X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne "Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
Odpowiedz

"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"

Oceń ten wątek:
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marteczka93 wrote:
    Dziewczyny!
    Nie wiem co się dzieje, dostałam @ w zaledwie 16dc :(
    Do Gina zadzwonię ok godz 10, bo może jeszcze śpi..
    jesteś pewna że to @ ? może plamienie ?

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Marteczka93 Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    jesteś pewna że to @ ? może plamienie ?

Tzn nie wiem czy @ czy krwawienie, ale na pewno nie plamienie..
    Obudziłam się bo coś mi zaczęło "tam" bulgotać, myślałam z początku że mam mega dzień płodny ale wstałam a tu zalane gacie krwią, aż po nogach leciało :(
    Sorry za szczegóły.

Olaf <3
    43kt3e5e15hj57fc.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marteczka93 wrote:
    Tzn nie wiem czy @ czy krwawienie, ale na pewno nie plamienie..
    Obudziłam się bo coś mi zaczęło "tam" bulgotać, myślałam z początku że mam mega dzień płodny ale wstałam a tu zalane gacie krwią, aż po nogach leciało :(
    Sorry za szczegóły.
    ło matko....
    a może coś było na rzeczy?! i to jest taki opóźniony okres?

• Marteczka93 Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    ło matko....
    a może coś było na rzeczy?! i to jest taki opóźniony okres?

Nie wytrzymałam i zadzwoniłam już do Gina, na szczęście odebrał.
    Powiedzial, żebym się nie martwiła bo to może być krwawienie owulacyjne (nawet takie mocne). Ale na wszelki wypadek mam przyjść w środę na wizytę..

Olaf <3
    43kt3e5e15hj57fc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej a dziś jak na złość nie zmierzylam tempki no zapomniałam :-/
    Ja już prawie gotowa na 9 mam lekarza recepta na zoltaczke ...na 11 jadę do dentysty ten mnie dziś sponiewiera - no nie nawidze borowanie zęba a ja potem leżę cały dzień w łóżku taka wykończona bardziej strachem niż bólem...

Dziś też zakupie w aptece termometr owulacyjny... :-)
    I zrobię sobie przyjemność i kupię mój ulubiony perfum Channel- a raczej jego zamiennik w fm bo na chwilę obecną małż nie chce sprezentowac mi oryginału bo wiadomo on jeden z droższych a cały czas bierze pod uwagę moja prywatna laparoskopie choć dla mnie temat już zamknięty

Marta co się dzieje ? Temperaturę mierzysz ? Spadła Ci ? Testy owu robisz ? Była owu ?
    Ojej może to faktycznie plamienie...

Nats sorki ze się upominam ale daj znać kochana czy będą tabletki bo mam jeszcze na 3 dni i bym kupiła już dziś przy okazji w aptece

Gadu @ poszła w Sina dal? Dzialacie co ?

Lago ?? Gdzie jesteś? :-( podchodzisz do IUI ?
    U nas ostatnio przez 3 dni nie można było spożywać wody z kranu ani do mycia garow ani do kapania tylko przegotowana bo wykryto bakterie e coli... powiem Wam tak cywilizacja poszła tak do przodu że wodę zabrano jeszcze tylko prąd by wylaczyli i ludzie się sami pozabijaja bo ja osobiście bez wody nie wiedziałam co z sobą zrobić:-/
    Samara a Ty juz zdrowa ?

Gizmo ja jak wstaje to 4 30 do pracy i termometr mierzy tempkę po ciemku potem no tylko włączam pamięć termometra a ma aż jedna ... musiałabym wstać światło zapalić a to chyba jiz może sfałszowac wynik ogólnie kupię dziś do dwóch miejsc po przecinku i zobaczymy różnice

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2016, 08:32

Gaduaaa lubi tę wiadomość

• Marteczka93 Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martwię się, mam nadzieje ze to nie jest endometrioza albo polip.. :(

Olaf <3
    43kt3e5e15hj57fc.png
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta dawaj znać jak tylko krwawienie sie zmieni(zwiększy, zmniejszy czy cuś) i wykres udostepnij bo temp chce zobaczyć :P

Ona29 u nas z 8lat temu mieliśmy to samo z woda. Z tym, ze zabronili nam jej używać nawet po przegotowaniu do mycia czy plukania garów. W sklepach polki pustkami swiecily bo wszędzie brak wody bylo. Ciotka z innego miasta mi wode w bankach 5l przywozila :D

A temp jak mierze o 6i jest ciemno to se telefonirem przyswiecam :D bo termometr tez tylko ostatni pomiar zapamietuje ;)

bfaregz2l4lu04d1.png289ykie.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze 2 dni czekania i wtedy się wszystko wyjaśni jeśli to owulacyjne to powinno przestać krwawic mówisz że mocno pierwsze słyszę żeby owulacyjnym było krwawienie no ale lekarzem nie jestem @ miałaś normalna ?
    Pamiętam moje pierwsze badanie progesteronu 21dc na które nie zdążyłam bo 19 dc przyszła @ gin mi powiedziała no trudno następnym razem ...

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marteczka93 wrote:
    ale nic nie było widać na ostatnim usg przecież... a miałaś robine w zeszłym tyg... to nic nie mogło tak szybko urosnąć..

Marteczka93 lubi tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona29 wrote:
    Jeszcze 2 dni czekania i wtedy się wszystko wyjaśni jeśli to owulacyjne to powinno przestać krwawic mówisz że mocno pierwsze słyszę żeby owulacyjnym było krwawienie no ale lekarzem nie jestem @ miałaś normalna ?
    Pamiętam moje pierwsze badanie progesteronu 21dc na które nie zdążyłam bo 19 dc przyszła @ gin mi powiedziała no trudno następnym razem ...
    hmm ja miałam plamienia okołoowulacyjne... ale to tylko są smużki krwi w śluzie...

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona29 wrote:

Dziś też zakupie w aptece termometr owulacyjny... :-)

Gadu @ poszła w Sina dal? Dzialacie co ?

dobrze że kupisz termometr owulacyjny.. bardzo dobrze..

mój @ na końcówce i już działamy haha :D

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marteczka93 wrote:
    W pierwszej chwili o polipie pomyślałam. Ale nie chce siać paniki i po raz kolejny sie tu mądrzyć ze u mnie właśnie tak to się objawialo. Częste plamienia, krwawienia srodcykliczne, skracajace sie cykle.

Nie martw się aby na zapas, co by nie bylo to gin temu zaradzi :)

A swoją droga zastanawiam,sie czy znów mnie to badziewie nie dopada. 2tyg juz z podpaska w majtach chodzę :D

Marteczka93 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo no Ty uważaj co sobie myszki nie zaparzysz haha

Gadu no wręcz zmuszona jestem do zakupu przez Ciebie no i dla siebie ;-)
    No tak tak dzialajcie dzialajcie co franca już nie przyjdzie mnie wczoraj brzuch w samym środku bolał dosłownie w samym środku
    A co do owulacji no właśnie i plamieniu słyszałam ale krwawieniu?

Siedzę w poczekalni no niby 5- ta ale co chwile ktoś wchodzi że już kolejke zarezerwowana miał- zgadnijcie ja plus sami 60+ ! Masakra

• Marteczka93 Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już sama nie wiem, jak nie urok to sraczka. Ale poczekam do środy i wszystko się okaże..
    Pod koniec dnia dam znać czy krwawienie się zmniejszylo, ale na wszelki wypadek "pampersa" założyłam. :P
    Gizmo wykres powinnam mieć udostępniony :)

Olaf <3
    43kt3e5e15hj57fc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta ale Ty coś miałaś nie tak z @ ogólnie tempki cały czas wysokie były od początku @ ... niby spadła temperatura ...

Japierdole koło mnie siedzi gościu który cały czas berka i to tak długooo zwymiotuje zaraz .... :-/

• Marteczka93 Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona29 wrote:
    Marta ale Ty coś miałaś nie tak z @ ogólnie tempki cały czas wysokie były od początku @ ... niby spadła temperatura ...

No i dlatego właśnie dostałam ovarin w tym cyklu, może dzięki niemu coś się ruszy w dobrą stronę.
    Na ostatnim usg gin mówił, że macica mi się trochę powiększyła i tym samym ta moja dwurożność zmalała, więc jest dobrze.

Olaf <3
    43kt3e5e15hj57fc.png
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Se mysle ze macica bez powodu sie chyba nie powiększa...????
    Marta moze faktycznie cos się tam zadzialo? Nie korci Cie żeby betę powtórzyć??

• Lago Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona29 wrote:
    Japierdole koło mnie siedzi gościu który cały czas berka i to tak długooo zwymiotuje zaraz .... :-/

hahahahah jeblam :D uroki siedzenia w poczekalni :) Tak se wpadlam do Was na kawe, bo nie spie od 6 dzis wyjatkowo. Jestem po drugiej IUI ale nie chce o tym wogole gadac, zdystansowalam sie do wszystkiego na maksa i powiem Wam ze lepiej mi sie zyje. W pewnym momencie rozmawialismy z mezem nawet o in vitro, ale przerazila mnie ilosc hormonow jakie trzeb brac i stwierdzilismy ze to jeszcze nie czas. W ramach terapii skupiam sie wylacznei na sobie w zwiazku z czym dzis czeka mnie rajd po sklepach na poprawe humoru, a w tygodniu fryzjer, tylko jestem na etapie szukania fryzury i jakos srednio mi idzie a lubie drastyczne zmiany...

Gizmo, Marteczka93, Caro lubią tę wiadomość

• Lago Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marteczka93 wrote:
    No i dlatego właśnie dostałam ovarin w tym cyklu, może dzięki niemu coś się ruszy w dobrą stronę.
    Na ostatnim usg gin mówił, że macica mi się trochę powiększyła i tym samym ta moja dwurożność zmalała, więc jest dobrze.

tez to lykalam, ale to jest tylko suplement wiec zeby zadzialal to trzeba conajmniej 3 iesiace brac. A do jakiego lekarza chodzisz?

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laguuussss <3 wrocilas :-*

Zaraz na priv Ci fryzurkę podesle :P

‹‹ 675 676 677 678 679 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ