X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne "Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
Odpowiedz

"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"

Oceń ten wątek:
  • Samara Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój gin to nie taki zwykły. Specjalizuje się właśnie w niepłodności, ale już coś przebąkiwał, że dostanę skierowanie do kliniki do Szczecina. Kasa nie jest problemem i wszystkie badania i tak robiłam prywatnie, nawet te mega drogie genetyczne, które niestety nic nie wykazały. Ja powoli zaczynam myśleć o adopcji, kwestia nie posiadania dzieci biologicznych już mnie tak nie dołuje.

32 cykl starań (nieoficjalnie 34)
    04-04-2016 [*] 8 tyd.

Staś - ur. 01-06-2017 - 2940 g, 56 cm - 8:05

• kozamonia Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a orientujecie się czy program in vitro z nfz jest już całkowicie zamknięty? Czy jest jeszcze jakaś szansa?

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
  • Lago Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona29 wrote:
    Malinko nie umiałam się powstrzymać
    Lodzik haha ;-)

byle nie cieply, bo moze jeszcze bardziej podraznic hahahahhahahahaha

• Samara Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy PiS? Raczej zabarykadowany... Z tego co czytałam to do czerwca był.

32 cykl starań (nieoficjalnie 34)
    04-04-2016 [*] 8 tyd.

Staś - ur. 01-06-2017 - 2940 g, 56 cm - 8:05

• Lago Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samara wrote:
    Mój gin to nie taki zwykły. Specjalizuje się właśnie w niepłodności, ale już coś przebąkiwał, że dostanę skierowanie do kliniki do Szczecina. Kasa nie jest problemem i wszystkie badania i tak robiłam prywatnie, nawet te mega drogie genetyczne, które niestety nic nie wykazały. Ja powoli zaczynam myśleć o adopcji, kwestia nie posiadania dzieci biologicznych już mnie tak nie dołuje.

kurna, ale skoro raz sie udalo to MUSI sie znow udac. Mysle, ze po pewnym czasei czlowiek po prostu bierze co zycie daje....

• zapachmalin Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    buhahaha. Szalone :P Co jadłam? No właśnie wstyd jak nie wiem, bo jak obiad wczoraj robiłam to próbowałam mięsa i idotka stwierdziłam, że nie trzeba pogryźć bardzo- przejdzie. I poczułam jaki błąd popełniłam jak już był w środku. :D Biegiem do lodówki- cola zimna i dawaj. hahahahha. No niby przeszło i spoko ale od wczoraj czuje taką gulę w gardle. Napije się to jest lepiej ale moment i zaś. Normalnie masakra :D Ja rozumiem oparzyć usta- podniebienie- komu się to nie zdarzyło. :P Ale od razu przełyk? :D hahaha. Lodów próbowałam, nie działa :| hihi ^_^

Lago, kozamonia, Marteczka93 lubią tę wiadomość

• Lago Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozamonia wrote:
    Dziewczyny, a orientujecie się czy program in vitro z nfz jest już całkowicie zamknięty? Czy jest jeszcze jakaś szansa?

niestety pisowskie oszolomy zablokowaly wszystko. Zamiast in vitro proponuja Naprotechnologie....tylko ciekawe jak grzebanie sobie w pipie i obserwowanie sluzu ma pomoc przy slabej morfologii plemnikow u faceta. Zreszta juz kiedys o tym pisalam.
    Niektore samorzady (Lodz i CZestochowa) doplacaja polowe kobietom u nich zameldowanym wiec zawsze to jakas pomoc. Zorientuj sie jak jest u Ciebie. Na NFZ niestety nie ma co liczyc....

kozamonia, Karolina2787 lubią tę wiadomość

• kozamonia Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    niestety pisowskie oszolomy zablokowaly wszystko. Zamiast in vitro proponuja Naprotechnologie....tylko ciekawe jak grzebanie sobie w pipie i obserwowanie sluzu ma pomoc przy slabej morfologii plemnikow u faceta. Zreszta juz kiedys o tym pisalam.
    Niektore samorzady (Lodz i CZestochowa) doplacaja polowe kobietom u nich zameldowanym wiec zawsze to jakas pomoc. Zorientuj sie jak jest u Ciebie. Na NFZ niestety nie ma co liczyc....
    Czyli nie pozostało nic tylko zbierać kasę, bo u mnie nie ma nigdzie takiego dofinansowania.

Właśnie znalazłam info, że klinika u mnie w Katowicach robi promocję 2+1. Jak opłacisz z góry dwa cykle invitro za 13700 to w razie niepowodzenia, zrobią trzeci za darmo. A jak się uda w pierwszym to zwracają ok 7000 zł.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2016, 10:55

Lago lubi tę wiadomość

YLkvp1.png
    05/06.17 - IMSI + crio
  • zapachmalin Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku to jest koszmar, żeby człowiek musiał tyle kasy wydać, bo Państwo ma, może dać, ale nie da i chuj. -.-'

kozamonia, Karolina2787 lubią tę wiadomość

• Lago Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozamonia wrote:
    Czyli nie pozostało nic tylko zbierać kasę, bo u mnie nie ma nigdzie takiego dofinansowania.

Właśnie znalazłam info, że klinika u mnie w Katowicach robi promocję 2+1. Jak opłacisz z góry dwa cykle invitro za 13700 to w razie niepowodzenia, zrobią trzeci za darmo. A jak się uda w pierwszym to zwracają ok 7000 zł.

to super...tez slyszalam ze kliniki probuja pomagac w ten sposob, ale nie wiedzialam ze zwracaja tez kase jak sie uda.

• Lago Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapachmalin wrote:
    Jejku to jest koszmar, żeby człowiek musiał tyle kasy wydać, bo Państwo ma, może dać, ale nie da i chuj. -.-'

no jaaaak? Przeciez panstwo daje "pincet plus", pomaga rodzinom (nie wazne czy tej pomocy potrzebuja czy nie) a to, ze my nie mozemy zajsc w ciaze to widac kara boska. Musieli kase skads zabrac, zeby sobie elektorat kupic. Nie tak dawno gdzies tu na forum laska sie chwalila, ze pracuje na czarno zeby "pincet" dostawac na dziecko i stara sie o kolejne.....

• zapachmalin Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierdziele daj spokój... Pod tym względem tutaj nie ma takich dylematów. Dopóki nie zmieni się myślenie w Polsce to bez względu na to ile ludzie będą zarabiali i jak nie będą tyrać nie będzie im lepiej. Okej, sytuacja poprawia się i to jest fakt. Ale dopóki ciemnogród będzie wciskał reszcie swoje zdanie a ta reszta w kółko i w kółko od nowa będzie dawała im władzę będą ludzie płakać... To są konsekwencje starzenia się pokolenia. Za mało młodych- starzy dominują. A starzy chcą tego co KK. A wykonawcą jest PiS. I koło się zamyka.

Lago lubi tę wiadomość

• kozamonia Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    to super...tez slyszalam ze kliniki probuja pomagac w ten sposob, ale nie wiedzialam ze zwracaja tez kase jak sie uda.
    Też o tym nie wiedziałam i to jest nawet dobre wyjście ;)

YLkvp1.png
    05/06.17 - IMSI + crio
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się dziś że szpitalnego łóżka :D. Dziś rozpoczęłam badania hormonalne i zobaczę co mi znajdą, żebym w końcu zaszła w ciaze. od samego początku pytają mnie tylko czy mam podejrzenie pco, no zesz kurde nikt mi nic wcześniej nie mówił, tylko coś pod nosem mrucza że im sie obraz USG nie podobał.

• Lago Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko wrote:
    Witam się dziś że szpitalnego łóżka :D. Dziś rozpoczęłam badania hormonalne i zobaczę co mi znajdą, żebym w końcu zaszła w ciaze. od samego początku pytają mnie tylko czy mam podejrzenie pco, no zesz kurde nikt mi nic wcześniej nie mówił, tylko coś pod nosem mrucza że im sie obraz USG nie podobał.

to az tak intensywne te badania ze na sale Cie polozyli? Trzymam kciuki zeby wszystko bylo dobrze :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak. 3 dni badan, a w zasadzie to dwie noce. A później w drugiej połowie cyklu jeszcze dwa dni.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej a gdzie to takie badania robią? Ja na sono miałam problem 2 godziny czekania na wolne łóżko w poczekalni potem godzina czekania na samo sono i 2 godziny niecałe po do domu!! I nie ważne że boli ;-)

Malinka no oczywiście że zimne nic innego by mi nie przyszło do głowy...;-)

A co do kliniki niepłodności U mnie to już rok czasu miałam w niej być ogólnie w sensie tam się leczyć, ale mam ciężko się przełamać pozatym małż ciągle wierzy ... nawet niechce o klinice słyszeć:-(
    Mam kumpele 5 lat się starała poszła do kliniki pół roku ciąża obecnie jest w końcówce drugiej jak mówiła jak się pierwszy syn urodził mąż pyta kiedy drugie a ona mu na to : celuj może za 3 lata trafisz i bach odrazu ;-)
    Po rozmowie z nią mówiła jedno - lekarze to się nadają kasę ściągnąć a zero konkretów...poleca odrazu klinike

zapachmalin lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na endokrynologii tak przyjmują :) badania robią głównie w nocy. Pobierają krew o 23.00, 2.00, 5.00 i 8.00

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2016, 15:11

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko wrote:
    Na endokrynologii tak przyjmują :) badania robią głównie w nocy. Pobierają krew o 23.00, 2.00 i 8.00

A no to pewnie dlatego musisz leżeć... ale fajnie przynajmniej będziesz wiedziała na czym stoisz ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co tutaj tak pusto się zrobiło? Halo jest tu ktoś? :)

‹‹ 622 623 624 625 626 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ