X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne "Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
Odpowiedz

"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"

Oceń ten wątek:
  • Lago Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Lago mocno kciukam za powodzenie!!! <3

a dzieki...normalnie az jestem ciekawa jak to sie odbedzie. Powiedzialam doktorkowie ze od razu 2 chce w koncu place to wymagam. Obsmial mnie i kazal spadac do domu, hahahahah

Karolina2787 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    a dzieki...normalnie az jestem ciekawa jak to sie odbedzie. Powiedzialam doktorkowie ze od razu 2 chce w koncu place to wymagam. Obsmial mnie i kazal spadac do domu, hahahahah

A powiedz Ty mi kochana jakie badania przed tym zabiegiem musieliście wykonać? I czy kosztowne?

• Lago Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    A powiedz Ty mi kochana jakie badania przed tym zabiegiem musieliście wykonać? I czy kosztowne?

lekarz nam zlecil: test kilowy, anty HCV, Antygen HBS (to watrobowe sa), anty HIV,CMV, rozyczke iTOXO. Ja zaplacilam za siebie i meza 300 rowno, ale oboje jeszcze robilismy tarczycowke, wiec pewnie okolo 200 by wyszlo. Jak kiedsy liczylam ile wyniosloby mnie to w klinice to wyszlo okolo 700 stow, wiec zdecydowanie w labo taniej. No i one sa wazne 6 mcy wiec mozna sie inseminowac pol roku :D

Karolina2787 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    lekarz nam zlecil: test kilowy, anty HCV, Antygen HBS (to watrobowe sa), anty HIV,CMV, rozyczke iTOXO. Ja zaplacilam za siebie i meza 300 rowno, ale oboje jeszcze robilismy tarczycowke, wiec pewnie okolo 200 by wyszlo. Jak kiedsy liczylam ile wyniosloby mnie to w klinice to wyszlo okolo 700 stow, wiec zdecydowanie w labo taniej. No i one sa wazne 6 mcy wiec mozna sie inseminowac pol roku :D

Dzięki wielkie a za samo IUI to ile płaciłaś?

• Lago Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Dzięki wielkie a za samo IUI to ile płaciłaś?

jeszcze nie placilam. Jutro dopiero, bo jak sie okazo ze jajko peklo, to nie bedzie IUI. Sam zabieg bedzie mnie kosztowal 600 zeta

• kozamonia Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W klinikach IUI kosztuje ok 700-750 zł, a przynajmniej na śląsku, więc zawsze jakaś oszczędność.

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
  • Lago Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozamonia wrote:
    W klinikach IUI kosztuje ok 700-750 zł, a przynajmniej na śląsku, więc zawsze jakaś oszczędność.

Cena samego IUI jest wszedzie podobna. Ja orientowalam sie w Wawie i 3 city 700-1000 zeta, ale dochodza dojazdy, hotele no i badania, a przede wszystkim mozliwosc wolnego z pracy....ja u swojego lekarza za wizyte z badaniem i USG place tylko 100 a w klinikach wiadomo....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2016, 13:06

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Tak się pytam bo może mnie też to czeka za jakiś czas

• Lago Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Dzięki dziewczyny. Tak się pytam bo może mnie też to czeka za jakiś czas

Ty to KArola sobie najpierw tarczyce przebadaj a pozniej HSG :) Bez HSG to chyba nikt Ci nie zrobi IUI, no chyba ze na kaze naciagnac bedzie chcial...I HSG tez szukalj po gabinetach prywatnych, zeby Cie nie skasowali

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    Ty to KArola sobie najpierw tarczyce przebadaj a pozniej HSG :) Bez HSG to chyba nikt Ci nie zrobi IUI, no chyba ze na kaze naciagnac bedzie chcial...I HSG tez szukalj po gabinetach prywatnych, zeby Cie nie skasowali

TSH mam ok zrobię tylko te fki a co do reszty to ja już wiem że muszę HSG zrobić to już dawno pisałam że zrobię. Sono HSG kosztuje w Ol 100zł także spoko :)

Lago lubi tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wow Lago co za cudowne wieści :) wiesz jak mocno trzymam kciuki nie ? mocniej się nie da! i myślę że się uda !!

Malina haha nie śnij o głupotach tylko korzystaj w pogody.. bardzooo Ci jej zazdroszczę :)

a pzyjaciółka która urodziła to Ona dała mi namiar na OF... długo się starali z mężem i tak jak wspominałam przeszła 2 poronienia.... i dzięki niej tu jestem :)

Lago lubi tę wiadomość

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Nats Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Marteczek Dobrze, że nic poważnego się nie stało. Ale te chłopy uparte - niech idzie na zwolnienie i dojdzie do siebie spokojnie. Ty też miej na niego oko czy nic tam się nie dzieje, bo z głową nie ma żartów.
    Karola Wczoraj już odebrałam ten detektor, bo to była licytacja sklepu, który jest u mnie w mieście. Polecam Wam wszystkim takie urzadzonko. Ja się jaram jak dziecko :)
    Lago Kciuki za akcję "żołnierze zdobywają jajo". W sumie dobrze, że na spontana, bo nawet nie masz czasu się stresować i rozmyslac :)
    Malinka Też mi się zdarzają takie sny, że mój mnie w nich mega wkurzy i potem w realu mu się za to obrywa :D biedne te nasze chłopy.

A ja popołudniu czekam na meble z Ikei :D trzeba póki co gdzieś te paczki upchnąć i niedługo ruszamy z remontem :)

Lago, Karolina2787, Marteczka93 lubią tę wiadomość

3500 g 54 cm <3
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natsik co ten detektor ma za funkcje?

• Lago Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gadi juz staremu zapowiedzialam, ze jutro ma wypic 2 litry kawy, zeby chlopaki kopa dostaly

Natsik a to sie nosi caly czas na sobieczy tylko jak chcesz posluchac?

• Nats Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Detektor się przykłada do brzucha i słychać jak Maluchowi serduszko pika :)
    Podłącza się kiedy się chce albo przez słuchawki albo do głośnika.
    Gadu Wysłałam Ci na fejsie filmik :-)

Gaduaaa lubi tę wiadomość

3500 g 54 cm <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny:-)
    Gadua
    Gratki dla psiapsióły ...

Nats no powiem szczerze że napewno to musi być maga przeżycie słuchać bicia serduszka maleństwa, jestem pewna ze bardzo Cie to uspokaja i malutka też pewnie to czuję super sprawa może i mi kiedyś będzie dane usłyszeć bicie serca mojego maleństwa

Witaj Lago
    Też długo myślałam o IUI tymbardziej że komplet badań wymaganych miałam robione przez moją poprzednia gin plus toksoplazoza różyczka itd co Ciekawe żaden lekarz wcześniej takowych badań mi nie zlecił może gin już przyszłościowo myslala o inseminacji niewiem
    W każdym bądź razie za Ciebie trzymam ogromne kciuki !!! O tak napewno się uda :-)

A teraz prośba odemnie zerknijcie proszę na mój wykres którego nie ma ale od @ notuje plamienia jest to normalne ??? Tak jest co miesiąc dodam że te plamienia mają raczej brązowy kolor no nie raczej a na pewno

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2016, 15:18

Gaduaaa, Nats lubią tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona29 wrote:
    Hej Dziewczyny:-)
    Gadua
    Gratki dla psiapsióły ...

Nats no powiem szczerze że napewno to musi być maga przeżycie słuchać bicia serduszka maleństwa, jestem pewna ze bardzo Cie to uspokaja i malutka też pewnie to czuję super sprawa może i mi kiedyś będzie dane usłyszeć bicie serca mojego maleństwa

Witaj Lago
    Też długo myślałam o IUI tymbardziej że komplet badań wymaganych miałam robione przez moją poprzednia gin plus toksoplazoza różyczka itd co Ciekawe żaden lekarz wcześniej takowych badań mi nie zlecił może gin już przyszłościowo myslala o inseminacji niewiem
    W każdym bądź razie za Ciebie trzymam ogromne kciuki !!! O tak napewno się uda :-)

A teraz prośba odemnie zerknijcie proszę na mój wykres którego nie ma ale od @ notuje plamienia jest to normalne ??? Tak jest co miesiąc dodam że te plamienia mają raczej brązowy kolor no nie raczej a na pewno
    musisz go udostępnić :)

Lago lubi tę wiadomość

• Lago Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona29 wrote:
    Witaj Lago

Lekarze na ogol nie zlecaja tych badac bo one raczej nie maja wplywu na plodnosc tylko na przyszla ciaze. A dlugo juz czekasz na dziecko? Czemu zrezygnowalas z IUI?

• Nats Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona29 Przezycia mega - masz rację. Mogę codziennie tego słuchać :) na pewno Tobie też się niedługo uda i będziesz przeżywać każde USG i pierwsze kopniaki :)

Jak udostepnisz wykres to zobaczymy co i jak :)
    Plamienia to podobno jakiś problem problem progesteronem.

3500 g 54 cm <3
  • Caro Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,

Marteczka ale strachu się najadłaś Kobito.. Mąż też uparciuch, że chciał iść do pracy. Przecież mógł jeden dzień poleżeć. Mam nadzieję, że wszystko dzisiaj ok.

Lilith <3 Fajnie, że z Nami jesteś!

Lago jakie wieści!! O jaaa! Trzymam za Ciebie kciuki bardzo bardzo bardzo mocno!!! No musi się udać! A z kawą dobry patent! ;-) Plemniory na gigancie hehe :-P

Gaduaa no to gratki dla przyjaciółki. Ehh, zaprawdę powiadam Wam, że też będziemy niedługo przeżywa takie piękne chwilę. Wszystkie! B-)

Ona takie brązowe plamienia mogą, ale nie muszą sygnalizować problem z progesteronem. Badałaś jakoś ostatnio?

Malina znam ten typ snów! Po przebudzeniu nie wiem czy mam Małżowi zdzielić czy przytulić. Hahah. Takie bardzo dziwne uczucie. ;-)

Natsik remont przygotowawczy dla Maluszka? :-)

A u mnie dzisiaj też skwar jak nie wiem co. Ehh lepiej siedzieć w cieniu i się wylegiwać.

Gaduaaa, Nats, Lago lubią tę wiadomość

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
‹‹ 574 575 576 577 578 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ