X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne "Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
Odpowiedz

"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"

Oceń ten wątek:
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozowyflaming wrote:
    niech chociaz jedna z nas tutaj zagroszkuje w tym miesiacu - popatrze sobie na wasze dwie kreski i moze zgapie haha :D
    napewno tak się stanie :) statystycznie ktoś musi zasiać ;) hehe

Caro, rozowyflaming lubią tę wiadomość

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Nats Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołza:) wrote:
    Zdrówko!!!! :D
    Zdrówko Waszych Groszkow :)

Caro, rozowyflaming, Zołza:) lubią tę wiadomość

3500 g 54 cm <3
  • kozamonia Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elunia wrote:
    No to git, ja sie boje jakichś zawrotów głowy itp. Może niepotrzebnie.
    A wiesz że dużo dziewczyn po pierwszym clo i zastrzyku zagroszkowuje?!!!! Tak więc trzymam mocno kciuki!!!!
    Generalnie na tym samym komplecie będę lecieć w tym cyklu co Ty.
    Czekam z niecierpliwością bo pod koniec tygodnia mam termin @ ale wczoraj pokusiło mnie pogrzebać i posprawdzac szyjke i już zaczyna sie taka @ robic :-/ i troche mnie to zbilo z tropu. No ale zobaczymy ;-)

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:
    Masakra z ta prolaktyna :(
    Ja mam w przyszłym tygodniu Gina to mam nadzieję, ze da mi Bromka czy cos. Wydaje mi się, ze tą cholera mi miesza strasznie.
    Dlatego w tym cyklu już sobie trochę odpuszczam. Właśnie zaprzyjazniam się z butelką wina :D

Natsik goracy pingwinku - ile masz prolaktyny? ja miesiac temu 30 a teraz 50 - ide jutro prosic o dostinex :D

Nats lubi tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:
    Masakra z ta prolaktyna :(
    Ja mam w przyszłym tygodniu Gina to mam nadzieję, ze da mi Bromka czy cos. Wydaje mi się, ze tą cholera mi miesza strasznie.
    Dlatego w tym cyklu już sobie trochę odpuszczam. Właśnie zaprzyjazniam się z butelką wina :D
    jak tylko chcesz brać coś na prolaktyne to proś o dostinex ;) po bromku każdy narzeka... ja kiedyś dostinex brałam i super się czułam :)

rozowyflaming, Nats lubią tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może jakąś liste ktoś by?
    Zołzetka ??

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Elunia :)

Laseczki nie poddajemy się i walczymy o nasze małe szczęścia!!!!!

Właśnie wróciłam od gina i... popatrzała na wyniki, wykresy itp itd i coo??
    Gin stwierdziła, że jest duże prawdopodobieństwo, że owu w ogóle nie ma...
    Ułożyłyśmy strategię dalszej walki z wrogiem i zobaczymy czy KTOŚ z tego wyrośnie

Elunia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozamonia wrote:
    Czekam z niecierpliwością bo pod koniec tygodnia mam termin @ ale wczoraj pokusiło mnie pogrzebać i posprawdzac szyjke i już zaczyna sie taka @ robic :-/ i troche mnie to zbilo z tropu. No ale zobaczymy ;-)

kurcze..czytalam, ze wiekszosc zachodzi w pierwszych 6 cyklach z clo. Oby Tobie udalo sie w pierwszym!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudyŚ wrote:
    Matura ustna z polskiego.zdana na 49% mialam pytanie jak czlowiek wplywa na drugiego czlowiego.I byl obraz kobiety ktora trzymala sznurki do.ktorych przywiazany byl chlopak

KlaudyŚ gratki!!! Już z głowy masz czy coś jeszcze zostało??

• Nats Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozowyflaming wrote:
    Natsik goracy pingwinku - ile masz prolaktyny? ja miesiac temu 30 a teraz 50 - ide jutro prosic o dostinex :D
    Ostatnio miałam 33. Teraz nie badalam, bo przez <3 nie ma Kiedy :D Ale trzeba przystopowac i ruszyć dupe do labo :)
    Zobaczymy co Gin powie. Słyszałam, ze najlepszą prolaktyna dla staraczek to ok 15...

3500 g 54 cm <3
  • kozamonia Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozowyflaming wrote:
    kurcze..czytalam, ze wiekszosc zachodzi w pierwszych 6 cyklach z clo. Oby Tobie udalo sie w pierwszym!!!
    Dziękuję!! Mam duża nadzieję co do tego cyklu właśnie w związku z Clo, ale nie wiadomo co będzie...

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
  • Gaduaaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Canti 90 wrote:

Ułożyłyśmy strategię dalszej walki z wrogiem i zobaczymy czy KTOŚ z tego wyrośnie
    a po czym stwierdziła że owu nie ma? miałaś skoki temperatur przy owu? robiłaś testy owulacyjne? czy jak? :)

• Caro Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie, że prolaktyna to taki hormon zmienny godzinowo? Ja byłam kiedyś zbadać i siedzą na poczekalni denerwowałam się, że jest duża kolejka, że spóźnię się do pracy, zastanawiałam się na ile wykupiłam kartę parkingową i w ogóle koleżanka z pracy zadzwoniła, że miała stłuczkę i tak z pełną głową wpadłam do tego gabinetu i prl wyszła mi 49. Szłam w tym dniu, wieczorem do endo, pokazuje jej wyniki, a ona że nie bierze ich pod uwagę i mam zrobić sobie badanie w spokojny, dzień, kiedy NAPEWNO nic nie będzie mi zaprzątać głowy i będę względnie spokojna. I poszłam. prl 20. Taka anegdotka :-)

rozowyflaming lubi tę wiadomość

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:
    Ostatnio miałam 33. Teraz nie badalam, bo przez <3 nie ma Kiedy :D Ale trzeba przystopowac i ruszyć dupe do labo :)
    Zobaczymy co Gin powie. Słyszałam, ze najlepszą prolaktyna dla staraczek to ok 15...

ty gdzie masz wykres? chcialam oblukac :D

no ja wstrzymalam serduszka, nie ogladalam horrorow, bylam wyspana a psica mi urosla :D

trzymam kciuki za twoja!

Nats lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie w ogóle to gin z progesteronem rozwalił ostatnio bo powiedział że zupełnie nie ma sensu progesteronu badać, bo jak kontrolować coś i wyznaczać normy, czegoś co w ciąży zmienia zupełnie wartości i kazał mi olać badanie progesteronu w ogóle. Trochę mnie to dziwi szczerze mówiąc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2016, 18:37

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    a po czym stwierdziła że owu nie ma? miałaś skoki temperatur przy owu? robiłaś testy owulacyjne? czy jak? :)
    tak skoki jakieś tam były ale w tym cyklu miałam skok też zaraz po miesiączce a testy owu jeszcze ani razu mi nie wyszły :/

• Kasia1987 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heeeej :)
    Zastanawialam sie gdzie wszystkie sa :)))
    A Wy tu!
    Zolza mnie tu sciagnela kochana :*

Caro lubi tę wiadomość

33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.
    HSG: Niedroznosc jajowodow ;(
    ICSI: za 1 razem udane :)

16uddqk34v2bfw3k.png

• Nats Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozowyflaming wrote:
    ty gdzie masz wykres? chcialam oblukac :D

no ja wstrzymalam serduszka, nie ogladalam horrorow, bylam wyspana a psica mi urosla :D

trzymam kciuki za twoja!
    Mój wykres jest tak beznadziejny, ze wstyd mi go Wam pokazywać :P
    Caro też kiedyś wspominała, ze jak rośnie TSH to rośnie też prolaktyna. A jak Twoje TSH?

3500 g 54 cm <3
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Canti 90 wrote:

jak to? robisz testy owu? masz skierowanie na jakies hormony? moze zrob 7dpo progesteron? jak bedzie wysoki to znaczy, ze owu byla

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elunia wrote:
    Mnie w ogóle to gin z progesteronem rozwalił ostatnio bo powiedział że zupełnie nie ma sensu progesteronu badać, bo jak kontrolować coś i wyznaczać normy, czegoś co w ciąży zmienia zupełnie wartości i kazał mi olać badanie prolaktyny w ogóle. Trochę mnie to dziwi szczerze mówiąc

tylko moje cycuszki sa biale jak snieg z bieguna polnocnego hahahah wiec ja olac prolaktyny nie moge :D :D :D

Nats lubi tę wiadomość

‹‹ 118 119 120 121 122 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ