X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne "Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
Odpowiedz

"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"

Oceń ten wątek:
  • zapachmalin Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to ja się już na tym nie znam, nie miałam nawet usg nigdy, tyle, że kilka razy tarczycy. :) Nie mam pojęcia co z tą biopsją, ale to może być niebezpieczne czy dlaczego nie wiesz? :)

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapachmalin wrote:
    A to ja się już na tym nie znam, nie miałam nawet usg nigdy, tyle, że kilka razy tarczycy. :) Nie mam pojęcia co z tą biopsją, ale to może być niebezpieczne czy dlaczego nie wiesz? :)
    Boję się że może okazać się coś złego... I że jak to ruszy to rozpętam wojnę

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina a jak poprzednio w ciąży bylas to USG ci nie robili ani raz? :P

Gaduaaa, wg mnie głupota byłoby nie zbadać tego. Jesteś mamą dwójki dzieci. Pamiętaj o tym. Lepiej badać takie rzeczy jak najszybciej.

• zapachmalin Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Choć jestem pewna, że wszystko będzie ok, to uważam, że warto się przebadać. Lepiej wykluczyć i mieć spokój niż nie wybaczyć sobie, że nie sprawdziłaś póki miałaś czas.

Moja przyjaciółka jakiś czas temu miała przewlekłe zapalenia pęcherza, położyli ją w szpitalu żeby zrobić badania bo nie umieli tego wyleczyć i podczas usg wykryli guza trzustki. Ma 23 lata. Pół roku biegała od lekarza do lekarza bo ciągle czegoś nie było wiadomo, nie wiedzieli co z tym robić. Dopiero dwa tygodnie temu pobrali wycinek. W raku trzustki czas jest mega ważny bo raptem 20% tych u których się go wykryje można zacząć leczyć, dlatego że ona długo nie daje objawów żadnych. I teraz znów dziewczyna czeka. Na decyzję, na rozpoczęcie leczenia... Najgorsze jest to, że choć miała szczęście i "dostała" pół roku więcej czasu na rozpoznanie i leczenie to przez ten czas właściwie nic nie zrobiono.

Ale oczywiście to nic nie ma do rzeczy, po prostu odkąd się dowiedziałam jestem zdania, że warto sprawdzić wszystko i choć nigdy nie wiesz czego się możesz dowiedzieć, co możesz odkryć to na pewno warto to sprawdzić. ;)

Tissaia lubi tę wiadomość

• zapachmalin Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tissaia wrote:
    Malina a jak poprzednio w ciąży bylas to USG ci nie robili ani raz? :P

Gaduaaa, wg mnie głupota byłoby nie zbadać tego. Jesteś mamą dwójki dzieci. Pamiętaj o tym. Lepiej badać takie rzeczy jak najszybciej.

no robili ale wyobraź sobie że brzucha :D A kuleczkę mam w szyi. Podczas usg tarczycy też bada się szyję...

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapachmalin wrote:
    no robili ale wyobraź sobie że brzucha :D A kuleczkę mam w szyi. Podczas usg tarczycy też bada się szyję...

Wiem wiem :P Domyślam się że o szyje chodziło. Żartowałam sobie tylko bo zabrzmiało trochę to tak jakby chodziło w ogóle o USG :D

zapachmalin lubi tę wiadomość

• zapachmalin Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem, ja też żartowałam :P Nie sprecyzowałam się trochę :D

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będę w lipcu w Polsce i z robię jeszcze raz usg i pojde do Lekarza dobrego i.zobacE co powie..Jak zaleci biopsje to.zrobie..

zapachmalin, Tissaia, Marteczka93 lubią tę wiadomość

• zapachmalin Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    Będę w lipcu w Polsce i z robię jeszcze raz usg i pojde do Lekarza dobrego i.zobacE co powie..Jak zaleci biopsje to.zrobie..

popieram <3 ;)

Gaduaaa lubi tę wiadomość

• zapachmalin Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra ja uciekam spać bo normalnie nie da się nadążyć :D hahaha. Dobranoc, zielonych snów i do jutra ;)

• Angela* Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    a u mnie 37,3 znowu.. ja nic kuźwa nie rozumiem...

Kochana wykres masz ladny;)
    Moze warto powtorzyc test ;)
    Dobrej nocy <3

Magdulina lubi tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzin dybry :) tescior negatyw więc dalej czekamy na @ wrr co za wredna szuja

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no kuźwa a wy gdzie ?

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już kawe opitoliłam a tu cisza..a no ładnie , no ładnie

Lago lubi tę wiadomość

• Lago Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilnuje od rana piesa zeby kotu sniadania nie wyzarl! Zaspalo mi sie troche no...
    No to dzien dobry, jutro wolne wiec w sklepach bedzie kociol, az mnie skreca na sama mysl zakupow a musze kaszanke kupic, hahahaha

• Angela* Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien doberek ;)
    U mnie tez dzis kociol ;)
    Musze ogarnac przod domu bo jutro ptocesja i beda zagladac i komentowac stare dewoty ;)
    Jeszcze praca i wizyta u gin ;(
    A u Wad jak dziewczyny jakies plany na dlugi weekend ? ;)

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie niestety wolnego jutro nie ma :)_ nie obchodzą ani dnia matki ani bożego ciała... jak się uda i moja lekarka wróciła z urlopu macierzyńskiego to chcę się do niej jutro kopsnąć z wydrukami wykresów.. może w końcu coś pobada..

• Lago Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    Musze ogarnac przod domu bo jutro ptocesja i beda zagladac i komentowac stare dewoty ;)

hahahahhahaha u mnie to i bez prcesji zagladaja i komentuja. Na szczescie pozytywnie, bo ja dopiero ogrodek tworze, z pola perzu o wysokosci okolo metra. ...

• Lago Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    u mnie niestety wolnego jutro nie ma :)_ nie obchodzą ani dnia matki ani bożego ciała... jak się uda i moja lekarka wróciła z urlopu macierzyńskiego to chcę się do niej jutro kopsnąć z wydrukami wykresów.. może w końcu coś pobada..

Ale u Was tez kupe dziwnych swiat jest nie? Jakies Bank Holiday i takie tam... Mnie sie marzy urlop taki 2 tygodniowy. Zebym nie musiala sie praca przejmowac i ciagle o niej myslec. Ja pierdziele ale dzis mam nastroj na narzekanie, chyba zamilkne, hahahaah

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    Ale u Was tez kupe dziwnych swiat jest nie? Jakies Bank Holiday i takie tam... Mnie sie marzy urlop taki 2 tygodniowy. Zebym nie musiala sie praca przejmowac i ciagle o niej myslec. Ja pierdziele ale dzis mam nastroj na narzekanie, chyba zamilkne, hahahaah
    tak :) a dzieci w szkole mają bez przerwy wolne :)

‹‹ 246 247 248 249 250 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ