X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne "Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
Odpowiedz

"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"

Oceń ten wątek:
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    a czemu wolisz Niemcy od Irlandii? U Irolow chyba ladniej jest....tylko do domu dalej
    no to właśnie dlatego ze do domu dalej.. i to dużo dalej...

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Marteczka93 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    ten brak czasu to chyba troche sciema co? haha

hihi, o dziwo mówię serio :P
    Chociaż na upartego pewnie by się znalazło trochę :P

Lago lubi tę wiadomość

Olaf <3
    43kt3e5e15hj57fc.png
  • Lago Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    no to właśnie dlatego ze do domu dalej.. i to dużo dalej...

ja przez ponad 10 lat "dolatywalam" do domu z drugiej polkuli wiec znam ten bol. Mega meczace i w zasadzie wizyty tylko raz w roku....Za to Ty masz tylko 2 godzinku i siuuuuup jestes:) "Always look on the bright side of life" parum parum:P

• Marteczka93 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    a ja wlasnie wybrałabym niemiecki i siedziała teraz w niemczech a nie w zapiżdziałej irlandii

Czyli rozumiem, że co jak co ale Polska nie wchodzi w grę? :P

Olaf <3
    43kt3e5e15hj57fc.png
  • Lago Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marteczka93 wrote:
    hihi, o dziwo mówię serio :P
    Chociaż na upartego pewnie by się znalazło trochę :P

ale co , tak duzo zajec masz czy pracujesz dodatkowo?

• Marteczka93 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    ale co , tak duzo zajec masz czy pracujesz dodatkowo?

Narazie jeszcze studiuję, ale mam na głowie mgr teraz. Poza tym, no wiesz inne obowiązki tj. - mąż, "dzieci" --> patrz "grizzly" hihi :D
    Pracować pracowałam praktycznie cały licencjat, ale teraz zrobiłam sobie przerwę, żeby włosów z nerwów nie powyrywać. Ciężko jest pogodzić to i to. A że dostałam stypendium socjalne i naukowe to tak jakbym pracowała.. :P

Olaf <3
    43kt3e5e15hj57fc.png
  • Lago Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marteczka93 wrote:
    Narazie jeszcze studiuję, ale mam na głowie mgr teraz. Poza tym, no wiesz inne obowiązki tj. - mąż, "dzieci" --> patrz "grizzly" hihi :D
    Pracować pracowałam praktycznie cały licencjat, ale teraz zrobiłam sobie przerwę, żeby włosów z nerwów nie powyrywać. Ciężko jest pogodzić to i to. A że dostałam stypendium socjalne i naukowe to tak jakbym pracowała.. :P

ej no, teraz napisze jak stara dewota, ale.....maz to chyba nie obowiazek, do pracy prowadzic go nie trzeba. Jak masz checi do jezykow to ucz sie teraz, bo jak faktycznie bedziesz miala dzieci, to wtedy nawet przez mysl Ci to nie przejdzie. Nie mam dzieci, ale mam kumpele bliska z 2 urwisami, dla niej wyjscie na wieczorny jogging to nie lada wyczyn,heh. No tylko ze ona pracuje na pelen etat, wiec to rozumiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2016, 17:28

• Lago Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale mnie przycisnelo na watermelona z mieta i feta.....sliiiiina leci mi do ziemi

• Marteczka93 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    ej no, teraz napisze jak stara dewota, ale.....maz to chyba nie obowiazek, do pracy prowadzic go nie trzeba. Jak masz checi do jezykow to ucz sie teraz, bo jak faktycznie bedziesz miala dzieci, to wtedy nawet przez mysl Ci to nie przejdzie. Nie mam dzieci, ale mam kumpele bliska z 2 urwisow, dla niej wyjscie na wieczorny jogging to nie lada wyczyn,heh. No tylko ze ona pracuje na pelen etat, wiec to rozumiem.

Kochana, mówiąc "obowiązki tj. mąż, dzieci" (forma żartobliwa) mam na myśli wymówkę, by czegoś nie zrobić. Najprościej mówiąc tak się mówi, kiedy ma się lenia w dupce :P Nie wiem czy wszędzie, ale w moich rodzinnych stronach tak się właśnie mówi :D
    Także: "spokojna twoja rozczachrana" :P (też takie powiedzonko hihi)

Lago lubi tę wiadomość

Olaf <3
    43kt3e5e15hj57fc.png
  • Nats Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Was is das? :D tego nie pamiętasz Natskiu? ;) tak wgl dzień doberek laski :D

Gaduaaa no no no szykuje się popijawa :D
    Czesc karolajn :)
    też znam :D Ale masz wykresik fajniutki :)

3500 g 54 cm <3
  • Lago Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marteczka93 wrote:
    Kochana, mówiąc "obowiązki tj. mąż, dzieci" (forma żartobliwa) mam na myśli wymówkę, by czegoś nie zrobić. Najprościej mówiąc tak się mówi, kiedy ma się lenia w dupce :P Nie wiem czy wszędzie, ale w moich rodzinnych stronach tak się właśnie mówi :D
    Także: "spokojna twoja rozczachrana" :P (też takie powiedzonko hihi)

hahahahha. Wiem sama po sobie, ze "brak czasu" to najlepszy wykret:)

Marteczka93 lubi tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marteczka93 wrote:
    Czyli rozumiem, że co jak co ale Polska nie wchodzi w grę? :P
    niee hehe

• Marteczka93 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    niee hehe

Może poruszę teraz kontrowersyjny temat, ale ja tam uważam, że w Polsce też można żyć i być szczęśliwym :) Pomijam zupełnie kwestie polityki, bo to zupełnie inna sprawa - samo zło. I nie powiem, bo jest ciężko do czegoś dojść i coś zyskać. Ale dla chcącego nic trudnego. Poza tym, zawsze to jednak blisko rodziny, przyjaciół, znajomych. To jest kluczowa sprawa, jak dla mnie.
    W żaden sposób nie neguję tego, że ktoś wyjeżdża za granicę - to już każdego osobista sprawa. Ja mimo wszystko kurczowo trzymałabym się "swoich". A mieszkanie za granicą, zawsze będzie mi się kojarzyło mieszkaniem "nie u swoich". No ale coś za coś. Tam jest lepsza płaca, za to rodzina daleko. A tu płaca niekoniecznie odpowiednia, ale za to blisko rodzina. :)

Olaf <3
    43kt3e5e15hj57fc.png
  • Lago Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marteczka93 wrote:
    Może poruszę teraz kontrowersyjny temat, ale ja tam uważam, że w Polsce też można żyć i być szczęśliwym :) Pomijam zupełnie kwestie polityki, bo to zupełnie inna sprawa - samo zło. I nie powiem, bo jest ciężko do czegoś dojść i coś zyskać. Ale dla chcącego nic trudnego. Poza tym, zawsze to jednak blisko rodziny, przyjaciół, znajomych. To jest kluczowa sprawa, jak dla mnie.
    W żaden sposób nie neguję tego, że ktoś wyjeżdża za granicę - to już każdego osobista sprawa. Ja mimo wszystko kurczowo trzymałabym się "swoich". A mieszkanie za granicą, zawsze będzie mi się kojarzyło mieszkaniem "nie u swoich". No ale coś za coś. Tam jest lepsza płaca, za to rodzina daleko. A tu płaca niekoniecznie odpowiednia, ale za to blisko rodzina. :)

wszedzie da sie zyc, w Afryce tez. To chyba zalezy jakie kto ma oczekiwania, wymagania, ambicje i przede wszystkim od charakteru. Ja teraz mieszkam w PL i bardzo tesknie za moimi znajomymi z emigracji, tam mialam moj drugi dom, bardzo szybko poznawalam fajnych ludzi i nigdy nie czulam sie jak u obcych. Ale taki charakter juz...

a w Polsce tez czesto ludzie jezdza za praca po 400-500 km od rodzinnego domu, wiec tez nie zawsze jest tak ze "u swoich"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2016, 18:37

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    wszedzie da sie zyc, w Afryce tez. To chyba zalezy jakie kto ma oczekiwania, wymagania, ambicje i przede wszystkim od charakteru. Ja teraz mieszkam w PL i bardzo tesknie za moimi znajomymi z emigracji, tam mialam moj drugi dom, bardzo szybko poznawalam fajnych ludzi i nigdy nie czulam sie jak u obcych. Ale taki charakter juz...

a w Polsce tez czesto ludzie jezdza za praca po 400-500 km od rodzinnego domu, wiec tez nie zawsze jest tak ze "u swoich"
    a gdzie emigrowałaś?

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zdania są podzielone na temat emigracji... mówią że wszedzie dobrze tam gdzie Nas nie ma hehehe ;) a i generalnie najmniej na temat emigracji powinni się wypowiadać Ci którzy nigdy na niej nie byli.. bo nie mają żadnego porównania

Lago, Nats lubią tę wiadomość

• Lago Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    a gdzie emigrowałaś?

do Stanow mnie wykurzylo:)

• Nats Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siostra mieszka w Szkocji także niestety coś na temat emigracji wiem. Z jednej strony chciałabym, żeby była bliżej, ale z drugiej strony wiem, ze tam się im żyje lepiej. Dzieci będą dwujęzyczne taki plus :)
    Jeżeli chodzi o mnie to nie chciałabym wyjeżdzać za granicę. Jakoś czuję, ze tutaj mam swoje miejsce. Ale nie wiem jak się życie ułoży. Być może nie będę miała wyjścia, albo z czasem sama zechce wyemigrowac :)

3500 g 54 cm <3
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    do Stanow mnie wykurzylo:)
    wow ;) i długo?

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:
    Moja siostra mieszka w Szkocji także niestety coś na temat emigracji wiem. Z jednej strony chciałabym, żeby była bliżej, ale z drugiej strony wiem, ze tam się im żyje lepiej. Dzieci będą dwujęzyczne taki plus :)
    Jeżeli chodzi o mnie to nie chciałabym wyjeżdzać za granicę. Jakoś czuję, ze tutaj mam swoje miejsce. Ale nie wiem jak się życie ułoży. Być może nie będę miała wyjścia, albo z czasem sama zechce wyemigrowac :)
    ja jeszcze kilka lat temu bym nie pomyslała że będę mieszkała na wyspie... nawet mi przez myśl nie przeszło

‹‹ 241 242 243 244 245 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ