X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne "Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
Odpowiedz

"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no to poczekamy w takim razie :) zobaczymy jak się sytuacja rozwinie

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    Ale jutro bede w domu kolo 14 dopiero. Poza tym chce odczekać z dzien bo mam mocz rozwodniony po kroplówkach. No i ciagle sikam co pare minut
    Gizmo... jak ma wyjsc to już wyjdzie

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Nats Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    Gizmo... jak ma wyjsc to już wyjdzie
    Zgadzam się. Sikaj, sikaj :)

3500 g 54 cm <3
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczę jutro jak temp sie zachowa i czy plamienie się rozkręci

bfaregz2l4lu04d1.png289ykie.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dziewczyny ☉chwilę mnie nie było a tu tyle do czytania ;-)
    Gizmo ... ja i pewnie tylko nie ja doskonale znamy to uczucie ale u Ciebie jeszcze nic nie wiadomo , bądź silna twarda zrób test wyjdzie negatywny zacznij działać przygotuj plan wyjdzie pozytywny ( za co trzymam kciuki ) ciesz się i poinformuj nas :-)
    Co do mnie - no nie byłam u tego dentysty raz ze się bałam a dwa no zęba już z 3 tyg nie czuję odkąd pani doktor przeplukala mi kieszeń dziąsła ( jej diagnoza była zapalenie kieszeni dziąsła) ale dała skierowanie na przeswietlenie i inna doktorka robiła opis zdjęcia pow : nic tam nie widać napewno od środka ząb się psuje może lepiej poczekam na moją dr za tydzień w poniedziałek wizyta i leczenie tej paroletniej zaniedbanej 6- ski;-)
    Jedna z Was ( przepraszam że nie pamiętam, tyle napisane że jak dotarlam do końca to zapomniałam nick :-P) czy u jednego lekarza się lecze - no właśnie nie parę lat chodziłam do jednej do czasu dopóki nie zaczęłam się starać zaczęły się cyrki bromergon po którym mega źle się czułam niechcialam brać prosiłam o zamiennik Pani doktor oburzona ! Potraktowala mnie jak śmiecia wysmiala że kalendarzyk zaznaczam że to prehistoria na końcu zrobiła badanie ogólne- bolało to mi powiedziała " niech pani nie będzie śmieszna że to panią boli " skierowanie na badania prl mówi może te parę tabletek coś dało i niewiem co dalej bo pewnie już pani do mnie nie przyjdzie. I nie poszłam rzecz jasna
    Kolejna pani doktor no przemiła babka kawał drogi do niej dojeżdżalam ale cenowo mnie zabijala podstawowa wizyta : 100 zł sama wizyta , 50 zł usg, 30 zł cytologia ,20 zł skierowania ,20 zł recepta no i na pierwszej wizycie wykryla guzki w piersi ojej co ja się nalatalam ile pieniędzy wydałam chirurg onkolog a na końcu radiolog który stwierdził że wszystko ok taka budowa piersi wysoko gruczolakowa. Jedna wizyta kosztowała mnie około 1000 zł, kolejna wizyta hormony to też było jakieś 300 zł samo badanie jak wyszło że wszystko ok to skierowanie na hsg - koszt 380 zł--- kurcze no trochę przegięcie i takim o to sposobem wylądowałam u innego doktora bylo hsg za darmo plus wizyty około 80zl
    Nie mówię że jest idealnie bo przy clo miałam monitoring 1- dniowy czyli clo działa 3 jajka są są duże piękne do domu i się starać a to czy pękło tego już nikt nie sprawdził
    Dodatkowo zapomniałam o tym że mam mięśniaka macicy o średnicy 2,5 cm ( sama macica ma niewiele ponad 5 ) tuż przy ujściu szyjki ale lekarz mówił jak hsg wyszło dobrze kontrast się przedarl to i plemniki się przedostatna

Gaduaaa, Posok82 lubią tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona widac że masz historię niebanalną równie jak My... a bynajmniej większość... czasami jest tak ze wszytsko jest w porządku a i tak nic z tego nie wychodzi... i choćby nie wiadomo jak zdrowa kobieta była to zajść nie może... być może to faktycznie psychika.. kto to wie... w każdym razie nie wolno się poddawać w dążęniu do pragnień i marzeń :)

• Posok82 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona długa historia i widać jak różni są lekarze, trochę mnie dziwi że tak duży mięśniak i gin to bagatelizuje jak u mnie miała podejrzenie jakiegoś małego mięśniaka to kazała przyjść po miesiącu na kontrolę bo przy bardzo małych same mogą się wchłonąć ale od razu zastrzegła że jeśli będzie się utrzymywał to do leczenia bo nie można tak tego zostawić, ilu lekarzy tyle teorii....

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • Posok82 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona a my tu ciągle siedzimy i drukujemy więc musisz tu często wpadać aby nie robić sobie takich zaległości :D

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posok82 wrote:
    Ona a my tu ciągle siedzimy i drukujemy więc musisz tu często wpadać aby nie robić sobie takich zaległości :D
    to prawda ;)

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posok jakie Ty miałaś plamienia przed testowaniem? W sensie takie lekkie krwawienie czy raczej sluz zabarwiony? I samo przeszlo czy dostalas cos na podtrzymanie ciąży?

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo... Ty jesteś w szpitalu.. Ty weź im powiedz że podejrzewasz ciążę niech ci gina na oddział ściągną ... zrobią bete...
    nie umiesz wykorzystać sytuacji !
    już.. stawiaj się do pionu i działaj !

Posok82, Nats, Marteczka93, zapachmalin, Caro lubią tę wiadomość

• Posok82 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    Posok jakie Ty miałaś plamienia przed testowaniem? W sensie takie lekkie krwawienie czy raczej sluz zabarwiony? I samo przeszlo czy dostalas cos na podtrzymanie ciąży?
    u mnie plamienia były od beżu do brązu nie było nic co by przypominało czerwień ale ja tak zawsze miałam przed każdą @ samo przeszło i jak przeszło do dopiero zaczęłam testować bo było to nienormalne że plamienia się skończyły a krwawienia brak. Jak poszłam pierwszy raz do gina to plamień już nie było ale na wszelki wypadek dostałam luteinę.

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • Posok82 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    Gizmo... Ty jesteś w szpitalu.. Ty weź im powiedz że podejrzewasz ciążę niech ci gina na oddział ściągną ... zrobią bete...
    nie umiesz wykorzystać sytuacji !
    już.. stawiaj się do pionu i działaj !
    Gadi ty to masz łeb. Gizmo leć do lekarza i mów o podejrzeniach moze faktycznie betę zrobią i będzie wiadomo. A jak mówić nie możesz to mu napisz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2016, 11:36

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gadi ja nie lubię sie pchać na krzywy ryj. Wyjdzie ze nie jestem i jeszcze się osmiesze. Poza tym moze mnie opierdziela z laryngologii ze podejrzewalam a nie powiedziałam nic przed zabiegiem.
    Ach juz skolowana jestem z tym wszystkim.

• Posok82 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    Gadi ja nie lubię sie pchać na krzywy ryj. Wyjdzie ze nie jestem i jeszcze się osmiesze. Poza tym moze mnie opierdziela z laryngologii ze podejrzewalam a nie powiedziałam nic przed zabiegiem.
    możesz powiedzieć że teraz zaczęłaś podejrzewać i się martwisz że bierzesz te przecibóle itd. nawet ich okłam że już ci się spóźnia

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • Posok82 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo spróbować zawsze warto, ludzie naprawdę sie ośmieszają i nic sobie z tego nie robią a w Twoim przypadku to nie wstyd tylko troska

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    przestań.. w pysk nie dostaniesz... powiedz że teraz sie zorientowalas...
    ja bym myslala o swojej dupie a nie co kto pomysli.. chuj im w oko...

Posok82 lubi tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dostałam na meila wyniki cytologii z 28 lipca to był 5 tydz ciąży... a tam:
    nasilony odczyn zapalny, zapalenie, flora bakteryjna ...
    FUCK.... co teraz ja mam z tym zrobić.. i co myślec...

• Nats Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    a ja dostałam na meila wyniki cytologii z 28 lipca to był 5 tydz ciąży... a tam:
    o kurcze :(
    To wygląda na jakąś infekcje. A jaką masz grupę?
    Masz jakieś objawy? Swędzenie, upławy?
    Infekcje w ciąży są niebezpieczne, ale niestety często się zdarzają.

3500 g 54 cm <3
  • Posok82 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    ehh to chyba teraz leczenie ale pewnie badanie robiłaś w PL więc nie wiem jak to jest w IRL no chyba że masz lekarza Polaka, a niestety tak jak Nats pisze zakażenia w ciąży są często spotykane bo to właśnie zmienia się flora, ph itd, zastanawia mnie tylko jak był stan zapalny podczas pobrania to lekarz raczej by coś zauważył przecież masz napisane że nasilony odczyn, hmmm chyba że to wszystko takie mikro że gołym okiem nie było widać

zrz6tgf6f6ae64c2.png
‹‹ 569 570 571 572 573 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ