X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne "Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
Odpowiedz

"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2016, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny testowac :) bo czekam z niecierpliwoscia ;)

A poza tym, to dzien dobry :)

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 1 kreska, nawet cienia dziś nie ma widać

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3 mam mocno kciuki za Lago i Angele &&&&& :)

• kassandra Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, po kilkumiesięcznej przerwie powróciłam na ovu ....... tak spontanicznie ( uciekłam stąd bo w 2014 prawie w obłęd popadłam siedząc tutaj i starając sie o bobasa wiec zwiałam i odpuściłam całkiem, przestałam myślec o dziecku zupełnie, skończyłam z wymyślaniem objawów i urojoną ciążą co miesiąc hahaha ) , bo coś mnie tknęło wczoraj .... a mianowicie termin @ miałam na 16/17 a w dalszym ciągu jej nie mam i w sumie przez ostatnie miesiace @ miałam róznie i wiem, ze dwa, trzy dni opóźnienia mogą oznaczać zarówno wszystko jak i nic :) ale coś zwróciło moją uwagę w tym cyklu ... no to wypunktuje co :)
    1. brak objawów @ (cycki nie bolą , brzuch płaski nie wydenty, nie jestem senna ( no może troszkę ale nie tak jak zawsze przed @ )
    2. delikatne bóle brzucha, ale nie tak jak zawsze w dole tylko po bokach .... pępka :/ i delikatne ciągnięcie prawego jajka
    3. nie czuję się ociężała tylko leciutka i zadowolona, chodź wczoraj sie rozbeczałam jak dziecko któremu zabrano lizaka na jakiejś durnej scenie w serialu komediowym, nie wiem o co mi chodziło..
    4. do kibelka latam co godzinę a czasami i częściej
    5 straciłam apetyt, jedyne na co mam ochote to ziemniaki z ogórkiem, cebulą i kefirem...

a najlepsze jest to ze z moim partnerem w tym cyklu przytulaliśmy sie tylko raz i w dodatku on nie doszedł mimo, że przytulanie trwało .... no dłuuuugoo (upss zdaża sie najlepszym ;) )

I albo znowu popadam w obsesje albo cud się zdarzył...
    Nie wiem, od mniej więcej kwietnia zeszłego roku nawet nie pomyślałam ze mogę byc w ciąży... a teraz taka heca ha!

Tak, tak wiem najlepiej zrobić test i nie zgadywać ... z tym, że musiałam sie gdzieś wygadać w oczekiwaniu na otwarcie apteki ;) Mojemu TŻ nie moge bo mi powie, że znowu w obłęd popadam ;)

PS. chociaż pewnie mówiąc to miał by racje ;)

a i jeszcze jedna rzecz.. tydzień temu dostałam jakiejś swędzącej wysypki na dłoniach, która pod wieczór znikła .... a teraz od dwóch dni mam swędzące krostki na nogach .... wiem, że to nie jest objaw ciąży ale mnie to zastanawia gdyż ogólnie mam alergie na jakieś pyłki ( wysypek nigdy nie miałam ) a w ciąży ponoć alergie mogą sie ujawnic bądź nasilić ...

Tak ja znowu oszalałam , ech ta wiosna i wysyp mam z wózkami chyba na mnie tak podziałał ..

a955ed6c3d328059e9acdaf02cabf69f.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kassandra wrote:
    Hej dziewczyny, po kilkumiesięcznej przerwie powróciłam na ovu ....... tak spontanicznie ( uciekłam stąd bo w 2014 prawie w obłęd popadłam siedząc tutaj i starając sie o bobasa wiec zwiałam i odpuściłam całkiem, przestałam myślec o dziecku zupełnie, skończyłam z wymyślaniem objawów i urojoną ciążą co miesiąc hahaha ) , bo coś mnie tknęło wczoraj .... a mianowicie termin @ miałam na 16/17 a w dalszym ciągu jej nie mam i w sumie przez ostatnie miesiace @ miałam róznie i wiem, ze dwa, trzy dni opóźnienia mogą oznaczać zarówno wszystko jak i nic :) ale coś zwróciło moją uwagę w tym cyklu ... no to wypunktuje co :)
    1. brak objawów @ (cycki nie bolą , brzuch płaski nie wydenty, nie jestem senna ( no może troszkę ale nie tak jak zawsze przed @ )
    2. delikatne bóle brzucha, ale nie tak jak zawsze w dole tylko po bokach .... pępka :/ i delikatne ciągnięcie prawego jajka
    3. nie czuję się ociężała tylko leciutka i zadowolona, chodź wczoraj sie rozbeczałam jak dziecko któremu zabrano lizaka na jakiejś durnej scenie w serialu komediowym, nie wiem o co mi chodziło..
    4. do kibelka latam co godzinę a czasami i częściej
    5 straciłam apetyt, jedyne na co mam ochote to ziemniaki z ogórkiem, cebulą i kefirem...

a najlepsze jest to ze z moim partnerem w tym cyklu przytulaliśmy sie tylko raz i w dodatku on nie doszedł mimo, że przytulanie trwało .... no dłuuuugoo (upss zdaża sie najlepszym ;) )

I albo znowu popadam w obsesje albo cud się zdarzył...
    Nie wiem, od mniej więcej kwietnia zeszłego roku nawet nie pomyślałam ze mogę byc w ciąży... a teraz taka heca ha!

Tak, tak wiem najlepiej zrobić test i nie zgadywać ... z tym, że musiałam sie gdzieś wygadać w oczekiwaniu na otwarcie apteki ;) Mojemu TŻ nie moge bo mi powie, że znowu w obłęd popadam ;)

PS. chociaż pewnie mówiąc to miał by racje ;)

a i jeszcze jedna rzecz.. tydzień temu dostałam jakiejś swędzącej wysypki na dłoniach, która pod wieczór znikła .... a teraz od dwóch dni mam swędzące krostki na nogach .... wiem, że to nie jest objaw ciąży ale mnie to zastanawia gdyż ogólnie mam alergie na jakieś pyłki ( wysypek nigdy nie miałam ) a w ciąży ponoć alergie mogą sie ujawnic bądź nasilić ...

Tak ja znowu oszalałam , ech ta wiosna i wysyp mam z wózkami chyba na mnie tak podziałał ..
    Trzymam kciuki żeby tym razem się udało :) kiedy zamierzasz testować?

• kassandra Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak tylko aptekę otworzą hahah ale chyba szanse marne no chyba, że jakiś jeden cwaniak jakoś sie wydostał i dotarł do celu ;)

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kassandra wrote:
    jak tylko aptekę otworzą hahah ale chyba szanse marne no chyba, że jakiś jeden cwaniak jakoś sie wydostał i dotarł do celu ;)
    Szanse zawsze są :) daj koniecznie znać jak wynik testu

• kassandra Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dam dam :)

• Caro Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziołszki :-)

Gaduaaa! A bo pewnie za wcześnie jeszcze. Czekać i się nie stresować <3

Teraz Lago i Angela, dawać laski fotki!! :-D

Kassandra, każda z Nas czasem miewa gorsze dni, także wiesz. Taka rola Kobiet.. Ale słuchaj, zrób teścik i będzie wszystko jasne! :-D

A tak w ogóle to tempka u mnie poleciała w górę po wczorajszym spadku. No ciekawe, ciekaw to... ;-)

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro wrote:
    Hej Dziołszki :-)

Gaduaaa! A bo pewnie za wcześnie jeszcze. Czekać i się nie stresować <3

Teraz Lago i Angela, dawać laski fotki!! :-D

Kassandra, każda z Nas czasem miewa gorsze dni, także wiesz. Taka rola Kobiet.. Ale słuchaj, zrób teścik i będzie wszystko jasne! :-D

A tak w ogóle to tempka u mnie poleciała w górę po wczorajszym spadku. No ciekawe, ciekaw to... ;-)
    Jakby zagnieżdżonko było hihi

• Caro Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    Jakby zagnieżdżonko było hihi

Jakby, ald czy di niego doszło hehe ;-) Zobaczę we wtorek :-P

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • Nats Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc laski!
    Gaduaaa - za wcześnie pewnie jeszcze. A jesteś pewna, że nawet cienia nie ma? Prosimy o foto.
    Caro - jaki piękny skok! Wow! Ale Cii nie zapeszamy :)
    Karola - pewnie na dniach tempka skoczy i przesunie Ci ta owu.
    Lago, Angela - czekamy na tesciki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2016, 07:12

3500 g 54 cm <3
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro wrote:
    Jakby, ald czy di niego doszło hehe ;-) Zobaczę we wtorek :-P
    Jaka cierpliwa kobieta hehe

Nats lubi tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:
    Czesc laski!
    Gaduaaa - za wcześnie pewnie jeszcze. A jesteś pewna, że nawet cienia nie ma? Prosimy o foto.
    Caro - jaki piękny skok! Wow! Ale Cii nie zapeszamy :)
    Karola - pewnie na dniach tempka skoczy i przesunie Ci ta owu.
    Lago, Angela - czekamy na tesciki :)
    Jestem pewna.. Jedynie mogę sobie jeszcze tłumaczyć tym że w nocy wstawalam siku dużo bo sobie lampkę wina strzelilam wieczorem no i rano wysikalam bardzo mało hehe

• Nats Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    Jestem pewna.. Jedynie mogę sobie jeszcze tłumaczyć tym że w nocy wstawalam siku dużo bo sobie lampkę wina strzelilam wieczorem no i rano wysikalam bardzo mało hehe
    No właśnie to na pewno przez to :)
    To kiedy teraz znowu test?

3500 g 54 cm <3
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny u mnie jedna kreska bez zadnego cienia ;(
    I spadek temp. , więc zostalo ni tylko czekac na malpiszona ;(

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2016, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny u mnie też wyznaczona owulka została na 9dc hehe. Ale mam ten cykl poplątany

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:
    No właśnie to na pewno przez to :)
    To kiedy teraz znowu test?
    hehe nie wiem.. jak mnie najdzie.. a może poczekam do 23 tak jak miałam i wtedy zobacyzmy czy @ przyjdzie czy nie

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    Cześć dziewczyny u mnie jedna kreska bez zadnego cienia ;(
    I spadek temp. , więc zostalo ni tylko czekac na malpiszona ;(
    przykro mi.... tule ! <3

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi22 wrote:
    Hej dziewczyny u mnie też wyznaczona owulka została na 9dc hehe. Ale mam ten cykl poplątany
    patrze na ten Twój wykres... linia przerywana.. jeszcze może zmienić dzień owulacji... nie wiem ale ja ciągle bym obstawiała 14dc :)

‹‹ 211 212 213 214 215 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ