X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne "Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
Odpowiedz

"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posok for you 1726.gifDziękuję

Posok82 lubi tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina kurcze ja dopiero usiadłam na spokojnie.. jakiś taki busy dzień...
    wiesz mam podobnie z moimi rodzicami.. też nie da się ich zapędzić do lekarza.. mi się wydaje że oni myślą że są niezniszczalni a lekarz nie potrafi zaprponowac nic więcej jak biseptol bądź penicylina...
    trzeba nad nimi chodzić i im pomagać.. tak jak Posok mówi.. kiedyś Oni prowadzili Nas do lekarza, dziś my musimy prowadzić ich...

Karolina2787 lubi tę wiadomość

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posok82 wrote:
    Cześć ja też się melduję w ten upalny dzień, pracować się nie chce a trzeba :/
    wczoraj dotarliśmy w korkach do domu ale na mecz zdążyliśmy :) aha i Gizmo lasku nie zaliczyliśmy :P jeno kibel na Orlenie ale nie w tym celu co myślicie przecież psa bym nie zostawiła w nagrzanym samochodzie :)
    naczytałam się durnot i się zamartwiam czy natura ludzka/kobieca musi być tak pokręcona najpierw się martwiłam że nic ze starań nie wychodzi a jak coś wyszło to znowu się zamartwiam czy aby wszystko potoczy się dobrze, porąbana jestem :P
    nie tylko Ty... tak chyba wszystkie mają...

Posok82 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    Karolina kurcze ja dopiero usiadłam na spokojnie.. jakiś taki busy dzień...
    wiesz mam podobnie z moimi rodzicami.. też nie da się ich zapędzić do lekarza.. mi się wydaje że oni myślą że są niezniszczalni a lekarz nie potrafi zaprponowac nic więcej jak biseptol bądź penicylina...
    trzeba nad nimi chodzić i im pomagać.. tak jak Posok mówi.. kiedyś Oni prowadzili Nas do lekarza, dziś my musimy prowadzić ich...

Dokładnie jak mówisz Gadi niestety :/ trzeba ich zaciągnąć siłą tylko że nie mieszkam na miejscu i musiałabym wolne wziąć a tak jak pisałam wcześniej z tym to nie tak hop siup poza tym już urlop mam na sierpień zabukowany. W tym tyg. jedynie piątek i wtedy mogę pojechać ale już będzie po ptokach. Gaduaaa Ty nasza lekarka forumowa jesteś to może co poradzisz dla mojej mamy na tą spuchniętą buzię alergiczną co by bez recepty pomogło? Orientujesz się może cosik w tym?

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Dokładnie jak mówisz Gadi niestety :/ trzeba ich zaciągnąć siłą tylko że nie mieszkam na miejscu i musiałabym wolne wziąć a tak jak pisałam wcześniej z tym to nie tak hop siup poza tym już urlop mam na sierpień zabukowany. W tym tyg. jedynie piątek i wtedy mogę pojechać ale już będzie po ptokach. Gaduaaa Ty nasza lekarka forumowa jesteś to może co poradzisz dla mojej mamy na tą spuchniętą buzię alergiczną co by bez recepty pomogło? Orientujesz się może cosik w tym?
    wiesz co... no na to cieżko.. żeby wstrząsu anafilaktycznego nie dostała to jest bardzo niebezpieczne... reakcja alergiczna rozwiją sie głeboko wewnątrz... to co widzimy na zewnątrz w formie opuchlizny, wysypki, whatever to już źle... jakby mama miała wzrost ciśnienia, kaszel , duszności... biegunkę... to od razu dzwońcie na pogotowie...
    możecie spróbować czystym wapnem.. dużo czystego wapna niech pije.. może sobie okłady z lodu robić..

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    wiesz co... no na to cieżko.. żeby wstrząsu anafilaktycznego nie dostała to jest bardzo niebezpieczne... reakcja alergiczna rozwiją sie głeboko wewnątrz... to co widzimy na zewnątrz w formie opuchlizny, wysypki, whatever to już źle... jakby mama miała wzrost ciśnienia, kaszel , duszności... biegunkę... to od razu dzwońcie na pogotowie...
    możecie spróbować czystym wapnem.. dużo czystego wapna niech pije.. może sobie okłady z lodu robić..
    aaaa i sa leki na alergię bez recpety.. może można spróbować zyrtek bez recepty...

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gadi Ty to jednak jesteś zajebista :) mama pije wapno bo też jej powiedziałam o tym ale poza tym dziś szefowa mi właśnie dała ulotkę z tym zyrtec i zaraz do niej zadzwonie albo lepiej jej kupię bo ona zapewne to oleje. Co do objawów to tylko ta opuchlizna i katar, rok temu też to miała i nie poszła do lekarza :/ musi to być od pylenia jakiejś rośliny

Gaduaaa lubi tę wiadomość

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola kup hydrocortizon w kremie. Bez recepty można dostac. Niech mama nalozy warstwę i lekko wklepie

bfaregz2l4lu04d1.png289ykie.gif
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz to nadal trawy, zboża pylą. A i bylica juz zaczyna a tego chwastu pelno wszędzie :/

A ja w Macu siedzę z babami :D i bez pizzy sie obejdzie wieczorem :D sama frajda dla nich bo 40km musialysmy jechac w jedna stronę. Jeszcze lody skończą i zbieramy sie do domku

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    Teraz to nadal trawy, zboża pylą. A i bylica juz zaczyna a tego chwastu pelno wszędzie :/

A ja w Macu siedzę z babami :D i bez pizzy sie obejdzie wieczorem :D sama frajda dla nich bo 40km musialysmy jechac w jedna stronę. Jeszcze lody skończą i zbieramy sie do domku
    o kurde ale na rowerach?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Gizmo właśnie miałam Was pytać o coś do kremowania na twarz bo mojej mamie o to głównie chodzi. Tak wgl co to ta bylica jest muszę poszukać bo piszą że komosa i bylica a ja nie znam ani tego ani tego :/ trza się poduczyć troszku.

Gizmuś to co żeście wtrząchnęły w macu? Teraz trza spalić kalorie? ;)

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Dzięki Gizmo właśnie miałam Was pytać o coś do kremowania na twarz bo mojej mamie o to głównie chodzi. Tak wgl co to ta bylica jest muszę poszukać bo piszą że komosa i bylica a ja nie znam ani tego ani tego :/ trza się poduczyć troszku.

Gizmuś to co żeście wtrząchnęły w macu? Teraz trza spalić kalorie? ;)
    Fenistil gel jest dobry :)
    nie jest na hydrokortyzonie ale ma działanie przeciwalergiczne, przeciwobrzękowo ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2016, 20:08

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    Fenistil gel jest dobry :)
    nie jest na hydrokortyzonie ale ma działanie przeciwalergiczne, przeciwobrzękowo ;)

Dziękuję :) wszystko notuję i jutro zakupuję. Jeszcze tylko mi powiedz dlaczego skoro biorę codziennie magnez z B6 mam cały dzień skurcz powieki wiesz te takie drganie prawego oka dziwne to i nie wiem dlaczego. Magnez do dupy czy co?

• Posok82 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Dziękuję :) wszystko notuję i jutro zakupuję. Jeszcze tylko mi powiedz dlaczego skoro biorę codziennie magnez z B6 mam cały dzień skurcz powieki wiesz te takie drganie prawego oka dziwne to i nie wiem dlaczego. Magnez do dupy czy co?
    To moze byc problem z magnezem albo potasem, duzo kawy pijesz? Ja z reguly cos takiego mam przy silnym stresie a Tobie chyba ostatnio tego nie brakuje

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    boo wiesz... magnez.. dzienne zapotrzebowanie człowieka to 500mg... większość magnezów ma 250mg.. czyli należałoby brac dwie dziennie...
    lub kupić taki gdzie jest 500mg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2016, 20:17

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posok82 wrote:
    To moze byc problem z magnezem albo potasem, duzo kawy pijesz? Ja z reguly cos takiego mam przy silnym stresie a Tobie chyba ostatnio tego nie brakuje

Kawa co najwyżej jedna rozpuszczalna dziennie ale i to nie zawsze raczej ograniczam, bardziej cola puszka dziennie a też kofeina jest więc może ale też brak snu dziś no i masz rację stres, stres i jeszcze raz stres :/ ech...

Gadi ja łykam taki z rossmana łatwy do połknięcia 2 rano zawsze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie cuś https://www.znamlek.pl/magnez-vit-b6-2681.html

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeden z lepszych to magnezin 500mg... lekarze polecają w gabinetach i często właśnie na takie drżenia powiek itp.. tak zwane tiki nerwowe :)
    ten magnez który wkleiłaś jeśli dobrze czytam --> wklejam skład :

Skład
    węglan magnezu; substancje wypełniające: celuloza, sorbitol;

substancje przeciwzbrylające: talk, stearynian magnezu; witamina B6.

Ilość witamin oraz składników mineralnych w 1 pastylce (% realizacji zalecanego dziennego spożycia):

magnez - 56,25 mg (15%RDA)

witamina B6 -1,4 mg (100% RDA)

a ma być 500mg.....

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gadi no gdzie na rowerach :D autem bylam haha. A fenistil to chyba raczej od ukąszeń dobry. U nas zawsze ten hydrocortizon http://www.aptekainternetowa.co/media/catalog/product/cache/1/image/500x500/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/4/9/4931801.jpg pod ręką jest. Male stężenie bo większego bez recepty nie idzie kupic.

Karola dzieciaki po dwa zestawy 2forU zjadly i McFlurry jakies lody. A ja wrapa :D i dostałam dwie szklanki do coli gratis :P . Bylica to jak wielka Pietrucha wygląda :D przynajmniej dla mnie. Nie wiem jak Ci ją opisać. Takie zielicho, wszędzie jej pelno http://www.google.pl/search?q=bylica+chwast&hl=pl&tbm=isch&ei=Du6DV5fGFsWV6ATtqKLoCg&start=180&sa=N#mhpiv=13

• Caro Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,

Gaduaaa Ja też dzisiaj nie ogarniam, taki jakiś zalatany dzień mam. A tu, a tam i jeszcze tam niepierdziela mnie brzuch jak na @, że już naprawdę nie wiem co się w tym moim brzuchu dzieje.. Masakra jakaś. Musiałam nospe wziąść, gdzie raczej tego unikam...

Gizmo czyli zrezygnowałaś z pizzy na rzecz Maka? Rh, dobra decyzja każda wybrała coś dla siebie i po kłopocie :-D

Karola ahh no mnie swędzą nogi i mam jakąś wysypkę. Coś pyli. Jestem alergik, to napewno tak jest. I pewnie powiele to co Dziewczyny pisały - wapno, Zyrtec i Hydrocortizon (maść) chociaż jeżeli chodzi o twarz to stosować w niewielkich ilościach. Albo po prostu przejść się do apteki po jakoś Alertec itp. Chociaż ja zawsze w sytuacjach wysypki biorę Zyrtec.

Posok bo to jest strach przed staraniami, w czasie starań, podczas ciąży, i troska i obawa po ciąży. Takie kobiece życie i natura :-)

Miłego wieczoru <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2016, 22:06

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
‹‹ 489 490 491 492 493 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ