X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne "Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
Odpowiedz

"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"

Oceń ten wątek:
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:
    o kurcze :(
    To wygląda na jakąś infekcje. A jaką masz grupę?
    Masz jakieś objawy? Swędzenie, upławy?
    Infekcje w ciąży są niebezpieczne, ale niestety często się zdarzają.
    II grupa.. i napisane w zaleceniach że kontrola za 36 miesiecy...

doktorka mówi że cyto jest w porządku.. że ewentualnie przeleczyć lekiem przeciwzapalanym...
    ale nie dała jednoznacznej odpowiedzi czy przez to mogłam poronić i co dalej? czy mam zielone światło?

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posok tak racja ogólnie sama się zastanawiałam nad tym mięśniakiem plus dodatkowo clo - w ulotce tego leku pisze przeciwskazania- mięśniaki macicy a ja mimo to brałam 4 cykle następne według zaleceń lekarza muszę iść na kontrol choć lekarz mi powiedział że jak z clo nie wyjdzie to on rozkłada ręce tylko klinika bo on nie widzi żadnych przeciwskazan
    W tym chyba cyklu odpuszczam kończymy miesięczny urlop i wracamy do pracy wiec będzie co robić chociaż myślałam o żelu concencive u mnie wieczny problem z sluzem jakoś na oczy nigdy go nie widziałam;-)
    Co do lekarza no niewiem niechce jiz zmieniać ale uważam że laparo i dodatkowe badania hormonów powinny być zrobione de facto poprzednie były z 2014 roku to jednak 2 lata natomiast gin potrzeby takiej nie widzi . Podczas badania hsg inny lekarz zauważył mała macice " o jaka malutka" natomiast mój to zinterpretowal że wcale nie taka mała niektóre kobiety po porodzie mają niewiele większą i bądź tu mądry

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze się rozpisuje i ovu ucina mi posty ...
    Dodam tak w skrócie pisałam o tempce wracam do pracy od jutra będę rano systematycznie mierzyć temperaturę do niedzieli poniedziałku bo wtedy mam wolne i zapewne będę później wstawać jak to się ma to wiarodajnosci wyniku ??
    Gizmo jestem podobna do Ciebie mówiłabym podobnie bo co powiedza będą krzywo patrzeć itp ale jeszcze była by choć malutka szansa na fasolke nie zastanawialabym się wkoncu faszeruja Cie lekami - teoretycznie lekarze powinni być poinformowani kiedyś też mnie pytano mówiłam raczej nie ale jest taka możliwość bo jednak różnie bywa .... nie zastanawiaj się poprostu powiedz

• Nats Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    II grupa.. i napisane w zaleceniach że kontrola za 36 miesiecy...

doktorka mówi że cyto jest w porządku.. że ewentualnie przeleczyć lekiem przeciwzapalanym...
    ale nie dała jednoznacznej odpowiedzi czy przez to mogłam poronić i co dalej? czy mam zielone światło?
    Jak 2 grupa to raczej nic poważnego się nie dzieje. Dla swojego spokoju możesz jakoś to przeleczyc. Nie wiem jak w IRL podchodzą do takich rzeczy. Jak nie to może ktoś z PL może Ci cos wysłać? Globulki na zakażenie można nawet kupić bez recepty, albo coś wspomagającego z kwasem mlekowym. Tamtum Rosa jest też dobry podobno - to jest roztwór irygacyjny.
    Czasem podobno infekcje nie dają żadnych objawów.

3500 g 54 cm <3
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:
    Jak 2 grupa to raczej nic poważnego się nie dzieje. Dla swojego spokoju możesz jakoś to przeleczyc. Nie wiem jak w IRL podchodzą do takich rzeczy. Jak nie to może ktoś z PL może Ci cos wysłać? Globulki na zakażenie można nawet kupić bez recepty, albo coś wspomagającego z kwasem mlekowym. Tamtum Rosa jest też dobry podobno - to jest roztwór irygacyjny.
    Czasem podobno infekcje nie dają żadnych objawów.
    a ja mam coś tam bez recepty
    jakieś globułki... myślisz że to zastosować?

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam gine intima tabletki dopochwowe.... moze byc ?

• Nats Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    mam gine intima tabletki dopochwowe.... moze byc ?
    Chyba tak. Wydaje mi się, ze coś takiego raczej nie zaszkodzi. Ale z drugiej strony to chyba bardziej na grzybka jest. Ja miałam raz infekcje - swedzialo jak diabli. Smarowalam mascia clortimetazaolum i miałam też do tego globulki - też clortimetazolum. Potem jak gin mi pobierał cytyologie to stwierdził jakas mała nadzerke i tez dostałam na to globulki. Nie pamiętam jakie. Właśnie dziwne, ze jak Ci cytologie pobierał to nic nie stwierdził.
    A Ciebie coś swedzi? Jakieś uplawy?

3500 g 54 cm <3
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:
    Chyba tak. Wydaje mi się, ze coś takiego raczej nie zaszkodzi. Ale z drugiej strony to chyba bardziej na grzybka jest. Ja miałam raz infekcje - swedzialo jak diabli. Smarowalam mascia clortimetazaolum i miałam też do tego globulki - też clortimetazolum. Potem jak gin mi pobierał cytyologie to stwierdził jakas mała nadzerke i tez dostałam na to globulki. Nie pamiętam jakie. Właśnie dziwne, ze jak Ci cytologie pobierał to nic nie stwierdził.
    A Ciebie coś swedzi? Jakieś uplawy?
    absolutnie nic... i nigdy nie miałam dolegliwości ze strony układu moczow-płciowego ... poza tą pamiętasz w maju chyba miałam takie dziwne parcie na pęcherz... ale to było kilku dniowe...
    a na przestrzeni ostatniego tygodnia pobierano mi mocz z 5 razy i nic nie mówili żeby coś było nie okey nawet z moczem

• Caro Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,

Cały dzień dzisiaj spędziłam na konferencji. Wybyczyłam się i najadłam rarytasków za wsze czasy. Aaa! I jeszcze pake kredek każdej maści przywiozłam ze sobą :-) Bo to taka konferencja edukacyjna z BICa :-)

Na początek!! Z grubej rury! GIZMO chcesz dostać na doope??? My tu po to żeby móc nam smęcić!! Żalić! Wypłakać! Ponarzekać!! A my odbijemy się dobrą radą, ciepłym słowem i kciukasami podniesionym do góry! Ej, Kochana uszy do góry!! A w szpitalu bij na alarm niech Ci betę zrobią! Ino Pyndź! :-P

Gaduaaa dla Ciebie <3 trochę tęczy co by uśmiech się od czasu do czasu pojawił :-) Co Ci się tam przypałętało za dziwactwa? Że też lekarz jakoś wcześniej nic nie zauważył.. Dziwne. Ehh.. Teraz aby szybko to wyleczyć.

Natsik shit, nie nadążam za Twoim suwaczkiem B-)

Gaduaaa, Nats lubią tę wiadomość

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Wam :)
    Pisałam wczoraj z ginką.. i mówiła żeby nie panikować.. że to normalne że na cytologii wychodzą jakieś stane zapalne itp bo w pochwie jest takie środowisko że często coś tam jest i nie daje objawów i nie trzeba przeleczać... że gdyby było tam coś strasznego.. jakaś bakteria to cytolog w zalecenie wtedy piszę że np przeleczyć i powtórzyć cytologie po przeleczeniu.. a mi napisał kontrole za 36miesiecy... napisała również że to mnie nie skreśla ze starań... mogę spokojnie kontynuować starania po umówionym czasie.. więc nie panikuje... tym bardziej że nie mam objawów...
    a na najgorsze bakterie i choroby mnie badali.. typu chlamydia...

a dziś jadę na ostatnie badanie bety do szpitala :(

tak czy inaczej powolutku się zbieram
    między innymi dzięki Wam !
    <3 <3 <3

Nats, Karolina2787, Lago, Caro, Marteczka93 lubią tę wiadomość

• Nats Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gadu Dobrze, że skonsultowałaś to z ginem i, że powiedziała, że to nic poważnego. Cieszę się, że już trochę lepiej się czujesz.
    Daj znać jak wyniki.
    Caro Ja też trochę już go nie ogarniam :P Leci ten czas jak szalony.
    Fajna konferencja była skoro tyle kredek udało się zdobyć :D
    Gizmu Jak wieści?

A mi się udało wygrać dzisiaj na allegro detektor tętna płodu :D
    Cieszę się jak dziecko, bo będę mogła teraz słuchać maluszka kiedy chcę :)

Karolina2787, Caro, Marteczka93, Gaduaaa lubią tę wiadomość

3500 g 54 cm <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim

Gadi cieszę się że to nic poważnego u Ciebie i że wracasz silniejsza <3

Natsik to super! Ja to bym chyba non stop słuchała i beczała no ze szczęścia rzecz jasna :) musi to być cudowne uczucie. Zazdroszcze wszystkim kobietom którym było dane zostać mamą bo mi chyba nie jest i nigdy nie będzie :(

Gaduaaa lubi tę wiadomość

• Nats Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Cześć wszystkim

Gadi cieszę się że to nic poważnego u Ciebie i że wracasz silniejsza <3

Natsik to super! Ja to bym chyba non stop słuchała i beczała no ze szczęścia rzecz jasna :) musi to być cudowne uczucie. Zazdroszcze wszystkim kobietom którym było dane zostać mamą bo mi chyba nie jest i nigdy nie będzie :(
    Co Ty opowiadasz Karola?
    Chcesz dostać kopa w dupe?
    Może jak znajdziesz dobrego Gina to ogarnie sprawę i pyk zaciazysz :)
    Albo samo wyjdzie w miedzyczasie. Nigdy nie wiadomo :)

3500 g 54 cm <3
  • Młoda19 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) moge dolaczyc? To moj 9 cykl staran, 1 wrzesnia planuje testowac o ile @ nie przyjdzie ;/
    Chcialam Was zapytac jak sobie radzicie jezeli Wam sie za ktoryms razem juz nie udaje... Wiem ze 9 cykli to nie jest duzo bo niektore kobiety staraja sie latami, ale ja juz jestem na skraju wyczerpania. W tym cyklu co prawda sobie odpuscilam. Nie mierzylam tempki, nie badalam sluzu, przestalam brac wiesiolka, ale kochalam sie codziennie z moim M. Czytalam gdzies wlasnie ze pare dziewczyn tak sobie odpuscilo i zaszly ale ja zaczynam miec wyrzuty sumienia ze nie sprawdzalam sobie chociazby tempki ;/
    Milego dnia :)

[link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n73fj0vc6bo.png[/link]
    Nasze serduszko Hania <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:
    Co Ty opowiadasz Karola?
    Chcesz dostać kopa w dupe?
    Może jak znajdziesz dobrego Gina to ogarnie sprawę i pyk zaciazysz :)
    Albo samo wyjdzie w miedzyczasie. Nigdy nie wiadomo :)

Dzięki za wiarę Natsik ale już brak mi sił :( ten cykl jest z góry przegrany bo mój na antybiotykach jest więc nie ma na co liczyć. Po antybiotykach znów musi minąć jakiś czas żeby się plemniory zregenerowały itd. mam dość normalnie dość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy w naszym gronie Młoda19 co do radzenia sobie z porażkami to ja właśnie sobie już nie radzę. Doła mam ogromnego jak z resztą za każdym razem kiedy @ przychodzi ale mną się nie ma co przejmować. Dziewczyny zapewne gorąco Cię powitają i coś dopomogą bo ja jestem dziś do D... także wybacz

• Caro Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,

Karola nie smutaj się! Głowa do góry Kochana! Będzie dobrze! Wiem, że w dniach małpowych dołek jest czymś nieodzownym. Trzeba to przeczekać, aby zaraz nabrać siły. A może te antybiotyki dadzą skutek odwrotny hihi :-P

Gaduaaa cieszę się bardzo bardzo mocno, że wszystko idzie w dobrą stronę. Ku lepszemu <3

Natsik Ty farciaro :-) Ale będziesz miała super!

Witam Cię młoda19 Toż Ty naprawdę taka młoda i nick to Twój wiek? :-D Spokojnie to również mój 9cs i siły tyle co nic. Świat przeklęty na wszystkie strony, no ale co.. Co zrobisz jak nic nie zrobisz.

Ogólnie UWAGA z informacji pozytywnych :

Robiłam dzisiaj badania i tak fanfaranfa :

TSH 1,4 (0,27 - 4,20)
    FT 3 5,0 (3,10 - 6,80)
    FT4 19,35 (12,00 - 22,00)
    Prolaktyna 8,4 (1,3 - 25,00)
    Aaaaaaaa :-D

Z wiadomości dziwnych, chyba mam lekką anemię. Zawsze balansowałam na granicy normy, ale tera to zaszałałam B-) Wyniki raczej do konsultacji:

RBC 3,0 (4,0-5,0)
    HGB 10 (12,00-16,00)
    HCT 34 (37,00-47,00)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2016, 14:14

Karolina2787, Gaduaaa lubią tę wiadomość

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    25.06.2021 ⏸️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro to byłby cud jakbym zaszła w tym cyklu bo antybiotyki raczej osłabiają plemniory i cykl urodzinowy szlag trafił :/ no ale dobra @ pójdzie to i ja wrócę do żywych a to już niedługo także spoko ;) czasem trza pobeczeć :P

Co do wyników nr.1 supcio! :) wyniki nr.2 nie znam się ale jakby przy niskie troszku tak?

Caro lubi tę wiadomość

• Caro Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Caro to byłby cud jakbym zaszła w tym cyklu bo antybiotyki raczej osłabiają plemniory i cykl urodzinowy szlag trafił :/ no ale dobra @ pójdzie to i ja wrócę do żywych a to już niedługo także spoko ;) czasem trza pobeczeć :P

Co do wyników nr.1 supcio! :) wyniki nr.2 nie znam się ale jakby przy niskie troszku tak?

Pewnie, że trzeba czasem poplakać. Po co dusić to w sobie.
    Racja, racja te drugie trochę niskie. Ah jak nie urok to (...) i tak w kółko :-P

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    25.06.2021 ⏸️
  • kozamonia Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim! :)
    Dawno nie pisałam, ale ciągle śledzę was z krzaków.

Byłam dzisiaj na monitoringu i wzięłam przy okazji wyniki męża i niestety usłyszałam tak jakby wyrok. Ma takie fatalne wyniki, że teraz nawet mielibyśmy małe szanse z in vitro. O naturalnym zajściu w ciążę możemy zapomnieć.
    Nie mam pojęcia jak mu to wszystko powiedzieć, by chyba mi się załamie. Źle się czuł jak odebrał te ostatnie wyniki, a co będzie teraz...

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
‹‹ 570 571 572 573 574 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ