znów się starać 🙂 Jak córa już odchowana to można działać 😉

• calanthe Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2020, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2020, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, teraz wiem że nic się nie działo bez przyczyny i obrałam dobra drogę 🙂

Co do rodzeństwa to córeczka będzie większa to i pomoże mamie dużo przy dzidzi więc też dobrze będzie 🙂 a i dla niej radość

calanthe lubi tę wiadomość

• veritaa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2020, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja czasani z sentymentu zaglądam. To ja veritaserum:)

Anetka to już ostatnia prosta. Czas tak szybmo leci... Ogromne gratulacje.

Calanthe trzymam kciuki za starania.
    My też trochę w temacie bo moja mała już 16 miesięcy skończyła a też bym chciała jak najmniejsza różnice. No i dwie kreski zobaczyłam w październiku niestety w 7 tyg poronienie samoistnie. Mówi się trudno żyje się dalej.
    a powiedz jak u Was z KP? Wiki już odstawiona? Ja chce całkowicie skończyć ale zostały nam dwa karmienia i za nic nie wiem jak je odstawić...

Iskierka gratuluję!

Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
    Poronienie listopad 2019 7tc
    Synek styczeń 2021
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2020, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2020, 20:19

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • veritaa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2020, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze to nie zabezpieczamy się od dnia porodu hehe. A miesiączkę odzyskałam szybko bo już w 3 miesiącu... Udało się bardzo niespodziewanie bi też nie można tego nazwać staraniami właśnie w październiku ale tak samo sYbko się skończyło. Teraz mamy chwilowa przerwę muszę ogarnąć kilka spraw i na poważnie startujemy w marcu.

Co do KP to moja cycuch na Maxa i też mamy teraz dwa karmienia na dzień. Tzn do wieczornego usypianiu (ale jak mnie nie ma i usypia mąż to zaśnie bez problemu) i nad ranem jak się budzi koło 4-5. To już moje lenistwo bo trochę przeciągam żeby dłużej spala bo inaczej tylko na rękach o tej godzinie już chce spać.
    no i najgorzej jak są choroby... Bo wtedy włącza się jej faza na pierś. A że niestety jak to dziecko zlobkowe choruje to jest jak jest.

Super że poszło bezproblemowo :)

Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
    Poronienie listopad 2019 7tc
    Synek styczeń 2021
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2020, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2020, 20:19

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
‹‹ 1144 1145 1146 1147 1148
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ