X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne "Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
Odpowiedz

"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"

Oceń ten wątek:
  • Posok82 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ladybag wrote:
    calanthe ja bym chętnie poszła ale troszkę gardło mnie drapie więc jak tylko przyszłam to przebrałam się w piżamkę i leżę :D
    Szczególnie, że wzięłam zwolnienie od 1 kontaktu.. nie chciałam brać ciążowego od gina, bo to raptem 4 tydzień.. nie wiem zresztą nawet czy by mi dał tak wcześnie jak jeszcze nic nie widać. Martwię się trochę, że będą się na mnie w pracy denerwować, ale z drugiej jakbym miała sobie pluć później w brodę, że coś poszło nie tak bo zamiast leżeć i odpoczywać, chodzę i się stresuję w pracy, a jeszcze na około pełno kichających i prychających to..:/
    faktycznie masz niezłe góry i doliny na wykresie ale takie nic niezapowiadające wykresy są najlepsze:)
    jeżeli nie przeszkadza Ci że w pracy tak wcześnie się dowiedzą o ciąży to powinnaś wziąć właśnie od gina zwolnienie (na pewno by dał) bo w Twojej sytuacji to nic dziwnego a przynajmniej takie zwolnienie płatne 100% a nie 80%

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2020, 23:00

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • Posok82 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calanthe wrote:
    Mam niespełna roczną labradorkę :) taka mała wariatka z adhd :) jest mega energiczna i nie lubi nudy. Jakąś godzinę temu oglądała ze mną tv, program o psiakach leciał to ją zainteresowało ;p
    Na wieczorne spacery (i w sumie nie tylko, bo jak jesteśmy razem w domu) wychodzimy w trójeczkę, czyli mąż, ja i pieseł :)
    A żeby tylko chciał mnie wygrzać, bo coś marudził że zmęczony jest...
    haha to masz kupę roboty przy tak młodym psie z adhd - wiem bo mój ma ponad 3 lata i niestety adhd pozostało :)
    oj mężulek zmęczony to musisz się postarać aby zapomniał o zmęczeniu :P

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • Posok82 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calanthe wrote:
    Z miniatury podejrzewam że to Twój pieszczoch, już starszy piesiek czy tylko tak wygląda?
    pieszczoch przeogromny właśnie stoi przy mnie z pyskiem na kolanach i prosi o głaskanie :)

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • ladybag Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posok82 wrote:
    faktycznie masz niezłe góry i doliny na wykresie ale takie nic niezapowiadające wykresy są najlepsze:)
    jeżeli nie przeszkadza Ci że w pracy tak wcześnie się dowiedzą o ciąży to powinnaś wziąć właśnie od gina zwolnienie (na pewno by dał) bo w Twojej sytuacji to nic dziwnego a przynajmniej takie zwolnienie płatne 100% a nie 80%

No wiem :/ ale jakoś tak biłam się z myślami, sama nie wiedziałam co robić - nawet chciałam iść dziś do gina ale niestety nie załapałam się :/
    A może i lepiej.. tak to pójdę pod koniec przyszłego tygodnia to może i już będzie widać coś na usg, może plamienia całkiem ustaną, będę spokojniejsza i wtedy wezmę już ciążowe.

calanthe jaki zmęczony? co za zmęczony?
    Ubierz się w jakieś sexi wdzianko w którym dłuższy czas Cię nie widział - od razu siły witalne wrócą i będziecie się "wygrzewać" :D

Gaduaaa marudziłaś, że cicho, a tu taka dyskusja a Ciebie nie ma :D

Gaduaaa lubi tę wiadomość

Aniołki [*][*]

8p3ougpjeaw2i60x.png
  • Posok82 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    albo calanthe nie ubieraj nic :P

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2020, 23:01

Posok82 lubi tę wiadomość

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • Posok82 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ladybag mam nadzieję że to plamienie to nic poważnego, ja też miałam w szczęśliwym cyklu chyba przez 5 dni i nawet nie przypuszczałam że się udało tylko czekałam na małpę więc moje zdziwienie było ogromne

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • ladybag Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posok82 wrote:
    albo calanthe nie ubieraj nic :P

Tak, mój mąż powtarza, że to najlepszy "strój" :D

Posok82, calanthe lubią tę wiadomość

Aniołki [*][*]

8p3ougpjeaw2i60x.png
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • ladybag Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posok82 wrote:
    ladybag mam nadzieję że to plamienie to nic poważnego, ja też miałam w szczęśliwym cyklu chyba przez 5 dni i nawet nie przypuszczałam że się udało tylko czekałam na małpę więc moje zdziwienie było ogromne

Ja też. Nie są to ilości duże.. głównie pod koniec dnia jakaś plamka niewielka się pojawi - dlatego też pomyślałam, że może powinnam odpocząć a nie biegać - skoro to pod koniec dnia to może za dużo wrażeń dla organizmu i należy zwolnić.

Aniołki [*][*]

8p3ougpjeaw2i60x.png
  • Posok82 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calanthe wrote:
    Właśnie chyba te NIC będzie najlepsze! :D

I widzisz pasok, te takie pieszczochy są the best, a jak umie tymi maślanymi oczami (jak pięć złotych) humor poprawić to jest coś niesamowitego, nieraz drugi człowiek nawet nie da rady
    zawsze mówię że nikt się w domu tak nie ucieszy na Twój powrót jak pies :D ta ekspresja radości jest przecudna :)

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • ladybag Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calanthe wrote:
    Właśnie chyba te NIC będzie najlepsze! :D

I widzisz pasok, te takie pieszczochy są the best, a jak umie tymi maślanymi oczami (jak pięć złotych) humor poprawić to jest coś niesamowitego, nieraz drugi człowiek nawet nie da rady

Prawda :)
    Nasz też jak był malutki to budził się w nocy po kilka razy i "baw się ze mną" :D
    I nawet jak zła czy zestresowana z pracy wracałam to wystarczy,że zamerda ogonem i już mi lepiej ;)

Aniołki [*][*]

8p3ougpjeaw2i60x.png
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

ladybag lubi tę wiadomość

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • Posok82 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ladybag wrote:
    Prawda :)
    Nasz też jak był malutki to budził się w nocy po kilka razy i "baw się ze mną" :D
    I nawet jak zła czy zestresowana z pracy wracałam to wystarczy,że zamerda ogonem i już mi lepiej ;)
    właśnie fajne jest to że jak kończę pracę i jestem zmęczona to w sumie to pies mnie wyprowadza na spacer abym się przewietrzyła i zrelaksowała już nie pamiętam jak to było jak go nie było:)

ladybag lubi tę wiadomość

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • Posok82 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ladybag wrote:
    Ja też. Nie są to ilości duże.. głównie pod koniec dnia jakaś plamka niewielka się pojawi - dlatego też pomyślałam, że może powinnam odpocząć a nie biegać - skoro to pod koniec dnia to może za dużo wrażeń dla organizmu i należy zwolnić.
    dbaj o siebie, ja trzymam kciuki za pomyślny rozwój sytuacji :)

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • ladybag Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście - będę Wam marudzić az bedziecie miały mnie dosc :D

Aniołki [*][*]

8p3ougpjeaw2i60x.png
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2020, 23:02

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
‹‹ 736 737 738 739 740 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ