X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne "Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
Odpowiedz

"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"

Oceń ten wątek:
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro plemniory na gigancie hahahahaaha
    ale się uśmiałam :D haha

Caro lubi tę wiadomość

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago musi się udać nie ma innej opcji :)

Ja właśnie weszłam do domu ufff... pogoda się zrobiła że hej u Was też tak gorąco? Ja dziś opijam podwyżkę mojego P. radlerkiem cytrynowym będziemy odkładać na wakacje za rok albo może na IUI kto wie ;)

Nats lubi tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:

Ja właśnie weszłam do domu ufff... pogoda się zrobiła że hej u Was też tak gorąco? Ja dziś opijam podwyżkę mojego P. radlerkiem cytrynowym będziemy odkładać na wakacje za rok albo może na IUI kto wie ;)
    oho to jest co świętować :) fajnie :)

Karolina2787 lubi tę wiadomość

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    oho to jest co świętować :) fajnie :)

Chociaż będzie z czego odłożyć :P hehe bo ostatnio to się wydało tej kasy na urlopie uuu a ja we wrześniu badania i do gina chcę iść i chyba znów dentystę trza odwiedzić coś czuję :/

• kozamonia Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:

U mnie słońce świeci od rana, ale jaka jest temperatura to nie wiem, bo cały dzień w klimatyzowanym siedzę ;)

to gratuluję podwyżki! :) dodatkowej kasy nigdy za mało

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękujemy ;) a pewno że kaska się przyda po tych wydatkach trza stanąć na nogi. Co do pogody mam nadzieję że na weekend się nie popsuje bo tak lubi być. Chce załapać ostatnie promyki słonka i się powygrzewać :)

• Caro Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia dopiero cofnęłam się w postach. Ej! Głowa do góry! Opinia jednego ginekologa o niczym jeszcze nie świadczy. Napewno jest jeszcze iskierka nadziei. Myślę że już na of jest wiele dziewczyn której były w "beznadziejnych" sytuacjach a zaszły w ciążę. Będę trzymać mocno za Was kciuki! <3 A Mąż niech się nie załamuje czasem. Jesteście we dwoje. Musicie się nawzajem wspierać, a razem przetrwacie nawet najgorszą burzę <3

kozamonia, Marteczka93 lubią tę wiadomość

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • Caro Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:

Oooo! Gratuluje podwyżki :-D Napewno się przyda.
    Chyba jakoś czas podwyżek, bo ja też dostałam i Małż również B-)

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    Lekarze na ogol nie zlecaja tych badac bo one raczej nie maja wplywu na plodnosc tylko na przyszla ciaze. A dlugo juz czekasz na dziecko? Czemu zrezygnowalas z IUI?

Ogólnie starania ruszyły w marcu 2011 bez zabezpieczeń bez żadnych przerywanych żywioł poprostu , 2013 lekarze badania itd od 2014 pod stałą kontrola lekarza hsg w tym roku w maju , i właśnie poprzedni cykl zakończyłam już 4 ostatni na clo i dupku
    A o inseminacji nikt nic nie mówił
    Lekarz na poprzedniej wizycie powiedział jedynie ze to musi zadziałać bo inaczej on rozkłada ręce i dał mi ulotkę do kliniki niepłodności potem tylko tam się kierować...
    Ok wykres udostępniony

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro wrote:
    Oooo! Gratuluje podwyżki :-D Napewno się przyda.
    Chyba jakoś czas podwyżek, bo ja też dostałam i Małż również B-)

No to również gratki Caro :) kasa zawsze się przyda. Tylko od środy ma zmienić miejsce pracy i nie będzie już tak wesoło bo będzie później do domu wracał a co za tym idzie będzie zmęczony a co za tym idzie nie będzie <3 :/

• Nats Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro Musimy trochę pokój odświeżyć i meble nowe kupiliśmy. Dla Maluszka kącik też trzeba zorganizować.
    Karola Gratuluje podwyżki Małża. Wydatki zawsze dodatkowe się znajdą ;)

Karolina2787, Caro lubią tę wiadomość

3500 g 54 cm <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina

Czasem to i dobrze zrobi ,moja koleżanka co prawda długo nie starała się ale ponad rok i nic nic i nic lekarz wkoncu kazał im odpuścić nie współżyc przez dwa tygodnie wogole zrobić sobie przerwę w jednym cyklu a i oni sami postanowili jeden cykl odpuścić więc mówiła przez 2 tyg nic a potem seksior jak ta lala wiadomo z ochoty nie z musu po seksie spowrotem post no mówiła do @ no jeszcze raz no z miłości;-)
    Na zielona krope nie czekała no raz ze to tylko raz dwa no ciężko tak trafić dzień płodny no i co ?? Piękne dwie kreski - także różnie bywa .... :-)
    Aaa no i gratuluję podwyżki męża no kasiorka dodatkowa zawsze się przyda

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2016, 17:33

• Lago Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi jakos nikt nie chce dac podwyzki....znaczy dostane podwyszke ale ZUSu w przyszlym roku.....zlodzieje, heh.
    Karola dodatkowa kase to na wozek zbieraj i wyprawke a nie IUI :P

Ona29 kurna faktycznie dlugo. A Clo dobrze reagowalas? bo ja sie naczytalam, ze niektore dziewczyny zmieniaja na Lamette czy jakos tak. bo na Clo kiepsko reagowaly

Koza a co takiego strasznego Wam wyszlo w wynikach? Ja ekspertem nie jestem ale troche sie oczytalam wiec moze jakis pomysl podesle. W sumie taka burza mozgow nieraz sie przyda

• Lago Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja bede musiala karmic tyle co moja kotka, to chyba mi cycki odpadna.....

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natsik zazdraszczam przygotowań :)

Ona no w sumie to masz rację może i nam to wyjdzie na dobre :)

Lago to żeś mnie teraz rozśmieszyła :D haha na wózek chyba inwalidzki prędzej :P hihi

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago
    Tak na pierwszym i ostatnim monitoringu około 12dc miałam 3 pęcherze 2 około 20 mm więc całkiem całkiem
    Lekarz powiedział że dobrze reaguje i tyle ale czy peknal czy soe wchlonal tego już nikt nie sprawdził
    Co ciekawe ja to wszystko czuje @ mam kalendarzowo czasem 1 dzień przód tył to żaden odchyl owulacja nawet i bez clo była odczuwalna i dalej nici z tego

• Lago Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Lago to żeś mnie teraz rozśmieszyła :D haha na wózek chyba inwalidzki prędzej :P hihi

oj bo IUI i in vitro to ostatecznosc. Dopuki nie zrobisz badan to nie zawracaj sobie glowy. A no i monitoring chyba wspominalas czy cos pokickalam? jak tak to sorka

• Lago Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona29 wrote:
    Lago
    Tak na pierwszym i ostatnim monitoringu około 12dc miałam 3 pęcherze 2 około 20 mm więc całkiem całkiem
    Lekarz powiedział że dobrze reaguje i tyle ale czy peknal czy soe wchlonal tego już nikt nie sprawdził
    Co ciekawe ja to wszystko czuje @ mam kalendarzowo czasem 1 dzień przód tył to żaden odchyl owulacja nawet i bez clo była odczuwalna i dalej nici z tego

no piekne pecherzyki tylko lekarz do dupy!!! No jak moze nie sprawdzic czy pekly? taki monitoring wlasciwie nie ma znaczenia....Juz mi sie noz otworzyl no!!! Raz ze przy stymulacji trzeba sprawdzac czy sie w torbiel nie zamienil a dwa to wlasnie najwazniejsze jest pekniecie, bo to ze urusl to ok, ale on musi peknac zeby byla owulacja...

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    oj bo IUI i in vitro to ostatecznosc. Dopuki nie zrobisz badan to nie zawracaj sobie glowy. A no i monitoring chyba wspominalas czy cos pokickalam? jak tak to sorka

Wiem wiem Lago ale tak jak mówisz porobię badania do końca i zobaczymy, mam nadzieję że gin coś w końcu mi zaleci a nie tylko ciągłe badania bo teraz to już po tych wynikach chyba powinien być w stanie coś powiedzieć i zadziałać

Lago lubi tę wiadomość

• LILITH.P Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona29, bardzo skąpa miesiączka...robiłaś test ciążowy? czy zawsze masz takie skąpe? Praktycznie same plamienia.

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png
‹‹ 575 576 577 578 579 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ