X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne "Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
Odpowiedz

"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"

Oceń ten wątek:
  • Nats Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny już po wizycie. Wszystko pięknie się rozwija :) i już praktycznie na 100% wiadomo,że będzie córeczka :-) bardzo się cieszę. Nadrobie Was w domu wieczorem, bo jeszcze jadę do pracy zwolnienie zawieźć :)

Karolina2787, Caro, Gaduaaa, zapachmalin, Marteczka93, kozamonia, Posok82 lubią tę wiadomość

3500 g 54 cm <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natsik suuuuper! Wielkie gratki córeczki jupi! :D <3

Nats lubi tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona29 wrote:
    Wiecie co ja mam takie pytanie męczy mnie to od dłuższego czasu a mianowicie JESTEM WIECZNIE ZMĘCZONA ciągle bym spała
    Czasem mam tak że siedzę i zasypiam - u
    Uprzedze cukier w normie
    Fakt pracuje nie lekko szybko wstaje 11 godzin samej pracy nie siedzę, właściwie nie umiem wstaje 4 30 zasypiam 22 czasem wcześniej ...
    Przecież wszyscy pracują nie obstawiam tu zmęczenia ... ale martwi mnie to bo nawet jak urlop miałam to spalam po kilkanaście godzin i po południu jeszcze drzemki sobie robiłam
    Wypijam 3 kawy dziennie... Tylko rano ( niepełne szklanki ) może to to ? Wstaje kawa po 4 30 potem około 7 kawa i około 10 i to tyle ... mąż mówi że one mnie zamulaja a nie pobudzają
    Nie mam pojęcia ale często o tym myślę...
    Posłucham opinii innych
    ej ja ide spać o 21:30 mniej więcej a wstaje o 6.... moje 9 godz musi być odpękane...
    czasami też drzemię popołudniami.. ale sporadycznie.. wtedy wiem ze TSH leci na łeb nisko... i ja wiem że ja tak mam przez tarczycę... na podstawie mojej sennosci wiem jaki może miec poziom heh
    kawa nie zamula... jeśli pijesz normalną to zaczyna działanie po 30min i utrzymuję się do 4 godz ... i kofeina tyle czasu pracuje...

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapachmalin wrote:
    Karolcia sorki Kochana- to nie miało zabrzmieć chamsko, naprawdę. Po prostu też liczyłam, że ten ból może jednak coś znaczy, że warto mieć nadzieję... heh. I wyszło jak zawsze. Mam nadzieję, że ten termometr serio przyjdzie szybko bo zaś połowa cyklu nie mierzona. haha. Potem nie mogę udostępnić i nie zbieram punktów. :/ buuuu. :D

Malinko dopiero przeczytałam i nie gniewam się bo nie mam za co spoczko kochana :) Ja wiem jak to jest z tą nadzieją niestety nadzieja matką głupich przynajmniej w moim przypadku. Ja co miesiąc doszukuję się czegoś nowego co by mogło być zwiastunem dzidzi :) wiem że to idiotyczne ale tak długo to już trwa :/ a ja szaleję jak głupia zawsze po owu ech... nie potrafię nie myśleć

• Caro Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:
    Dziewczyny już po wizycie. Wszystko pięknie się rozwija :) i już praktycznie na 100% wiadomo,że będzie córeczka :-) bardzo się cieszę. Nadrobie Was w domu wieczorem, bo jeszcze jadę do pracy zwolnienie zawieźć :)

Luuuuuubię to <3 <3
    To co, będzie Zuzia? :-D

Nats lubi tę wiadomość

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:
    Super wieści ;) bardzo się cieszę

Nats lubi tę wiadomość

• zapachmalin Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola rozumiem Cię. Kurde mam nadzieję, że porobisz te wszystkie badania które masz jeszcze zrobić i będzie coś w końcu wiadomo. Bo to jest aż niemożliwe normalnie. I wtedy jak już lekarz dostanie wszystkie wyniki badań to udzieli konkretnej odpowiedzi i pomocy a potem zielona kropeczka będzie już tylko formalnością.

Natsik gratki raz jeszcze, bardzo się cieszę ;)

Ona jesteś pewna, że to nie kwestia tarczycy? Tak jak Gadi mówi u mnie za to tsh obwiniam na przykład. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2016, 20:46

Karolina2787, Nats lubią tę wiadomość

• Nats Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro tak, tak - będzie Zuzia :)
    Dzięki dziewczyny za miłe słowa :)

Karola Ja też sie doszukiwalam zawsze objawów, a mój udany cykl całkowicie mnie zaskoczył, bo był porabany na maksa :D jedyne co to właśnie zapamiętałam ten bol podczas stosunku. Nawet w notatkach to zapisałam i właśnie to by się pokrywalo z terminem poczęcia i owulki jaki wychodzi z USG, jeżeli chodzi o wiek dziecka. Wiadomo, że nie U każdej jest tak samo, ale akurat u mnie to chyba zadziałało :)
    Gadu Dobrze, ze wszystko wraca do normy. Teraz to pewnie będzie jedna z najbardziej wyczekanych Twoich @ :-)
    Caro Jak 7dpo to Ty już zagniezdzona jesteś :D

Karolina2787, Gaduaaa lubią tę wiadomość

3500 g 54 cm <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinko ja też mam taką nadzieję. Już dosyć czekania teraz trzeba coś działać bo cas ucieka a jak gina mnie wkurzy to już mam innego lekarza na oku w razie co :)

Natsik chciałabym bardzo żeby i u mnie okazał się to znak na groszka ale... czas pokaże

• Caro Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natsik jaka tam zagnieżdżona. Jakoś nie odczuwam żadnych objawów, null. Więc bez nastawiania się. Nawet nie pojawia się u mnie o dziwo faza "ciąży urojonej". Nachodzą raczej myśli "ile jeszcze i czy w ogóle". Zaraz będzie 10cs. Nigdy, przenigdy nie pomyślałam bym, że to "takie trudne".. Noo posmęciłam.
    Małża znowu nie ma.. I znowu ma delegacje idealnie w kolejną owulkę.. Noo takie życie.

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2016, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczynki :)

Dziś piątunio czyli jak wiadomo początek weekendu :D hehe i pogoda piękna nic tylko się wygrzewać na słonku. U mnie dziś nic ciekawego, mykam do pracy za chwilkę także życzę wszystkim miłego dzionka :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2016, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ja już w pracy prawie 3godziny ;-)
    U mnie dziś 7dpo i dość dość skok tempki tyle że na zagniezdzenie to chyba spadek powinien być:- P tak się ludze że żołnierze przetrwały 3 dni ;-)

Nats to super :-)
    Także z Zuzia Rosnijcie zdrowo mała jeszcze niewie ile będzie miała ciotek ha ha :-)

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)

no to też witam się piątkowo...

dla poinformowanych wcześniej :) linie lotnicze zgodziły się zwrócić mi kasę za bilety, te co kupiłam na pogrzeb i nie poleciałam :) także już pierwszy zwrot dostałam.. zawsze to jakieś małe pocieszenie w całej tej tragedii...

no dziś już piątek to czekamy na Gizmo - obiecała się w weekend odezwać ;)

a gdzie Marteczka, Luilianna a Posok a Ty długo się będziesz jeszcze urlopować ?

Marteczka93, Posok82 lubią tę wiadomość

• Marteczka93 Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem tu cały czas :)
    Jutro albo pojutrze zrobię test, jesli @ nie przyjdzie.
    Choć wątpię w to szczęście, bo już mam ból miesiaczkowy..

Olaf <3
    43kt3e5e15hj57fc.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marteczka93 wrote:
    Jestem tu cały czas :)
    Jutro albo pojutrze zrobię test, jesli @ nie przyjdzie.
    Choć wątpię w to szczęście, bo już mam ból miesiaczkowy..
    oj nie przesądzaj jeszcze nic :)

Marteczka93 lubi tę wiadomość

• Nats Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marteczka Ja też miAłam bóle typowo jak na okres :-) Byłam pewna, ze przyjdzie lada moment. A tu psikus. Także tak jak Gadu mówi - nic proszę nie przesadzać :)

3500 g 54 cm <3
  • Samara Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też przy pierwszej ciąży miałam bóle miesiączkowe, także póki @ nie nadeszła jest nadzieja.

32 cykl starań (nieoficjalnie 34)
    04-04-2016 [*] 8 tyd.

Staś - ur. 01-06-2017 - 2940 g, 56 cm - 8:05

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja mam pytanko do Was. Czy któraś z Was badała sobie szyjkę macicy przez cały cykl i się na tym zna?

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Dziewczyny a ja mam pytanko do Was. Czy któraś z Was badała sobie szyjkę macicy przez cały cykl i się na tym zna?
    co chcesz wiedzieć?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    co chcesz wiedzieć?

Od tego cyklu zaczęłam się badać i sądziłam że dobrze to robię, jednak przez cały cykl szyjka nie może być przecież otwarta a u mnie tak właśnie jest albo nie wiem jak wyczuć że zamknięta :/ czuję ten otworek pod palcem ale cały czas otwarta? Jak wygląda zamknięta czy też czuć ten otworek tylko ciaśniejszy czy całkiem się zamyka i znika jak to z tym jest?

‹‹ 624 625 626 627 628 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ