X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne "Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
Odpowiedz

"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"

Oceń ten wątek:
  • Caro Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posok82 wrote:
    witam, witam
    podczytuję Was, sama nie mam co pisać bo u mnie ostatnio nerwowo i jakoś nie w sosie, aha wreszcie wyraźnie czuję że się maleństwo rusza :)
    Gadi Ty sikasz wieczorem na te testy?????
    Gizmo życzę powodzenia ale nas nie opuszczaj bo Twoje wpisy są tutaj bardzo ważne :)

Ej, 21tydzień? Kiedy to zleciało?? O cholerka :-P Maluch się rusza? Jaaa, ale to musi być super! A czy ja gdzieś zapomniałam w mózgu tą wiadomość czy jak - będzie chłopiec czy dziewczynka? :-D

Posok82 lubi tę wiadomość

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • Nats Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmu Smutno trochę, że rezygnujecie ze starań. Ale tak jak dziewczyny piszą - to Wasza decyzja o pewnie podjęcie jej nie przyszło łatwo. Plus taki,że na 100% będziesz mogła się skupić na studiach. Chociaż ja mam pewność, ze po pierwszym semestrze w indeksie będą same 5. Zaglądaj tutaj czasem i zdawaj relacje co nowego słychać :)
    Pasok Kopniaczki są super, co? U mnie to już czasem z każdej strony brzuch się rusza. Mała buszuje jak nie wiem :-) kiedy masz polowkowe?
    Caro zobaczysz jak szybko Ci ciaza zleci :D ja wiem po sobie - dopiero co test zrobilam, a zaraz mi przyjdzie torbę do szpitala pakować :-)

Gadu Ty wiesz, ze ja się jaram Twoim testem i czekam na efekty rannego sikania :D
    Mam dobre przeczucia, bo widać cień jak nic! :-)

Gizmo, Gaduaaa, Caro, Posok82 lubią tę wiadomość

3500 g 54 cm <3
  • ladybag Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro wrote:

ladybag no może być tak, że źle się zagnieździła Fasola bo endo było cienkie, ale to takie moje gdybanie, bo się nie znam. Ale może ktoś coś?

Właśnie we wszelkich artykułach i na forach piszą, że powinno być znacznie grubsze to endo. Ale z drugiej, tyle lekarzy co w tym roku mnie badało, to przez całe życie tyle z ginekologami nie miałam do czynienia i nikt by kurcze uwagi na to nie zwrócił? :(
    Idę jutro w końcu do gin zobaczymy co powie..

Aniołki [*][*]

8p3ougpjeaw2i60x.png
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 00:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki wielkie za mile słowa kochaniutkie <3 a przede wszystkim za to ze mnie nie potepiacie za taka decyzje. Oboje z Tii plakalismy podczas tej ważnej rozmowy bo troszkę szkoda tych dwóch lat. Wszystko bylo ustawiane pod starania, z wielu rzeczy rezygnowalismy aż w koncu przyszedl ten moment. Nie czujemy juz takiego parcia na kolejne dziecko chociaż nadal jest odrobina żalu. Ale no ... Mamy trzy wspaniale córy, ja zaczelam zyc na nowo i mam zapal i chęci wchlaniania wiedzy :D Tii mnie w tym bardzo wspiera i motywuje :)

Tak mi dzis przez myśl przeszlo i nawet Gadi o tym napisałam, ze moja rezygnacja, moje Male Szczęście poleci teraz do którejś z Was :) zwolnilam miejsce w kolejce hehe. Wiec teraz liczę na wysyp Groszkow :P

Na milion % bede Was podczytywac i cieszyć się razem z Wami z pozytywnych sikancow, owu i ciążowych. Z huraganów usg, i pierwszych ruchów. A potem bede witać razem z Wami maluszki <3

Wybaczcie jesli komentowac nie bede jak france poprzylażą bo poprostu wtedy i mnie nachodzi tylko wielkie rozczarowanie a zygac tecza nie bede :P

Dobrej nocki życzę, co niektórym stosunkowo udanej :D

Gaduaaa, Caro, Karolina2787, Posok82, Marteczka93 lubią tę wiadomość

bfaregz2l4lu04d1.png289ykie.gif
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej nooo :)
    nie ma WOW... test jakby bez zmian? znowu ledwo co tam widać mogę Wam wrzucić fotę nic na niej nie widać bo mi latarka w telefonie odbija światło.. musze poczekać na światło dzienne

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7606b4b3f70c.jpg

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Samara Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro - przeziębienie powoli sobie odpuszcza, nie ma szału ale jest poprawa.

Gadi - no jak nic zagnieżdżenie było później i trzeba z testem jeszcze do jutra zaczekać. Tempkę masz obiecującą więc trzeba mieć pozytywne myśli.

Gaduaaa lubi tę wiadomość

32 cykl starań (nieoficjalnie 34)
    04-04-2016 [*] 8 tyd.

Staś - ur. 01-06-2017 - 2940 g, 56 cm - 8:05

• LILITH.P Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gadi potrafisz budować napięcie :D :D

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png
  • Caro Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa no ja już wiem, że nic nie wiem. Mam chyba omamy. Temperatura trzyma się całkiem ładnie, więc o co chodzi? Noo co jak jest Fasol to prędzej czy później się ukaże. Poczekamy, zobaczymy. A ja tam sobie po cichu trzymam kciuki <3

Natsik noo niech sobie leci właściwie, byle by wszystko było dobrze :-)

ladybag Ehh powiem Ci, że byłam u tylu ginów i usłyszałam takie różne rewelacje, że szok. Teraz nowy gin do którego poszłam w ciąży "odkrył" macicę dwurożną. Pytam się "jak to możliwe?". No właśnie tak. Trzymam kciuki za wizytę i daj znać co Ci gin powie.

Gizmo <3

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czuję że to nic z tego nie będzie...
    nie wiem czemu wczoraj tak wyszło.. dziś niby też coś tam pod pewnym kątem można dopatrzyć.. ale chyba nie tak to powinno być... powinno przyrosnąć i test powinien dziś być ciemniejszy a nie jeszcze jaśniejszy... eh.. :( no trudno...

• ladybag Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro Ręce opadają.. ja czasem jak słucham lekarzy to mam wrażenie, że z innych książek się medycyny uczyli :P
    Byłam dziś już od rana na badaniu krwi, progesteron i przeciwciała przeciwjądrowe, ale trochę się czeka na wyniki. Gin po południu

Gaduaaa Może mój monitor przekłamuje ale ja tam coś widzę. Może testy jakieś przeterminowane czy cuś? Spróbuj kupić jakiś w aptece i zrobić?

Aniołki [*][*]

8p3ougpjeaw2i60x.png
  • kozamonia Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gadu, jakiś cień, cienia cienia widzę. Ale nie wiem, czy to nie jest tylko odznaczenie miejsca gdzie powinna się kreska pojawić :/
    Spróbuj jutro ponownie zatestować, a najlepiej czekaj na @ :*

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2020, 22:54

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • kozamonia Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calanthe wrote:
    cześć :) można się dołączyć?
    staramy się o pierwszego malucha już ponad rok, ale bezskutecznie...
    Witam cię :) i zapraszam w nasze skromne progi.

Jak widać my z mężem staramy się już 14 cykl. I jakoś nie idzie ku dobremu.

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2020, 22:54

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • Samara Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calanthe wrote:
    cześć :) można się dołączyć?
    staramy się o pierwszego malucha już ponad rok, ale bezskutecznie...

No witamy, witamy.
    Rozgość się, będzie nam miło.

32 cykl starań (nieoficjalnie 34)
    04-04-2016 [*] 8 tyd.

Staś - ur. 01-06-2017 - 2940 g, 56 cm - 8:05

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) witam nową staraczkę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i ja witam nowa ;-)

Ja tak na szybko z poczekalni lekarza ... byłam u endokrynologa i wszystko w normie moje Tg nie ma znaczenia to się robi tylko w chorobie
    Druga sprawa stosunek lh do fsh powiedział że jest idealny gdyby Lh było około 3.15 była by nie wydolność przy tym Lh
    Następnie skierował mnie na szpital bo on nie uważa żeby miesniak przeszkadzał!!!
    I mam całą listę endometrium
    pełny monitoring poda clo i coś na pęknięcie mam tą kartkę i on mnie pyta jakiej wielkości miałam pęcherzyka graffa ile miało endomertium
    Pęcherzyk ile miał kiedy pękł? Ja nic nie wiem !! Lekarz mi tego nie sprawdzał i teraz siedzę w szpitalu zobaczymy co mi powie... kazał przyjść do siebie do szpitala

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona29 wrote:
    No i ja witam nowa ;-)

Ja tak na szybko z poczekalni lekarza ... byłam u endokrynologa i wszystko w normie moje Tg nie ma znaczenia to się robi tylko w chorobie
    Druga sprawa stosunek lh do fsh powiedział że jest idealny gdyby Lh było około 3.15 była by nie wydolność przy tym Lh
    Następnie skierował mnie na szpital bo on nie uważa żeby miesniak przeszkadzał!!!
    I mam całą listę endometrium
    pełny monitoring poda clo i coś na pęknięcie mam tą kartkę i on mnie pyta jakiej wielkości miałam pęcherzyka graffa ile miało endomertium
    Pęcherzyk ile miał kiedy pękł? Ja nic nie wiem !! Lekarz mi tego nie sprawdzał i teraz siedzę w szpitalu zobaczymy co mi powie... kazał przyjść do siebie do szpitala
    wow no to fajnie ! nareszcie jakies dobre wieści i dobre kroki ku lepszemu :)

• Posok82 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro wrote:
    Ej, 21tydzień? Kiedy to zleciało?? O cholerka :-P Maluch się rusza? Jaaa, ale to musi być super! A czy ja gdzieś zapomniałam w mózgu tą wiadomość czy jak - będzie chłopiec czy dziewczynka? :-D
    hehe wiem że to dziwne ale jeszcze nie wiem :) wg wykresu powinna być dziewczynka a wg przesądów chłopak :D

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • Posok82 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:
    Pasok Kopniaczki są super, co? U mnie to już czasem z każdej strony brzuch się rusza. Mała buszuje jak nie wiem :-) kiedy masz polowkowe?
    połówkowe zostały przesunięte na 2.11 więc muszę cierpliwie poczekać, mam nadzieję że właśnie na połówkowych zobaczę czy będzie córcia czy synek :) ale czas faktycznie zapiernicza nawet nie wiem kiedy ta połowa ciąży minęła :D

zrz6tgf6f6ae64c2.png
‹‹ 721 722 723 724 725 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ