X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne "Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
Odpowiedz

"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    Przypomnisz mi co wtedy badalas? Kurde hormony lubia chyba skakać i od lipca do października mogly się zmienić.
    Ale jak zwykle to tylko takie moje durne dumanie :P

A niech się wypcha wiórami jak jej nie będzie coś pasowało to bujam się i idę do innego lekarza a co mało ich kurde. Badałam FSH, LH, testosteron, 17-OH Progesteron, PRL i chyba wsio

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tsh??? I te efteki o których Gadi tak zawsze pamięta

( tak Gadi o Tobie ekspercie mowie :) )

Prolaktyna to skacze z dnia na dzień, wredna niczym fr@nca :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2016, 14:31

bfaregz2l4lu04d1.png289ykie.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tarczycowych nie robiłam jeszcze zrobiłam tylko te co mi kazała. TSH robiłam wcześniej i było ok ale powtórzę i zrobię wszystkie tylko najpierw niech luknie te wszystkie które miałam zapisane i zobaczymy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2016, 14:37

• Lago Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    Siemanko Lago :) co u Ciebie??

a dzien jak co dzien, urwanie glowy troche mam od rana, teraz przysiadlam na chwile ale zaraz wracam do roboty buuuuu :(

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    a dzien jak co dzien, urwanie glowy troche mam od rana, teraz przysiadlam na chwile ale zaraz wracam do roboty buuuuu :(
    No chyba w ogrodzie nie dziabiesz ? :D

bfaregz2l4lu04d1.png289ykie.gif
  • Lago Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    No chyba w ogrodzie nie dziabiesz ? :D

hahahahaha nieeeee ogrod juz mi sie znudzil, w pracy oram :P

• Lago Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Lago zapomniałam powiedzieć że mój był ze swoimi wynikami u lekarza swojego i mu powiedział że wyniki są dobre tylko trzeba powtórzyć ze względu na małą ilość oddaną właśnie i powiedział że z takimi wynikami jak zaniósł to miałby 30% szans na zapłodnienie. Tak czy siak trzeba powtórzyć tyle że tym razem ja wkroczę do akcji więc niech tam przygotują lepiej ze dwa pojemniczki :D haha

Powiem Ci tak Karola. Ja od ponad pol roku latam co miesiac na monitoring, owulacje zawsze mam, od 3 cykli biore Clo (to powoduje ze jajka rosna ale tez poprawia ich jakosc) a mimo to w ciazy nie jestem i mam swoja teorie. Jesli problemem u mnie nie jest genetyka czy immunologia (a tego nie badalam) to obstawiam slabe nasienie, mimo ze morfologie mamy 12-13% a wedlug WHO minimum jest 4%. Ponadto u nas wzmozona lepkosc i aglutynacja. Ostatnio tez wyszlo dlugie uplynnienie. LEkarze widzac badania meza mowili, ze problemu nie ma i z takimi wynikami zajdziemy naturalnie, jedynie moj endo Ahmed (pamietacie go?) powiedzial, ze wyniki sa za slabe. Normy normami ale w jego wieku (a mlody nie jest) wyniki powinny byc ok 50% jesli chodzi o morfologie. I ja mu chyba uwierzylam, ze po prostu mamy slabe nasienie. To troche jak z tarczyca jest....wyniki w normach a niedoczynnosc moze sie czaic. Oczywiscie ze zdarzaja sie ciaze przy bardzo niskich parametrach nasienia faceta, ale kilka lat trzeba odczekac. Troche jak z trafieniem 6 w totka. Mozesz wygrac ale wcale nie musisz. Ja np nie wierze w zdrowe odzywianie, sport i takie tam......Zbyt duzo naczytalam sie ze facet ideal silownia same warzywa i proteiny, zero uzywek a nasienie marne. Taki tam moj belkot i przemyslenia....

kozamonia, Posok82 lubią tę wiadomość

• Posok82 Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niestety większość lekarzy leczy wyniki zamiast pacjentów...

Gizmo lubi tę wiadomość

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • oczekująca 11 Koleżanka

Wysłany: 14 września 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam .
    Jestem tu nowa ale śledzę forum już od jakiegoś czasu . Staramy się z mężem o pierwsze dziecko 2 miesiąc . Mam cykle 33 dniowe . 2 września skończyła mi się miesiączka a 4 miałam śluz wodnisty , 5 6 i 7 rozciągliwy więc kochaliśmy się z mężem codziennie . 8 śluz rozciągliwy zanikł i podejrzewam , że była w tym czasie owulacja . Po tym czasie miałam cały czas śluz biały . Dziś jest wodnisty i jest go dużo ,rano zrobiłam test który wykrywa wczesną ciąże po 4 dniach . Dopiero po jakimś czasie pojawiła się na nim druga kreska blada ale wyraźna . Powtórzyłam więc test w południe wynik negatywny . Czy mogę liczyć na ciąże ? Dodam, że dopiero od wczoraj mierze temperature i wynosi ona 36,9

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oczekująca 11 wrote:
    Witam .
    Jestem tu nowa ale śledzę forum już od jakiegoś czasu . Staramy się z mężem o pierwsze dziecko 2 miesiąc . Mam cykle 33 dniowe . 2 września skończyła mi się miesiączka a 4 miałam śluz wodnisty , 5 6 i 7 rozciągliwy więc kochaliśmy się z mężem codziennie . 8 śluz rozciągliwy zanikł i podejrzewam , że była w tym czasie owulacja . Po tym czasie miałam cały czas śluz biały . Dziś jest wodnisty i jest go dużo ,rano zrobiłam test który wykrywa wczesną ciąże po 4 dniach . Dopiero po jakimś czasie pojawiła się na nim druga kreska blada ale wyraźna . Powtórzyłam więc test w południe wynik negatywny . Czy mogę liczyć na ciąże ? Dodam, że dopiero od wczoraj mierze temperature i wynosi ona 36,9
    oczywiśćie że możesz...
    liczyć na ciąże można zawsze.. :)
    witaj w naszym wąskim gronie :)

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago mam wrażenie że z Ahmedem to wódkę piłam hahahahahaha

szanse na ciążę? są zawsze... nawet ja je teraz mam...
    stary się zapomniał i nie wyskoczył na drugi dzień po skoku temp....wiadomo że owu mogła być ale nie musiała...
    ale trochę jestem posrana że coś może być na rzeczy.. a w tym cyklu raczej bym nie chciała...

jestem dziś zajebiście płaczliwa !

Lago lubi tę wiadomość

Wysłany: 14 września 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w sumie racja liczyć można zawsze szkoda tylko jak nie wychodzi :( ja również Was serdecznie witam :)

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bay the way...
    nie zwracajcie dzis na mnie uwagi hhahaha

• Posok82 Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oczekująca 11 wrote:
    Witam .
    a kiedy rozpoczął się obecny cykl czyli pierwszy dzień miesiączki? testy wykrywają ciążę dopiero po zagnieżdżeniu i w tym problem że nie wiadomo kiedy konkretnie to zagnieżdżenie następuję, trzymam kciuki aby się Tobie udało :)

zrz6tgf6f6ae64c2.png

Wysłany: 14 września 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa a ja bym chciała i to bardzo. Mój mąż również

Gaduaaa lubi tę wiadomość

• Lago Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oczekująca 11 wrote:
    Witam .

moja czarodziejska kula chwilowo jest w serwisie, ale jak tylko ja znow odpale to na pewno dobrze Ci powroze :D

.....sorka, ale mi hormony buzuja i uz nie moglam sie powstrzymac :D

Posok82, Gizmo, kozamonia lubią tę wiadomość

• Posok82 Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    bay the way...
    nie zwracajcie dzis na mnie uwagi hhahaha
    na Ciebie zawsze warto zwracać uwagę :) piszesz mądrze i do rzeczy :D

Gaduaaa lubi tę wiadomość

zrz6tgf6f6ae64c2.png

Wysłany: 14 września 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posok82 pierwszy dzień miesiączki miałam 28 Sierpnia . Wiem, że to by było za wcześnie na owulację na te dni ale po obserwacji śluzu tak mi właśnie wychodziło . Był ciągnący taki idealnie płodny

• Lago Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posok82 wrote:
    niestety większość lekarzy leczy wyniki zamiast pacjentów...

s przede wszystkim graja na zwloke i kasuja ponad 100 zeta za kazda wizyte liczac, ze kobieta zajdzie w miedzy czasie.

Karola sorka ze Ci to napisze, ale ja uwazam ze Twoja gin Ci nie pomoze. Moze zamiast robic te badania lepiej od razu idz do nowego lekarza i zobacz co on Ci zleci?
    Bo to wyglada tak: idzie czlowiek na wizyte i mowi ze nie moze zajsc....ok zbadac tsh i prolaktyne. Za miesiac: nie udalo sie??? acha no to prosze zbadac progesteron. Za dwa miesiace: co znow sie nie udalo? aaaa to jeszcze fsh i lh prosze zbadac i tak to sie ciagnie miesiacami. Jaki juz wszystkie mozliwe hormony sie przebada to wtedy dopiero robimy monitoring....a nie lepiej od razu zobaczyc czy owu wogole wystepuje i w miedzy czasie zrobic WSZYSTKIE hormony??Nieeeeee, bo przeciez za kazda wizyte kaska leci a tak to jak zaciazy baba to nic nie ugram. Wiem ze to brzmi jak teoria spiskowa, chyba za duzo dzis sie naczytalam o Macierewiczu hahahaha
    No ja nie wiem dziewczyny ale po prostu ja dzis mam zlosc na caly swiat i wkurwia mnie to jak wszyscy robia nas w bambuko......

Posok82 lubi tę wiadomość

• Posok82 Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oczekująca 11 wrote:
    Posok82 pierwszy dzień miesiączki miałam 28 Sierpnia . Wiem, że to by było za wcześnie na owulację na te dni ale po obserwacji śluzu tak mi właśnie wychodziło . Był ciągnący taki idealnie płodny
    chyba za wcześnie na testowanie poczekaj do terminu @, taj jak było już wcześniej pisane szansa zawsze jest, niestety w staraniach trzeba mieć dużo cierpliwości aby wytrzymać do terminu małpy i dopiero sikać na patyk :)

zrz6tgf6f6ae64c2.png
‹‹ 654 655 656 657 658 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ