"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
-
WIADOMOŚĆ
-
Gaduaaa wrote:wiesz co.. mnie nigdy nikt na to nie badał.. mi się kiedyś obiło o uszy ta nazwa ale nigdy się tym nie interesowałam do dziś... moja lekarz powiedziała że to jest bardzo częsta przyczyna niepłodności u kobiet... jestem ciekawa jaki u mnie będzie wynik
Gadson to jest ochydna choroba weneryczna i zawsze zle sie kojarzy. Ja tez dopiero teraz dowiedzialam sie, ze nie tylko przez kontakty seksualne mozna sie tym zarazic. Maja to czasem nawet male dzieci. I modle sie, zeby Ci to gowno wyszlo negatywne, bo to podobno bardzo ciezko sie leczy:( I tez czytalam, ze powoduje nieplodnosc, ale moze juz nie czytajmy co??? Oby reszta hormonow byla w normie!Gaduaaa lubi tę wiadomość
-
Nats wrote:Dzięki dziewczyny. dziewczyny środę powtórka.
Trochę się martwię tym progesteronem, ze taki maly. No, ale zobaczymy. Jak nic się nie dzieje to chyba jest ok?
nie martw sie, ale jak tylko zobaczysz jakies plamienia czy cos niepokojacego to o d razu do gina po dupka!Nats lubi tę wiadomość
-
Lago wrote:Gadson to jest ochydna choroba weneryczna i zawsze zle sie kojarzy. Ja tez dopiero teraz dowiedzialam sie, ze nie tylko przez kontakty seksualne mozna sie tym zarazic. Maja to czasem nawet male dzieci. I modle sie, zeby Ci to gowno wyszlo negatywne, bo to podobno bardzo ciezko sie leczy:( I tez czytalam, ze powoduje nieplodnosc, ale moze juz nie czytajmy co??? Oby reszta hormonow byla w normie!
trochę się zestrachałam.. generalnie mam jednego partnera od 9lat... ale podobno można tym się zarazić nawet podczas porodu... itd... nie koniecznienie tylko przez kontakty seksualne...Fabian Cyprian Tymuś -
Nats, super beta Progesteron niski, ale jak nic się nie dzieje to się nie przejmuj.
Ogólnie też odebrałam wyniki. Masakra..
Tsh 3,6
Prl 40 (norma do 25)
FT4 19,02 (norma 12,00-22,00)
Zaraz mam wizytę u endo.początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
Gaduaaa wrote:jeny.. weź.. nie strasz.... bo ja mam cześto powiększające węzły chłonne w pachwiniach już o tym pisałam i moja GP powiedziała dziś że to też może być przez MEDUZE .....
trochę się zestrachałam.. generalnie mam jednego partnera od 9lat... ale podobno można tym się zarazić nawet podczas porodu... itd... nie koniecznienie tylko przez kontakty seksualne...
No nie martw sie !!! Ja jak pierwszy raz robilam sobie badania na HIV to tez spac po nocach nie moglam. Za kazdym razie jak dzwonil telefon to mnie strach paralizowal, bo w US jest tak, ze dzwonia do pacjenta tylko jak cos sie dzieje..... Malz wtedy mnie na ziemie sprowadzil, bo mialam tydzien z zycia wyjety. Wiec ZAKAZUJE CI sie martwic na zapas no! -
Caro wrote:Nats, super beta Progesteron niski, ale jak nic się nie dzieje to się nie przejmuj.
Tsh 3,6
Prl 40 (norma do 25)
Zaraz mam wizytę u endo.Caro lubi tę wiadomość
Fabian Cyprian Tymuś -
Lago wrote:No nie martw sie !!! Ja jak pierwszy raz robilam sobie badania na HIV to tez spac po nocach nie moglam. Za kazdym razie jak dzwonil telefon to mnie strach paralizowal, bo w US jest tak, ze dzwonia do pacjenta tylko jak cos sie dzieje..... Malz wtedy mnie na ziemie sprowadzil, bo mialam tydzien z zycia wyjety. Wiec ZAKAZUJE CI sie martwic na zapas no!
ja się w ogóle boje czekać zawsze na wszystkie wirsówki wątrobowe i właśnie HIVy i takie rózne bo ja robiłam tatuaże w niezbyt sterylnych miejscach hyhy ale skoro do tej pory nic nie wyszło to już nie wyjdzie .. a więcej się nie będę tatuować nie w salonie hahaLago lubi tę wiadomość
Fabian Cyprian Tymuś -
Caro wrote:Nats, super beta Progesteron niski, ale jak nic się nie dzieje to się nie przejmuj.
Tsh 3,6
Prl 40 (norma do 25)
Zaraz mam wizytę u endo.
Caro a może ta prolaktyna tak miesza?
Może powinnaś jakiegoś Bromka brać.
Ja miałam wynik 33 i gin powiedział, ze trzeba to zbić koniecznie. Co prawda 4 dni później wysikalam 2 kreski, ale prolaktyna to straszne dziadostwo.3500 g 54 cm -
Lago wrote:a bierzesz cos na tarczyce?
Biorę. Biorę. Najpierw dawka 50, a od dwóch miesięcy 75. I na tym 75 wzrosło mi ft4 i tsh. Hmm.. I bądź tu mądry człowieku.początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
25.06.2021 ⏸️
Nats wrote:Caro a może ta prolaktyna tak miesza?
Może powinnaś jakiegoś Bromka brać.
Ja miałam wynik 33 i gin powiedział, ze trzeba to zbić koniecznie. Co prawda 4 dni później wysikalam 2 kreski, ale prolaktyna to straszne dziadostwo.
mi endo mowila, ze to tsh ciagnie prolaktyne. Najwpierw trzeba to zbic, albo jednoczescnie oba hormony. -
Gaduaaa wrote:FT 4 dobre ! a jest Ono ważne... TSH no trochę za wysoko ale dupy nie urywa.. no a prolaktyna to widzisz... zachodzi się w ciążę i z takim TSH i z tą prolaktyną a Ty sprawdzałaś przeciwciała kiedyś? bo nie pamiętam
No ogólnie ft4 mi podskoczyło to fakt. Ale to TSH ja pierdziu.
27.02 - TSH 5,3
29.02 - TSH 4,9
21.03 - TSH 1,6
01.04 - TSH 3,1
06.04 - TSH 2,7
30.05 - TSH 3,6
Ogólnie będę ją cisnąć o tą prolaktynę, bo ona była przekonana że spadnie razem z tsh. Zwłaszcza że mi się waha. Czasem mam 25, czasem 40. Gin w ogóle nie widzi problemu w prl 40.
Przeciwciała sprawdzałam. W normie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2016, 14:29
Nats lubi tę wiadomość
początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
25.06.2021 ⏸️
Lago wrote:mi endo mowila, ze to tsh ciagnie prolaktyne. Najwpierw trzeba to zbic, albo jednoczescnie oba hormony.Fabian Cyprian Tymuś
-
Caro wrote:No ogólnie ft4 mi podskoczyło to fakt. Ale to TSH ja pierdziu.
27.02 - TSH 5,3
29.02 - TSH 4,9
21.03 - TSH 1,6
01.04 - TSH 3,1
06.04 - TSH 2,7
30.05 - TSH 3,6
Ogólnie będę ją cisnąć o tą prolaktynę, bo ona była przekonana że spadnie razem z tsh. Zwłaszcza że mi się waha. Czasem mam 25, czasem 40. Gin w ogóle nie widzi problemu w prl 40.
Przeciwciała sprawdzałam. W normie.
ja tam sie nie znam Caro, ale zeby tak to tsh skakalo, to dziwne bardzo.... zobaczymy co endo powie Ci dzis
-
Tylko DOBRY endokrynolog Cię ustabilizuje.. bo ja wiem że to metodą prób i błedów wyczajasz odpowiednią dawkę dla siebie...
generalnie niektórzy mówią że FT 4 jest ważniejsze od TSH... TSH ma czas rozpadu połowiczny... i jest zajebiście zależne od brania leków, stresu itd...
więc z dwojga złego FT4 jest okey a nad TSH trzeba troszkę popracować... niektórzy endo nie zbijają TSH jak FT4 jest ładne... ale niktórzy własnie celują dawkami.. może zareagujesz na podwyższenie o 12,5 euthyroxu? a powiedz mi tez jedną ważną rzecz.. jak wstajesz rano bierzesz euthyrox i czekasz 30min min żeby coś wypić lub zjesć?
i koniecznie dostinex... choćby 25mg raz w tyg na próbę, zobaczyć jak zadziała.. zwiekszyć zawsze potem można...Fabian Cyprian Tymuś