X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne "Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
Odpowiedz

"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"

Oceń ten wątek:
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Od tego cyklu zaczęłam się badać i sądziłam że dobrze to robię, jednak przez cały cykl szyjka nie może być przecież otwarta a u mnie tak właśnie jest albo nie wiem jak wyczuć że zamknięta :/ czuję ten otworek pod palcem ale cały czas otwarta? Jak wygląda zamknięta czy też czuć ten otworek tylko ciaśniejszy czy całkiem się zamyka i znika jak to z tym jest?
    czuć otworek.. tylko własnie... tak jak mówisz jest ciaśniej.. i jak zmienia położenie szyjka to też on jest różnie wyczuwalny..

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    czuć otworek.. tylko własnie... tak jak mówisz jest ciaśniej.. i jak zmienia położenie szyjka to też on jest różnie wyczuwalny..

Kurczę :/ to ja dalej z tym problem mam ech... poddaję się w tym cyklu z dalszym sprawdzaniem.

Dziękuję Gadi :)

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Kurczę :/ to ja dalej z tym problem mam ech... poddaję się w tym cyklu z dalszym sprawdzaniem.

Dziękuję Gadi :)
    ja mam zawsze otwartą... ale ja jestem po porodach i podobno tak już mają kobiety które rodziły... i dopiero po poronieniu wyczułam co oznacza otwarta szyjka,.... to było czuć ewidentnie....
    jedynie co rozpoznaje to czy twarda czy miekka... bo i połozenie jest dla mnie cały czas takie samo hehe

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    ja mam zawsze otwartą... ale ja jestem po porodach i podobno tak już mają kobiety które rodziły... i dopiero po poronieniu wyczułam co oznacza otwarta szyjka,.... to było czuć ewidentnie....
    jedynie co rozpoznaje to czy twarda czy miekka... bo i połozenie jest dla mnie cały czas takie samo hehe

Trudne to cholera czytałam tyle o tym a i tak guzik mi wychodzi dlatego zrezygnuję jednak bo z tą otwartością to masakra jakaś. Ja nie bd specem od szyjki :D może złą pore obrałam na to bo z rana po wstaniu z łóżka no sama nie wiem.

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Trudne to cholera czytałam tyle o tym a i tak guzik mi wychodzi dlatego zrezygnuję jednak bo z tą otwartością to masakra jakaś. Ja nie bd specem od szyjki :D może złą pore obrałam na to bo z rana po wstaniu z łóżka no sama nie wiem.
    ja tylko po kapieli sprawdzam... i z nogą opartą o kibelek...
    bo jak leżę to jej nie mogę wyczuć w ogóle

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    ja tylko po kapieli sprawdzam... i z nogą opartą o kibelek...
    bo jak leżę to jej nie mogę wyczuć w ogóle

W nastepnym cyklu spróbuję bo teraz już straciłam chęci :P tylko ja zawsze ją wyczuwam jak siedzę na kibelku :D serio

• kozamonia Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kiedyś tam próbowałam sprawdzać szyjkę, ale też dla mnie każdego dnia cyklu była taka sama :D a jak przed @ wyczułam, że jest taka małpowa a nie ciążowa i mnie to zdołowało to się pożegnałam ze sprawdzaniem :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2016, 09:50

Karolina2787 lubi tę wiadomość

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
  • zapachmalin Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martuś rób testa! Już 13dpo. A wygląda super!! :D

Marteczka93, Nats, Karolina2787 lubią tę wiadomość

• Nats Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A'propo szyjki to ja nawet nie wiem gdZie ja mam :D kiedyś próbowałam wyczuć, ale jakoś nie potrafię jej zlokalizować :D
    Karola - lepiej nie grzebać i skupić się na sluzie i ewentualnie testy owu :-)

Karolina2787 lubi tę wiadomość

3500 g 54 cm <3
  • Samara Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:
    A'propo szyjki to ja nawet nie wiem gdZie ja mam :D kiedyś próbowałam wyczuć, ale jakoś nie potrafię jej zlokalizować :D
    Karola - lepiej nie grzebać i skupić się na sluzie i ewentualnie testy owu :-)

Ha! czyli nie jestem sama!

32 cykl starań (nieoficjalnie 34)
    04-04-2016 [*] 8 tyd.

Staś - ur. 01-06-2017 - 2940 g, 56 cm - 8:05

• Marteczka93 Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapachmalin wrote:
    Martuś rób testa! Już 13dpo. A wygląda super!! :D

Jutro zrobię chyba :)
    Ale znam już swoje wykresy i mimo, ze są praktycznie zawsze ładne to i tak dupa blada. Wiec, jutro będzie spadek temp i @ (bo tak mam zawsze po odstawieniu luteiny).

Olaf <3
    43kt3e5e15hj57fc.png
  • kozamonia Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolajn, ty wczoraj wspominałaś o bólu podczas <3?

Bo mnie wczoraj też tak bolał jajnik przy <3, jak nigdy w tej części cyklu. Jakbym była przed owulacją. Boję się, że stymulowałam jajeczka, ale bez zastrzyku nie pękły :( i coś mi się z tego zrobiło.

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Monia to ja wczoraj o tym pisałam. U mnie też taki ból jak opisujesz jakby mnie w jajniki pukał :D nie wiem o co kaman sprawdzę to przy kolejnym <3 :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może w owulke trafilyscie;-)

Gadua czyli tak w skrócie to normalne i możliwe poprostu że za mało snu
    Tsh mam ok parokrotnie badane plus usg tarczycy

A co do domu o którym wcześniej pisałam poprzednie państwo nie dostali kredytu i byłby nasz ale małż się jego wielkością przerazil trochę mi to nie w sos bo zawsze marzyłam o dużym pięknym domu ale może ma rację... niewiem niesmak czuje
    4 pokoje dość duże na piętrze plus łazienka na dole kuchnia salon sypialnia ilazienka... dom ogólnie fajny duży pokoje salonowe ale nas jest niestety tylko dwoje :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona u mnie to był 5dpo bo zazwyczaj mam owulację 12/13dc więc u mnie to nie mogła być owu ale co tam raz się zdarzyło może poprostu coś tam się otarło nie tak jak trzeba i tyle :P

Poczekaj, poczekaj chwilkę tempka u Ciebie się wzbija jeszcze trochę i teścik :) już nie będzie Was dwoje tylko troje, albo czworo no albo... :D

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona29 wrote:
    Może w owulke trafilyscie;-)

Gadua czyli tak w skrócie to normalne i możliwe poprostu że za mało snu
    Tsh mam ok parokrotnie badane plus usg tarczycy
    a ft4 ? i ft3 ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tak wszystko to miałam robione to przy tsh zazwyczaj dają komplety
    Mimo że wyniki były ok dostałam skierowanie na usg bo moja lekarka jakby nadczynność widziała ale wszystko ok

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Ona u mnie to był 5dpo bo zazwyczaj mam owulację 12/13dc więc u mnie to nie mogła być owu ale co tam raz się zdarzyło może poprostu coś tam się otarło nie tak jak trzeba i tyle :P

Poczekaj, poczekaj chwilkę tempka u Ciebie się wzbija jeszcze trochę i teścik :) już nie będzie Was dwoje tylko troje, albo czworo no albo... :D

No wzbija się sama w szoku jestem, ale nic żadnych objawów cycki bola to tyle mogło by brzuch pociągnąć co bym mówiła że @ się zbliża
    Ohh ja raczej nie testuje raczej nigdy nie zdążę bo @ przychodzi albo w terminie albo i 1 dzień przed - jakby się choć raz spóźnila choć jeden dzień to dałaby nadzieję hehe
    Aaa to 5 dpo czyli jakby moment w którym jajo szykowalo sobie lokum na 9- miesięcy:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona bo u Ciebie to cisza przed burzą :D w sensie że burza to grochu ;) nadciąga po cichutku.

Gadi progesteron 7dpo się robi tak? Czytałam że od 21 do 23dc chciałam zrobić jutro ale w soboty labo nie czynne :/ myślisz że 23dc to nie będzie za późno bd wtedy miała 10dpo no albo 22dc to 9dpo zapomniałam o poniedziałku :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2016, 14:12

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam tak ...
    To już tyle lat , że nawet się nie spodziewam nawet tak do końca nakręcić soe nie umiem
    Myślę sobie tyle lat i nic ? I teraz nagle by miało się coś zmienić?
    Z drugiej strony biorę casta i używałam tego żelu concencive i z tad się pojawia nadzieja bo to nowość w staraniach ale podkreśle powinnam to sobie wyobrazić żeby coś mieć trzeba to sobie wyobrazić a ja nie potrafię:-(

‹‹ 625 626 627 628 629 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ