X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne "Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
Odpowiedz

"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"

Oceń ten wątek:
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona wracając do Twoich badań wszytskie zrób w 3 dc.... LH,FSH, i prl z obciążeniem :)

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeba zadzwonić do laboratorium i zapytać. Ja ostatnio orientowalam się u siebie i nie trzeba ani skierowania,ani tabletki. Liczą podwójna opłatę za to badanie. Tabletkę dają na miejscu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2016, 20:26

Gaduaaa lubi tę wiadomość

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś

Na wynik badania prolaktyny wpływ mogą mieć: intensywny wysiłek, stres, problemy ze snem, stymulacja sutków, przyjmowanie niektórych leków lub kokainy, a także odbycie badania znacznikiem radioaktywnym w ciągu tygodnia poprzedzającego badanie prolaktyny. Jeśli więc zamierzasz wykonać badanie poziomu prolaktyny we krwi powinieneś być w miarę wypoczęty i wyspany, a na 24h przed badaniem należy powstrzymać się od wysiłku fizycznego, stosunku seksualnego oraz starać się unikać stresu. Na badanie powinno się stawić zwykle około 3 godziny po obudzeniu, między 8 a 10 rano. Badani są zwykle proszeni o siedzenie w miejscu przez około pół godziny przed pobraniem krwi. Na badanie poziomu prolaktyny we krwi należy stawić się oczywiście na czczo, czyli minimum 8h bez jedzenia i 4h bez picia jakichkolwiek płynów. Jeżeli robisz test obciążenia metoklopramidem upewnij się, że laboratorium posiada ten lek, zgłoś się wcześnie rano, ponieważ przez godzinę lub dwie nie wolno Ci będzie opuścić terenu przychodni lub punktu pobrań, ani też zjeść żadnego posiłku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2016, 20:28

• Lago Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona29 wrote:
    Gadua
    Proszę wyjaśnij 2 ginow widziało wyniki i żaden nic nie widział what the fuck ?????? :-( :-(
    Głównie chodzi mi o tą niewydolnosc czytam w necie i jestem przerazona tętniak guz ?? Badania były robione w grudniu 2013 diagnozowala je pani doktor ta którą skierowała i pan doktor do którego przeszłam

prawda jest taka ze lekarze maja nas w nosie....no chyba ze masz takiego co sie zna i potrafi pomoc, ale jak Twoj tyle lat nie postawil diagnozy i nawet nie sprawdzil czy pecherzyki pekaja to na pewno sie nie przylozyl do leczenia. Dr Gadu juz diagnoze postawila, a ja jeszcze podpowiem Ci zebyc poszukala pod haslem LUF. A Malzon przebadany?

• Lago Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Wam powiem ze przestalam sie przejmowac i teraz wale mojemu prosto z mostu ze czytalam to czy tamto i powiedzialam mu, ze za duzo znam przypadkow gdzie lekarze nie robili nic zamiast leczyc i sama sie doksztalcam. On powiedzial ze w porzadku i wszystko co przeczytam a mnie niepokoi to konsultuje z nim. Dzis nawet powiedzialam mu ze chce zobaczyc ten caly sprzed do IUI, to mi pokazal i poopowiadal o metodach. Trzeba kurde dac im znac, ze my to nie barany zeby ich strzyc z kasy.

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    Ja Wam powiem ze przestalam sie przejmowac i teraz wale mojemu prosto z mostu ze czytalam to czy tamto i powiedzialam mu, ze za duzo znam przypadkow gdzie lekarze nie robili nic zamiast leczyc i sama sie doksztalcam. On powiedzial ze w porzadku i wszystko co przeczytam a mnie niepokoi to konsultuje z nim. Dzis nawet powiedzialam mu ze chce zobaczyc ten caly sprzed do IUI, to mi pokazal i poopowiadal o metodach. Trzeba kurde dac im znac, ze my to nie barany zeby ich strzyc z kasy.
    robie dokładnie to samo ;)

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale my się tu bezbłednie uzupełniamy... hihihi
    może otworzymy jakąś klinike porad?
    :D

Caro, zapachmalin lubią tę wiadomość

• Lago Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    ale my się tu bezbłednie uzupełniamy... hihihi
    może otworzymy jakąś klinike porad?
    :D
    spoko ale ja bede skarbnikiem bo do kontaktow z ludzmi sie nie nadaje...hahahahahah jak siedze w poczekalni to tyle sie naslucham ze czasem mi na mysl przyjdzie "jak taka idiotka funkcjonuje na tym swiecie"....dzis jedna rzucila eleborat jak to kobiety szybko w ciaze zachodza, bo panstwo daje 500 plus nie wiadomo jak dlugo to trzeba sie spieszyc......vagina mi opadla :D

Posok82, Karolina2787 lubią tę wiadomość

• zapachmalin Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu Laguś jak czytałam Twojego posta to aż mi się skojarzyło:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8a9aa7eab0c2.jpg

^_^

A ja mam humor dzisiaj ... właściwie był zajebisty ale właśnie się zjebał. O. I tyle.

Gaduaaa, Marteczka93, Nats, Posok82, Karolina2787 lubią tę wiadomość

• Lago Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapachmalin wrote:
    A ja mam humor dzisiaj ... właściwie był zajebisty ale właśnie się zjebał. O. I tyle.

Nowy dzien nowy humor Malinka :D Moje koty zwariowaly....zaczynaja skakac jak zabki sesese

Zapowiada sie kolejny piekny dzien baby i do tego piatek :D

• kozamonia Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    Nowy dzien nowy humor Malinka :D Moje koty zwariowaly....zaczynaja skakac jak zabki sesese

Zapowiada sie kolejny piekny dzien baby i do tego piatek :D
    Ile masz tych kotków? :)

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc, to moj pierwszy post na forum. Mam na imie Beata, mam 28 lat. Od kilku miesiecy staram sie z moim obecnym partnerem o dziecko. Na razie nasze starania nie sa owocne ale podchodzimy do tego spokojnie. Mam nadzieje, ze na tym forum dowiem sie wielu interesujacych rzeczy i byc moze ja tez bede mogla w czyms Wam pomoc :) a co do tych kotow, to u mnie podobnie. Nie wiem z czego to wynika, ale moj kotek od wczoraj jest wyjatkowo energiczny :)

• Lago Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozamonia wrote:
    Ile masz tych kotków? :)

cale 5 sztuk a co? masz ochote na jednego? hyhyhyhyh

• Lago Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BeatrzyczeBeti wrote:
    czesc, to moj pierwszy post na forum. Mam na imie Beata, mam 28 lat. Od kilku miesiecy staram sie z moim obecnym partnerem o dziecko. Na razie nasze starania nie sa owocne ale podchodzimy do tego spokojnie. Mam nadzieje, ze na tym forum dowiem sie wielu interesujacych rzeczy i byc moze ja tez bede mogla w czyms Wam pomoc :) a co do tych kotow, to u mnie podobnie. Nie wiem z czego to wynika, ale moj kotek od wczoraj jest wyjatkowo energiczny :)

heja, a jakies badania, cos robiliscie?
    ja chwilowo mam 5 kociakow....szukam im dobrych domow :D

• kozamonia Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    cale 5 sztuk a co? masz ochote na jednego? hyhyhyhyh
    to masz wesoło :D my mamy 2 koty w domu i mamy szaleństwo czasami a co dopiero 5 i to kociaków ;)
    wzięłabym jeszcze jednego, miłości starczy dla wszystkich <3 ale to już byłaby przesada :D mój by mnie z domu wyrzucił razem z kotami ;)

YLkvp1.png
    05/06.17 - IMSI + crio
  • Lago Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozamonia wrote:
    to masz wesoło :D my mamy 2 koty w domu i mamy szaleństwo czasami a co dopiero 5 i to kociaków ;)
    wzięłabym jeszcze jednego, miłości starczy dla wszystkich <3 ale to już byłaby przesada :D mój by mnie z domu wyrzucił razem z kotami ;)

ja nie wiem jak sie z nimi rozstane, sa takie slodkie ze nie moge przestac ich miziac i calowac. Rano stary przyniosl mi do lozka wszystkie 5 hahahahahha. Moj pies wpadl w depresje z zezdrosci, ale dogaduja sie super, tylko kurna chyba za wczesnie zeby okreslic czy to chlopaki czy dziewczyny....

• Nola Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyn chcialam dolaczyc do grupy "kiedy masz juz dosc..." bo jestem mega zdolowana. Nie bede opowiadac calej historii ale w skorcie torbiele od 15 lat, laparoskopia, a teraz jak postanowilam zajsc w ciaze lawina samych problemow skonczona operacja i poronieniem. Teraz jestem na cyklu stymulowanym i mam dosc wykresy trmperatury monitoringi silne leki a wlasnie kolezanka w pracy mi wyznala ze jest w 2 mies ciazy...:( i tak sobie mysle czemu my nie nalezymy do tych kobiet ktore moga zachodzic naturalnie ktore nie musza tak o tym myslec? Jak radzicie sobie z zazdroscia z rozczarowaniem? :( mam wrazenie ze mije problemy nigdy sie nie skoncza Mam juz tak permanentny bol jajnikow ze zaczynam sie do niego przyzwyczajac. Nadzieja we mnie jest na ciaze we wrzesniu ale piersi nic a nic mi nie urosly a ta kolezanka powiedzial ze to byl jej pierwszy objaw ciazy i to przed @ :(

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • Lago Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/698a43a1103b.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8d8445bb6049.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/11e3f57bef3a.jpg

Posok82 lubi tę wiadomość

• kozamonia Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/698a43a1103b.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8d8445bb6049.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/11e3f57bef3a.jpg
    Ile słodkości <3 <3 nie umiałabym ich oddać...

moje też były takie malutkie jak je braliśmy ze schroniska.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2016, 11:31

Lago lubi tę wiadomość

YLkvp1.png
    05/06.17 - IMSI + crio
  • Lago Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nola wrote:
    Czesc dziewczyn chcialam dolaczyc do grupy "kiedy masz juz dosc..." bo jestem mega zdolowana. Nie bede opowiadac calej historii ale w skorcie torbiele od 15 lat, laparoskopia, a teraz jak postanowilam zajsc w ciaze lawina samych problemow skonczona operacja i poronieniem. Teraz jestem na cyklu stymulowanym i mam dosc wykresy trmperatury monitoringi silne leki a wlasnie kolezanka w pracy mi wyznala ze jest w 2 mies ciazy...:( i tak sobie mysle czemu my nie nalezymy do tych kobiet ktore moga zachodzic naturalnie ktore nie musza tak o tym myslec? Jak radzicie sobie z zazdroscia z rozczarowaniem? :( mam wrazenie ze mije problemy nigdy sie nie skoncza Mam juz tak permanentny bol jajnikow ze zaczynam sie do niego przyzwyczajac. Nadzieja we mnie jest na ciaze we wrzesniu ale piersi nic a nic mi nie urosly a ta kolezanka powiedzial ze to byl jej pierwszy objaw ciazy i to przed @ :(

Jesli chodzi o objawy to sie nie doszukuj takich samych jakie miala kolezanka. Jedne maja takie czy inne objawy a inne wogole ich nie maja. Czekaj do testu i najlepiej czyms sie zajmij zebys nie miala czasu rozmyslac.
    Wszystkie czasem mamy dosc, ja co miesiac mam okolo tygodniowego dola, ale przechodzi bo przeciez zyc trzeba. Ja sobie do glowy wbilam, ze moge sprobowac wszystkich metod ale Boga nie przechytrze. Skoro ma on dla mnie taki plan to ja musze sie z nim pogodzic...nie pytam dlaczego, bo takie jest zycie. Kazdy ma rzypisany na swoje barki krzyz, ktory musi dzwigac...Wez sie w kupe i walcz, innej opcji nie ma :D

Caro lubi tę wiadomość

‹‹ 577 578 579 580 581 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ