X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne "Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
Odpowiedz

"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posok82 wrote:
    albo plamienie ustanie a tempka wysoka zostanie ;) czekam z niecierpliwością na rozwój sytuacji u Ciebie, to już przecież 16 dpo :)

Nie wiem co się popierdzieliło znów ze mną ale to na bank nie ciąża bo cycki już nie bolą jedynie brzuch jak zawsze na @ Zobaczymy jutro ale obstawiam spadek i to spory

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Owu przypadło na 14dc i tak też czułam wszystko wyraźnie to chyba się zgadza. Pierwszy raz tak późno bo zawsze wychodziło na 12dc. Dzięki kochana ale za pewne jutro tempka spadnie
    Ale test pozytyw Ci wyszedl 14dc. Co by oznaczało ze owu do 48godz mogla wystapic. 14dc miałaś tez sluz W, a owu występuje tego dnia gdy sluz sie zmienia. Mogłaś czuć wszystkie objawy zwiastujące zblizajaca sie owu. Pęknięcie i uwolnienie jaja nie musiało wystąpić tego samego dnia.
    Glupieje juz z tym przewidywaniem wiem ale... Naprawde chciałabym żeby Wam wszystkim udalo sie zobaczyć upragnione dwie kreseczki ;)

Nats, Posok82, Karolina2787 lubią tę wiadomość

bfaregz2l4lu04d1.png289ykie.gif
  • Posok82 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo dobrze prawi, cykl kobiety jest pokręcony kiedy się nie spodziewamy bo objawy nie takie to ciąża właśnie jest, a kiedy widzimy mnóstwo ciążowych symptomów to jej najzwyczajniej nie ma eh...

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nic laski trza czekać do jutra jak nie spadnie to zatestuję. Dziękuję Wam bardzo za wszystko kochane jesteście <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane moje @ się rozkręciła także kolejny cykl już zaczęty no nic chociaż wiem na czym stoję. Tylko ta tempka dzisiejsza mnie zastanawia :/

• Posok82 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Kochane moje @ się rozkręciła także kolejny cykl już zaczęty no nic chociaż wiem na czym stoję. Tylko ta tempka dzisiejsza mnie zastanawia :/
    eh wredna ta @

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • zapachmalin Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane :) powoli wracam do żywych, dziś nawet udało nam się spędzić dwie godzinki na basenie :) Co prawda mały teraz śpi i jak próbowałam go budzić, że kolacja, że kąpiel to zero zainteresowania. :/ Ale mam nadzieję, że to zwyczajne zmęczenie po zabawie, a nie coś złego.

Karola :( przykro mi Kochana :( ta wredna @. Ja już wczoraj zrobiłam zapas piwka i mam wszystko w nosie. Nie mierzę temp w tym cyklu- trochę z musu, bo miałam rozwalone ostatnie dni, ale może to i lepiej. Zupełnie olałam starania na jakiś czas. Zewsząd tylko brzuszki, szwagierka już w 14 tc... Strasznie ten czas szybko biegnie :|

Gadi dbaj o siebie! O Was! :) i po urlopie czekamy na szczegółową relację z pobytu w dwupaku :D

Caro odpoczywajcie, cieszcie się sobą ;)

Lago pięknie tworzysz :) Powinnaś się tym zająć ludzie kupę kasy by Ci za to płacili :D

Posok to już 8 tydzień? :O Wow, jak to leci :) :D Fajowy suwaczek :D

Gizmuś już niedługo ogień w szopie jak rozumiem? :P Kiedy to zleciało nie? :)

Natsik uwielbiam zdjęcie przy Twoim suwaczku. Przepiękna ;) Jakie te usg teraz zdolne są, że można tak ładnie obejrzeć naszą kropeczkę i to tak szybciutko, kiedy ma tylko kilka cm! :D :) <3

chyba wszystkie <3 kogo nie ma niech się odezwie! <3

Karolina2787, Nats lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinko nie martw się bo mały na pewno zmęczony skoro tyle atrakcji miał i jeszcze po chorobie. Dojdzie do siebie i będzie wszystko dobrze :) <3

A ja dumam czy robić hormony w tym cyklu czy od razu zapisać się na sono HSG co myślicie?

zapachmalin lubi tę wiadomość

• Lago Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo babencje, dobrze ze u Was dobrze :D

Karola a jakie hormony chcesz robic? Bo wiesz ja tez robilam hsg a tu sie okazuje ze mam Hashi wiec chyba lepiej sie przebadac najpierw, ale w sumie jak chcesz hsg robic na nfz to mozesz juz sie zapisac, bo pewnie trzeba czekac.
    Ja bylam na podgladaniu, lekarz mnie obsmial jak mu powiedzialam ze na mnie to Clo nie dziala, bo mam tylko jedno jajko i wogole to chyba juz bede jechac do Gdyni na inseminacje a ten ze nie musze nigdzie jechac, bo sam mi ja zrobi!!!Doznalam szoku ale w sumie spoko, bo on ma super wypasiony sprzet, robi badanie nasienia wiec inseminacje pewnie tez a nie zabule tyle co w klinice. Za hsg tez placilam polowe tego co w klinikach. Na koniec powiedzialam mu, ze ma wyluskac samych sportowcow olimpjskich i mi obiecal ze z 50 mln wybierze 5 mln najlepszych hahhhahahhahaha. W piatek sprawdzenie czy jajo peklo...

Karolina2787 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2016, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Malinko nie martw się bo mały na pewno zmęczony skoro tyle atrakcji miał i jeszcze po chorobie. Dojdzie do siebie i będzie wszystko dobrze :) <3

A ja dumam czy robić hormony w tym cyklu czy od razu zapisać się na sono HSG co myślicie?

Zrób jedno i drugie :) Będzie z głowy i będziesz już wszystko wiedzieć.

Karolina2787 lubi tę wiadomość

• Nats Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczeta :)
    Karola Moim zdaniem też lepiej zrobić hormony na początek. A tak w ogole to przykro mi, ze ta malpa wredna znowu przyszła :(
    lago Mam nadzieję, ze jednak żadna inseminacja nie będzie potrzebna. Podleczysz trochu to Hashi i samo pyknie :D Chociaż peerspektywa posiadania w domu sportowca olimpijskiego jest kusząca :D
    Malinka Też dzisiaj na basen się wybieramy. Trochę żałuję, że w saunie nie posiedzę, ale przynajmniej przeplyne kilka basenów i trochę kości rozprostuje :)

zapachmalin lubi tę wiadomość

3500 g 54 cm <3
  • Lago Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wa, kawusia, kawusienka....i co? sama musze ja pic? :P Nie wiem jak Wy ale ja mialam ciulowa noc przez ten upal i komary...moj stary odmawia gotowania w domu, wczoraj grilowal i cos czuje ze dzis tez bez grilla sie nie obejdzie a ja srednio przepadam...

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago moja gina kazała mi zrobić takie: Prl, kortyzol, androstendion, 17-OH progesteron, testosteron, DHEA-S za całość wyniosło by mnie około 250zł ale nie dam rady w tym miesiącu wszystkich zrobić bo na sierpnia planuję wizytę u gina, potem chce ten zabieg wykonać sono HSG no a gdzie urlop? także kasa idzie jak woda :/ bd musiała tylko część z nich zrobić chce dołożyć najwyżej FSH i LH bo tez były w złym dniu cyklu robione.

Tissaia i Natsik macie rację lepiej zrobić to i to :) także działam jutro idę na hormony. Doradźcie które najlepiej (wiem że wszystkie by się przydały) ale nie stać mnie po prostu będzie. Z wyżej wymienionych podpowiedzcie co by stykło na wizytę u nowego gina?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka, Ja myślę że możesz jutro zrobić tylko lh i fsh, bo te trzeba w pierwszych dniach cyklu, ewentualnie prolaktyne. A 7dpo progesteron.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tissaia wrote:
    Karolinka, Ja myślę że możesz jutro zrobić tylko lh i fsh, bo te trzeba w pierwszych dniach cyklu, ewentualnie prolaktyne. A 7dpo progesteron.

Dziękuję :) spisałam co i jak sprawdziłam a necie dokładnie. ten 17-OH progesteron muszę zrobić teraz koniecznie bo też w 3dc się go robi. Wiesz trochę się martwię bo z tego co czytałam to te badania co mi kazała zrobić to zaleca się przy podejrzeniu chorób nanderczy lub PCOS :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2016, 12:52

• Nats Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola Możesz też dorzucić tarczyce. TSH, FT3 i FT4. To zawsze warto sprawdzić :-)

3500 g 54 cm <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:
    Karola Możesz też dorzucić tarczyce. TSH, FT3 i FT4. To zawsze warto sprawdzić :-)

TSH badałam ostatnio i mam ok więc na razie zrezygnuję z tego bo to aż takie pilne nie jest u mnie dodam je do tych co zostały na za miesiąc :)

• Nats Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    TSH badałam ostatnio i mam ok więc na razie zrezygnuję z tego bo to aż takie pilne nie jest u mnie dodam je do tych co zostały na za miesiąc :)
    Kochana ja bym zrobiła teraz. Przy tarczycy jak jest problem to ważny jest czas. Zobacz jak u Lago było. Niby TSH ok, a ftki do poprawy. Te hormony tarczycy nie są drogie. U mnie w labo za pakiet tarczycowy wyszło jakieś 60 zł za 3 hormony.

3500 g 54 cm <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:
    Kochana ja bym zrobiła teraz. Przy tarczycy jak jest problem to ważny jest czas. Zobacz jak u Lago było. Niby TSH ok, a ftki do poprawy. Te hormony tarczycy nie są drogie. U mnie w labo za pakiet tarczycowy wyszło jakieś 60 zł za 3 hormony.

Wiem kochana że to bardzo ważne ale jak ja wszystko do kupy wezmę to mi kasa na urlop się skończy i nigdzie nie pojadę :( dlatego tak wszystko ucinam bo jakbym miała zrobić to bym zrobiła najlepiej wszystko ale niestety nie stać mnie i dlatego odkładam kilka na za miesiąc. Za wszystkie hormony które zaleciła mi zbadać ginka wyszło by mi około 250zł + te które ja dodałam czyli Fsh i lh i plus te co Ty mówisz tarczycowe to ja bym wgl zbankrutowała :( a gdzie nowy gin i sono hsg przede mną

• Lago Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Dziękuję :) spisałam co i jak sprawdziłam a necie dokładnie. ten 17-OH progesteron muszę zrobić teraz koniecznie bo też w 3dc się go robi. Wiesz trochę się martwię bo z tego co czytałam to te badania co mi kazała zrobić to zaleca się przy podejrzeniu chorób nanderczy lub PCOS :/

nie martw sie na zapas, mi tez Ahmed kazal to zrobic a nie mam zadnych podejrzen:)Pewnie tylko tak kontrolnie. Tez chyba rdzilabym Ci FSH i LH, jezeli tarczyce masz ok i nie masz zadnych objawow jej choroby to na razie odpusc. KArola a Ty owulacje masz? bo nie pamietam...

‹‹ 523 524 525 526 527 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ