"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
-
WIADOMOŚĆ
-
Gaduaaa wrote:no i dobrze to czekajmy aż się oczyści i zobaczymy jaki chleb z tej mąki powstanie ?
oby nie na zakwasie w tym wypadku byłby nie zdrowy ! haha
hahahahah wlasnie mialam napisac, ze pewnie na zakwasie:)Gaduaaa, Margaretka89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Gaduaaa wrote:a czy ja powinnam dziś zrobić jeszcz etest owulacyjny? czy sobie darować po 2 pozytywnych?
ja bym darowala, skoro wyszly pozytywne a tyle kasy bulisz. JEdynie dowiesz sie z nich, ze poziom LH Ci spada....a tyle to i ja za darmo moge Ci powiedziec "Gaduaaa wlasnie jestes po owulacji, od teraz poziom LH bedzie spadal i kreska powoli bedzie zanikac"Gaduaaa lubi tę wiadomość
-
Lago wrote:ja bym darowala, skoro wyszly pozytywne a tyle kasy bulisz. JEdynie dowiesz sie z nich, ze poziom LH Ci spada....a tyle to i ja za darmo moge Ci powiedziec "Gaduaaa wlasnie jestes po owulacji, od teraz poziom LH bedzie spadal i kreska powoli bedzie zanikac"
zrobię sobie ebayowego bo 1 mi został więc a niech se zrobięrozowyflaming, Lago lubią tę wiadomość
Fabian Cyprian Tymuś -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLago wrote:ja bym darowala, skoro wyszly pozytywne a tyle kasy bulisz. JEdynie dowiesz sie z nich, ze poziom LH Ci spada....a tyle to i ja za darmo moge Ci powiedziec "Gaduaaa wlasnie jestes po owulacji, od teraz poziom LH bedzie spadal i kreska powoli bedzie zanikac"
no właśnie dziewczyny a jak to jest?? Bo mi gin tłumaczyła ostatnio żeby kasy nie wydawać na testy owu bo LH jest uwalniane przed owulacją i ją stymuluje, i że może być nawet 3 dni wcześniej wyrzut a dopiero potem owulka. I mówiła że hormony mogą się utrzymywać ok. 70godz. w organiźmie.
więc już zgłupiałam -
rozowyflaming wrote:Lago ja jakie leki biore zaznaczam na wykresie zeby nie lyknac podwojnie
no dobry patent, tylko ze ja zero wykresow czy temperatur. Ostatnio gin sie pyta "kiedy miesiaczka byla?" a ja "zapomnialam", a zapisac tez zapomnialam. Serio zaczynam sobie wkrecac cos bo moja pamiec ostatnio mocno szwankuje. Chyba za bardzo na ten luz wrzucilam...Margaretka89 lubi tę wiadomość
-
Lago wrote:no dobry patent, tylko ze ja zero wykresow czy temperatur. Ostatnio gin sie pyta "kiedy miesiaczka byla?" a ja "zapomnialam", a zapisac tez zapomnialam. Serio zaczynam sobie wkrecac cos bo moja pamiec ostatnio mocno szwankuje. Chyba za bardzo na ten luz wrzucilam...
Margaretka89 lubi tę wiadomość
-
Canti 90 wrote:no właśnie dziewczyny a jak to jest?? Bo mi gin tłumaczyła ostatnio żeby kasy nie wydawać na testy owu bo LH jest uwalniane przed owulacją i ją stymuluje, i że może być nawet 3 dni wcześniej wyrzut a dopiero potem owulka. I mówiła że hormony mogą się utrzymywać ok. 70godz. w organiźmie.
więc już zgłupiałamFabian Cyprian Tymuś -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLago wrote:no dobry patent, tylko ze ja zero wykresow czy temperatur. Ostatnio gin sie pyta "kiedy miesiaczka byla?" a ja "zapomnialam", a zapisac tez zapomnialam. Serio zaczynam sobie wkrecac cos bo moja pamiec ostatnio mocno szwankuje. Chyba za bardzo na ten luz wrzucilam...
nie musisz prowadzic wykresu, wchodzisz na OF klikasz na swoj wykres i w notatkach sobie zapisujesz np. olej rybi itp. lek na tarczyce itp.
to tylko taka propozycja mi duzo pomogla bo chcialam lyknac juz kilka razy ten sam lek w ciagu jednego dniaLago lubi tę wiadomość
-
Canti 90 wrote:no właśnie dziewczyny a jak to jest?? Bo mi gin tłumaczyła ostatnio żeby kasy nie wydawać na testy owu bo LH jest uwalniane przed owulacją i ją stymuluje, i że może być nawet 3 dni wcześniej wyrzut a dopiero potem owulka. I mówiła że hormony mogą się utrzymywać ok. 70godz. w organiźmie.
więc już zgłupiałam
bo tak jest z tego co wiem. Ja kiedys jak robilam testy to tylko do pierwszego pozytywu, czyli kreska taka sama albo mocniejsza od testowej. Pozniej juz nie robilam, bo wlasciwie nie widze sensu. Raz tylko robilam przed okresem, bo czytalam ze jak testy owu wychodza cigle pozytywne to moga wskazywac na policystyczne jajniki.
a testy tez nie gwarantuja owulacji. Mimo pozytywnych, moze jej nie byc....takie to pokopane te nasze organizmy:) -
nick nieaktualnyGaduaaa wrote:tak w teorii właśnie jest.. że po piku LH owulacja może wystąpić do chyba 48h albo 72h od maksymalnego stężenia LH... więc to są tylko przypuszczenia kiedy ta owu będzie
Gaduaaa ale owu wcale byc nie musi prawda? LH-peak wystepuje tez w cyklach bezowulacyjnych? czy wyrost temperatury wskazuje na owulacje na 100%? czy tylko monitoring moze to potwierdzic? -
rozowyflaming wrote:Gaduaaa ale owu wcale byc nie musi prawda? LH-peak wystepuje tez w cyklach bezowulacyjnych? czy wyrost temperatury wskazuje na owulacje na 100%? czy tylko monitoring moze to potwierdzic?
Przyrost temperatury też był