Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne "Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
Odpowiedz

"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"

Oceń ten wątek:
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Jestem z okolic Olsztyna ja już tak myślałam nad ginekologiem-endokrynologiem i jeszcze te tarczycowe walnąć o razu jak myślisz?
    Później obyczaje tam jakiegoś gina lub endo gina.. Tarczyce możesz zawsze zrobić i prl z mtc

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    Później obyczaje tam jakiegoś gina lub endo gina.. Tarczyce możesz zawsze zrobić i prl z mtc

Ok dzięki ja już szukałam nawet wcześniej jakiegoś. Tarczyce zrobie na bank bo sama ciekawa jestem czy ok wszystko.

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.znanylekarz.pl/leszek-frackowiak-2/ginekolog-endokrynolog-onkolog/olsztyn -endo-gin

https://www.znanylekarz.pl/marek-gowkielewicz/ginekolog/olsztyn - gin

https://www.znanylekarz.pl/mariusz-przybylowicz/ginekolog/olsztyn - gin z tytłuem dr nadzywczajnego

https://www.znanylekarz.pl/anna-chorzewska/ginekolog-lekarz-medycyny-estetycznej/olsztyn

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chorzewska to właśnie moja gina :) a na znany lekarz właśnie szukam lekarzy także spoko :) wiem co i jak

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę się Wam pochwalić że moi chłopcy zdawali dziś na żółty pasek :)
    i zdali... tadam ! ale jestem dumna !!

Marteczka93 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie kierowałam się opiniami bo same pozytywy ale tak sobie myśle że większość tych opinii może też mieć dzięki drugiej swojej specjalizacji czyli medycyna estetyczna. No nic na razie odpoczynek, suplementacja i zobaczymy co powie inny lekarz.

No to gratki Gadi rośnie się jak dzieci osiągają sukcesy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej witam się i ja ... :-)

Karolina a masz wyniki małza ? Chętnie bym zobaczyła bo mój przy żylakach to miał takie pustkowie że nawet morfologi nie było z czego robić...

No mnie już dopadło PMS, klocilam się pół dnia z moim , na końcu wyszłam i wróciłam teraz jak jego już niema... tak mnie zdenerwowal że niemam zamiaru się do niego odzywać! Wiem ze wina leży po stronie hormonów ale przegiol:-/

Lili gratuluję raz jeszcze - piękna beta ;-)

Gadu dla Was również gratki :-) tak to prawda zapewne mama dumna :-)

Gaduaaa, LILITH.P lubią tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesć laski :)
    u mnie dziś 4 stopnie rano !!! zimno wrrrrr
    słonecznie ale mega chłodno... :)

muszę Wam się pochwalić znowu... dobre wiadomości od nie pamiętam kiedy :)
    na święta przylatuje do mnie siostra! kurde mega się cieszę !

• LILITH.P Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    Muszę się Wam pochwalić że moi chłopcy zdawali dziś na żółty pasek :)
    i zdali... tadam ! ale jestem dumna !!

widziałam na FB - gratuluję takich fajnych synków :)

Gaduaaa lubi tę wiadomość

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    widziałam na FB - gratuluję takich fajnych synków :)
    hehe tak sobie myslałam że możesz w środę pozdrowić Kazmirowicza od pacjentki z Irlandii która nieustannie suszy mu głowę meilami haha

LILITH.P lubi tę wiadomość

• Lago Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to pobilam rekord, bo dopiero z wyrka wypelzlam.....u nas tez juz zimno i w dodatku deszczowo i pochmurno. Bedzie leniwy dzien :P

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    no to pobilam rekord, bo dopiero z wyrka wypelzlam.....u nas tez juz zimno i w dodatku deszczowo i pochmurno. Bedzie leniwy dzien :P
    ja rozpaliłam w kominku... tylko dospadła mnie mgła mózgowa i go nie wyczyściłam hahahahaa
    no i zamiast się palić ładnie i mnie grzać to sie tli dym
    łaaaaaaaaaa
    Hashi I love you <3

• Lago Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    ja rozpaliłam w kominku... tylko dospadła mnie mgła mózgowa i go nie wyczyściłam hahahahaa
    no i zamiast się palić ładnie i mnie grzać to sie tli dym
    łaaaaaaaaaa
    Hashi I love you <3
    hahahahaha myslalam, ze napalilas w kominku tylko zapomnialas ognia podlozyc hahahhaha

wlasnie ustalilam, ze bede prawie w prostej linii tylko 8 godzin od Ciebie a moj stary bardzo lubi whiskey, sesese

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    hahahahaha myslalam, ze napalilas w kominku tylko zapomnialas ognia podlozyc hahahhaha

wlasnie ustalilam, ze bede prawie w prostej linii tylko 8 godzin od Ciebie a moj stary bardzo lubi whiskey, sesese
    ale jak 8 godz? samochodem?

• Lago Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    ale jak 8 godz? samochodem?

samochodem i promem, spoko nie wpraszam sie, hahahahhahaha

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    samochodem i promem, spoko nie wpraszam sie, hahahahhahaha
    ej no coś Ty , pewnie że zapraszam !
    tylko myślałam jak to liczysz hah

Lago lubi tę wiadomość

• Teda Znajoma

Wysłany: 2 października 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Dawno nie byłam na ovufr. postanowiłam uczynić wpis gdyż kiedyś dluuuuuuugo się starałam aż wpadłam jak pozbyć się długich cykli niedoczynności tarczycy, Pcos, i braku owu udało się po kilku miesiącach ciężkiej pracy (głównie w kuchni)..Obecnie mam w domu dwuletni cud-dziewczynkę..a jako, że marzy mi się rodzeństwo zaczynam starania od początku. Zaniedbałam się nieco odnośnie organizmu i cykle jak kiedyś - już nie książkowe (działa prawdopodobnie jeden jajnik). Mój plan który ostatnio zadziałał opiera się o metody 100% naturalne, a jako że spotkałam ostatnio dwie osoby które uczyniły tak samo przypuszczam a raczej pewna jestem, że skuteczny. Wspomnę tylko, że tarczyca pozostała zdrowa do dziś.
    zaczynam we wtorek :)
    1. dieta bezwzględnie bezglutenowa i bezcukrowa, nalepiej rozłączzna(nie spożywać nigdy białka z cukrami oparta na oleju kokosowym i lnianym + prawdziwe masło
    2.olej z oregano - 7-10 dni (na wybicie candidy z przewodu pokarmowego) + nalewka z orzecha czarnego (oczyszcza tarczycę, uzupełnia jod, działą zółciopędnie kieliszek 2* w tygodniu)
    3. terapia sokowa - świeżo wyciskane - spożyte max w ciągu 10-15 od przygotowania (bogactwo enzymów i minerałów)do soków opcjonalnie 1-2 kropli jodyny/ płynu lugola) postaram się codziennie ok 0,5L
    4. suplementacja wit B-50 jak upewnię się, ze drożdżaków juz nie ma
    obecnie zażywam sporadycznie co kilka dni niacynę 1-2 tabl(pomijając skutki uboczne działa super - choć to rozgrzewanie nawet fajne bywa.

Często już po miesiącu lub 2 od odstawienia glutenu pierwsza faza się stabilizuje (po prawidłowej owulacji z progesteronem w 2fazie też nie ma problemu. a jak usprawni się tarczyca to przysadka też ruszy i i hiperprolaktynemi nie będzie...choć tarczyca to dłuższa bajka do sprostowania.

Daję sobie na wyrownanie cyklu góra 2 miesiące bo wiem,że najbardziejo ten gluten się u mnie rozchodzi i 3manie diety. ale przygotuję się kompleksowo by pod choinką widzieć już test z 2 krechami.

Ktoś chętny żeby się przyłączyć??

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    a ja mam dziś wolne.. będę sama w domku, posprzątam sobie :) zrobię obiadek pocieszę sie ciszą :)
    owu za rogiem kurczaki..jajcory mnie miętolą temp nisko... test owu jeszcze nie pozytywny ale dużo nie brakuję :)
    z pogoda jeszcze nie wiem.. bo u mnie ciemno jak w duszyyy :D

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    proszę mi się tu zamedlować szynciutko !

Kozamonia spadeczek po owu był :) wszystko ładnie wygląda :) jak się masz?
    marteczek też do owulki widziałam pędzisz :)
    Natsik dawno sie nie odzywałaś ... już koniec remontu ?
    Posok jeszcze w delagacji ? jak się masz??
    Karolina jak tam po weekendzie ?
    Malina taka cicho ciemna tam siedzi a pewnie nam tu zaraz z pozytywnym testem wyskoczy :) tego Ci życze rybko <3
    Gizmo weź no już zostaw te buraki bo zburaczejesz :P :P a i niegługo do szkoły :P to już w ogóle nic nam nie napiszesz
    Lago you know *.*
    Ona i jak tam? labo dziś? czy już koniec badań ??
    Samara przeziębienie zażegnane??
    Judi widziłama że maga skok zaliczyłaś! nieźle :) trzymam kciuki :)
    pominęłam kogoś?? mam nadzieję że nie...

Marteczka93 lubi tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja pierdol* ale żeście się rozpisały ! no nie nadąrzam czytać hahahah
    co mówiłaś Lago co? bo Gizmo tak krzyczy tutaj że Ciebie nie słyszę hahah

‹‹ 689 690 691 692 693 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ