X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne "Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
Odpowiedz

"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"

Oceń ten wątek:
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Kochane pomóżcie proszę wróciłam do domu po drodze odebraliśmy wyniki mojego tylko nie potrafię ich zinterpretować. Znacie się na tym może?
    ja nie.. ale mogę się poznać ;)

Karolina2787 lubi tę wiadomość

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    łaaaa... obie jadą na obóz? ile w ogóle Twoje dzieciaki mają lat?
    Obie. Tylko kazda w innym terminie. Dudi 12lat teraz jedzie do Wladyslawowa na taneczny obóz. Z Ida Nowakowska bedzie miec warsztaty.
    Ali lat 9 taekwondzistka jedzie ostatniego lipca do Łaz. Tez nad morze. Od dzis zaczela intensywne treningi do konca tygodnia. W piatek maja pokaz a w sobotę zawody.

bfaregz2l4lu04d1.png289ykie.gif
  • Lago Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    żartujesz chyba??

potwierdzam! tez o tym czytalam, ze laski spisywaly cykl na straty, bo infekcja, a pozniej te infekcje baraszkowaly im w brzuchach, hahahah

Gizmo, Gaduaaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chodzi mi konkretnie o ruchliwość bo ogólnie morfologię ma 4% i widzę że jest norma ale czy to wystarczy? Tyle co wyczytałam to jest ich za mała liczba może znacie coś na zwiększenie ilości jest wgl coś takiego?

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Kochane pomóżcie proszę wróciłam do domu po drodze odebraliśmy wyniki mojego tylko nie potrafię ich zinterpretować. Znacie się na tym może?
    Nie znam. Ale dawaj. Zaraz normy znajdziemy i razem cos podumamy

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    żartujesz chyba??
    Nie zartuje. Sama to miałam w pierwszej ciąży. Ciągle mnie w pipie swedzialo. :D

zapachmalin lubi tę wiadomość

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    chodzi mi konkretnie o ruchliwość bo ogólnie morfologię ma 4% i widzę że jest norma ale czy to wystarczy? Tyle co wyczytałam to jest ich za mała liczba może znacie coś na zwiększenie ilości jest wgl coś takiego?
    O to chodzi?
    Badanie nasienia - asthenospermia, czyli nieprawidłowa ruchliwość plemników w nasieniu

Asthenospermia to nieprawidłowa ruchliwość plemników w nasieniu. Odsetek plemników o ruchu szybkim prostoliniowym poniżej 25% lub łącznie ruchu prostoliniowym szybkim i wolnym poniżej 50%. Przyczyną takiego stanu może być zapalenie narządów rozrodczych mężczyzny, jak również działanie bardzo wysokiej/niskiej temperatury

• Lago Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:

troche niska ta morfologia...Generalnie nieplodnosci u mezczyzn u nas sie nie leczy, jedynie suplementuje. I teraz pocisne klasykiem: Androvit, Salfazin,Ferimen wszystkie takie leki zawierajace witaminy, zdrowa dieta i duzo ruchu. U was morfologia jest na granicy

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RUCHLIWOŚĆ I LICZBA PLEMNIKÓW: Liczba plemników (miliony)

% ml w ejakulacie
    Ruch postępowy szybki (typ A) = 2% 0,1 0,2
    ruch postępowy wolny (typ B ) = 20 1,2 1,7
    ruch niepostępowy (typ C) =35 2,1 2,9
    nieruchome (typ D) = 43 2,6 3,6
    liczba plemników 100 6,0 8,4

Norma a+b > 32% lub a+b+c > 40% >15 >39

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2016, 18:09

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo jak czytam na stronach to morfologia jest ok właśnie poniżej 4 jest lipa

• Lago Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola ale morfologia i ruchliwosc to zupelnie co innego ilesc to tez inna bajka. Bo jakbyscie podniesli ich ilosc to wtedy niska morfologia az tak bardzo nie przeszkadza. Po witaminach czytalam ze facetom skacze ilosc. Sprawdz tez aglutynacje, bo to wazne jest

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago aglutynacja jest oznaczona (-,+,++,+++) wynik ma - a norma jest - czyli jest dobrze

No i dlatego piszę i proszę o pomoc bo się nie znam a lekarza w Ol też nie ma :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2016, 18:10

Lago lubi tę wiadomość

• zapachmalin Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety Karolciu ja się zupełnie na tym nie znam ale będę czytać z zainteresowaniem odpowiedzi, może się czegoś mądrego dowiem.

Karolina2787, Marteczka93 lubią tę wiadomość

• Lago Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a nie masz tam ruchu postepowego a+b ? Na przspieszenie dziala witamina C 1000, Lkarnityna i pesi lub kawa przed bzykankiem:)

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    Nie zartuje. Sama to miałam w pierwszej ciąży. Ciągle mnie w pipie swedzialo. :D
    jak Ty to dokładnie okresliłaś hahahaha
    no ale ja jestem 4dpo to już możliwe zeby mnie ewentualnie coś tam "gnębiło" ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie to mi się wydaje że nie jest źle jedynie z ilością może być gorzej ale nie wiem jak to poprawić i czym i czy wgl można, jakieś tabsy czy coś? najlepiej jak zdjęcie zrobię tele i Wam tu wstawię chyba po kolei wszystko

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    a nie masz tam ruchu postepowego a+b ? Na przspieszenie dziala witamina C 1000, Lkarnityna i pesi lub kawa przed bzykankiem:)

Wstawiłam to wyżej niedawno :) czy to nie to?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2016, 18:14

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uhuuu ja też odpadam w tym temacie... jak sie nie uda do września to wtedy starego wysyłam na badania ;) i Was pomęcze... a szczególnie Lago

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    O to chodzi?
    Badanie nasienia - asthenospermia, czyli nieprawidłowa ruchliwość plemników w nasieniu

Asthenospermia to nieprawidłowa ruchliwość plemników w nasieniu. Odsetek plemników o ruchu szybkim prostoliniowym poniżej 25% lub łącznie ruchu prostoliniowym szybkim i wolnym poniżej 50%. Przyczyną takiego stanu może być zapalenie narządów rozrodczych mężczyzny, jak również działanie bardzo wysokiej/niskiej temperatury

Gizmo wydaje mi się że chyba masz rację :(

• Lago Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    uhuuu ja też odpadam w tym temacie... jak sie nie uda do września to wtedy starego wysyłam na badania ;) i Was pomęcze... a szczególnie Lago

ja sie na tym nie znam, tyle ze mam pojecie po rozmowie z moim ginem no i ogladalam wyniki innych facetow:)

‹‹ 322 323 324 325 326 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ