X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne "Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
Odpowiedz

"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"

Oceń ten wątek:
  • Lago Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    Lago zapracowana dziś? coś Ty mi za cicho siedzisz ;) coś Ty mi podpadasz ;)

hahahhaha nie wlasnie, nic sie kur.. nie dzieje jakto przy poniedzialku. Siedze cicho, bo nie chce Wam smecic. Zaczynam watpic w sens mojego planu zachodzenia w ciaze, heh. Na 5 monitorowanych cykli ZAWSZE trafialismy w owu. Badania mamy ok, wiec moze po prostu trzeba kupic sobie wiecej psow. Nie kazdy moze miec potomstwo

• Lago Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    dam rade jeszcze te 3 tyg wtedy zrobie badania i zobaczymy... ale kto wie czy nie zostane na dłużej z bezglutenową ;)

ja od dzis bez wegli jade, znajac zycie to zlamie sie i zjem jakis owoc,ale to sobie wybacze. Ostatnio tak zle sie odzywialam, ze zoladek zaczal mi szwankowac. Ciagle jakies bulgotanie, ale to tak glosno ze raz kumpela sie skapnela, hahahah

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    hahahhaha nie wlasnie, nic sie kur.. nie dzieje jakto przy poniedzialku. Siedze cicho, bo nie chce Wam smecic. Zaczynam watpic w sens mojego planu zachodzenia w ciaze, heh. Na 5 monitorowanych cykli ZAWSZE trafialismy w owu. Badania mamy ok, wiec moze po prostu trzeba kupic sobie wiecej psow. Nie kazdy moze miec potomstwo
    jo tam pitolisz... ja myślę że Ci się w bańce poblokowało... bo inaczej jak to wyjaśnić? niestety na odblokowanie się rady nie znam... u mnie całkiem możliwe że to też blokada... albo hashi ;)

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    ja od dzis bez wegli jade, znajac zycie to zlamie sie i zjem jakis owoc,ale to sobie wybacze. Ostatnio tak zle sie odzywialam, ze zoladek zaczal mi szwankowac. Ciagle jakies bulgotanie, ale to tak glosno ze raz kumpela sie skapnela, hahahah
    a jak bez węglowodanowa wygląda? w sensie jak dużo trzeba wykluczyć i czego?

• Lago Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    jo tam pitolisz... ja myślę że Ci się w bańce poblokowało... bo inaczej jak to wyjaśnić? niestety na odblokowanie się rady nie znam... u mnie całkiem możliwe że to też blokada... albo hashi ;)

ja wiem, ze mam banke zablokowana tylko w tym pierd...num miescie nie ma psychologa od plodnosci. Musialabym jezdzic do Bydgoszczy, a nie ma mnie kto w pracy zastapic......i tak to wyglada

• Lago Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    a jak bez węglowodanowa wygląda? w sensie jak dużo trzeba wykluczyć i czego?

Wszystko co najlepsze, hahahaha
    No zadnego pieczywa, ryzu, kaszy, makaronow i owocow najlepiej przez 2 tygodni. Jesz mieso, ryby, nabial (najlepiej chudy) i tony warzyw najrozniejszych. Po ok 2 tygodniach stabi;izuje sie poziom cukru we krwi i wtedy wprowadzasz zdrowe wegle czyli pieczywo i makarony pelnoziarniste, ciemny ryz, owoce, ale bardzo ostaroznie. I tak z miesiaca na miesiac wprowadzasz ich coraz wiecej, az Twoja dieta jest zrownowazona i zdrowa. Oczywiscie 5 posilkow dziennie i do kazdego MUSI byc jakiez warzywo

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    Wszystko co najlepsze, hahahaha
    No zadnego pieczywa, ryzu, kaszy, makaronow i owocow najlepiej przez 2 tygodni. Jesz mieso, ryby, nabial (najlepiej chudy) i tony warzyw najrozniejszych. Po ok 2 tygodniach stabi;izuje sie poziom cukru we krwi i wtedy wprowadzasz zdrowe wegle czyli pieczywo i makarony pelnoziarniste, ciemny ryz, owoce, ale bardzo ostaroznie. I tak z miesiaca na miesiac wprowadzasz ich coraz wiecej, az Twoja dieta jest zrownowazona i zdrowa. Oczywiscie 5 posilkow dziennie i do kazdego MUSI byc jakiez warzywo
    ho ho ho..., to chyba jak za duże wyzwanie dla mnie póki co :P

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    ja wiem, ze mam banke zablokowana tylko w tym pierd...num miescie nie ma psychologa od plodnosci. Musialabym jezdzic do Bydgoszczy, a nie ma mnie kto w pracy zastapic......i tak to wyglada
    nawet nie wiedziałam że coś takiego istanieje jak psycholog o płodnosci

• Lago Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    ho ho ho..., to chyba jak za duże wyzwanie dla mnie póki co :P

nie jest tak zle, jak zezre miche salaty i zagryze marchewka to na dlugo starcza:)

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    nie jest tak zle, jak zezre miche salaty i zagryze marchewka to na dlugo starcza:)
    o nie.. chodziłabym głodna...
    na samych warzywach bym nie wytrzymała.. ja jestem mięsożerna strasznie.. i do tego lubie przekąski.. jakieś chipys.. batoniki, cośkolwiek..

• Lago Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    o nie.. chodziłabym głodna...
    na samych warzywach bym nie wytrzymała.. ja jestem mięsożerna strasznie.. i do tego lubie przekąski.. jakieś chipys.. batoniki, cośkolwiek..

chipsy moja droga to sie z jarmuzu robi albo cukinii:P
    ale miecho tez musi byc, byle chude

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    chipsy moja droga to sie z jarmuzu robi albo cukinii:P
    ale miecho tez musi byc, byle chude
    to nie są chipsy...
    chipsy to jest tona przypraw i oleju ! hahahaha

Lago lubi tę wiadomość

• Lago Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    to nie są chipsy...
    chipsy to jest tona przypraw i oleju ! hahahaha
    hahhaha nooo Ostatnio poklucilam sie ze starym, bo zaczal smazyc nalesniki na suchej patelni. Toc nalesnik musi byc na oleju, chrupiacy, maczany w cukrze, hahahahah

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    hahhaha nooo Ostatnio poklucilam sie ze starym, bo zaczal smazyc nalesniki na suchej patelni. Toc nalesnik musi byc na oleju, chrupiacy, maczany w cukrze, hahahahah
    no tak ^_^ hahaha
    są takie rzeczy i takie przyzwczajenia których człowiek nie potrafi zmienić niestety...
    ja z wielu rzeczy jestem w stanie zrezygnować.. ale chyba z chipsów nie... :(

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    Gizmo!!! Ale ogorasy!!!! widze, ze dzoewczynki dzielnie Ci pomagaja:) A T je ejszcze pod wloknina trzymasz?
    Dziewczyny wloknine właśnie przykrecaly bo się zerwala po ostatnich burzach. I oczywiście wojna o wkretarke byla bo kazda chciala.
    Ogórki trzymam pod przykryciem aż do kwitnienia.

W ogóle dopiero wróciłam z drugiej tury zakupów obozowych. Juz mam dość. A konca nie widac :(

Lago lubi tę wiadomość

bfaregz2l4lu04d1.png289ykie.gif
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    Dziewczyny wloknine właśnie przykrecaly bo się zerwala po ostatnich burzach. I oczywiście wojna o wkretarke byla bo kazda chciala.
    Ogórki trzymam pod przykryciem aż do kwitnienia.

W ogóle dopiero wróciłam z drugiej tury zakupów obozowych. Juz mam dość. A konca nie widac :(
    łaaaa... obie jadą na obóz? ile w ogóle Twoje dzieciaki mają lat?

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane pomóżcie proszę wróciłam do domu po drodze odebraliśmy wyniki mojego tylko nie potrafię ich zinterpretować. Znacie się na tym może?

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    coś się dzieje z moją psiochą.. haha no myślałam że to ZUM ale wczoraj było okey.. a dziś znowu mnie coś mierzi kurde gdzieś w środku tak dziwnie.. jakby mi ktoś cewnik wsadził.. miałyście kiedyś cewnikowanie?
    Wiesz ze burza hormonów ciążowych powoduje odczucia zapalenia w pochwie? Lekarze często przepisują wtedy globulki dopochwowe Clotrimazolum :)
    Mam cicha nadzieje ze to Twój Groch tak narozrabial :P

Lago, Gaduaaa lubią tę wiadomość

bfaregz2l4lu04d1.png289ykie.gif
  • Lago Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Kochane pomóżcie proszę wróciłam do domu po drodze odebraliśmy wyniki mojego tylko nie potrafię ich zinterpretować. Znacie się na tym może?

znacie troche...dawaj

Karolina2787 lubi tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    Wiesz ze burza hormonów ciążowych powoduje odczucia zapalenia w pochwie? Lekarze często przepisują wtedy globulki dopochwowe Clotrimazolum :)
    Mam cicha nadzieje ze to Twój Groch tak narozrabial :P
    żartujesz chyba??

Gizmo lubi tę wiadomość

‹‹ 321 322 323 324 325 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ