X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne "Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
Odpowiedz

"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"

Oceń ten wątek:
  • Posok82 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gadi trzymam kciuki to faktycznie obiecująco wygląda :)

Gaduaaa, Ona29 lubią tę wiadomość

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gadu Ja również ściskam pięści!! No !!

Ja już po wizycie i faktycznie miesniak nie przeszkadza... wogole nic a nic nawet w zagnieżdżaniu ale wyluszczyc go trzeba bo jest duży....
    Lekarz znalazł przyczynę mojego nie zachodzenia w ciaze !! Dał 90 % 3 razy oglądał Szyjka macicy malutka a dziurka w niej wielkości główki od szpilki .... mówi nie ma szans żeby sperma przeszła, dzwonił przy mnie o konsultacje innego lekarza żeby tylko potwierdził mówi jest pewien ale niech inny też to zobaczy ... mówi dziwne przez telefon bo to takie malutkie dziurki nie widać....
    Powiem Wam oszalałam kolejne coś wynalezione mówi po laparoskopi dziurka się powiększy...
    No to mu mówię miałam hsg ... i po hsg też ciąży nie było.... no to jak to ?
    I takie masło maślane!

Gaduaaa lubi tę wiadomość

• ladybag Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie..
    Byłam dziś u gin, ale w zasadzie to ta wizyta tylko zasiała więcej wątpliwości - faktycznie ile lekarzy tyle teorii..
    Jedyne co dobre to powiedział, żebym nie przyczepiała się, że endometrium było cienkie (do 8 mm), bo jedne kobiety mają tak a inne inaczej, a jeśli mimo tego jajeczku taka grubość wystarczała by się zagnieździć to nie jest to problem i nie mogło to być przyczyną poronień.
    A poza tym nie zna sposobów na zwiększenie grubości endometrium - szczególnie naturalnych sposobów - także nie wiem jak do tego się mają migdały i czerwone winko ;)
    Zapisał też parę badań, które ewentualnie mogłabym jeszcze zrobić, ale one wszystkie związane są z nadkrzepliwością, a tej nie posiadam więc... sama nie wiem :(

Robiliśmy jeszcze badanie chromatyny plemnikowej, ale wyniki w przyszłym tyg..
    I wynika z tego tyle, że starać się można nie ma przeciwwskazań bo równie dobrze mogłabym teraz zajść i wszystko będzie pięknie i ładnie.... ale gwarancji nikt nie da.. a tracić teraz kolejny cykl.. ehhh
    Zgłupiałam już całkiem :(

Aniołki [*][*]

8p3ougpjeaw2i60x.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny

szczerze powiem Ona że na mięśniakach się kompletnie nie znam... i nie wiem czemu hsg nie przyniosło rezultatów.. ale po tym jak Cię prowadził tamten gin,...śmię twierdzić że nieumiejętnie do tego podszedł i może nie umiejętnie zrobił ?
    Ważne że jesteś teraz we właściwym miejscu z właściwym lekarzem :) i wierzę że Ci pomoże :)

ladybag tyle ile lekarzy tyle złotych myśli... na 100 50 Ci powiem że wino poprawia endometrium a 50 Ci powie że nie... tak czy inaczej wino na pewno nie szkodzi :) dobrze że zrobiliście to badanie chrmonatyny.. słyszałam że warto własnie w nie inwestować bo daje więcej niż zwykły sperm test... :)
    3mam zatem kciuki :)

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Samara Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa, Ty nam się tu nie rozgaduj na inny temat, tylko pozytywny test pokazuj, bo Twój wykres to lepszy już być nie może...

32 cykl starań (nieoficjalnie 34)
    04-04-2016 [*] 8 tyd.

Staś - ur. 01-06-2017 - 2940 g, 56 cm - 8:05

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samara wrote:
    Gaduaaa, Ty nam się tu nie rozgaduj na inny temat, tylko pozytywny test pokazuj, bo Twój wykres to lepszy już być nie może...
    coś Ty nic nie ma.. w ogóle to coś lub ktoś trenuje moją wytrzymałość psychiczną... bo robiłam wczoraj test 25tkę paskową sklepową normalnie... i odbarwiła się przy łączeniu z lewej strony... pięknie na różowo tylko nie tam gdzie miała hahahha dziś siknęłam też rano na paskowy i nawet coś się znowu pojawiło tylko nie z tej strony .. bo po prawej od kreski kontrolnej.. także ja już się nie łudzę nie ma sensu... chciałam testować clearblue digital dziś.. specjalnie kupiłam.. ale skoro nic nie wyszło na paskowym to trudno.. nie jestem aż tak nawina żeby sobie wmawiać ciążę której nie ma.. i kreski które są lewo widoczne .. na pewno to jakieś odparowanie było... tak więc jutro ma byc @ i czekam.. juz nic dziś i jutro nie testuje... czekam na @... jak nie przyjdzie to nasikam na celarblue digital..

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gadu Ja też czekam na zdjęcie testa!!

A co do mnie no ja juz sama niewiem mięśniaki nie przeszkadzają jest tak ułożony że nie ma wpływu i na zagnieżdżenie
    Czytam na necie i pisze ze Szyjka przed okresem się zamyka więc może to to ? Jestem 7 przed ... w ciąży też się zamyka ale akurat to wykluczam ...
    Nic już z tego niewiem jedynie co to hormonalnie endokrynologicznie jak powiedział jestem zdrowa i nie ma się czego przyczepić
    Dodał że trzeba znaleźć przyczynę skapych miesiaczek no i pofaszerowac hormonami
    ... ale to po laparoskopi

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smutas.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2016, 09:25

• calanthe Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2020, 22:54

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • ladybag Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa Dziękuję :)
    Ja również trzymam kciuki za te 2 kreski, oby @ nie przyszła :D

calanthe Super - dobrze to czytać - od razu humor lepszy :)

Ja dziś zaopatrzyłam się w Conceive plus - co prawda problemów ze śluzem nie mam (wręcz przeciwnie ;) ) ale szczęściu trzeba pomagać więc wzięłam - sprawdzimy co to za cudo :)

Aniołki [*][*]

8p3ougpjeaw2i60x.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ladybag wrote:
    Gaduaaa Dziękuję :)
    Ja również trzymam kciuki za te 2 kreski, oby @ nie przyszła :D

calanthe Super - dobrze to czytać - od razu humor lepszy :)

Ja dziś zaopatrzyłam się w Conceive plus - co prawda problemów ze śluzem nie mam (wręcz przeciwnie ;) ) ale szczęściu trzeba pomagać więc wzięłam - sprawdzimy co to za cudo :)
    miałam to ... nam nie pomogło :) ale próbuj

• ladybag Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa widziałam w wątku o C+, że zdania podzielone - ale łapię się wszystkiego co się da ;)

Aniołki [*][*]

8p3ougpjeaw2i60x.png
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2020, 22:54

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2016, 05:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-)
    Lady mam go też ale użylam może raz haha zapominam pozatym mam ten w tubie i ciężko mi go aplikować , zresztą teraz czekam na ostatnią @ potem szpital i pewnie z 3 miesiace czekania nim wogole zacznę myśleć o dzidzi najgorszy czas przedemna ale i chwilę odpoczne:-)

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry... :)
    moja tempka poleciałaaaa w dół .... 36,80.. 3 razy mierzyłam czy na pewno dobrze widzę.. no trudno.. małpa tuż tuż.. jak ma przyjść niech przyjdzie już dziś bo szkoda czasu ... :) niech mnie już nie męczy..

• Samara Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gadi, tulę i ściskam mocno.

32 cykl starań (nieoficjalnie 34)
    04-04-2016 [*] 8 tyd.

Staś - ur. 01-06-2017 - 2940 g, 56 cm - 8:05

• Caro Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholercia napisałam post i mi się skasował.. Aaaaaa.. :-/

Gadu to powiele słówko dla Ciebie. Nie wiem co to była za magia na tych testach ale to nie była napewno TA magia o którą Nam chodziło hehe.. Widziałam, że faktycznie tempka nieźle pojechała w dół.. No to teraz byle by ta Wredna szybko przyszła i e miarę szybko poszła..
    Ehh no, wysyłam dla Ciebie tulaski <3

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochana. :-)
    Gadi bardzo nie lubie tej Twojej małpy ktora ma nadejść.
    Caro jaki piękny suwaczek no i za parę dni równy 7tydzień ah serduszko bedzie biło już na wizycie zapewne :-)

Co u mnie u mnie toż, to to że temperatura sobie poszła w górę a niby nie było owulacji w tym cyklu tylko jeden gigant pęcherzyk jak to możliwe sama nie wiem ten cykl jest jakiś pokrecony.

• kozamonia Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam takie trochę krzywe jazdy w pracy ostatnio, aż się wczoraj zastanawiałam czy nie iść do kliniki żeby mi na już zrobili dziecko ;) za wszystkie moje pieniądze. Najlepiej zmieniłabym pracę, ale później znowu będą problemy z umową i z macierzyńskim.

Jesteśmy z moim teraz w takim trwaniu, że i tak nie wiadomo co będzie. Czy da się z jego wyników coś zrobić czy nie... I tak czekam już któryś miesiąc. A już jestem taka niecierpliwa. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2016, 15:34

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
  • ladybag Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona29 właśnie czytałam, że ten żel w tubie średnio się sprawdza - bo nie wygodne, bo szybko wysycha i takie tam - tak więc kupiłam w aplikatorach i muszę powiedzieć, że sobie chwalę ^_^

Gaduaaa i jak? przyszła @?

aaa ok już widzę. Szkoda, że się nie udało - każda z nas pewnie niecierpliwie chciałaby to było JUŻ. Ale jak napisałaś - im szybciej się zacznie tym szybciej skończy i będzie można działać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2016, 19:25

Aniołki [*][*]

8p3ougpjeaw2i60x.png
‹‹ 722 723 724 725 726 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ