X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne "Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
Odpowiedz

"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"

Oceń ten wątek:
  • Lago Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:
    Jeszcze dziad powiedział, że mi nie da recepty na dupka, bo jak już nie mam plamień to nie muszę brać i w ogóle to może płód uszkodzić. (?!)
    Tragedia jakaś!

chyba bym mu leb uszkodzila.....torebka! A to nie jest tak, ze kobiecie w ciazy przysluguja jakies tam badania na NFZ i oni musza dac skierowanie?

• Marteczka93 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats, dlatego ja właśnie chodzę prywatnie do lekarzy.
    Co prawda portfel przez to się kurczy, ale przynajmniej nie muszę się tak denerwować.
    (co nie oznacza, że prywatnie nie znajdzie się też ktoś nieodpowiedni)
    Ale krótko mówiąc, NFZ jest do d**y :)

Olaf <3
    43kt3e5e15hj57fc.png
  • Nats Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    chyba bym mu leb uszkodzila.....torebka! A to nie jest tak, ze kobiecie w ciazy przysluguja jakies tam badania na NFZ i oni musza dac skierowanie?
    Nie wiem, kazał przyjść za 1.5 tygodnia. Sama już sobie zrobię te badania nie będę się dziada prościć, bo przez to tylko niepotrzebnie nerwy tracę. Dobrze, że mam znajomości w aptece to da mi dupka, a receptę później doniosę.
    Ja rozumiem, że to na NFZ, ale żeby aż tak wyjebane mieć?

3500 g 54 cm <3
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Natsik Natsik tylko Ci wspolczuc tych nerw. Ale tak jak dziewczyny mówią i Nfz i w ogóle rządy i prawo polskie jest do doopy :/

bfaregz2l4lu04d1.png289ykie.gif
  • Nats Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakby się okazało, że nie ma akcji serca to co mam chodzić przez półtora tygodnia z martwą ciążą? Takie rzeczy jak czynność serca płodu to chyba podstawa w ciąży, chyba że cofamy się do średniowiecza.
    Ale przynajmniej nie mam już wątpliwości, żeby chodzić do prywatnego lekarza.
    Jedyne co to się mnie 2 razy pytał czy zwolnienia nie chce, żeby trochę odpocząć.

3500 g 54 cm <3
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamy medal, mamy medal...
    wrzucę później na fb fote... mój młodszy wygrał zawody w bieganiu ! :dumna mama:

Marteczka93, Nats, Gizmo, Lago, Caro, zapachmalin lubią tę wiadomość

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Nats Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh sorry dziewczyny, że tak zanudzam :D
    Ale może się to komuś przyda, żeby publicznych ginów omijać szerokim łukiem :)

Ale mecz wczoraj mega był, nie?
    Chłopaki pokazali klasę :D

3500 g 54 cm <3
  • Nats Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    wrzucę później na fb fote... mój młodszy wygrał zawody w bieganiu ! :dumna mama:
    Fajnych masz tych chłopców Gaduaaa :)
    Jeden piłkarz, drugi sprinter. Pewnie chodzisz dumna jak paw :)

Gaduaaa lubi tę wiadomość

3500 g 54 cm <3
  • Lago Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:
    A jakby się okazało, że nie ma akcji serca to co mam chodzić przez półtora tygodnia z martwą ciążą? Takie rzeczy jak czynność serca płodu to chyba podstawa w ciąży, chyba że cofamy się do średniowiecza.
    Ale przynajmniej nie mam już wątpliwości, żeby chodzić do prywatnego lekarza.
    Jedyne co to się mnie 2 razy pytał czy zwolnienia nie chce, żeby trochę odpocząć.

to i tak ze o zwolnienie zapytal, bo ponoc wiekszsc twierdzi, ze ciaza to nie choroba. I jest to prawda, ale zalezy tez od rodzaju pracy. Jak kobieta zaiwania w jakiejs fabryce na nocki, to sorry ale zwolnienie nalezy sie jak psu buda.
    W naszym kraju jest taki problem, ze ludzie boja sie walczyc o swoje. Jakby tak kazdy wytoczyl proces lekarzowi za swoje partactwo, to by sie nauczyli, ze maja nas traktowac tak samo czy to na NFZ czy prywatnie

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic nie zanudzasz. Od tego jest forum żeby o wszystkim sie wygadać. Zawsze ktoras z Nas weźmie sobie do serca rady i porażki innych.

Nats lubi tę wiadomość

bfaregz2l4lu04d1.png289ykie.gif
  • Lago Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:

pogratuluj mlodemu od cioci Lago:)

Gaduaaa lubi tę wiadomość

• Posok82 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie lekarze na NFZ będą zasłaniać się tzw klauzulą sumienia i to sumienie nie pozwala im zlecać badań bo a nóż coś źle wyjdzie i trzeba będzie jakieś decyzje podejmować.....

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • Lago Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posok82 wrote:
    Pewnie lekarze na NFZ będą zasłaniać się tzw klauzulą sumienia i to sumienie nie pozwala im zlecać badań bo a nóż coś źle wyjdzie i trzeba będzie jakieś decyzje podejmować.....

....i drogie badania zlecac, a tak zyjemy sobie w niewiedzy, a potem jest za pozno. No ale po co panstwu chory obywatel, tylko kosztuje duzo pieniedzy.....

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o rany Natsik co za konował !!! wrrr....
    niestety w Pl jest zajebista służba zdrowia ale tylko prywatnie... na NFZ mało co da sie załatwić i po ludzku zostać przyjętym... współczuje trafienia na takiego idiotę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2016, 15:33

• Posok82 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny weekend za pasem jakie macie plany? ja miałam zajefajne na Mazurach ale wczoraj zostały spuszczone w kiblu bo mojemu odwołali dzisiejszy urlop i siedzie w domu sama (ja swojego dnia wolnego już nie cofałam) napisałabym że mnie krew zalewa z tego powodu ale na OF może się to źle kojarzyć :)

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • Posok82 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A miało być tak super z dzikim sexem :P

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • Lago Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posok82 wrote:
    Dziewczyny weekend za pasem jakie macie plany? ja miałam zajefajne na Mazurach ale wczoraj zostały spuszczone w kiblu bo mojemu odwołali dzisiejszy urlop i siedzie w domu sama (ja swojego dnia wolnego już nie cofałam) napisałabym że mnie krew zalewa z tego powodu ale na OF może się to źle kojarzyć :)

pogoda sie zrypala wiec my nie planujemy nic. Stary ma urodziny w niedziele i co roku byl jakis wyjazd, a teraz sami bedziemy swietowac. Pewnie gdzies w miasto na obiad sie wybierzemy. Na relaxie w ogrodku bedzie:)

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posok82 wrote:
    o jaaa no to plany popsute... szkoda.... ale może coś wymyślicie żeby fajnie spędzić jakoś ten weekend

• Posok82 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z wyjazdu nici pozostanie tylko dziki sex w znanej scenerii...

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posok82 wrote:
    z wyjazdu nici pozostanie tylko dziki sex w znanej scenerii...
    dobre i to... jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma

Marteczka93 lubi tę wiadomość

‹‹ 348 349 350 351 352 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ