X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne "Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
Odpowiedz

"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w ten deszczowy dzień

Gadi weekend mi minął raczej na leniuchowaniu ;) ale to dobrze bo zawsze gdzieś pędzę, lecę a tak chociaż odpoczęłam sobie.

U Ciebie niedługo owu zawita także <3 ile wlezie :D

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Witam się w ten deszczowy dzień

Gadi weekend mi minął raczej na leniuchowaniu ;) ale to dobrze bo zawsze gdzieś pędzę, lecę a tak chociaż odpoczęłam sobie.

U Ciebie niedługo owu zawita także <3 ile wlezie :D
    aj nooo działamy, działamy :)

też wole takie leniwe weekendy ;)

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaa cześć kochana :-) no skok był jak narazie to dzisiaj się utrzymał. Jak narazie to podchodzę do tego ze spokojem. :-) chciałbym bardzo żeby coś ten skok znaczył ale że spokojem wszystko się niedługo okaże :-)

Ja też mocno Ci kibicuje żeby teraz ten cykl okazał się szczęśliwy :-)

Gaduaaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej
    Gadu no nie poszłam i żałuję:-/
    Dziś jakoby PMS odpuscilo ale zaczynam się poważnie zastanawiać nad hasimoto...
    Póki nie zrobię badań wiedzieć nie będę a dwa dni z rzędu samopoczucie to porażka jakas wczoraj przelezalam cały dzień zniesmaczona zła niewiem o co i na co jakbym miała sznura to się wieszam tak mi źle było dziś patrzę na to przez pryzmat i śmieje się z sama z siebie jakim wrakiem można się zrobić
    Maz tylko chodził i probowal może na solke pojedziemy pogoda taka do bani może do sklepu może to może sramto męczył mnie dosłownie i ja meczylam się sama ubrałam się kaptur na łeb i poszłam z psem jak ktoś mnie widział w tym stanie to pomyślał psychopatka....
    Dziś od rana w brzuchu mnie łupie dosłownie w samym środku , ale samopoczucie lepsze muszę jakoś podejść do chłopa i go udobruchac bo sam miał mnie wczoraj dość...
    Trzymam kciuki Gadulko co ten cykl będzie szczęśliwym:-)

Gaduaaa lubi tę wiadomość

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja tylko na chwile. Przywitać się chciałam,:P

Od rana siedzę na wykładach juz :D
    I zasypiam na nich. Oby tak bylo do konca roku hehe.

Gaduaaa, Marteczka93, Caro lubią tę wiadomość

bfaregz2l4lu04d1.png289ykie.gif
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona29 wrote:
    Hej hej
    Gadu no nie poszłam i żałuję:-/
    Dziś jakoby PMS odpuscilo ale zaczynam się poważnie zastanawiać nad hasimoto...
    Póki nie zrobię badań wiedzieć nie będę a dwa dni z rzędu samopoczucie to porażka jakas wczoraj przelezalam cały dzień zniesmaczona zła niewiem o co i na co jakbym miała sznura to się wieszam tak mi źle było dziś patrzę na to przez pryzmat i śmieje się z sama z siebie jakim wrakiem można się zrobić
    Maz tylko chodził i probowal może na solke pojedziemy pogoda taka do bani może do sklepu może to może sramto męczył mnie dosłownie i ja meczylam się sama ubrałam się kaptur na łeb i poszłam z psem jak ktoś mnie widział w tym stanie to pomyślał psychopatka....
    Dziś od rana w brzuchu mnie łupie dosłownie w samym środku , ale samopoczucie lepsze muszę jakoś podejść do chłopa i go udobruchac bo sam miał mnie wczoraj dość...
    Trzymam kciuki Gadulko co ten cykl będzie szczęśliwym:-)
    ja mam podobnie.. do tego mgła mózgowa... to jest dramat... matko !
    badaj tarczycę ;)

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi22 wrote:
    Gaduaa cześć kochana :-) no skok był jak narazie to dzisiaj się utrzymał. Jak narazie to podchodzę do tego ze spokojem. :-) chciałbym bardzo żeby coś ten skok znaczył ale że spokojem wszystko się niedługo okaże :-)

Ja też mocno Ci kibicuje żeby teraz ten cykl okazał się szczęśliwy :-)
    trzeba wierzyć! wierzyć że się uda :)

wiara czyni cuda ;)

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam dzis wolne ale ... nic mi sie nie chcę .. w domu cyrk na kółkach...

• kozamonia Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem, jestem! :)

Dzisiaj pierwszy dzień w pracy po urlopie to musiałam sobie wszystko poogarniać, żeby było znowu po mojemu :) dopiero teraz chwila, żeby wprowadzić temperaturę i sprawdzić co się u was dzieje.

Gaduaaa, spadek jak najbardziej był :) czuję się ok, chociaż w sobotę miałam jakieś takie dziwne bóle w okolicach prawego jajnika. Czasami aż mi promieniowało do nogi. Wczoraj też pobolało trochę a dzisiaj na razie wszystko dobrze.

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
  • Marteczka93 Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello everybody! :D
    Właśnie wyjechali od nas goście, więc znów pusta chałupa. Jestem z siebie dumna, że w ciągu 5 dni nie pokłóciłam się z siostrą choćby przez chwilę :)

Gizmo, życzę powodzenia na studiach, niech Ci się tam dobrze wiedzie. Ja zaczynam od jutra, także u mnie również koniec laby :)
    Gadi faktycznie praktycznie większość z nas jest w podobnym miejscu na ovu.:P
    Ciekawi mnie jedynie, czy ten cykl będzie owulacyjny czy znów w połowie zaskoczy lawiną..

No a teraz zabieram się za sprzątanie, bo mam spory bajzel :P

Olaf <3
    43kt3e5e15hj57fc.png
  • zapachmalin Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny ;) Gadi raczej nie tym razem jeszcze ten teścior :D wczoraj byliśmy u znajomych i kumpla coś brało smarkał i smarkał i się zaraziłam najwyraźniej bo od rana nic nie robie tylko smarkam. :/ U mnie nadal długi weekend bo dojczlandy mają święto narodowe. :D a i jeszcze małż mnie chyba mocno kocha bo w piątek dostałam nową torebkę a wczoraj telefon :D hahahaha. Aż mi głupio, że tak na niego narzekam a on mnie tak bardzo kocha... <3

Dziewczyny wy przed owu wszystkie a u mnie 8dpo. Ciekawe co mi przyniesie ten cykl... na razie poza mnóstwem syfów na gębie nic mi nie jest. Haha. Na pms czekam. :D
    Miłego poniedziałku ;)

Marteczka93 lubi tę wiadomość

• 19ina90 Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was serdecznie,
    postanowiłam do Was dołączyć, bo zwyczajnie brak mi sił i przyda się każde słowo otuchy...rok po ślubie, przytulanie bez żadnych zabezpieczeń, od maja intensywne staranie i nic....każdy miesiąc - nowe objawy ciąży, której nie ma...ciężko na sercu. Jak sobie radzić?

27 lat, pierwsza fasolka :)
    Kolejna wizyta 27.04.2017 godz. 17:30
    rg50skjo5rku753a.png
  • kozamonia Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapachmalin wrote:
    Hej Dziewczyny ;) Gadi raczej nie tym razem jeszcze ten teścior :D wczoraj byliśmy u znajomych i kumpla coś brało smarkał i smarkał i się zaraziłam najwyraźniej bo od rana nic nie robie tylko smarkam. :/ U mnie nadal długi weekend bo dojczlandy mają święto narodowe. :D a i jeszcze małż mnie chyba mocno kocha bo w piątek dostałam nową torebkę a wczoraj telefon :D hahahaha. Aż mi głupio, że tak na niego narzekam a on mnie tak bardzo kocha... <3

Dziewczyny wy przed owu wszystkie a u mnie 8dpo. Ciekawe co mi przyniesie ten cykl... na razie poza mnóstwem syfów na gębie nic mi nie jest. Haha. Na pms czekam. :D
    Miłego poniedziałku ;)
    Ja też już po owulacji, więc możemy razem zacząć wymyślać nowe objawy cionży :D

zapachmalin lubi tę wiadomość

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
  • Marteczka93 Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie to jest pół na pół. Kilka jest przed ovu a kilka po.
    Tak czy siak, każdej życzę szczęśliwego cyklu :)

Olaf <3
    43kt3e5e15hj57fc.png
  • Marteczka93 Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19ina90 wrote:
    Witam Was serdecznie,
    postanowiłam do Was dołączyć, bo zwyczajnie brak mi sił i przyda się każde słowo otuchy...rok po ślubie, przytulanie bez żadnych zabezpieczeń, od maja intensywne staranie i nic....każdy miesiąc - nowe objawy ciąży, której nie ma...ciężko na sercu. Jak sobie radzić?

Witaj ina :)
    Jedyne, co może cię pocieszyć to fakt, że i my mamy podobnie. Kazda z nas tutaj ma już za sobą mniej czy więcej miesięcy starań. Co cykl, to nowe nadzieje. Najważniejsze, by się nie poddawać. Nasze bobasy kiedyś się pojawią, a wtedy będziemy mogły im powiedzieć że było porządnie wystarane i oczekiwane :)
    Tak więc, głowa do góry, cycki do przodu! :)

Olaf <3
    43kt3e5e15hj57fc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja też po owu już 5 dni więc razem z Wami bd się doszukiwać urojonych :D

19ina90 Witamy Cię w naszym gronie miło że do nas dołączysz :) kochana badania macie wszystkie porobione z mężem?

• zapachmalin Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozamonia i Karola jestem za. :D odkryłyście już coś ciekawego? Ja właśnie narzekam małżowi, że chyba mam zgage. Hahahaha. Na bank mi się zacznie teraz, jak już "taki" poważny objaw odkryłam :D hahahaha. ^_^

Karolina2787 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinko u mnie kłocie jajników od czasu do czasu, ból piersi przy lekkim uciśnięciu i zwiększony apetyt :D normalnie ciągle bym coś żarła :D hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2016, 14:59

• 19ina90 Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za miłe powitanie,
    żadnych szczególnych badań nie robiłam, poza tym że TSH ponieważ od roku lecze sie na nadzynność, ale poziom ustabilizowany. Siebie obwiniam za brak ciąży i tą moją tarczyce. Właściwie nie wiem co powinnam badać, ginekolog nic nie zlecił, jedynie Duphaston przez 6 dni po owulacji każe brać i tyle...myślimy o badaniu nasienia, ale może w przyszłym miesiący, gdy się nie uda, wszystko jednak kosztuje...

27 lat, pierwsza fasolka :)
    Kolejna wizyta 27.04.2017 godz. 17:30
    rg50skjo5rku753a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19ina90 warto zrobić podstawowe badania między innymi zbadać poziom prolaktyny bo ona często bywa przyczyną. Badanie nasienia jak najbardziej. Co do brania dupka to się nie znam i się nie wypowiem ale chyba muszą być u Ciebie jakieś zaburzenia z miesiączkowaniem i niedoborem progesteronu skoro lekarz Ci go zalecił. Co do kosztów to dokładnie wiem co to znaczy... Ostatnio dosyć często robię badania także portfel płaski co raz bardziej niestety ale jak trzeba to trzeba wszystko dla dzidzi :)

‹‹ 690 691 692 693 694 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ