"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
-
WIADOMOŚĆ
-
Lago wrote:no podgrzewasz mleko do 45 stopni dodajesz jogurt naturalne (wazne zeby byl bez zagestnikow, musi miec zywe kultury bakteri i albo do piekarnika na kilka godzin, albo do jogurtownicy. Moja bratowa robila w termosie a moj stary w kartonie pod lampka, hahahah
nie mam jogurtownicy...Fabian Cyprian Tymuś -
na litr mleka mozesz dac kubeczek 50g jogurtu i dokladnie wymieszac. Tylko mleko musi byc tzw swieze, czyli nie UHT w kartonie. Podgrzac do 45 stopni na gazie no i przez 8 godzin trzymac ta temp. czyli piekarnik, termos albo karton z lampka jak moj stary. Termometr bedzie Ci potrzebny. Po 8 godzinach wstawiasz do lodowki na 24 godziny, zeby sie ustabilizowal. Koniec:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2016, 10:31
Gaduaaa lubi tę wiadomość
-
Lago wrote:na litr mleka mozesz dac kubeczek 50g jogurtu i dokladnie wymieszac. Tylko mleko musi byc tzw swieze, czyli nie UHT w kartonie. Podgrzac do 45 stopni na gazie no i przez 8 godzin trzymac ta temp. czyli piekarnik, termos albo karton z lampka jak moj stary. Termometr bedzie Ci potrzebny. Po 8 godzinach wstawiasz do lodowki na 24 godziny, zeby sie ustabilizowal. Koniec:)
Lago lubi tę wiadomość
Fabian Cyprian Tymuś -
Gaduaaa wrote:pamiętacie dziewczyny Elunie którą tu pojechała margaretka??
na wykresie odnotowała dziś pozytywny test ciążowy ! staszenie się cieszę bo jej kibicowałam mocno !
Co Ty mówisz? Łooo no to fajnieGaduaaa lubi tę wiadomość
początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
Hej, hej
Gadu - może dlatego, ze cykl dziwny i inny to okaże się szczęśliwy? Zobacz na mój udany cykl. Nic do siebie nie pasowało, a mimo wszystko jestem w ciazy także daj sobie jeszcze czas.
Super, ze Eluni się udało! Zaraz poszukam jej wykresu
A my wczoraj byliśmy na tym grillu. Super miejscówka. Chyba sobie w sierpniu też tam na weekend domek wynajmiemy. 20 km od domu, a trochę się człowiek czuję jak na Mazurach. Wszędzie wokół jeziora.
Co prawda cały dzień praktycznie padało, ale i tak wszyscy się super bawili3500 g 54 cm -
Nats wrote:Hej, hej
Gadu - może dlatego, ze cykl dziwny i inny to okaże się szczęśliwy? Zobacz na mój udany cykl. Nic do siebie nie pasowało, a mimo wszystko jestem w ciazy także daj sobie jeszcze czas.
Super, ze Eluni się udało! Zaraz poszukam jej wykresu
A my wczoraj byliśmy na tym grillu. Super miejscówka. Chyba sobie w sierpniu też tam na weekend domek wynajmiemy. 20 km od domu, a trochę się człowiek czuję jak na Mazurach. Wszędzie wokół jeziora.
Co prawda cały dzień praktycznie padało, ale i tak wszyscy się super bawili
wiem Natsik, pamiętam Twój cykl... to wyczekiwanie na owulację ktora się chowała przed żołnierzykami jak mogła hahha a jednak wystąpiła i ją dopadły
ale mnie martwi ten śluz... no jeszcze wczoraj był taki brzydkawy.. już nie z krwią, nie brązowy ale taki hmm rozciągliwy i brudny... nigdy takiego czegoś nie miałam.. wiem może się jeszcze oczyszczam po tym okresie.. może faktycznie coś się tam wydarzyło że teraz tak długo to trwa.. ale i ta temp taka skacząca.. zaraz sobie porównam poprzednie moje wykresy...Fabian Cyprian Tymuś -
Gaduaaa wrote:a gdzie to byliście? co to za jeziorka? uwielbiam mazury !!
wiem Natsik, pamiętam Twój cykl... to wyczekiwanie na owulację ktora się chowała przed żołnierzykami jak mogła hahha a jednak wystąpiła i ją dopadły
ale mnie martwi ten śluz... no jeszcze wczoraj był taki brzydkawy.. już nie z krwią, nie brązowy ale taki hmm rozciągliwy i brudny... nigdy takiego czegoś nie miałam.. wiem może się jeszcze oczyszczam po tym okresie.. może faktycznie coś się tam wydarzyło że teraz tak długo to trwa.. ale i ta temp taka skacząca.. zaraz sobie porównam poprzednie moje wykresy...
Może faktycznie coś tam się zadzialo dlatego tak długo to trwa. Ale ja kiedyś też miałam chyba do 10dc plamienie jeszcze. Nie wiem czy to takie do końca normalne, bo nigdy nie pytałam o to Gina.
Mi się wydaje, ze nie ma co porównywać, bo każdy cykl jest inny aha i u mnie też dziwnie tempka skakala. A kiedy zaczynasz z testami owulkowymi?3500 g 54 cm -
Nats wrote:Rokitki no może może to porównanie z mazurami to trochę naciagne, ale bardzo przyjemne miejsce
Może faktycznie coś tam się zadzialo dlatego tak długo to trwa. Ale ja kiedyś też miałam chyba do 10dc plamienie jeszcze. Nie wiem czy to takie do końca normalne, bo nigdy nie pytałam o to Gina.
Mi się wydaje, ze nie ma co porównywać, bo każdy cykl jest inny aha i u mnie też dziwnie tempka skakala. A kiedy zaczynasz z testami owulkowymi?
w zeszłym cyklu 13dc miałam już dość mocną drugą kreskę... a 14 pik LH ... więc zacznę od 13dc i tym razem..Fabian Cyprian Tymuś -
trochę xero... ale..
mam zagwozdkę z tym śluzem moim i juz nei wiem co myśleć.. co mnie dziś zaskoczyło najszybciej przed owu miałam taki śluz jak dziś 13dc.. a dziś mamy 11dc.. no i miałam przygodę z tym przedłużającym się u mnie plamieniem i śluzem po @
otóż..
nie dość że od początku @ miałam mocne krwawienie...i normalnie @ się kończy u mnie 6dc.. a ja 7dc plamiłam takim brązow-brunatnym śluzem... 8dc też ale mniej... 9dc mniej i jaśniej.. sluz był tylko taki brudny... wczoraj może z 2 razy taki znalazłam.. a dziś rozciągliwy przeżroczysty śluz ale żywej krwi niteczki w tym śluzie...
ja nie wiem co to może być... nigdy wcześniej tak nie miałam.Fabian Cyprian Tymuś -
Posok82 wrote:Gadi bierz sie do roboty bo moze owulka wczesniej zawita a z tym okresem i palamieniem moze jednak cos bylo a w obecnym cyklu po prostu bedzie lepszy final
zobaczymy co z tego będzie
a Ty jak tam?Fabian Cyprian Tymuś -
Gaduaaa, a może coś tam się odblokowało? Hmm.. Inaczej, może znaczy że cały cykl zakończy się inaczej niż zwykle A co do śluzu, to podziałaj na zapas. Niech armia sobie siedzi i czeka na owu hihi
U mnie dzisiaj 13dc, temperatura spadła, pojawił się R, więc zobaczymy co będzie. Nie wiem tylko czy zaserduszuje, bo Małża czeka delegacja..
Milej niedzielipoczątek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
Caro wrote:Gaduaaa, a może coś tam się odblokowało? Hmm.. Inaczej, może znaczy że cały cykl zakończy się inaczej niż zwykle A co do śluzu, to podziałaj na zapas. Niech armia sobie siedzi i czeka na owu hihi
U mnie dzisiaj 13dc, temperatura spadła, pojawił się R, więc zobaczymy co będzie. Nie wiem tylko czy zaserduszuje, bo Małża czeka delegacja..
Milej niedzieli
u nas wczoraj było i może dziś też będzie zobczymyCaro lubi tę wiadomość
Fabian Cyprian Tymuś -
Gaduaaa wrote:no własnie mi taki śluz zapowiada nadchodzącą owu.. ale to jest posraane jakieś w tym miesiacu... dopiero @ się skonczył ...
zobaczymy co z tego będzie
a Ty jak tam?