"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
-
WIADOMOŚĆ
-
Karolina2787 wrote:Jestem z okolic Olsztyna ja już tak myślałam nad ginekologiem-endokrynologiem i jeszcze te tarczycowe walnąć o razu jak myślisz?Fabian
Cyprian
Tymuś
-
nick nieaktualny
-
https://www.znanylekarz.pl/leszek-frackowiak-2/ginekolog-endokrynolog-onkolog/olsztyn -endo-gin
https://www.znanylekarz.pl/marek-gowkielewicz/ginekolog/olsztyn - gin
https://www.znanylekarz.pl/mariusz-przybylowicz/ginekolog/olsztyn - gin z tytłuem dr nadzywczajnego
https://www.znanylekarz.pl/anna-chorzewska/ginekolog-lekarz-medycyny-estetycznej/olsztynFabianCyprian
Tymuś
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa właśnie kierowałam się opiniami bo same pozytywy ale tak sobie myśle że większość tych opinii może też mieć dzięki drugiej swojej specjalizacji czyli medycyna estetyczna. No nic na razie odpoczynek, suplementacja i zobaczymy co powie inny lekarz.
No to gratki Gadi rośnie się jak dzieci osiągają sukcesy -
nick nieaktualnyHej witam się i ja ...
Karolina a masz wyniki małza ? Chętnie bym zobaczyła bo mój przy żylakach to miał takie pustkowie że nawet morfologi nie było z czego robić...
No mnie już dopadło PMS, klocilam się pół dnia z moim , na końcu wyszłam i wróciłam teraz jak jego już niema... tak mnie zdenerwowal że niemam zamiaru się do niego odzywać! Wiem ze wina leży po stronie hormonów ale przegiol:-/
Lili gratuluję raz jeszcze - piękna beta
Gadu dla Was również gratkitak to prawda zapewne mama dumna
Gaduaaa, LILITH.P lubią tę wiadomość
-
Gaduaaa wrote:Muszę się Wam pochwalić że moi chłopcy zdawali dziś na żółty pasek
i zdali... tadam ! ale jestem dumna !!
widziałam na FB - gratuluję takich fajnych synkówGaduaaa lubi tę wiadomość
-
LILITH.P wrote:widziałam na FB - gratuluję takich fajnych synków
LILITH.P lubi tę wiadomość
FabianCyprian
Tymuś
-
Lago wrote:no to pobilam rekord, bo dopiero z wyrka wypelzlam.....u nas tez juz zimno i w dodatku deszczowo i pochmurno. Bedzie leniwy dzien
no i zamiast się palić ładnie i mnie grzać to sie tli dym
łaaaaaaaaaa
Hashi I love youFabianCyprian
Tymuś
-
Gaduaaa wrote:ja rozpaliłam w kominku... tylko dospadła mnie mgła mózgowa i go nie wyczyściłam hahahahaa
no i zamiast się palić ładnie i mnie grzać to sie tli dym
łaaaaaaaaaa
Hashi I love you
wlasnie ustalilam, ze bede prawie w prostej linii tylko 8 godzin od Ciebie a moj stary bardzo lubi whiskey, sesese -
Lago wrote:hahahahaha myslalam, ze napalilas w kominku tylko zapomnialas ognia podlozyc hahahhaha
wlasnie ustalilam, ze bede prawie w prostej linii tylko 8 godzin od Ciebie a moj stary bardzo lubi whiskey, seseseFabianCyprian
Tymuś
-
Cześć dziewczyny! Dawno nie byłam na ovufr. postanowiłam uczynić wpis gdyż kiedyś dluuuuuuugo się starałam aż wpadłam jak pozbyć się długich cykli niedoczynności tarczycy, Pcos, i braku owu udało się po kilku miesiącach ciężkiej pracy (głównie w kuchni)..Obecnie mam w domu dwuletni cud-dziewczynkę..a jako, że marzy mi się rodzeństwo zaczynam starania od początku. Zaniedbałam się nieco odnośnie organizmu i cykle jak kiedyś - już nie książkowe (działa prawdopodobnie jeden jajnik). Mój plan który ostatnio zadziałał opiera się o metody 100% naturalne, a jako że spotkałam ostatnio dwie osoby które uczyniły tak samo przypuszczam a raczej pewna jestem, że skuteczny. Wspomnę tylko, że tarczyca pozostała zdrowa do dziś.
zaczynam we wtorek
1. dieta bezwzględnie bezglutenowa i bezcukrowa, nalepiej rozłączzna(nie spożywać nigdy białka z cukrami oparta na oleju kokosowym i lnianym + prawdziwe masło
2.olej z oregano - 7-10 dni (na wybicie candidy z przewodu pokarmowego) + nalewka z orzecha czarnego (oczyszcza tarczycę, uzupełnia jod, działą zółciopędnie kieliszek 2* w tygodniu)
3. terapia sokowa - świeżo wyciskane - spożyte max w ciągu 10-15 od przygotowania (bogactwo enzymów i minerałów)do soków opcjonalnie 1-2 kropli jodyny/ płynu lugola) postaram się codziennie ok 0,5L
4. suplementacja wit B-50 jak upewnię się, ze drożdżaków juz nie ma
obecnie zażywam sporadycznie co kilka dni niacynę 1-2 tabl(pomijając skutki uboczne działa super - choć to rozgrzewanie nawet fajne bywa.
Często już po miesiącu lub 2 od odstawienia glutenu pierwsza faza się stabilizuje (po prawidłowej owulacji z progesteronem w 2fazie też nie ma problemu. a jak usprawni się tarczyca to przysadka też ruszy i i hiperprolaktynemi nie będzie...choć tarczyca to dłuższa bajka do sprostowania.
Daję sobie na wyrownanie cyklu góra 2 miesiące bo wiem,że najbardziejo ten gluten się u mnie rozchodzi i 3manie diety. ale przygotuję się kompleksowo by pod choinką widzieć już test z 2 krechami.
Ktoś chętny żeby się przyłączyć?? -
Dzień dobry
a ja mam dziś wolne.. będę sama w domku, posprzątam sobiezrobię obiadek pocieszę sie ciszą
owu za rogiem kurczaki..jajcory mnie miętolą temp nisko... test owu jeszcze nie pozytywny ale dużo nie brakuję
z pogoda jeszcze nie wiem.. bo u mnie ciemno jak w duszyyyFabianCyprian
Tymuś
-
proszę mi się tu zamedlować szynciutko !
Kozamonia spadeczek po owu byłwszystko ładnie wygląda
jak się masz?
marteczek też do owulki widziałam pędzisz
Natsik dawno sie nie odzywałaś ... już koniec remontu ?
Posok jeszcze w delagacji ? jak się masz??
Karolina jak tam po weekendzie ?
Malina taka cicho ciemna tam siedzi a pewnie nam tu zaraz z pozytywnym testem wyskoczytego Ci życze rybko
Gizmo weź no już zostaw te buraki bo zburaczejesza i niegługo do szkoły
to już w ogóle nic nam nie napiszesz
Lago you know *.*
Ona i jak tam? labo dziś? czy już koniec badań ??
Samara przeziębienie zażegnane??
Judi widziłama że maga skok zaliczyłaś! nieźletrzymam kciuki
pominęłam kogoś?? mam nadzieję że nie...Marteczka93 lubi tę wiadomość
FabianCyprian
Tymuś