X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne "Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
Odpowiedz

"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2016, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry jeszcze śpią kobity? ;)

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;) OF w końcu wyznaczył mi owulacje hihi

Karolina2787, Marteczka93, Gizmo lubią tę wiadomość

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2016, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to gratki kochana jak ładnie :) ja nadal czekam :/ jakoś po moim wykresie nie widać żeby nadchodziła, ta tempka taka jakaś nijaka

• Nats Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Gaduaaa - no to teraz najgorszy okres i czekanie na testowanie.
    Karola - tempka pewnie zaraz się unormuje i będzie piękny skok.
    A ja cieszę się jak dziecko, bo dzisiaj jedziemy do zoo <3

Karolina2787 lubi tę wiadomość

3500 g 54 cm <3
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    No to gratki kochana jak ładnie :) ja nadal czekam :/ jakoś po moim wykresie nie widać żeby nadchodziła, ta tempka taka jakaś nijaka
    miałam w jendym cyklu takie schodki też jak Ty w I fazie.. ale owulacja w końcu była :) więc spokojnie, na pewno i do Ciebie dojdzie :)

Karolina2787 lubi tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natsik wyłaź z krzaczorów :P pisz jak się czujesz :)

• Nats Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    Natsik wyłaź z krzaczorów :P pisz jak się czujesz :)
    A dziękuję kochana, że pytasz :)
    Ogólnie to dobrze się czuję. Praktycznie nie mam żadnych objawów oprocz tego, że cycki bola i czasem mnie zmuli rano. Aaa no i pije bardzo dużo wody przez to sikam co 3 minuty.
    Wczoraj miałam lekkie plamienie i spanikowana polecialam do szpitala. Zrobili mi USG i na szczęście okazało się, ze jest w porządku. Nasz Groszek ma już 5,8 mm i jest akcja serca :) Chyba nie muszę mówić jak bardzo mi ulzylo.
    Tylko muszę brać dupka 3 razy dziennie.
    Ale ogólnie to dobrze znoszę ciąże na szczęście oprócz ciągłego stresu, ze coś nie tak będzie, ale to mi chyba tak łatwo nie przejdzie :)

Podglądam Was cały czas i czekam teraz aż hurtowo się posypia się Groszki :)
    Kto teraz testuje najbliżej?

Gaduaaa, Karolina2787, Marteczka93 lubią tę wiadomość

3500 g 54 cm <3
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:
    A dziękuję kochana, że pytasz :)
    Ogólnie to dobrze się czuję. Praktycznie nie mam żadnych objawów oprocz tego, że cycki bola i czasem mnie zmuli rano. Aaa no i pije bardzo dużo wody przez to sikam co 3 minuty.
    Wczoraj miałam lekkie plamienie i spanikowana polecialam do szpitala. Zrobili mi USG i na szczęście okazało się, ze jest w porządku. Nasz Groszek ma już 5,8 mm i jest akcja serca :) Chyba nie muszę mówić jak bardzo mi ulzylo.
    Tylko muszę brać dupka 3 razy dziennie.
    Ale ogólnie to dobrze znoszę ciąże na szczęście oprócz ciągłego stresu, ze coś nie tak będzie, ale to mi chyba tak łatwo nie przejdzie :)

Podglądam Was cały czas i czekam teraz aż hurtowo się posypia się Groszki :)
    Kto teraz testuje najbliżej?
    ojej same wspaniałe wiadomości :) bardzo się ciesze że póki co przechodzisz wszystko lekko :) na prawdę się cieszę :) zasłużyłaś sobie na taki stan rzeczy :)
    Nas tutaj jest taka garstka że nawet nie wiem kto kiedy ma termin @ heheh
    nie robimy stronek z testowaniem...
    u mnie dopiero na 24 czerwca przypada @ ale na pewno szybciej Lago będzie miała albo nie miała @ ;)

Nats lubi tę wiadomość

• Nats Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    ojej same wspaniałe wiadomości :) bardzo się ciesze że póki co przechodzisz wszystko lekko :) na prawdę się cieszę :) zasłużyłaś sobie na taki stan rzeczy :)
    Nas tutaj jest taka garstka że nawet nie wiem kto kiedy ma termin @ heheh
    nie robimy stronek z testowaniem...
    u mnie dopiero na 24 czerwca przypada @ ale na pewno szybciej Lago będzie miała albo nie miała @ ;)
    Dziękuję kochana :) Ja chyba dalej w to do końca nie mogę uwierzyć. Od jakiś dwóch tygodni czuję się jak w jakimś amoku :D
    Żadnej małpy nie będzie.

A mecz dzisiaj dziewczyny będziecie oglądać?
    Gaduaaa komu kibicujesz? Hehe :D

Dobra ja ide na śniadanie, bo narzeczony na mnie krzyczy i chce mi telefon zabrać :O zajrzę do Was później. Miłego dnia :*

3500 g 54 cm <3
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:
    Dziękuję kochana :) Ja chyba dalej w to do końca nie mogę uwierzyć. Od jakiś dwóch tygodni czuję się jak w jakimś amoku :D
    Żadnej małpy nie będzie.

A mecz dzisiaj dziewczyny będziecie oglądać?
    Gaduaaa komu kibicujesz? Hehe :D

Dobra ja ide na śniadanie, bo narzeczony na mnie krzyczy i chce mi telefon zabrać :O zajrzę do Was później. Miłego dnia :*
    oczywiście że Polsce i na pewno będę oglądać :)
    Oni grają z Irl Płn.. a ja mieszkam w Irlandii... Irl Płn pod Anglie należy, to inne Państwo :) ale tak czy inaczej Polska gola!

Nats lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2016, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natsik kochana bardzo się cieszę że u Ciebie i u groszka wszystko dobrze i pięknie niech rośnie serduszko :) no ja mam nadzieję że tempka niedługo podskoczy i będzie owu dziś jak wrócę z miasta to zatestuje bo teraz to już nie zdążę niedługo się zbieram i jadę na ryneczek :)

Nats lubi tę wiadomość

• zapachmalin Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natsik super wiadomości cieszymy się bardzo :) dużo zdrówka dla was i leniuchujcie sobie jak najwięcej. Ja we wtorek mam termin @ (w środę drugi) więc w środę będę testować jeśli nie przyjdzie. Ale raczej nic z tego znów.

Gadi i Karolcia i wgl everybody miłego dnia :)

Ja mam dzisiaj wkur.wa jak nie wiem. W sumie to w nocy miałam i mam nadzieję, że dziś już mi przejdzie :P

Gaduaaa, Karolina2787, Nats lubią tę wiadomość

• Marteczka93 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo!
    Dzisiaj niedziela, czas odpoczynku to i nas będzie tu wiecej :)
    Jeśli chodzi o testowanie, to wychodzi na to, że ja chyba najprędzej :) bo jeszcze dzisiaj albo jutro zatestuje, więc kochane trzymajcie kciuki aby @ nie przyszla :)

zapachmalin, Gaduaaa, Gizmo lubią tę wiadomość

Olaf <3
    43kt3e5e15hj57fc.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marteczka93 wrote:
    Hejo!
    Dzisiaj niedziela, czas odpoczynku to i nas będzie tu wiecej :)
    Jeśli chodzi o testowanie, to wychodzi na to, że ja chyba najprędzej :) bo jeszcze dzisiaj albo jutro zatestuje, więc kochane trzymajcie kciuki aby @ nie przyszla :)
    wow super ! super! oby się udało ! mocno trzymam kciuki :)

Marteczka93 lubi tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapachmalin wrote:
    Natsik super wiadomości cieszymy się bardzo :) dużo zdrówka dla was i leniuchujcie sobie jak najwięcej. Ja we wtorek mam termin @ (w środę drugi) więc w środę będę testować jeśli nie przyjdzie. Ale raczej nic z tego znów.

Gadi i Karolcia i wgl everybody miłego dnia :)

Ja mam dzisiaj wkur.wa jak nie wiem. W sumie to w nocy miałam i mam nadzieję, że dziś już mi przejdzie :P
    powiedz co Cię tak zdrażniło ?

• zapachmalin Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    powiedz co Cię tak zdrażniło ?

Długa historia. Siostra mojego miała zostać z młodym wczoraj. Zadzwoniła po 22 że mamy wracać bo mały nie chce spać i biega a ona idzie spać (jest w ciąży, ok ale wiedziała o tym poza tym trochę inaczej to wygląda tak na serio). Przyjechaliśmy źli jak osy wzięłam młodego do domu (dwie klatki obok) a tam sie okazało, że dziecko biegało w niezmienionym pampersie przez 3h minimum. Normalnie myślałam że zabiję. Przewinęłam i zasnął jak tylko przyłożył głowę do poduszki... A mnie zastanawia jak 30-letnia prawie kobieta dodatkowo sama spodziewająca się dziecka mogła nie wpaść na to, że pierwszą rzeczą jeśli dziecko nie chce zasnąć jest spr pampersa i ewentualnie jedzenie/picie. Normalnie masakra. Aż mi słów brak. Już nigdy więcej. Pomijając że dziecko jakoś się "szykuje do spania" ogarnia po prostu. Szybkie mycie( choćby rąk i buzi), pamp, kolacja. Ah no nic, było minęło. Teraz biedny odsypia :P

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapachmalin wrote:
    Długa historia. Siostra mojego miała zostać z młodym wczoraj. Zadzwoniła po 22 że mamy wracać bo mały nie chce spać i biega a ona idzie spać (jest w ciąży, ok ale wiedziała o tym poza tym trochę inaczej to wygląda tak na serio). Przyjechaliśmy źli jak osy wzięłam młodego do domu (dwie klatki obok) a tam sie okazało, że dziecko biegało w niezmienionym pampersie przez 3h minimum. Normalnie myślałam że zabiję. Przewinęłam i zasnął jak tylko przyłożył głowę do poduszki... A mnie zastanawia jak 30-letnia prawie kobieta dodatkowo sama spodziewająca się dziecka mogła nie wpaść na to, że pierwszą rzeczą jeśli dziecko nie chce zasnąć jest spr pampersa i ewentualnie jedzenie/picie. Normalnie masakra. Aż mi słów brak. Już nigdy więcej. Pomijając że dziecko jakoś się "szykuje do spania" ogarnia po prostu. Szybkie mycie( choćby rąk i buzi), pamp, kolacja. Ah no nic, było minęło. Teraz biedny odsypia :P
    moim skromnym zdaniem to raczej brak chęci niż niewiedzy... ;)

zapachmalin lubi tę wiadomość

• zapachmalin Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    moim skromnym zdaniem to raczej brak chęci niż niewiedzy... ;)

Możliwe. Po prostu wolę myśleć, że na to nie wpadła bo tak bym chyba jej nagadała i nie obchodziło by mnie że stresować się nie może. Jasna dupa. To by był szczyt chamstwa i bezczelności. Głupia krowa. Ale spoko będą chcieli żeby im z dzieckiem zostać, niemowlakiem to ciekawe do kogo przyjdą. Yh.

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki. Kawę w łóżku pije :P
    Gadułka brawo Twoja owu ;)

Karolcia przyjdzie i na Ciebie czas <3 serduszkuj do woli

Natsik zdrowka dla Ciebie i Groszunia :-* super ze ciąża przebiega bezproblemowo i praktycznie bezobjawowo :D

Marta gdzie Ty się podziewałaś olero jedna :)

Malina... Oj Malina... Mam nadzieję, ze te wszystkie stresy, nerwy, niedospane noce na kanapie... Juz za pare dni zostaną Ci wynagrodzone pięknymi soczystymi krechami na teście <3

zapachmalin, Gaduaaa, Karolina2787, Nats lubią tę wiadomość

bfaregz2l4lu04d1.png289ykie.gif
  • zapachmalin Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana moja Gizmo <3 nie wierzę w to. Ale dziękuję za te miłe słowa ;)

Gizmo lubi tę wiadomość

‹‹ 317 318 319 320 321 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ