Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne "Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
Odpowiedz

"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro ciekawa jestem na kiedy program wyznaczy Ci owu. To 3mam kciuki by u gina wszystko się wyjaśniło i poszło pomyślnie :) Mi testów wystarczy jeszcze na kolejny cykl i może na kolejny zależy ale dużo ich zamówiłam za pierwszym razem to teraz trza zużyć. U mnie po mału też jajniki się odzywają także pewnie za niedługo coś się pojawi może nie na teście ale na wykresie chociaż.

• Caro Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Caro ciekawa jestem na kiedy program wyznaczy Ci owu. To 3mam kciuki by u gina wszystko się wyjaśniło i poszło pomyślnie :) Mi testów wystarczy jeszcze na kolejny cykl i może na kolejny zależy ale dużo ich zamówiłam za pierwszym razem to teraz trza zużyć. U mnie po mału też jajniki się odzywają także pewnie za niedługo coś się pojawi może nie na teście ale na wykresie chociaż.

No ja też :-) Poczekamy, zobaczymy. Gin chce mi zapisać Duphaston, żeby w razie czego nie zdążyło się to co poprzednio. Bo progesteron był nisko i on sam nie wiem czy to był powód czy nie. Zapobiegawczo będę brać.

Ehh z tymi testami to nigdy nie wiadomo. Jak na wykresie będzie skok i śluz odpowiedni to jakiś wyznacznik jest. Jajcory się odzywają to też dobrze. Trzymam kciuki :-)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro szczerze to ja też polegam na swoim organizmie bardziej niż na tych testach czy temperaturze fakt że to jakaś pomoc ale tyle razy już wykresik zapowiadał się pięknie a na koniec i tak wyszło wielkie nic także wsłuchuję się w siebie i zobaczymy. Testy i tak muszę wykorzystać jak się tyle zamówiło ale jak się skończą to już nie bd więcej kupować.

Również 3mam mocno kciuki za Ciebie kochana :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2016, 13:14

• Posok82 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Karol ile serduch i to każdego dnia - macie kondycje :D
    Dziewczyny bierzcie przykład z Karoliny :P

byłam w sklepie kupiłam testy i nasikałam :P, wyszedł test pozytywny (czułość 20) nie musiałam się zastanawiać czy ta kreska jest czy nie, ale jest blada, jutro powtórzę test z krwi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2016, 13:48

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • Posok82 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale cisza wszystkie się porozchodziły :P

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • Lago Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posok82 wrote:
    ale cisza wszystkie się porozchodziły :P

obiad gotuja :P
    super super, mowilam ze marudzisz :P Pokaz testa! chociaz sobie popatrze....

• Posok82 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    obiad gotuja :P
    super super, mowilam ze marudzisz :P Pokaz testa! chociaz sobie popatrze....
    to teraz powiedz jak go wrzucić :)

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • Posok82 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zwykłe kopiuj wklej?

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • Lago Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wchodzisz na zapodaj.net, po lewej stronie wybierasz "na forum" ladujesz zdjecie i kopiujesz tutaj link

• Posok82 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zdjęcie szału nie robi

https://naforum.zapodaj.net/3f6e33f51f87.jpg.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2016, 14:07

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • margerit@ Przyjaciółka

Wysłany: 6 lipca 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie kobitki, które nie dają za wygrane i wciąż podejmują starania o dzidziusia:-) Jestem tutaj pierwszy raz. Staram się w sumie o dziecko ponad 6 lat, mam zespół PCOS, pol roku temu pierwszy raz zobaczyłam podczas badania USG moje pęcherzyki, gdyż wcześniej nie było tych głównych. Moja historia jest bardzo długa, tabletki, lekarze, wydawane pieniądze, płacz i nadzieja, która była już na wyczerpaniu. Od 4 miesięcy jestem na tabletkach AROMEK jak i zastrzyku OVITRELLE, aktualnie jestem w 28 dc gdzie moj trwa 30-33. Jedyne objawy to od ponad tygodnia boli mnie brzuch dołem a przede wszystkim lewy jajnik, (przed okresem nie miałam tak wcześniej)Moje pytanie głównie brzmi, czy branie tabl. Luteina (progesteron) może mi wywołać okres pomimo, gdybym byłą w ciązy?

• Lago Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posok82 wrote:
    zdjęcie szału nie robi

https://naforum.zapodaj.net/3f6e33f51f87.jpg.html

ale jest krecha!!!! i to widac bez kombinacji!!!! no kurde Posok sciskam i gratuluje :D

Posok82 lubi tę wiadomość

• Lago Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    margerit@ wrote:
    Witam wszystkie kobitki, które nie dają za wygrane i wciąż podejmują starania o dzidziusia:-) Jestem tutaj pierwszy raz. Staram się w sumie o dziecko ponad 6 lat, mam zespół PCOS, pol roku temu pierwszy raz zobaczyłam podczas badania USG moje pęcherzyki, gdyż wcześniej nie było tych głównych. Moja historia jest bardzo długa, tabletki, lekarze, wydawane pieniądze, płacz i nadzieja, która była już na wyczerpaniu. Od 4 miesięcy jestem na tabletkach AROMEK jak i zastrzyku OVITRELLE, aktualnie jestem w 28 dc gdzie moj trwa 30-33. Jedyne objawy to od ponad tygodnia boli mnie brzuch dołem a przede wszystkim lewy jajnik, (przed okresem nie miałam tak wcześniej)Moje pytanie głównie brzmi, czy branie tabl. Luteina (progesteron) może mi wywołać okres pomimo, gdybym byłą w ciązy?

hej, podziwiam za wytrwalosc....
    a jesli chodzi o luteine to jej zadaniem jest podtrzymanie ciazy (jesli zafasolowalas) lub wywolanie okresu jesli ciazy nie ma. Bedac w ciazy zaden lek nie wywola okresu :)

• Posok82 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    ale jest krecha!!!! i to widac bez kombinacji!!!! no kurde Posok sciskam i gratuluje :D
    jeszcze będzie czas zobaczymy co jutro wyjdzie z krwi ja na razie podchodzę sceptycznie, a z drugiej strony gdyby to była tłusta krecha to pewnie martwiłabym się czym innym :P

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • Lago Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posok82 wrote:
    jeszcze będzie czas zobaczymy co jutro wyjdzie z krwi ja na razie podchodzę sceptycznie, a z drugiej strony gdyby to była tłusta krecha to pewnie martwiłabym się czym innym :P

skopo, jak niska beta to i krecha nie moze byc tlusta....a masz jeszczetesta na jutro rano???? zobaczysz ze bedzie ciemniejsza. Ciotka Lago ma przeczucie :P

• Posok82 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    skopo, jak niska beta to i krecha nie moze byc tlusta....a masz jeszczetesta na jutro rano???? zobaczysz ze bedzie ciemniejsza. Ciotka Lago ma przeczucie :P
    kupiłam więcej :P

Lago lubi tę wiadomość

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • margerit@ Przyjaciółka

Wysłany: 6 lipca 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago Bardzo dziękuje za jakikolwiek odzew, pytam o tą luteine, ponieważ pare lat temu miałam zaburzony okres i tylko dzięki luteinie się pojawiał. Nie chce okresu, a jest co raz blizej a moje przeczucie jest, że się pojawi. Ale nie poddaje się:-)

• Posok82 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    margerit@ wrote:
    Lago Bardzo dziękuje za jakikolwiek odzew, pytam o tą luteine, ponieważ pare lat temu miałam zaburzony okres i tylko dzięki luteinie się pojawiał. Nie chce okresu, a jest co raz blizej a moje przeczucie jest, że się pojawi. Ale nie poddaje się:-)
    margerita@ luteina działa tak że dopiero po odstawieniu kiedy nie jest się w ciąży progesteron spada i pojawia się okres dlatego służy do wywołania okresu u osób które mają jakieś zaburzenia z miesiączką. Teraz nawet jak odstawisz luteinę a byłabyś w ciąży okres nie może się pojawić, ale dla pewności powinnaś zrobić test sikańca albo z krwi

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • Lago Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    margerit@ wrote:

wiem, kazda z nas ma takie przeczucia przed @. To loteria czy przyjdzie czy nie :) a ten Aromek to na stymulacje bierzesz? No i szanse masz duza skoro jestes na lekach :) Ja chyba od nastepnego cyklu zaczne stymulacje tylko nie mam pojecia co mi gin przwpisze...pewnie CLo standardowo...

• Lago Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posok a jak dlugo czekalas na fasole?

‹‹ 455 456 457 458 459 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Alergiczny katar u maluchów: domowe wsparcie i sygnały alarmowe.

Rozpoznanie, czy katar u dziecka to alergia, czy infekcja, bywa trudne, a poprawne odróżnienie objawów jest kluczowe dla skutecznego leczenia. Ten artykuł to kompleksowy przewodnik dla rodziców, pomagający zrozumieć specyfikę kataru alergicznego u dziecka, jego symptomy, domowe sposoby łagodzenia oraz kiedy konieczna jest wizyta u lekarza. Dowiedz się, jak zapobiegać powikłaniom i skutecznie wspierać malucha w walce z dolegliwościami.

CZYTAJ WIĘCEJ