"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
-
WIADOMOŚĆ
-
Nats wrote:Jeszcze dziad powiedział, że mi nie da recepty na dupka, bo jak już nie mam plamień to nie muszę brać i w ogóle to może płód uszkodzić. (?!)
Tragedia jakaś!
chyba bym mu leb uszkodzila.....torebka! A to nie jest tak, ze kobiecie w ciazy przysluguja jakies tam badania na NFZ i oni musza dac skierowanie? -
Nats, dlatego ja właśnie chodzę prywatnie do lekarzy.
Co prawda portfel przez to się kurczy, ale przynajmniej nie muszę się tak denerwować.
(co nie oznacza, że prywatnie nie znajdzie się też ktoś nieodpowiedni)
Ale krótko mówiąc, NFZ jest do d**y -
Lago wrote:chyba bym mu leb uszkodzila.....torebka! A to nie jest tak, ze kobiecie w ciazy przysluguja jakies tam badania na NFZ i oni musza dac skierowanie?
Ja rozumiem, że to na NFZ, ale żeby aż tak wyjebane mieć?
3500 g 54 cm -
A jakby się okazało, że nie ma akcji serca to co mam chodzić przez półtora tygodnia z martwą ciążą? Takie rzeczy jak czynność serca płodu to chyba podstawa w ciąży, chyba że cofamy się do średniowiecza.
Ale przynajmniej nie mam już wątpliwości, żeby chodzić do prywatnego lekarza.
Jedyne co to się mnie 2 razy pytał czy zwolnienia nie chce, żeby trochę odpocząć.3500 g 54 cm -
Gaduaaa wrote:mamy medal, mamy medal...
wrzucę później na fb fote... mój młodszy wygrał zawody w bieganiu ! :dumna mama:
Jeden piłkarz, drugi sprinter. Pewnie chodzisz dumna jak pawGaduaaa lubi tę wiadomość
3500 g 54 cm -
Nats wrote:A jakby się okazało, że nie ma akcji serca to co mam chodzić przez półtora tygodnia z martwą ciążą? Takie rzeczy jak czynność serca płodu to chyba podstawa w ciąży, chyba że cofamy się do średniowiecza.
Ale przynajmniej nie mam już wątpliwości, żeby chodzić do prywatnego lekarza.
Jedyne co to się mnie 2 razy pytał czy zwolnienia nie chce, żeby trochę odpocząć.
to i tak ze o zwolnienie zapytal, bo ponoc wiekszsc twierdzi, ze ciaza to nie choroba. I jest to prawda, ale zalezy tez od rodzaju pracy. Jak kobieta zaiwania w jakiejs fabryce na nocki, to sorry ale zwolnienie nalezy sie jak psu buda.
W naszym kraju jest taki problem, ze ludzie boja sie walczyc o swoje. Jakby tak kazdy wytoczyl proces lekarzowi za swoje partactwo, to by sie nauczyli, ze maja nas traktowac tak samo czy to na NFZ czy prywatnie -
Posok82 wrote:Pewnie lekarze na NFZ będą zasłaniać się tzw klauzulą sumienia i to sumienie nie pozwala im zlecać badań bo a nóż coś źle wyjdzie i trzeba będzie jakieś decyzje podejmować.....
....i drogie badania zlecac, a tak zyjemy sobie w niewiedzy, a potem jest za pozno. No ale po co panstwu chory obywatel, tylko kosztuje duzo pieniedzy..... -
o rany Natsik co za konował !!! wrrr....
niestety w Pl jest zajebista służba zdrowia ale tylko prywatnie... na NFZ mało co da sie załatwić i po ludzku zostać przyjętym... współczuje trafienia na takiego idiotęWiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2016, 15:33
Fabian Cyprian Tymuś -
Dziewczyny weekend za pasem jakie macie plany? ja miałam zajefajne na Mazurach ale wczoraj zostały spuszczone w kiblu bo mojemu odwołali dzisiejszy urlop i siedzie w domu sama (ja swojego dnia wolnego już nie cofałam) napisałabym że mnie krew zalewa z tego powodu ale na OF może się to źle kojarzyć
-
Posok82 wrote:Dziewczyny weekend za pasem jakie macie plany? ja miałam zajefajne na Mazurach ale wczoraj zostały spuszczone w kiblu bo mojemu odwołali dzisiejszy urlop i siedzie w domu sama (ja swojego dnia wolnego już nie cofałam) napisałabym że mnie krew zalewa z tego powodu ale na OF może się to źle kojarzyć
pogoda sie zrypala wiec my nie planujemy nic. Stary ma urodziny w niedziele i co roku byl jakis wyjazd, a teraz sami bedziemy swietowac. Pewnie gdzies w miasto na obiad sie wybierzemy. Na relaxie w ogrodku bedzie:) -
Posok82 wrote:Dziewczyny weekend za pasem jakie macie plany? ja miałam zajefajne na Mazurach ale wczoraj zostały spuszczone w kiblu bo mojemu odwołali dzisiejszy urlop i siedzie w domu sama (ja swojego dnia wolnego już nie cofałam) napisałabym że mnie krew zalewa z tego powodu ale na OF może się to źle kojarzyćFabian Cyprian Tymuś