X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne "Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
Odpowiedz

"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"

Oceń ten wątek:
  • 19ina90 Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    Witam w Naszym skromnych szeregach :) rozgość się :) opowiedź coś o sobie :)
    6 cykl intensywny, ogólnie rok po ślubie...nie zabezpieczaliśmy się, więc można powiedzieć, że 12 straconych cykli. Czasem mam dość....ostatnio plamienie w 26 dc, poźniej czysto....takie szczęście, że to implantacja...a tu 32 dc i @...przeżywam to bardzo i boję się, że nie uda się do nowego roku.

27 lat, pierwsza fasolka :)
    Kolejna wizyta 27.04.2017 godz. 17:30
    rg50skjo5rku753a.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19ina90 wrote:
    od roku łykam thyrozol, wiosną poziom unormowany, obecnie biorę słabe bo 5 trzy razy w tygodniu. ft3 i ft4 również ok!
    rozumiem...
    a przeciwciała kiedykolwiek badałaś?
    wrzucisz wyniki Twoich ostatnich badan ?

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19ina90 wrote:
    6 cykl intensywny, ogólnie rok po ślubie...nie zabezpieczaliśmy się, więc można powiedzieć, że 12 straconych cykli. Czasem mam dość....ostatnio plamienie w 26 dc, poźniej czysto....takie szczęście, że to implantacja...a tu 32 dc i @...przeżywam to bardzo i boję się, że nie uda się do nowego roku.
    po roku generalnie dopiero zaczynamy się badać ... więc może warto posprawdzać poziom LH, FSH, prolaktyny,progesteronu.. ?

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny :)
    jak sie dziś macie ? :)

• 19ina90 Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    rozumiem...
    a przeciwciała kiedykolwiek badałaś?
    wrzucisz wyniki Twoich ostatnich badan ?
    wrzucę swoje wyniki jak wrócę z pracy;) nie wiedziałam dziewczyny, że tyle badań należy zrobić...zastanawiam się dlaczego ginekolog nie zleca mi ich skoro wie, że bardzo chcę mieć dzidzi a nie wychodzi.

Naczytałam się w innym poście, że dziewczyny pozachodziły przy porannym przytulaniu, więc już się nie mogę doczekać jak w przyszłym tygodniu będę ustawiać budzik na 5.00 :D

rg50skjo5rku753a.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19ina90 wrote:
    wrzucę swoje wyniki jak wrócę z pracy;) nie wiedziałam dziewczyny, że tyle badań należy zrobić...zastanawiam się dlaczego ginekolog nie zleca mi ich skoro wie, że bardzo chcę mieć dzidzi a nie wychodzi.

Naczytałam się w innym poście, że dziewczyny pozachodziły przy porannym przytulaniu, więc już się nie mogę doczekać jak w przyszłym tygodniu będę ustawiać budzik na 5.00 :D
    Twoją tarczycę prowadzi Ci endokrynolog czy ginekolog?

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka witam się i ja :)

U mnie dziś zimno ale słonecznie może nie będzie taki kiepski ten dzień jak słonko świeci to od razu lepiej się człowiek czuje. Miłego dzionka dla wszystkich :)

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Hejka witam się i ja :)

U mnie dziś zimno ale słonecznie może nie będzie taki kiepski ten dzień jak słonko świeci to od razu lepiej się człowiek czuje. Miłego dzionka dla wszystkich :)
    oj to prawda jak jest słonko to i nastawienie do życia jest lepsze :)

• 19ina90 Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    Twoją tarczycę prowadzi Ci endokrynolog czy ginekolog?
    Tarczycę endokrynolog. Do ginekologa chodzę na monitoring.

rg50skjo5rku753a.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19ina90 wrote:
    Tarczycę endokrynolog. Do ginekologa chodzę na monitoring.

no to dobrze...
    bo tu na forum spotyka się czasem różne dziwy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej !!
    Judi Ty chyba w Pogoni za testem bo już patrzalam tempka odnotowana poziom wysoki hi !! Trzymam kciuki :-)

Gadu no tak dziwne rzeczy się dzieją ha ha lekarze którzy nie wspominają o badaniach autentycznie myślę o zmianie na Panią doktor u której byłam 1raz wiem ze to dobry lekarz wiem ze ma pod sobą emdokrynologie czyli badania u niej wyglądają tak że kładzie Cie na 3 doby do szpitala i tam pobieraja krew parokrotnie ale też wiem ze jest cholernie droga :-( jedna wizyta u niej podstawa to koszt 280 zł i do tego hormony to koszt 300 zł no ale prawie wszystkie je mam ;-)
    Natomiast szpital i którym pisałam jest na nfz
    Już sama niewiem , najlepiej było by iść do kliniki
    No ja decyzję podejmę po laparo

U mnie pogoda do bani!!! Wieje leje totalna klapa :-/ okna chce wyrwać:-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie za milion punktów wychodzić za krzaczorow !!
    Co kupić dziecku na 2 latka!!

Laski mój mąż wybrał stolik edukacyjny interaktywny ale udało mi się ten pomysł wyperswadowac dopiero jak poczytałam mu opinie jak mamy roczniakow piszą ohy i ahy:-)
    A on no że doczytał że jest od 12m do 24 m no to na łatwiznę ooo może być:-) !
    Pomóżcie kopie w necie i nic tam nie ma ...
    Swoją drogą widzę rzeczy które wiem ze swojemu bobasowi kupię:-)

Gadu co owu dziś nie dziś? ;-)

• kozamonia Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja! :)
    U mnie też pogoda do bani, od wczoraj prawie non stop pada. Ale powiem wam szczerze, że lubię siedzieć w pracy jak jest taka deszczowa aura niż jakby miało słońce świecić ;)

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
  • kozamonia Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha i z moim tak ostatnio myślimy czy nie zmienić kliniki, bo ta do której dotychczas chodziliśmy jest otwarta tylko do 18. W takim przypadku jest to prawie niemożliwe, żeby umówić się na wizytę jak człowiek pracuje :/
    A gdzieś pod koniec tego miesiąca albo w listopadzie będziemy znowu zaczynać mocne starania, bo mój będzie kończył stymulację z Clo

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona29 wrote:
    Pytanie za milion punktów wychodzić za krzaczorow !!
    Co kupić dziecku na 2 latka!!

Laski mój mąż wybrał stolik edukacyjny interaktywny ale udało mi się ten pomysł wyperswadowac dopiero jak poczytałam mu opinie jak mamy roczniakow piszą ohy i ahy:-)
    A on no że doczytał że jest od 12m do 24 m no to na łatwiznę ooo może być:-) !
    Pomóżcie kopie w necie i nic tam nie ma ...
    Swoją drogą widzę rzeczy które wiem ze swojemu bobasowi kupię:-)

Gadu co owu dziś nie dziś? ;-)
    chłopiec czy dziewczynka ?

nie wiem.. zobaczymy.. bede sikać na teściora dziś :) i zobaczymy

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahaha no tak nie napisałam dziewczynka:-)

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona29 wrote:
    Ahaha no tak nie napisałam dziewczynka:-)
    hmm a może jakiś voucher? na pewną kwotę do sklepu z zabawkami typu smyk ?
    wybierze sobie sama co jej się będzie podobało :)

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozamonia wrote:
    Aha i z moim tak ostatnio myślimy czy nie zmienić kliniki, bo ta do której dotychczas chodziliśmy jest otwarta tylko do 18. W takim przypadku jest to prawie niemożliwe, żeby umówić się na wizytę jak człowiek pracuje :/
    A gdzieś pod koniec tego miesiąca albo w listopadzie będziemy znowu zaczynać mocne starania, bo mój będzie kończył stymulację z Clo
    klinka musi być dla Was nie wy dla niej :) znajdzcie taką która wam odpowiada ... w końcu płaci się za to nie małe pieniądze

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona29 wrote:
    Hej hej !!
    Judi Ty chyba w Pogoni za testem bo już patrzalam tempka odnotowana poziom wysoki hi !! Trzymam kciuki :-)

Gadu no tak dziwne rzeczy się dzieją ha ha lekarze którzy nie wspominają o badaniach autentycznie myślę o zmianie na Panią doktor u której byłam 1raz wiem ze to dobry lekarz wiem ze ma pod sobą emdokrynologie czyli badania u niej wyglądają tak że kładzie Cie na 3 doby do szpitala i tam pobieraja krew parokrotnie ale też wiem ze jest cholernie droga :-( jedna wizyta u niej podstawa to koszt 280 zł i do tego hormony to koszt 300 zł no ale prawie wszystkie je mam ;-)
    Natomiast szpital i którym pisałam jest na nfz
    Już sama niewiem , najlepiej było by iść do kliniki
    No ja decyzję podejmę po laparo

U mnie pogoda do bani!!! Wieje leje totalna klapa :-/ okna chce wyrwać:-(
    jeszcze masz troszkę czasu na podjęcie tej decyzji...
    masz już termin laparo ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    hmm a może jakiś voucher? na pewną kwotę do sklepu z zabawkami typu smyk ?
    wybierze sobie sama co jej się będzie podobało :)

Hmm szczerze to rodzice mają ograniczony dostęp do sklepów - dość daleko nie są mobilni wyprawy takie no ktoś musi ich wozić...
    Właściwie w smyku byliśmy w niedziele tez jakoś szału nie ma ... pewnie na szybko by się coś wybrało...

‹‹ 692 693 694 695 696 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ