"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
-
WIADOMOŚĆ
-
Gaduaaa wrote:łaaaa... obie jadą na obóz? ile w ogóle Twoje dzieciaki mają lat?
Ali lat 9 taekwondzistka jedzie ostatniego lipca do Łaz. Tez nad morze. Od dzis zaczela intensywne treningi do konca tygodnia. W piatek maja pokaz a w sobotę zawody. -
nick nieaktualny
-
Karolina2787 wrote:Kochane pomóżcie proszę wróciłam do domu po drodze odebraliśmy wyniki mojego tylko nie potrafię ich zinterpretować. Znacie się na tym może?
Karolina2787 lubi tę wiadomość
-
Karolina2787 wrote:chodzi mi konkretnie o ruchliwość bo ogólnie morfologię ma 4% i widzę że jest norma ale czy to wystarczy? Tyle co wyczytałam to jest ich za mała liczba może znacie coś na zwiększenie ilości jest wgl coś takiego?
Badanie nasienia - asthenospermia, czyli nieprawidłowa ruchliwość plemników w nasieniu
Asthenospermia to nieprawidłowa ruchliwość plemników w nasieniu. Odsetek plemników o ruchu szybkim prostoliniowym poniżej 25% lub łącznie ruchu prostoliniowym szybkim i wolnym poniżej 50%. Przyczyną takiego stanu może być zapalenie narządów rozrodczych mężczyzny, jak również działanie bardzo wysokiej/niskiej temperatury
Karolina2787 lubi tę wiadomość
-
Karolina2787 wrote:chodzi mi konkretnie o ruchliwość bo ogólnie morfologię ma 4% i widzę że jest norma ale czy to wystarczy? Tyle co wyczytałam to jest ich za mała liczba może znacie coś na zwiększenie ilości jest wgl coś takiego?
troche niska ta morfologia...Generalnie nieplodnosci u mezczyzn u nas sie nie leczy, jedynie suplementuje. I teraz pocisne klasykiem: Androvit, Salfazin,Ferimen wszystkie takie leki zawierajace witaminy, zdrowa dieta i duzo ruchu. U was morfologia jest na granicy -
nick nieaktualnyRUCHLIWOŚĆ I LICZBA PLEMNIKÓW: Liczba plemników (miliony)
% ml w ejakulacie
Ruch postępowy szybki (typ A) = 2% 0,1 0,2
ruch postępowy wolny (typ B ) = 20 1,2 1,7
ruch niepostępowy (typ C) =35 2,1 2,9
nieruchome (typ D) = 43 2,6 3,6
liczba plemników 100 6,0 8,4
Norma a+b > 32% lub a+b+c > 40% >15 >39Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2016, 18:09
-
nick nieaktualny
-
Karola ale morfologia i ruchliwosc to zupelnie co innego ilesc to tez inna bajka. Bo jakbyscie podniesli ich ilosc to wtedy niska morfologia az tak bardzo nie przeszkadza. Po witaminach czytalam ze facetom skacze ilosc. Sprawdz tez aglutynacje, bo to wazne jest
-
nick nieaktualnyLago aglutynacja jest oznaczona (-,+,++,+++) wynik ma - a norma jest - czyli jest dobrze
No i dlatego piszę i proszę o pomoc bo się nie znam a lekarza w Ol też nie maWiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2016, 18:10
Lago lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyGizmo wrote:O to chodzi?
Badanie nasienia - asthenospermia, czyli nieprawidłowa ruchliwość plemników w nasieniu
Asthenospermia to nieprawidłowa ruchliwość plemników w nasieniu. Odsetek plemników o ruchu szybkim prostoliniowym poniżej 25% lub łącznie ruchu prostoliniowym szybkim i wolnym poniżej 50%. Przyczyną takiego stanu może być zapalenie narządów rozrodczych mężczyzny, jak również działanie bardzo wysokiej/niskiej temperatury
Gizmo wydaje mi się że chyba masz rację -
Gaduaaa wrote:uhuuu ja też odpadam w tym temacie... jak sie nie uda do września to wtedy starego wysyłam na badania i Was pomęcze... a szczególnie Lago
ja sie na tym nie znam, tyle ze mam pojecie po rozmowie z moim ginem no i ogladalam wyniki innych facetow:)