X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne "Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
Odpowiedz

"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"

Oceń ten wątek:
  • zapachmalin Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to ja się już na tym nie znam, nie miałam nawet usg nigdy, tyle, że kilka razy tarczycy. :) Nie mam pojęcia co z tą biopsją, ale to może być niebezpieczne czy dlaczego nie wiesz? :)

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapachmalin wrote:
    A to ja się już na tym nie znam, nie miałam nawet usg nigdy, tyle, że kilka razy tarczycy. :) Nie mam pojęcia co z tą biopsją, ale to może być niebezpieczne czy dlaczego nie wiesz? :)
    Boję się że może okazać się coś złego... I że jak to ruszy to rozpętam wojnę

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina a jak poprzednio w ciąży bylas to USG ci nie robili ani raz? :P

Gaduaaa, wg mnie głupota byłoby nie zbadać tego. Jesteś mamą dwójki dzieci. Pamiętaj o tym. Lepiej badać takie rzeczy jak najszybciej.

• zapachmalin Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Choć jestem pewna, że wszystko będzie ok, to uważam, że warto się przebadać. Lepiej wykluczyć i mieć spokój niż nie wybaczyć sobie, że nie sprawdziłaś póki miałaś czas.

Moja przyjaciółka jakiś czas temu miała przewlekłe zapalenia pęcherza, położyli ją w szpitalu żeby zrobić badania bo nie umieli tego wyleczyć i podczas usg wykryli guza trzustki. Ma 23 lata. Pół roku biegała od lekarza do lekarza bo ciągle czegoś nie było wiadomo, nie wiedzieli co z tym robić. Dopiero dwa tygodnie temu pobrali wycinek. W raku trzustki czas jest mega ważny bo raptem 20% tych u których się go wykryje można zacząć leczyć, dlatego że ona długo nie daje objawów żadnych. I teraz znów dziewczyna czeka. Na decyzję, na rozpoczęcie leczenia... Najgorsze jest to, że choć miała szczęście i "dostała" pół roku więcej czasu na rozpoznanie i leczenie to przez ten czas właściwie nic nie zrobiono.

Ale oczywiście to nic nie ma do rzeczy, po prostu odkąd się dowiedziałam jestem zdania, że warto sprawdzić wszystko i choć nigdy nie wiesz czego się możesz dowiedzieć, co możesz odkryć to na pewno warto to sprawdzić. ;)

Tissaia lubi tę wiadomość

• zapachmalin Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tissaia wrote:
    Malina a jak poprzednio w ciąży bylas to USG ci nie robili ani raz? :P

Gaduaaa, wg mnie głupota byłoby nie zbadać tego. Jesteś mamą dwójki dzieci. Pamiętaj o tym. Lepiej badać takie rzeczy jak najszybciej.

no robili ale wyobraź sobie że brzucha :D A kuleczkę mam w szyi. Podczas usg tarczycy też bada się szyję...

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapachmalin wrote:
    no robili ale wyobraź sobie że brzucha :D A kuleczkę mam w szyi. Podczas usg tarczycy też bada się szyję...

Wiem wiem :P Domyślam się że o szyje chodziło. Żartowałam sobie tylko bo zabrzmiało trochę to tak jakby chodziło w ogóle o USG :D

zapachmalin lubi tę wiadomość

• zapachmalin Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem, ja też żartowałam :P Nie sprecyzowałam się trochę :D

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będę w lipcu w Polsce i z robię jeszcze raz usg i pojde do Lekarza dobrego i.zobacE co powie..Jak zaleci biopsje to.zrobie..

zapachmalin, Tissaia, Marteczka93 lubią tę wiadomość

• zapachmalin Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    Będę w lipcu w Polsce i z robię jeszcze raz usg i pojde do Lekarza dobrego i.zobacE co powie..Jak zaleci biopsje to.zrobie..

popieram <3 ;)

Gaduaaa lubi tę wiadomość

• zapachmalin Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra ja uciekam spać bo normalnie nie da się nadążyć :D hahaha. Dobranoc, zielonych snów i do jutra ;)

• Angela* Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    a u mnie 37,3 znowu.. ja nic kuźwa nie rozumiem...

Kochana wykres masz ladny;)
    Moze warto powtorzyc test ;)
    Dobrej nocy <3

Magdulina lubi tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzin dybry :) tescior negatyw więc dalej czekamy na @ wrr co za wredna szuja

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no kuźwa a wy gdzie ?

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już kawe opitoliłam a tu cisza..a no ładnie , no ładnie

Lago lubi tę wiadomość

• Lago Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilnuje od rana piesa zeby kotu sniadania nie wyzarl! Zaspalo mi sie troche no...
    No to dzien dobry, jutro wolne wiec w sklepach bedzie kociol, az mnie skreca na sama mysl zakupow a musze kaszanke kupic, hahahaha

• Angela* Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien doberek ;)
    U mnie tez dzis kociol ;)
    Musze ogarnac przod domu bo jutro ptocesja i beda zagladac i komentowac stare dewoty ;)
    Jeszcze praca i wizyta u gin ;(
    A u Wad jak dziewczyny jakies plany na dlugi weekend ? ;)

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie niestety wolnego jutro nie ma :)_ nie obchodzą ani dnia matki ani bożego ciała... jak się uda i moja lekarka wróciła z urlopu macierzyńskiego to chcę się do niej jutro kopsnąć z wydrukami wykresów.. może w końcu coś pobada..

• Lago Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    Musze ogarnac przod domu bo jutro ptocesja i beda zagladac i komentowac stare dewoty ;)

hahahahhahaha u mnie to i bez prcesji zagladaja i komentuja. Na szczescie pozytywnie, bo ja dopiero ogrodek tworze, z pola perzu o wysokosci okolo metra. ...

• Lago Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    u mnie niestety wolnego jutro nie ma :)_ nie obchodzą ani dnia matki ani bożego ciała... jak się uda i moja lekarka wróciła z urlopu macierzyńskiego to chcę się do niej jutro kopsnąć z wydrukami wykresów.. może w końcu coś pobada..

Ale u Was tez kupe dziwnych swiat jest nie? Jakies Bank Holiday i takie tam... Mnie sie marzy urlop taki 2 tygodniowy. Zebym nie musiala sie praca przejmowac i ciagle o niej myslec. Ja pierdziele ale dzis mam nastroj na narzekanie, chyba zamilkne, hahahaah

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    Ale u Was tez kupe dziwnych swiat jest nie? Jakies Bank Holiday i takie tam... Mnie sie marzy urlop taki 2 tygodniowy. Zebym nie musiala sie praca przejmowac i ciagle o niej myslec. Ja pierdziele ale dzis mam nastroj na narzekanie, chyba zamilkne, hahahaah
    tak :) a dzieci w szkole mają bez przerwy wolne :)

‹‹ 246 247 248 249 250 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ