"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
-
WIADOMOŚĆ
-
Mój gin to nie taki zwykły. Specjalizuje się właśnie w niepłodności, ale już coś przebąkiwał, że dostanę skierowanie do kliniki do Szczecina. Kasa nie jest problemem i wszystkie badania i tak robiłam prywatnie, nawet te mega drogie genetyczne, które niestety nic nie wykazały. Ja powoli zaczynam myśleć o adopcji, kwestia nie posiadania dzieci biologicznych już mnie tak nie dołuje.32 cykl starań (nieoficjalnie 34)
04-04-2016 [*] 8 tyd.
Staś - ur. 01-06-2017 - 2940 g, 56 cm - 8:05
-
Samara wrote:Mój gin to nie taki zwykły. Specjalizuje się właśnie w niepłodności, ale już coś przebąkiwał, że dostanę skierowanie do kliniki do Szczecina. Kasa nie jest problemem i wszystkie badania i tak robiłam prywatnie, nawet te mega drogie genetyczne, które niestety nic nie wykazały. Ja powoli zaczynam myśleć o adopcji, kwestia nie posiadania dzieci biologicznych już mnie tak nie dołuje.
kurna, ale skoro raz sie udalo to MUSI sie znow udac. Mysle, ze po pewnym czasei czlowiek po prostu bierze co zycie daje.... -
buhahaha. Szalone
Co jadłam? No właśnie wstyd jak nie wiem, bo jak obiad wczoraj robiłam to próbowałam mięsa i idotka stwierdziłam, że nie trzeba pogryźć bardzo- przejdzie. I poczułam jaki błąd popełniłam jak już był w środku.
Biegiem do lodówki- cola zimna i dawaj. hahahahha. No niby przeszło i spoko ale od wczoraj czuje taką gulę w gardle. Napije się to jest lepiej ale moment i zaś. Normalnie masakra
Ja rozumiem oparzyć usta- podniebienie- komu się to nie zdarzyło.
Ale od razu przełyk?
hahaha. Lodów próbowałam, nie działa
hihi
Lago, kozamonia, Marteczka93 lubią tę wiadomość
-
kozamonia wrote:Dziewczyny, a orientujecie się czy program in vitro z nfz jest już całkowicie zamknięty? Czy jest jeszcze jakaś szansa?
niestety pisowskie oszolomy zablokowaly wszystko. Zamiast in vitro proponuja Naprotechnologie....tylko ciekawe jak grzebanie sobie w pipie i obserwowanie sluzu ma pomoc przy slabej morfologii plemnikow u faceta. Zreszta juz kiedys o tym pisalam.
Niektore samorzady (Lodz i CZestochowa) doplacaja polowe kobietom u nich zameldowanym wiec zawsze to jakas pomoc. Zorientuj sie jak jest u Ciebie. Na NFZ niestety nie ma co liczyc....kozamonia, Karolina2787 lubią tę wiadomość
-
Lago wrote:niestety pisowskie oszolomy zablokowaly wszystko. Zamiast in vitro proponuja Naprotechnologie....tylko ciekawe jak grzebanie sobie w pipie i obserwowanie sluzu ma pomoc przy slabej morfologii plemnikow u faceta. Zreszta juz kiedys o tym pisalam.
Niektore samorzady (Lodz i CZestochowa) doplacaja polowe kobietom u nich zameldowanym wiec zawsze to jakas pomoc. Zorientuj sie jak jest u Ciebie. Na NFZ niestety nie ma co liczyc....
Właśnie znalazłam info, że klinika u mnie w Katowicach robi promocję 2+1. Jak opłacisz z góry dwa cykle invitro za 13700 to w razie niepowodzenia, zrobią trzeci za darmo. A jak się uda w pierwszym to zwracają ok 7000 zł.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2016, 10:55
Lago lubi tę wiadomość
-
kozamonia wrote:Czyli nie pozostało nic tylko zbierać kasę, bo u mnie nie ma nigdzie takiego dofinansowania.
Właśnie znalazłam info, że klinika u mnie w Katowicach robi promocję 2+1. Jak opłacisz z góry dwa cykle invitro za 13700 to w razie niepowodzenia, zrobią trzeci za darmo. A jak się uda w pierwszym to zwracają ok 7000 zł.
to super...tez slyszalam ze kliniki probuja pomagac w ten sposob, ale nie wiedzialam ze zwracaja tez kase jak sie uda. -
zapachmalin wrote:Jejku to jest koszmar, żeby człowiek musiał tyle kasy wydać, bo Państwo ma, może dać, ale nie da i chuj. -.-'
no jaaaak? Przeciez panstwo daje "pincet plus", pomaga rodzinom (nie wazne czy tej pomocy potrzebuja czy nie) a to, ze my nie mozemy zajsc w ciaze to widac kara boska. Musieli kase skads zabrac, zeby sobie elektorat kupic. Nie tak dawno gdzies tu na forum laska sie chwalila, ze pracuje na czarno zeby "pincet" dostawac na dziecko i stara sie o kolejne..... -
Ja pierdziele daj spokój... Pod tym względem tutaj nie ma takich dylematów. Dopóki nie zmieni się myślenie w Polsce to bez względu na to ile ludzie będą zarabiali i jak nie będą tyrać nie będzie im lepiej. Okej, sytuacja poprawia się i to jest fakt. Ale dopóki ciemnogród będzie wciskał reszcie swoje zdanie a ta reszta w kółko i w kółko od nowa będzie dawała im władzę będą ludzie płakać... To są konsekwencje starzenia się pokolenia. Za mało młodych- starzy dominują. A starzy chcą tego co KK. A wykonawcą jest PiS. I koło się zamyka.
Lago lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitam się dziś że szpitalnego łóżka
. Dziś rozpoczęłam badania hormonalne i zobaczę co mi znajdą, żebym w końcu zaszła w ciaze. od samego początku pytają mnie tylko czy mam podejrzenie pco, no zesz kurde nikt mi nic wcześniej nie mówił, tylko coś pod nosem mrucza że im sie obraz USG nie podobał.
-
Buko wrote:Witam się dziś że szpitalnego łóżka
. Dziś rozpoczęłam badania hormonalne i zobaczę co mi znajdą, żebym w końcu zaszła w ciaze. od samego początku pytają mnie tylko czy mam podejrzenie pco, no zesz kurde nikt mi nic wcześniej nie mówił, tylko coś pod nosem mrucza że im sie obraz USG nie podobał.
to az tak intensywne te badania ze na sale Cie polozyli? Trzymam kciuki zeby wszystko bylo dobrze -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyOjej a gdzie to takie badania robią? Ja na sono miałam problem 2 godziny czekania na wolne łóżko w poczekalni potem godzina czekania na samo sono i 2 godziny niecałe po do domu!! I nie ważne że boli
Malinka no oczywiście że zimne nic innego by mi nie przyszło do głowy...
A co do kliniki niepłodności U mnie to już rok czasu miałam w niej być ogólnie w sensie tam się leczyć, ale mam ciężko się przełamać pozatym małż ciągle wierzy ... nawet niechce o klinice słyszeć
Mam kumpele 5 lat się starała poszła do kliniki pół roku ciąża obecnie jest w końcówce drugiej jak mówiła jak się pierwszy syn urodził mąż pyta kiedy drugie a ona mu na to : celuj może za 3 lata trafisz i bach odrazu
Po rozmowie z nią mówiła jedno - lekarze to się nadają kasę ściągnąć a zero konkretów...poleca odrazu klinikezapachmalin lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny