X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne "Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
Odpowiedz

"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"

Oceń ten wątek:
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    hormony buzuja..... u nas teraz kazda moja zmiana nastroju zrzucana jest na hormony, heheheh
    a jak.. wszystko przez Hashimoto ;)

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Lago Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:

aSluchaj Gaduaaa jak doszlas do tego ze masz Hashi?

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:

Też tak robię :D

Gaduaaa lubi tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    aSluchaj Gaduaaa jak doszlas do tego ze masz Hashi?
    wiesz co.. chwilę po tym jak urodziłam drugiego syna i przestałam go karmić piersią zaczęłam mieć przedłużające się miesiączki... i miałam problemy ze spaniem... spałam po 3-4godz... chodziłam jak zombie... no i lekarz rodzinny mi zlecił TSH a tam 3.7 chyba było... i najpierw leczyli mnie na poporodowe zapalenie tarczycy... potem na niedoczynność i jakieś 3 lata temu trafiłam do innego endokrynologa zrobił przeciwciała i wyszło 2300anty TG i 600anty TPO ;) więc okazało się że to Hashimoto

• zapachmalin Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa a ile lat mają Twoi chłopcy? :D

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapachmalin wrote:
    Gaduaaa a ile lat mają Twoi chłopcy? :D
    8 i 6 :)

zapachmalin lubi tę wiadomość

• zapachmalin Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli czas na siostrzyczkę i córeczkę dla mamusi? :D

• Lago Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czyli mialas ewidentne objawy, ze cos sie dzieje.Tez sobie strzele te Anty na wlasna reke, bo niby u mnie nic sie nie dzieje,ale tyyyle sie naczytalam ze samo TSH to wlasciwie nic nie mowi. Jak dotad ani endo ani gin nie kazal mi robic nic innego tarczycowego. W czwartek przy okazji w szpitalu szczele sobie te Anty...jakby co to pomozesz w interpretacji?

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapachmalin wrote:
    Czyli czas na siostrzyczkę i córeczkę dla mamusi? :D
    właśnie tak :)

zapachmalin lubi tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    czyli mialas ewidentne objawy, ze cos sie dzieje.Tez sobie strzele te Anty na wlasna reke, bo niby u mnie nic sie nie dzieje,ale tyyyle sie naczytalam ze samo TSH to wlasciwie nic nie mowi. Jak dotad ani endo ani gin nie kazal mi robic nic innego tarczycowego. W czwartek przy okazji w szpitalu szczele sobie te Anty...jakby co to pomozesz w interpretacji?
    a kiedy badałaś ostatnio TSH i jakie miałaś?
    ważne żeby wraz z TSH badać FT4 i FT3

jasne że pomogę :) wal jak w dym :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    wiesz co.. chwilę po tym jak urodziłam drugiego syna i przestałam go karmić piersią zaczęłam mieć przedłużające się miesiączki... i miałam problemy ze spaniem... spałam po 3-4godz... chodziłam jak zombie... no i lekarz rodzinny mi zlecił TSH a tam 3.7 chyba było... i najpierw leczyli mnie na poporodowe zapalenie tarczycy... potem na niedoczynność i jakieś 3 lata temu trafiłam do innego endokrynologa zrobił przeciwciała i wyszło 2300anty TG i 600anty TPO ;) więc okazało się że to Hashimoto

ja ze spaniem miałam dokładnie tak samo. Mój dzień miał zawsze 20 godzin ;)
    U mnie tego doszła też depresja chociaż byłam pewna, że to przez rozwód. Dopiero jak poszłam wyregulować cykl przed staraniami do gin-endo. od razu zobaczyła, że coś się dzieje z tarczycą i wysłała mnie na badania.
    W końcu przesypiam pełne 6 godz. :)

• Lago Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W grudniu mialam 2,6 i endo dala mi Euthyrox 12,5 bo twierdzila ze troszke za wysokie, po dwoch miesiacach spadlo mi tylko do 2,3. Pozniej na skutek ogromnego stresu a w zasadzie wstrzasu skoczylo mi znow do 2,6 mimo przyjmowania leku. Jakos tak 2 tygodnie temu robilam i bylo 2,6. Teraz czekam az sie wycisze na tych antydepresantach i jakos w maju chcialam zrobic kolejne badanie

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa a stosujesz jakąś dietę??

• Lago Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde ztym spaniem to troche Wam zazdroszcze, bo ja potrafilam 9 godzin spac i zawsze mnie to wkurzalo. Teraz juz spie normalnie ale jeszcze pol roku temu to jak borsuk doslownie moglam spac caly czas.

Canti 90 no ja tez sie zastanawiam czy depresja u mnie to przez wydarzenia zyciowe czy moze faktycznie hormony. Tylko kurde u mnie nie ma dobrego gin-endo i dopiero dostalam namiary na samego endo (ponoc bardzo dobry) wiec bede konsultowac.....ale to jeszcze ze 2 miesiace musze czekac

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    kurde ztym spaniem to troche Wam zazdroszcze, bo ja potrafilam 9 godzin spac i zawsze mnie to wkurzalo. Teraz juz spie normalnie ale jeszcze pol roku temu to jak borsuk doslownie moglam spac caly czas.

Canti 90 no ja tez sie zastanawiam czy depresja u mnie to przez wydarzenia zyciowe czy moze faktycznie hormony. Tylko kurde u mnie nie ma dobrego gin-endo i dopiero dostalam namiary na samego endo (ponoc bardzo dobry) wiec bede konsultowac.....ale to jeszcze ze 2 miesiace musze czekac

Super i powiedz mu koniecznie o tych jak się psychicznie czujesz. Ja wcześniej miałam takie huśtawki nastroju, że głowa mała, a teraz już mnie tak nie buja i dużo, dużo lepiej się czuję :)
    hymm... ten rozwód to też na pewno wina Hashimoto hehehe :D :D :D

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    W grudniu mialam 2,6 i endo dala mi Euthyrox 12,5 bo twierdzila ze troszke za wysokie, po dwoch miesiacach spadlo mi tylko do 2,3. Pozniej na skutek ogromnego stresu a w zasadzie wstrzasu skoczylo mi znow do 2,6 mimo przyjmowania leku. Jakos tak 2 tygodnie temu robilam i bylo 2,6. Teraz czekam az sie wycisze na tych antydepresantach i jakos w maju chcialam zrobic kolejne badanie
    noo i rób... deperesyjne stany mam i ja... więc to za sprawą tarczycy.. nie pomogą anty depresanty dopóki nie uregulujesz hormonu..

zbadaj koniecznie FT4 i FT3 przy badaniu TSH

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Canti 90 wrote:
    Gaduaaa a stosujesz jakąś dietę??
    kompletnie żadnej ...

a TY ?

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej..ja śpie po 9-10godz :)
    to 8-9 to jest minimum....

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    kompletnie żadnej ...

a TY ?

też nie bo endo mi powiedziała, że to nic nie daje ale jak zaczęłam przeglądać fora to wynika, że tylko woda z marchewką nie szkodzi hahaha :D oszaleć można

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Canti 90 wrote:
    też nie bo endo mi powiedziała, że to nic nie daje ale jak zaczęłam przeglądać fora to wynika, że tylko woda z marchewką nie szkodzi hahaha :D oszaleć można
    dokładnie :)
    je 3 orzechy brazylijskie dziennie.. mają w sobie dzienną dawkę selenu... polecam :)

Canti 90 lubi tę wiadomość

‹‹ 45 46 47 48 49 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ