X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne "Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
Odpowiedz

"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"

Oceń ten wątek:
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    no podgrzewasz mleko do 45 stopni dodajesz jogurt naturalne (wazne zeby byl bez zagestnikow, musi miec zywe kultury bakteri i albo do piekarnika na kilka godzin, albo do jogurtownicy. Moja bratowa robila w termosie a moj stary w kartonie pod lampka, hahahah
    hahahaha o fuck.. popproszę o dokładne proporcje.. ile melka ile jogurtu..
    nie mam jogurtownicy...

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Lago Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na litr mleka mozesz dac kubeczek 50g jogurtu i dokladnie wymieszac. Tylko mleko musi byc tzw swieze, czyli nie UHT w kartonie. Podgrzac do 45 stopni na gazie no i przez 8 godzin trzymac ta temp. czyli piekarnik, termos albo karton z lampka jak moj stary. Termometr bedzie Ci potrzebny. Po 8 godzinach wstawiasz do lodowki na 24 godziny, zeby sie ustabilizowal. Koniec:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2016, 10:31

Gaduaaa lubi tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    na litr mleka mozesz dac kubeczek 50g jogurtu i dokladnie wymieszac. Tylko mleko musi byc tzw swieze, czyli nie UHT w kartonie. Podgrzac do 45 stopni na gazie no i przez 8 godzin trzymac ta temp. czyli piekarnik, termos albo karton z lampka jak moj stary. Termometr bedzie Ci potrzebny. Po 8 godzinach wstawiasz do lodowki na 24 godziny, zeby sie ustabilizowal. Koniec:)
    to ja chyba popatrzę za jogurtownicą na przyszłosć haha

Lago lubi tę wiadomość

• Posok82 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, ja wpadam i wypadam, przeczytałam wszystko i lecę dalej do porządków, mój mi pomaga więc muszę to wykorzystać :D

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • Lago Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez wpadam i wypadam...robie wszystko zeby tylko nie sprzatac, teraz zarzadzilam odpoczynek po obiedzie, hahahahah

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pamiętacie dziewczyny Elunie którą tu pojechała margaretka??

na wykresie odnotowała dziś pozytywny test ciążowy ! staszenie się cieszę bo jej kibicowałam mocno !

Caro, Gizmo lubią tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co znowu z Karoliną ???

• Caro Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:

na wykresie odnotowała dziś pozytywny test ciążowy ! staszenie się cieszę bo jej kibicowałam mocno !

Co Ty mówisz? Łooo no to fajnie :-D

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:

Az ide looknąć :) dzis spiocham na dzialce :P

bfaregz2l4lu04d1.png289ykie.gif
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Witam niedzielnie :) obecny cykl zaliczam do " innych" nie jest taki ja zawsze.. Nie dość że ten śluz nawet jeszcze wczoraj był dziwny, brzydki... Dziś znowu temp jakąś dziwna.. Coś nie działa ok w tym cyklu

• Nats Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, hej :)
    Gadu - może dlatego, ze cykl dziwny i inny to okaże się szczęśliwy? Zobacz na mój udany cykl. Nic do siebie nie pasowało, a mimo wszystko jestem w ciazy :) także daj sobie jeszcze czas.
    Super, ze Eluni się udało! Zaraz poszukam jej wykresu :)

A my wczoraj byliśmy na tym grillu. Super miejscówka. Chyba sobie w sierpniu też tam na weekend domek wynajmiemy. 20 km od domu, a trochę się człowiek czuję jak na Mazurach. Wszędzie wokół jeziora.
    Co prawda cały dzień praktycznie padało, ale i tak wszyscy się super bawili :)

3500 g 54 cm <3
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:
    Hej, hej :)
    Gadu - może dlatego, ze cykl dziwny i inny to okaże się szczęśliwy? Zobacz na mój udany cykl. Nic do siebie nie pasowało, a mimo wszystko jestem w ciazy :) także daj sobie jeszcze czas.
    Super, ze Eluni się udało! Zaraz poszukam jej wykresu :)

A my wczoraj byliśmy na tym grillu. Super miejscówka. Chyba sobie w sierpniu też tam na weekend domek wynajmiemy. 20 km od domu, a trochę się człowiek czuję jak na Mazurach. Wszędzie wokół jeziora.
    Co prawda cały dzień praktycznie padało, ale i tak wszyscy się super bawili :)
    a gdzie to byliście? co to za jeziorka? uwielbiam mazury !!
    wiem Natsik, pamiętam Twój cykl... to wyczekiwanie na owulację ktora się chowała przed żołnierzykami jak mogła hahha a jednak wystąpiła i ją dopadły ;)
    ale mnie martwi ten śluz... no jeszcze wczoraj był taki brzydkawy.. już nie z krwią, nie brązowy ale taki hmm rozciągliwy i brudny... nigdy takiego czegoś nie miałam.. wiem może się jeszcze oczyszczam po tym okresie.. może faktycznie coś się tam wydarzyło że teraz tak długo to trwa.. ale i ta temp taka skacząca.. zaraz sobie porównam poprzednie moje wykresy...

• Nats Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    a gdzie to byliście? co to za jeziorka? uwielbiam mazury !!
    wiem Natsik, pamiętam Twój cykl... to wyczekiwanie na owulację ktora się chowała przed żołnierzykami jak mogła hahha a jednak wystąpiła i ją dopadły ;)
    ale mnie martwi ten śluz... no jeszcze wczoraj był taki brzydkawy.. już nie z krwią, nie brązowy ale taki hmm rozciągliwy i brudny... nigdy takiego czegoś nie miałam.. wiem może się jeszcze oczyszczam po tym okresie.. może faktycznie coś się tam wydarzyło że teraz tak długo to trwa.. ale i ta temp taka skacząca.. zaraz sobie porównam poprzednie moje wykresy...
    Rokitki :) no może może to porównanie z mazurami to trochę naciagne, ale bardzo przyjemne miejsce :)

Może faktycznie coś tam się zadzialo dlatego tak długo to trwa. Ale ja kiedyś też miałam chyba do 10dc plamienie jeszcze. Nie wiem czy to takie do końca normalne, bo nigdy nie pytałam o to Gina.
    Mi się wydaje, ze nie ma co porównywać, bo każdy cykl jest inny :-) aha i u mnie też dziwnie tempka skakala. A kiedy zaczynasz z testami owulkowymi?

3500 g 54 cm <3
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:
    Rokitki :) no może może to porównanie z mazurami to trochę naciagne, ale bardzo przyjemne miejsce :)

Może faktycznie coś tam się zadzialo dlatego tak długo to trwa. Ale ja kiedyś też miałam chyba do 10dc plamienie jeszcze. Nie wiem czy to takie do końca normalne, bo nigdy nie pytałam o to Gina.
    Mi się wydaje, ze nie ma co porównywać, bo każdy cykl jest inny :-) aha i u mnie też dziwnie tempka skakala. A kiedy zaczynasz z testami owulkowymi?
    no tak myslę że we wtorek :)
    w zeszłym cyklu 13dc miałam już dość mocną drugą kreskę... a 14 pik LH ... więc zacznę od 13dc i tym razem..

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trochę xero... ale..
    mam zagwozdkę z tym śluzem moim i juz nei wiem co myśleć.. co mnie dziś zaskoczyło najszybciej przed owu miałam taki śluz jak dziś 13dc.. a dziś mamy 11dc.. no i miałam przygodę z tym przedłużającym się u mnie plamieniem i śluzem po @

otóż..
    nie dość że od początku @ miałam mocne krwawienie...i normalnie @ się kończy u mnie 6dc.. a ja 7dc plamiłam takim brązow-brunatnym śluzem... 8dc też ale mniej... 9dc mniej i jaśniej.. sluz był tylko taki brudny... wczoraj może z 2 razy taki znalazłam.. a dziś rozciągliwy przeżroczysty śluz ale żywej krwi niteczki w tym śluzie...
    ja nie wiem co to może być... nigdy wcześniej tak nie miałam.

• Posok82 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gadi bierz sie do roboty bo moze owulka wczesniej zawita :D a z tym okresem i palamieniem moze jednak cos bylo a w obecnym cyklu po prostu bedzie lepszy final :)

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posok82 wrote:
    Gadi bierz sie do roboty bo moze owulka wczesniej zawita :D a z tym okresem i palamieniem moze jednak cos bylo a w obecnym cyklu po prostu bedzie lepszy final :)
    no własnie mi taki śluz zapowiada nadchodzącą owu.. ale to jest posraane jakieś w tym miesiacu... dopiero @ się skonczył ...
    zobaczymy co z tego będzie

a Ty jak tam?

• Caro Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa, a może coś tam się odblokowało? Hmm.. Inaczej, może znaczy że cały cykl zakończy się inaczej niż zwykle ;-) A co do śluzu, to podziałaj na zapas. Niech armia sobie siedzi i czeka na owu hihi :-) ;-)

U mnie dzisiaj 13dc, temperatura spadła, pojawił się R, więc zobaczymy co będzie. Nie wiem tylko czy zaserduszuje, bo Małża czeka delegacja..

Milej niedzieli <3

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro wrote:
    Gaduaaa, a może coś tam się odblokowało? Hmm.. Inaczej, może znaczy że cały cykl zakończy się inaczej niż zwykle ;-) A co do śluzu, to podziałaj na zapas. Niech armia sobie siedzi i czeka na owu hihi :-) ;-)

U mnie dzisiaj 13dc, temperatura spadła, pojawił się R, więc zobaczymy co będzie. Nie wiem tylko czy zaserduszuje, bo Małża czeka delegacja..

Milej niedzieli <3
    o kurde to też już działaj na zapas ;) może armia wytrzyma..
    u nas wczoraj było i może dziś też będzie :) zobczymy

Caro lubi tę wiadomość

• Posok82 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    no własnie mi taki śluz zapowiada nadchodzącą owu.. ale to jest posraane jakieś w tym miesiacu... dopiero @ się skonczył ...
    zobaczymy co z tego będzie

a Ty jak tam?
    ja mam nerwa, pms i wszystkie negatywne objawy nadchodzącej @ normalnie dzisiaj bez kija nie podchodź :P pewnie jutro przyjdzie małpa...

zrz6tgf6f6ae64c2.png
‹‹ 433 434 435 436 437 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ