X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne "Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
Odpowiedz

"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"

Oceń ten wątek:
  • Lago Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    Hej hahaha nie wzięłam bazanta ale jak opowiadałam mojemu R. I tacie to pierwsze pytanie padło: wzięłas go? Haha... Ej akw to chyba ściema z tym losiem

Nie sciema:) To takie typowo amerykanskie "rednecki" co na polowania jezdza, swoja 13 letnia corke uczyli strzelac z broni....bardzo specyficzni

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    Nie sciema:) To takie typowo amerykanskie "rednecki" co na polowania jezdza, swoja 13 letnia corke uczyli strzelac z broni....bardzo specyficzni
    o Boże...
    to chyba bym nie polubiła takich hahah

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Lago Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    o Boże...
    to chyba bym nie polubiła takich hahah

nom, ciezki gatunek

co tam Gadi dzis robisz? praca czy wolne? u mnie mleczarnia robi nadgodziny, obolale jak nigdy, znow mnie @ zaskoczy wczesniej. Czytalam ze po HSG potrafi wczesniej wredna przylezc

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    nom, ciezki gatunek

co tam Gadi dzis robisz? praca czy wolne? u mnie mleczarnia robi nadgodziny, obolale jak nigdy, znow mnie @ zaskoczy wczesniej. Czytalam ze po HSG potrafi wczesniej wredna przylezc
    ja do pracy na 3 godziny ale... :)

w ogóle to mam problem ... :) z moimi rodzicami

• Lago Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    ja do pracy na 3 godziny ale... :)

w ogóle to mam problem ... :) z moimi rodzicami

oh boy...a co wymyslili?

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    oh boy...a co wymyslili?
    a Bo... Oni nie chcą do mnie przylatywać do Irl... jeszcze niegdy tu nie byli... no i za rok mój starszy ma komunie.. i ja już powoli nasatawiam ich na lot do Nas... i Oni mówią że nie przylecą i koniec...

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    raz że mama się boi latać samolotem.. ciagle ogląda programy o katastrofach lotnicznych... i ma paniczny strach przed samolotem.. a dwa to nie lubią moich teściów...

• Lago Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    raz że mama się boi latać samolotem.. ciagle ogląda programy o katastrofach lotnicznych... i ma paniczny strach przed samolotem.. a dwa to nie lubią moich teściów...

kurde to faktycznie nieciekawie. A moze przed komunia przylec do PL i razem wrocicie do Irlandii. Zawsze to razniej w towarzystwie osoby doswiadczonej. Mysle, ze tylko tak mowia, bo jeszcze jest czas, ale jak przyjdzie co do czego, to pewnie nie odpusciliby komunii wnusia:) Odmieni im sie:)

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    kurde to faktycznie nieciekawie. A moze przed komunia przylec do PL i razem wrocicie do Irlandii. Zawsze to razniej w towarzystwie osoby doswiadczonej. Mysle, ze tylko tak mowia, bo jeszcze jest czas, ale jak przyjdzie co do czego, to pewnie nie odpusciliby komunii wnusia:) Odmieni im sie:)
    mają lecieć z moją siostrą a Ona już tu była.. więc wiesz... ale jak znam ich to tak 50% na 50% szans... a może i mniej...
    głowię sie z tym strasznie... i tak jakoś mi przykro..

• Lago Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    mają lecieć z moją siostrą a Ona już tu była.. więc wiesz... ale jak znam ich to tak 50% na 50% szans... a może i mniej...
    głowię sie z tym strasznie... i tak jakoś mi przykro..

rozumiem Cie, tez byloby mi przykro.....a Komunia w PL nie wchodzi w gre?

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    rozumiem Cie, tez byloby mi przykro.....a Komunia w PL nie wchodzi w gre?
    hmm chyba nie.. no bo on będzie przyjmowany tutaj w Irl .. hmm.. ale może to nie jest taki głupi pomysł ?! Ty mi teraz dałaś do pomyślenia... hmm

• Lago Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    hmm chyba nie.. no bo on będzie przyjmowany tutaj w Irl .. hmm.. ale może to nie jest taki głupi pomysł ?! Ty mi teraz dałaś do pomyślenia... hmm

znam sporo ludzi, ktorzy mieszkajac za granica, organizowali wazne imprezy wlasnie (sluby, chrzty) w Polsce ze wzgledu na obecnosc rodziny. Latwiej bylo przyjechac do kraju niz sciagac tyle rodziny za granice....przegadajcie w rodzinie sprawe:)

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Z wyra sie zwleklam z bólem głowy. Ale mniejsza z tym.
    Czytam Was od rana i tak:
    Gadułko rozumiem ze Ci przykro ale jeszcze wszystko moze się odmienić. A może będziecie juz mieszkać w tej Szwajcarii? :)
    U Dudi i Ali na komunii nie bylo ich ojca i przeżyły. Malo tego chrzesnej Dudi i chrzestnego Ali tez nie bylo. Mysle ze dziecku da rade wszystko wytłumaczyć, to święto dziecka i ono jest najważniejsze w tym dniu a nie
    goście.

A ja Se wczoraj pogadalam z Tii i mamy nowe ustalenia. Dajemy sobie czas na starania tylko do konca tego roku :/ Więcej ryzykować nie będziemy ze względu na nasz wiek. Oczywiście Tii zbada jeszcze siebie a ja na lipca wykombinuje sobie monitoring.

Lago lubi tę wiadomość

bfaregz2l4lu04d1.png289ykie.gif
  • Lago Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta cala papierologie ksiadz z Irl moze przekazac dla ksiedza w PL, no chyba ze nie macie takich wymogoe, bo tu w PL to cyrki robia przed kazdym sakramentem

• Lago Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    A ja Se wczoraj pogadalam z Tii i mamy nowe ustalenia. Dajemy sobie czas na starania tylko do konca tego roku :/ Więcej ryzykować nie będziemy ze względu na nasz wiek. Oczywiście Tii zbada jeszcze siebie a ja na lipca wykombinuje sobie monitoring.

heh, my dalismy sobie czas do konca wakacji i im czas szybciej uplywa, tym wieksza czuje presje a to na pewno nie wplywa dobrze na mozliwosc poczecia. A pozniej co? Znow antykoncepcja?

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no co wy gadacie za glupoty...
    jaka antykoncepcja? jaki koniec starań? dajcie sobie spokój idżcie na żywioł, co ma być to będzie..jak nie uda się w tym roku może uda się na poczatku przyszłego.. to nie jest taka odległość... i nie gadajcie nic o wieku... jeszcze nie jesteśce stare... kuzynka starała się 3 lata i zaszła po 40stce.... więc to Was nie skreśla z bycia rodzicem...
    za bardzo się spinacie :P

Lago lubi tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    Ta cala papierologie ksiadz z Irl moze przekazac dla ksiedza w PL, no chyba ze nie macie takich wymogoe, bo tu w PL to cyrki robia przed kazdym sakramentem
    no własnie z tym może być problem... bo w Irl na lighcie mają przygotowania do Komunii itd... nie wiem czy ksiądz w Polsce by zaakceptował to...
    a dwa to u Nas pół na pół... jedni dziadkowie w Pl drudzy w Irl... chrześni to samo... jedna chrzesna w Irl, chrzestny w Pl... więc to też takie hmm

• Lago Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    no własnie z tym może być problem... bo w Irl na lighcie mają przygotowania do Komunii itd...

no wlasnie...niby ta sama wiara a podejscie zupelnie rozne. KK w Polscejest chyba bardziej sformalizowany niz urzad skarbowy, hahahah

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    heh, my dalismy sobie czas do konca wakacji i im czas szybciej uplywa, tym wieksza czuje presje a to na pewno nie wplywa dobrze na mozliwosc poczecia. A pozniej co? Znow antykoncepcja?
    Zobaczymy jeszcze jakie będą wyniki Tii ale juz zapowiedział ze żadnej chemii w razie W nie bedzie przyjmował. Dieta owszem chociaż i tak on zdrowo sie odzywia. Nie pali, czasem piwko wypije i z tego moze zrezygnować. Kawy tez w ustach nie miał lata. Jedyna przeszkoda mogą byc te opryski do drzew przy których pracuje.
    Mysle ze z antykoncepcji to teraz tylko spirala wchodzi w grę. Do prochow nie chce wracać. A na gumki trza by bylo majatek wydac haha

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    no własnie z tym może być problem... bo w Irl na lighcie mają przygotowania do Komunii itd... nie wiem czy ksiądz w Polsce by zaakceptował to...
    a dwa to u Nas pół na pół... jedni dziadkowie w Pl drudzy w Irl... chrześni to samo... jedna chrzesna w Irl, chrzestny w Pl... więc to też takie hmm
    No to lyypa co calosci :/ z tą polowa rodziny w Pl i polowa w Irl.

Ale mam nadzieje, ze jednak polska część przemysli na spokojnie i jednak przyleci dziecku mila niespodziankę zrobic :)

‹‹ 324 325 326 327 328 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ