X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne "Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
Odpowiedz

"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"

Oceń ten wątek:
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    Zaraz pewnie kolejne dopisze :D dzieci juz wyszly do szkoły a Tii tylko na to czekał :D mi juz ochota jakos przeszla ale ...trza się najesc na zapas bo od niedzieli znow sama bede przez prawie 2miesiace :/
    a to się nie ma co dziwić że tak korzystacie hehe
    przypomniał mi się ten film pt "Zwierzak" hahaha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2016, 08:06

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jednak ochoty nabralam,:D
    Musze zalukac co to za film ten Zwierzak :D

Gaduaaa lubi tę wiadomość

bfaregz2l4lu04d1.png289ykie.gif
  • Nats Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :)
    Krew oddana. Wyniki będą po 14. Beta i progesteron. Trzymajcie kciuki! Ciekawe czy coś wyjdzie i ile.
    Gizmo trzymam kciuki za owocną owulke. Wystarczającą ilość <3 to połowa sukcesu :)
    Caro - mam nadzieję, ze wyniki będą super.
    Gaduaaa - jeszcze chwila i owulacja :D

Gaduaaa, Caro, Gizmo lubią tę wiadomość

3500 g 54 cm <3
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:
    Hej dziewczynki :)
    Krew oddana. Wyniki będą po 14. Beta i progesteron. Trzymajcie kciuki! Ciekawe czy coś wyjdzie i ile.
    Gizmo trzymam kciuki za owocną owulke. Wystarczającą ilość <3 to połowa sukcesu :)
    Caro - mam nadzieję, ze wyniki będą super.
    Gaduaaa - jeszcze chwila i owulacja :D
    ho ho nie tak chwila.. ja mam późne owu min 16dc więc jeszcze 1,5tyg! zwariować idzie :)

mocno trzymam kciuki do 14 żeby była piękna beta :)

• Marteczka93 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam! <3
    Dla mnie dlugi weekend dalej trwa, bo zrobilam sobie wolne od zajęć. I jutro też mam zamiar. :P oj nie dobra ja :P
    I w końcu ovu wyznaczył mi owulke, ale kurczę nie wiem czy jeszcze się nie zmieni przypadkiem :P
    Nats czekamy na wynik z niecierpliwością! :D

Nats lubi tę wiadomość

Olaf <3
    43kt3e5e15hj57fc.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marteczka93 wrote:
    Witam! <3
    Dla mnie dlugi weekend dalej trwa, bo zrobilam sobie wolne od zajęć. I jutro też mam zamiar. :P oj nie dobra ja :P
    I w końcu ovu wyznaczył mi owulke, ale kurczę nie wiem czy jeszcze się nie zmieni przypadkiem :P
    Nats czekamy na wynik z niecierpliwością! :D
    no takiej to dobrze :P żyć nie umierać hyhy

Marteczka93 lubi tę wiadomość

• Lago Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kawa bez Was to nie kawa:PPPP
    Weekend udany, maz wrocil w ilosci jeden, pies jeden, zrzedliwa mama z wizyta tez 1 a ilosc siniakow na moim ciele to ze 20 w tym jeden taki gigant, ze z miesiac bedzie sie goil. Wina tez na razie przez dlugi czas nie bedzie mi sie chcialo:)

Nats gratulacje jeszcze raz!!! Gizmo wygladalas bardzo ladnie, super sukienka pasuje do koloru wlosow. A Twoj Tii to w delegacje ciagle wyjezdza?
    Gaduaaa daj buziaka, hahahahah. No tesknilam za Wami no!

Nats, Marteczka93, Gizmo, Gaduaaa lubią tę wiadomość

• Caro Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    a co robisz dziś w laboratorium ?? jakie badanka? ja dziś jadę do mojej GP z wykresami

Zrobiłam prl, tsh i ft4. Chciałam jeszcze ft3, ale endo powiedziała że nie muszę. Nie wiem więc po co jej same ft4.

Bierzesz wykresy i jedziesz? Oo, no to daj znać, bo jestem ciekawa co tam wymyśli. Na którą jedziesz?

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago, Tii u Niemca w sadzie pracuje. Teraz na czereśnie bedzie jechał do zbiorów. Wróci po 25lipca i zaraz we wrześniu na jabłka znow ruszy. Do listopada. Tylko w zimę siedzi w domku i grzeje moje ruszta haha non stop

Lago lubi tę wiadomość

bfaregz2l4lu04d1.png289ykie.gif
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiła mi tsh,ft4, testosteron,progesteron i prolaktyne i wzięła wymaz na clamydie? Tak to się chyba pisze :) i wyślę list do endokrynologa i zapyta o przeciwciała czy tak wysokie mogą mieć wpływ na zajście w ciążę i co ewentualnie można zrobić.. I Powiedziała że jak będzie okey to badać nasienie ;)

Lago lubi tę wiadomość

• Nats Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    Zrobiła mi tsh,ft4, testosteron,progesteron i prolaktyne i wzięła wymaz na clamydie? Tak to się chyba pisze :) i wyślę list do endokrynologa i zapyta o przeciwciała czy tak wysokie mogą mieć wpływ na zajście w ciążę i co ewentualnie można zrobić.. I Powiedziała że jak będzie okey to badać nasienie ;)
    Fajnie, ze coś ruszyło :)
    Może okaże się, ze jest jakiś problem, który łatwo naprawić i się szybko uda.
    Trzymam kciuki :)

Gaduaaa, Marteczka93 lubią tę wiadomość

3500 g 54 cm <3
  • Marteczka93 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No my właśnie mamy umówioną wizytę na 7.06 - badanie nasienia :)
    Cieszę się, że mężulek się wgl nie sprzeciwiał, wręcz przyjął to odważnie na klatę :P <3

Olaf <3
    43kt3e5e15hj57fc.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    kawa bez Was to nie kawa:PPPP
    Weekend udany, maz wrocil w ilosci jeden, pies jeden, zrzedliwa mama z wizyta tez 1 a ilosc siniakow na moim ciele to ze 20 w tym jeden taki gigant, ze z miesiac bedzie sie goil. Wina tez na razie przez dlugi czas nie bedzie mi sie chcialo:)

Nats gratulacje jeszcze raz!!! Gizmo wygladalas bardzo ladnie, super sukienka pasuje do koloru wlosow. A Twoj Tii to w delegacje ciagle wyjezdza?
    Gaduaaa daj buziaka, hahahahah. No tesknilam za Wami no!
    :*

• Lago Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    Lago, Tii u Niemca w sadzie pracuje. Teraz na czereśnie bedzie jechał do zbiorów. Wróci po 25lipca i zaraz we wrześniu na jabłka znow ruszy. Do listopada. Tylko w zimę siedzi w domku i grzeje moje ruszta haha non stop

fajnie tak,tez wolalabym sezonowo pracowac:)

• Lago Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    wzięła wymaz na clamydie?

u nas to sie Meduza nazywa, prawda GIZMO? hahahah
    ja juz biore drugi raz antybiotyk na to gowno zapobiegawczo, bo u nas w pipe duzo to badanie kosztuje, a podobno bardzo czesto wychodzi pozytywne wiec lekarze daja na zas. Tylko ja mam po tym takie gazy, ze prawie fruwam w powietrzu, hahahah

Gizmo lubi tę wiadomość

• Nats Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam wyniki.
    Beta - 2215 IU/L
    Progesteron 10,21 ng/ml
    Dzownilam do doktora czy ten progesteron za niski i powiedział, że na początku ciazy ciężko to określić i jak się nic nie dzieje to żeby się tym nie przejmować :)
    Także tego :D

Gaduaaa, LILITH.P, Marteczka93, Lago, zapachmalin, Gizmo lubią tę wiadomość

3500 g 54 cm <3
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:
    Dziewczyny mam wyniki.
    Beta - 2215 IU/L
    Progesteron 10,21 ng/ml
    Dzownilam do doktora czy ten progesteron za niski i powiedział, że na początku ciazy ciężko to określić i jak się nic nie dzieje to żeby się tym nie przejmować :)
    super, super!!!! oficjalne gratsy !!

Nats lubi tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    u nas to sie Meduza nazywa, prawda GIZMO? hahahah
    ja juz biore drugi raz antybiotyk na to gowno zapobiegawczo, bo u nas w pipe duzo to badanie kosztuje, a podobno bardzo czesto wychodzi pozytywne wiec lekarze daja na zas. Tylko ja mam po tym takie gazy, ze prawie fruwam w powietrzu, hahahah
    wiesz co.. mnie nigdy nikt na to nie badał.. mi się kiedyś obiło o uszy ta nazwa ale nigdy się tym nie interesowałam do dziś... moja lekarz powiedziała że to jest bardzo częsta przyczyna niepłodności u kobiet... jestem ciekawa jaki u mnie będzie wynik

Lago lubi tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale mnie olały na drugim wątku....... haaaaaaaa
    nikt nawet nie zaregował na mój wpis o badaniach..................
    szok...

• LILITH.P Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:
    Dziewczyny mam wyniki.
    Beta - 2215 IU/L
    Progesteron 10,21 ng/ml

GRATULUJĘ!!!

Nats lubi tę wiadomość

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png
‹‹ 253 254 255 256 257 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ