X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne "Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
Odpowiedz

"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"

Oceń ten wątek:
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    No to Gadi samo przylazło i samo sobie pójdzie :) tylko wiem jakie to jest wkurzające bo tylko patrzysz w lustro i się wkur... ja mam niestety albo stety cerę tłustą. Niestety bo u mnie syfki to normalka zawsze przed @ i też nie tylko na twarzy, plecy i szyja też czasem staram się wysuszać twarz do słońca i jakoś się goją szybko. A stety z tym bo ponoć cera tłusta wolniej się starzeje i zmarszczki później powstają :D heh

U mnie problemem odwiecznym są wypadające włosy i łamliwe paznokcie i tego to za chiny ludowe nie wiem jak naprawić :/ jeśli od hormonów to chyba inofem powinien coś już pomóc ale nadal dupa
    to u mnie to samo.. normalnie trądzik młodzieńczy.. plecy, szyja.. też moja zmora... i własnie latem jak to wysuszy słonko to jest lepiej.. i dieta też sporo robi.. jak jem dużo słodkiego i ostrego.. to się wzmaga...

mam nadzieję że to teraz to przed okresowe... tylko zawsze to szło w parze z bolącymi cycami a teraz cisza... chyba progesteron jeszcze fisiuje..

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samara wrote:
    Ja też będąc w ciąży wyglądałam jak 13-sto latka z początkami okresu dojrzewania. Syf na syfie, syfa poganiał.
    dokładnie tak !

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    to u mnie to samo.. normalnie trądzik młodzieńczy.. plecy, szyja.. też moja zmora... i własnie latem jak to wysuszy słonko to jest lepiej.. i dieta też sporo robi.. jak jem dużo słodkiego i ostrego.. to się wzmaga...

mam nadzieję że to teraz to przed okresowe... tylko zawsze to szło w parze z bolącymi cycami a teraz cisza... chyba progesteron jeszcze fisiuje..

O to to dokładnie słodycze i u mnie wywołują syfy ale od tego cyklu staram się ograniczać i wpierdziela sporo owoców ;) no i alko sobie odpuściliśmy z moim jedyne co to radlerka walniemy czasem wieczorkiem.

Gadi trochę czasu i wszystko się ustabilizuję.

Samara ja gdybym wiedziała że jestem w ciąży to mam w dupie to jak wyglądam bo dla kruszynki wszystko mogę wyglądać jak ufo byle ono było zdrowe a wiadomo że i urodę dziecko odbiera mamie czasem tak bywa ;) ale jak wiem że nie jestem zaciążona i mi te gówno wyłazi to mnie szlag jasny trafia. Świecę się jak psu jajca na wiosnę

• Caro Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,

Samara faktycznie wykres obiecujący. Trzymam kciuki :-D <3

Gizmo noo zasmucę Cie, bo u mnie raczej też będzie biel Vizira. A pszczółki to dobre określenie, dobre ;-)

Gaduaaa ja teraz w tą gorączkę mam taką pryszczilie że szook :-/ Skóra mi się świeci i w ogóle masakra :-P Choć większych problem na ogół nie mam.

I ja też spotkałam się kiedyś z radą, że pomaga płyn do higieny intymnej ;-)

Lecę na zajęcia. Potem do domu o będę dzisiaj odpoczywać i leniuchować po południu :-D

Gaduaaa lubi tę wiadomość

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z wizyty u małego Szymka. Boziu jakie cudoooo, taki malutki czlowieczek. Wloski czarne, cera sliczniusia takie to wszystko mmmmm tylko wąchać i całować.

Sorry dziewczynki ze tak bez słowa Was opuscilam. Ale widzę ze świetnie sobie radzicie z podtrzymaniem wątku. Oby tak dalej :P

Posok gdzies mi tu przeknela :D w koncu sie wyurlopowala i zajrzala do Nas.
    WELCOME HOME MAMUŚKA <3

Karolina2787, Caro lubią tę wiadomość

bfaregz2l4lu04d1.png289ykie.gif
  • Samara Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    O to to dokładnie słodycze i u mnie wywołują syfy ale od tego cyklu staram się ograniczać i wpierdziela sporo owoców ;) no i alko sobie odpuściliśmy z moim jedyne co to radlerka walniemy czasem wieczorkiem.

Gadi trochę czasu i wszystko się ustabilizuję.

Samara ja gdybym wiedziała że jestem w ciąży to mam w dupie to jak wyglądam bo dla kruszynki wszystko mogę wyglądać jak ufo byle ono było zdrowe a wiadomo że i urodę dziecko odbiera mamie czasem tak bywa ;) ale jak wiem że nie jestem zaciążona i mi te gówno wyłazi to mnie szlag jasny trafia. Świecę się jak psu jajca na wiosnę

Ja też mogę wyglądać jak Smigol, byleby się doczekać II kresek i szczęśliwego rozwiązania :)

Caro - dzięki za kciuki.

Karolina2787, Caro lubią tę wiadomość

32 cykl starań (nieoficjalnie 34)
    04-04-2016 [*] 8 tyd.

Staś - ur. 01-06-2017 - 2940 g, 56 cm - 8:05

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniłam do lekarza ... termin dopiero na koniec listopada , mąż zaproponował prywatnie co Wy na to ? Może lepiej się wstrzymać poczekać a pieniądze przeznaczyć na IUI?
    Kurde niewiem co robić:-/
    Koszt w Katowicach w klinice to 3000 zł, plus wizyta 150 zł ale no co jak trzeba i tak hormony robić plus badania przed laparo druga sprawa taka ze zero meczarni bo jeden dzień a szpital 3 dni sama jiz niewiem :-/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2016, 15:23

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona29 wrote:
    Dzwoniłam do lekarza ... termin dopiero na koniec listopada , mąż zaproponował prywatnie co Wy na to ? Może lepiej się wstrzymać poczekać a pieniądze przeznaczyć na IUI?
    Kurde niewiem co robić:-/
    ja bym poszła teraz prywatnie na lapo...
    bo stracisz dużo czasu...
    a Kasę na IUI potem też jakoś znajdziesz jak bedziesz musiała.. bo może nie?
    najpierw zajmij się pierwszym tematem.. skup się na nim.. i nie wybiegaj tak daleko w przyszłość.. taka o moja rada heh

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze nie wiem jakie są procedury jak się prywatnie idzie być może też to będzie trwało zoltaczka- nie mam szczepień plus cytologia i pewnie jeszcze czy nie ma stanu zapalnego no nic zadzwonię tam i się dowiem
    A co do kasy to tak poprostu powiedziałam z tym nie ma problemu aczkolwiek myślę że skoro wiem ze mogę mieć za darmo to po co płacić, a z drugiej strony przerazil mnie termin oczekiwania, zresztą mąż jak usłyszał to sam powiedział żeby prywatnie

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak już wszystko wiem komplet badań cena zależy jak tylko obserwacja to 3000 jak będzie konieczność usunięcia czegoś po drodze typu zrost torbiel czy pokaże się endometrioza to koszt 4000 zł, pierwsza wizyta wolny lekarz dopiero 16.10 termin oczekiwania laparo to około 2 tygodnie plis badania cytologia podstawa krew usg plus ekg ;-) czyli terminowo wyjdzie to samo

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona29 ja bym poczekala na nfz. Dla mnie to raz ze kupa kasy a dwa, jak sama mówisz trzeba zrobic dodatkowe badania przed i tez się zejdzie. Zobacz juz polowa wrzesnia. @ jeszcze nie masz o ile dobrze pamiętam :) moze wcale nie przylezie w tym cyklu :P a jesli nawet to jeszcze na spokojnie październik przed Toba. A nuż sie uda, czego bardzo Ci życzę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    Ona29 ja bym poczekala na nfz. Dla mnie to raz ze kupa kasy a dwa, jak sama mówisz trzeba zrobic dodatkowe badania przed i tez się zejdzie. Zobacz juz polowa wrzesnia. @ jeszcze nie masz o ile dobrze pamiętam :) moze wcale nie przylezie w tym cyklu :P a jesli nawet to jeszcze na spokojnie październik przed Toba. A nuż sie uda, czego bardzo Ci życzę :)

Tak kochana i taka podjęliśmy decyzję mój się chyba przestraszył i mówi lepiej dać lekarzowi w kopertę parę stowek- on taki jest i wiele razy mu się potwierdziło że za kasę to lekarze inaczej podchodzą;-) chociaż jeszcze nad tym pomyśle... bo lekarz i tak zrobi co ma zrobić ale jeszcze to z nim przegadam
    Gizmo wczoraj lekarz tak pogrzebał że @ wygrzebal 5 dni wcześniej- ale tak jak mówiłam oo mnie to się nigdy nie spóźnila małpa
    Dziś zamówiłam arsenał ha ha 30 testów owu plus 15 ciążowych ha ha będę sikac może co wysikam:-P

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona29 wrote:
    No tak już wszystko wiem komplet badań cena zależy jak tylko obserwacja to 3000 jak będzie konieczność usunięcia czegoś po drodze typu zrost torbiel czy pokaże się endometrioza to koszt 4000 zł, pierwsza wizyta wolny lekarz dopiero 16.10 termin oczekiwania laparo to około 2 tygodnie plis badania cytologia podstawa krew usg plus ekg ;-) czyli terminowo wyjdzie to samo
    wow.. nie myślałam że to takie drogie !! fuck!

• Samara Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaku płać i płacz...

32 cykl starań (nieoficjalnie 34)
    04-04-2016 [*] 8 tyd.

Staś - ur. 01-06-2017 - 2940 g, 56 cm - 8:05

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elo ziomalki B-)

Ja już w domciu po pracy odpoczywam a Wy co dziś w planach na wieczorek? Film może jakiś ciekawy czy coś do żarcia dobrego macie? ;)

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona ale to juz pewne ze to fr@nca? Czy może plamienie jednak?

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Elo ziomalki B-)

Ja już w domciu po pracy odpoczywam a Wy co dziś w planach na wieczorek? Film może jakiś ciekawy czy coś do żarcia dobrego macie? ;)
    Ja przylazlam do psiapsiuly na tiramisu :) dzis mam dzien odwiedzin u kumpelek :D szlajam sie jak menda haha.

Karolina2787 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    Ja przylazlam do psiapsiuly na tiramisu :) dzis mam dzien odwiedzin u kumpelek :D szlajam sie jak menda haha.

A no to masz smaczne odwiedzinki :) ja osobiście nie lubię tiramisu ale sama nazwa brzmi słodko więc mniam :D kurczę niedługo się obeżre słodyczami jak @ przylezie chociaż to dobre hihi

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    Ona ale to juz pewne ze to fr@nca? Czy może plamienie jednak?
    Pewne pewne , już wczoraj sypalo się ze mnie nitkami i różnymi innymi dziwnymi rzeczami ogólnie miałam wrażenie że widzę swoje zluszczone endometrium haha bo krwi standardowo niewiele a i też przeszło mi przez myśl że może doktorek mięśniaka rozwalił paluchami bo ja on mnie scisnal tak ja scislam nogi masakra ból jak cholera
    Dziś widzę France szału niema ale u mnie to standard plus mega bolacy brzuch

Gadu
    Tak właśnie przypuszczalam dlatego też małż kazał soe dopytać żeby PO nie okazało się że dyche zostawię bo coś wynajda
    Właściwie nie kasa jest problemem bo gdyby mi powiedzieli za tydzień to pewnie bym poszła...
    Ja widziałam na usg moja macice może cm jej jest wolny ... reszta to zmiany problem mógłby być z zagniezdzeniem
    Jeden miesniak ten największy siedzi na pęcherzu moczowym więc latam co chwile i sikam jakbym prostatę miała:-/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2016, 17:37

• Lago Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona29 wrote:
    Tak kochana i taka podjęliśmy decyzję mój się chyba przestraszył i mówi lepiej dać lekarzowi w kopertę parę stowek- on taki jest i wiele razy mu się potwierdziło że za kasę to lekarze inaczej podchodzą;-) chociaż jeszcze nad tym pomyśle... bo lekarz i tak zrobi co ma zrobić ale jeszcze to z nim przegadam
    Gizmo wczoraj lekarz tak pogrzebał że @ wygrzebal 5 dni wcześniej- ale tak jak mówiłam oo mnie to się nigdy nie spóźnila małpa
    Dziś zamówiłam arsenał ha ha 30 testów owu plus 15 ciążowych ha ha będę sikac może co wysikam:-P

Widze, ze decyzja podjeta, ale moze Ci dobrze doradze, bo Ty masz miesniaki tak?
    Ja na Twoim miejscu obdzwonilabym wszystkie szpitale w okolicy, bo skoo jestes z Katowic to wybor masz nie maly, a o ile mi wiadomo to nie ma rejonizacji jesli chodzi o szpitale. Prywatnych klinik tez masz spory wybor i w drugiej kolejnosci wlasnie do nich bym uderzyla,bo roznice cenowe potrafia siegac tysiecy. No ale ja niecierpliwa jestem i w goracej wodzie kompana, bo jak zabieg dopiero w listopadzie, pozniej pewnie trzeba bedzie odczekac to wlasciwie dopiero po nowym roku bedziecie mogli dzialc?

‹‹ 648 649 650 651 652 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży.  W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ