X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne "Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
Odpowiedz

"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"

Oceń ten wątek:
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marteczka93 wrote:
    Dziewczyny!
    Nie wiem co się dzieje, dostałam @ w zaledwie 16dc :(
    Do Gina zadzwonię ok godz 10, bo może jeszcze śpi..
    jesteś pewna że to @ ? może plamienie ?

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Marteczka93 Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    jesteś pewna że to @ ? może plamienie ?

Tzn nie wiem czy @ czy krwawienie, ale na pewno nie plamienie..
    Obudziłam się bo coś mi zaczęło "tam" bulgotać, myślałam z początku że mam mega dzień płodny ale wstałam a tu zalane gacie krwią, aż po nogach leciało :(
    Sorry za szczegóły.

Olaf <3
    43kt3e5e15hj57fc.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marteczka93 wrote:
    Tzn nie wiem czy @ czy krwawienie, ale na pewno nie plamienie..
    Obudziłam się bo coś mi zaczęło "tam" bulgotać, myślałam z początku że mam mega dzień płodny ale wstałam a tu zalane gacie krwią, aż po nogach leciało :(
    Sorry za szczegóły.
    ło matko....
    a może coś było na rzeczy?! i to jest taki opóźniony okres?

• Marteczka93 Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    ło matko....
    a może coś było na rzeczy?! i to jest taki opóźniony okres?

Nie wytrzymałam i zadzwoniłam już do Gina, na szczęście odebrał.
    Powiedzial, żebym się nie martwiła bo to może być krwawienie owulacyjne (nawet takie mocne). Ale na wszelki wypadek mam przyjść w środę na wizytę..

Olaf <3
    43kt3e5e15hj57fc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej a dziś jak na złość nie zmierzylam tempki no zapomniałam :-/
    Ja już prawie gotowa na 9 mam lekarza recepta na zoltaczke ...na 11 jadę do dentysty ten mnie dziś sponiewiera - no nie nawidze borowanie zęba a ja potem leżę cały dzień w łóżku taka wykończona bardziej strachem niż bólem...

Dziś też zakupie w aptece termometr owulacyjny... :-)
    I zrobię sobie przyjemność i kupię mój ulubiony perfum Channel- a raczej jego zamiennik w fm bo na chwilę obecną małż nie chce sprezentowac mi oryginału bo wiadomo on jeden z droższych a cały czas bierze pod uwagę moja prywatna laparoskopie choć dla mnie temat już zamknięty

Marta co się dzieje ? Temperaturę mierzysz ? Spadła Ci ? Testy owu robisz ? Była owu ?
    Ojej może to faktycznie plamienie...

Nats sorki ze się upominam ale daj znać kochana czy będą tabletki bo mam jeszcze na 3 dni i bym kupiła już dziś przy okazji w aptece

Gadu @ poszła w Sina dal? Dzialacie co ?

Lago ?? Gdzie jesteś? :-( podchodzisz do IUI ?
    U nas ostatnio przez 3 dni nie można było spożywać wody z kranu ani do mycia garow ani do kapania tylko przegotowana bo wykryto bakterie e coli... powiem Wam tak cywilizacja poszła tak do przodu że wodę zabrano jeszcze tylko prąd by wylaczyli i ludzie się sami pozabijaja bo ja osobiście bez wody nie wiedziałam co z sobą zrobić:-/
    Samara a Ty juz zdrowa ?

Gizmo ja jak wstaje to 4 30 do pracy i termometr mierzy tempkę po ciemku potem no tylko włączam pamięć termometra a ma aż jedna ... musiałabym wstać światło zapalić a to chyba jiz może sfałszowac wynik ogólnie kupię dziś do dwóch miejsc po przecinku i zobaczymy różnice

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2016, 08:32

Gaduaaa lubi tę wiadomość

• Marteczka93 Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martwię się, mam nadzieje ze to nie jest endometrioza albo polip.. :(

Olaf <3
    43kt3e5e15hj57fc.png
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta dawaj znać jak tylko krwawienie sie zmieni(zwiększy, zmniejszy czy cuś) i wykres udostepnij bo temp chce zobaczyć :P

Ona29 u nas z 8lat temu mieliśmy to samo z woda. Z tym, ze zabronili nam jej używać nawet po przegotowaniu do mycia czy plukania garów. W sklepach polki pustkami swiecily bo wszędzie brak wody bylo. Ciotka z innego miasta mi wode w bankach 5l przywozila :D

A temp jak mierze o 6i jest ciemno to se telefonirem przyswiecam :D bo termometr tez tylko ostatni pomiar zapamietuje ;)

bfaregz2l4lu04d1.png289ykie.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze 2 dni czekania i wtedy się wszystko wyjaśni jeśli to owulacyjne to powinno przestać krwawic mówisz że mocno pierwsze słyszę żeby owulacyjnym było krwawienie no ale lekarzem nie jestem @ miałaś normalna ?
    Pamiętam moje pierwsze badanie progesteronu 21dc na które nie zdążyłam bo 19 dc przyszła @ gin mi powiedziała no trudno następnym razem ...

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marteczka93 wrote:
    ale nic nie było widać na ostatnim usg przecież... a miałaś robine w zeszłym tyg... to nic nie mogło tak szybko urosnąć..

Marteczka93 lubi tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona29 wrote:
    Jeszcze 2 dni czekania i wtedy się wszystko wyjaśni jeśli to owulacyjne to powinno przestać krwawic mówisz że mocno pierwsze słyszę żeby owulacyjnym było krwawienie no ale lekarzem nie jestem @ miałaś normalna ?
    Pamiętam moje pierwsze badanie progesteronu 21dc na które nie zdążyłam bo 19 dc przyszła @ gin mi powiedziała no trudno następnym razem ...
    hmm ja miałam plamienia okołoowulacyjne... ale to tylko są smużki krwi w śluzie...

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona29 wrote:

Dziś też zakupie w aptece termometr owulacyjny... :-)

Gadu @ poszła w Sina dal? Dzialacie co ?

dobrze że kupisz termometr owulacyjny.. bardzo dobrze..

mój @ na końcówce i już działamy haha :D

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marteczka93 wrote:
    W pierwszej chwili o polipie pomyślałam. Ale nie chce siać paniki i po raz kolejny sie tu mądrzyć ze u mnie właśnie tak to się objawialo. Częste plamienia, krwawienia srodcykliczne, skracajace sie cykle.

Nie martw się aby na zapas, co by nie bylo to gin temu zaradzi :)

A swoją droga zastanawiam,sie czy znów mnie to badziewie nie dopada. 2tyg juz z podpaska w majtach chodzę :D

Marteczka93 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo no Ty uważaj co sobie myszki nie zaparzysz haha

Gadu no wręcz zmuszona jestem do zakupu przez Ciebie no i dla siebie ;-)
    No tak tak dzialajcie dzialajcie co franca już nie przyjdzie mnie wczoraj brzuch w samym środku bolał dosłownie w samym środku
    A co do owulacji no właśnie i plamieniu słyszałam ale krwawieniu?

Siedzę w poczekalni no niby 5- ta ale co chwile ktoś wchodzi że już kolejke zarezerwowana miał- zgadnijcie ja plus sami 60+ ! Masakra

• Marteczka93 Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już sama nie wiem, jak nie urok to sraczka. Ale poczekam do środy i wszystko się okaże..
    Pod koniec dnia dam znać czy krwawienie się zmniejszylo, ale na wszelki wypadek "pampersa" założyłam. :P
    Gizmo wykres powinnam mieć udostępniony :)

Olaf <3
    43kt3e5e15hj57fc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta ale Ty coś miałaś nie tak z @ ogólnie tempki cały czas wysokie były od początku @ ... niby spadła temperatura ...

Japierdole koło mnie siedzi gościu który cały czas berka i to tak długooo zwymiotuje zaraz .... :-/

• Marteczka93 Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona29 wrote:
    Marta ale Ty coś miałaś nie tak z @ ogólnie tempki cały czas wysokie były od początku @ ... niby spadła temperatura ...

No i dlatego właśnie dostałam ovarin w tym cyklu, może dzięki niemu coś się ruszy w dobrą stronę.
    Na ostatnim usg gin mówił, że macica mi się trochę powiększyła i tym samym ta moja dwurożność zmalała, więc jest dobrze.

Olaf <3
    43kt3e5e15hj57fc.png
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Se mysle ze macica bez powodu sie chyba nie powiększa...????
    Marta moze faktycznie cos się tam zadzialo? Nie korci Cie żeby betę powtórzyć??

• Lago Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona29 wrote:
    Japierdole koło mnie siedzi gościu który cały czas berka i to tak długooo zwymiotuje zaraz .... :-/

hahahahah jeblam :D uroki siedzenia w poczekalni :) Tak se wpadlam do Was na kawe, bo nie spie od 6 dzis wyjatkowo. Jestem po drugiej IUI ale nie chce o tym wogole gadac, zdystansowalam sie do wszystkiego na maksa i powiem Wam ze lepiej mi sie zyje. W pewnym momencie rozmawialismy z mezem nawet o in vitro, ale przerazila mnie ilosc hormonow jakie trzeb brac i stwierdzilismy ze to jeszcze nie czas. W ramach terapii skupiam sie wylacznei na sobie w zwiazku z czym dzis czeka mnie rajd po sklepach na poprawe humoru, a w tygodniu fryzjer, tylko jestem na etapie szukania fryzury i jakos srednio mi idzie a lubie drastyczne zmiany...

Gizmo, Marteczka93, Caro lubią tę wiadomość

• Lago Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marteczka93 wrote:
    No i dlatego właśnie dostałam ovarin w tym cyklu, może dzięki niemu coś się ruszy w dobrą stronę.
    Na ostatnim usg gin mówił, że macica mi się trochę powiększyła i tym samym ta moja dwurożność zmalała, więc jest dobrze.

tez to lykalam, ale to jest tylko suplement wiec zeby zadzialal to trzeba conajmniej 3 iesiace brac. A do jakiego lekarza chodzisz?

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laguuussss <3 wrocilas :-*

Zaraz na priv Ci fryzurkę podesle :P

‹‹ 675 676 677 678 679 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ