"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
-
WIADOMOŚĆ
-
zapachmalin wrote:A to ja się już na tym nie znam, nie miałam nawet usg nigdy, tyle, że kilka razy tarczycy. Nie mam pojęcia co z tą biopsją, ale to może być niebezpieczne czy dlaczego nie wiesz?Fabian Cyprian Tymuś
-
nick nieaktualny
-
Choć jestem pewna, że wszystko będzie ok, to uważam, że warto się przebadać. Lepiej wykluczyć i mieć spokój niż nie wybaczyć sobie, że nie sprawdziłaś póki miałaś czas.
Moja przyjaciółka jakiś czas temu miała przewlekłe zapalenia pęcherza, położyli ją w szpitalu żeby zrobić badania bo nie umieli tego wyleczyć i podczas usg wykryli guza trzustki. Ma 23 lata. Pół roku biegała od lekarza do lekarza bo ciągle czegoś nie było wiadomo, nie wiedzieli co z tym robić. Dopiero dwa tygodnie temu pobrali wycinek. W raku trzustki czas jest mega ważny bo raptem 20% tych u których się go wykryje można zacząć leczyć, dlatego że ona długo nie daje objawów żadnych. I teraz znów dziewczyna czeka. Na decyzję, na rozpoczęcie leczenia... Najgorsze jest to, że choć miała szczęście i "dostała" pół roku więcej czasu na rozpoznanie i leczenie to przez ten czas właściwie nic nie zrobiono.
Ale oczywiście to nic nie ma do rzeczy, po prostu odkąd się dowiedziałam jestem zdania, że warto sprawdzić wszystko i choć nigdy nie wiesz czego się możesz dowiedzieć, co możesz odkryć to na pewno warto to sprawdzić.Tissaia lubi tę wiadomość
-
Tissaia wrote:Malina a jak poprzednio w ciąży bylas to USG ci nie robili ani raz?
Gaduaaa, wg mnie głupota byłoby nie zbadać tego. Jesteś mamą dwójki dzieci. Pamiętaj o tym. Lepiej badać takie rzeczy jak najszybciej.
no robili ale wyobraź sobie że brzucha A kuleczkę mam w szyi. Podczas usg tarczycy też bada się szyję...Tissaia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyzapachmalin wrote:no robili ale wyobraź sobie że brzucha A kuleczkę mam w szyi. Podczas usg tarczycy też bada się szyję...
Wiem wiem Domyślam się że o szyje chodziło. Żartowałam sobie tylko bo zabrzmiało trochę to tak jakby chodziło w ogóle o USG
zapachmalin lubi tę wiadomość
-
u mnie niestety wolnego jutro nie ma :)_ nie obchodzą ani dnia matki ani bożego ciała... jak się uda i moja lekarka wróciła z urlopu macierzyńskiego to chcę się do niej jutro kopsnąć z wydrukami wykresów.. może w końcu coś pobada..Fabian Cyprian Tymuś
-
Angela* wrote:Musze ogarnac przod domu bo jutro ptocesja i beda zagladac i komentowac stare dewoty
hahahahhahaha u mnie to i bez prcesji zagladaja i komentuja. Na szczescie pozytywnie, bo ja dopiero ogrodek tworze, z pola perzu o wysokosci okolo metra. ... -
Gaduaaa wrote:u mnie niestety wolnego jutro nie ma :)_ nie obchodzą ani dnia matki ani bożego ciała... jak się uda i moja lekarka wróciła z urlopu macierzyńskiego to chcę się do niej jutro kopsnąć z wydrukami wykresów.. może w końcu coś pobada..
Ale u Was tez kupe dziwnych swiat jest nie? Jakies Bank Holiday i takie tam... Mnie sie marzy urlop taki 2 tygodniowy. Zebym nie musiala sie praca przejmowac i ciagle o niej myslec. Ja pierdziele ale dzis mam nastroj na narzekanie, chyba zamilkne, hahahaah -
Lago wrote:Ale u Was tez kupe dziwnych swiat jest nie? Jakies Bank Holiday i takie tam... Mnie sie marzy urlop taki 2 tygodniowy. Zebym nie musiala sie praca przejmowac i ciagle o niej myslec. Ja pierdziele ale dzis mam nastroj na narzekanie, chyba zamilkne, hahahaahFabian Cyprian Tymuś