"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
-
WIADOMOŚĆ
-
Naczytałam się w necie jakiemogą być przyczyny plamień na takim wczesnym staium...
I oczywiście
-ciąża poza maciczna
-ciąża zaśniadaniowa
więc już się zestresowałam.. jak to ja..
albo plamienie w okresie kiedy występowałaby miesiączka - ze względu na zmiany hormonalne..
Nie wyrywam sobie włosów z głowy i staram się o tym nie myśleć, ale nie powiem, że się nie zdenerwowałam.
Mąż zagroził, że wyłączy internet -
ladybag wrote:Naczytałam się w necie jakiemogą być przyczyny plamień na takim wczesnym staium...
I oczywiście
-ciąża poza maciczna
-ciąża zaśniadaniowa
albo plamienie w okresie kiedy występowałaby miesiączka - ze względu na zmiany hormonalne..
Nie wyrywam sobie włosów z głowy i staram się o tym nie myśleć, ale nie powiem, że się nie zdenerwowałam.
Mąż zagroził, że wyłączy internet -
ladybag wrote:Naczytałam się w necie jakiemogą być przyczyny plamień na takim wczesnym staium...
I oczywiście
-ciąża poza maciczna
-ciąża zaśniadaniowa
Mąż zagroził, że wyłączy internet
mój gin i endo powtarzają, jak jeden mąż - nie czytać internetów, iść do lekarza!Posok82 lubi tę wiadomość
-
Posok82 wrote:zapomniałaś jeszcze dorzucić zagnieżdżanie zarodka bo tak naprawdę zarodek zagnieżdża się aż do momentu wytworzenia w pełni funkcyjnego łożyska, więc jak sama widzisz czytanie tego wszystkiego w internecie niczemu nie służy no chyba że lubisz się stresować...
To tak, ale zagnieżdzenie to raczej obstawiłam w czw i pt kiedy miałam większe plamienie (to było między jednym badaniem bety na ok 6 i drugim na 100 coś)
Później w sobotę był spokój i znów w niedzielę
A o plamieniu w związku z zagnieżdzeniem pisało, że może trwać max 3 dni
Ale masz racje.. czytanie w necie tylko pogarsza sprawę
Tylko, że często to silniejsze ode mnie
No nie.. OF nie działa? czy to tylko u mnie problemy z wejściem na stronę? -
Posok82 wrote:Lilith a co u ciebie? jak się czujesz?
jak to w 1 trymestrze raz lepiej, raz gorzej aczkolwiek chyba zbliżam się do tego momentu, w którym mogę powiedzieć, że jest lepiej mijają mi duże mdłości, ból piersi nie do wytrzymania do 9 tyg. już odpuścił, no i w końcu się wysypiam... tak budziłam się o 3-4 i nie dałam rady spać dalej, bałam się,czy z bobo będzie ok, ale póki co jest dobrze - w pon. wizyta, morfologia ok, tarczyca pod kontrolą -
ladybag wrote:To tak, ale zagnieżdzenie to raczej obstawiłam w czw i pt kiedy miałam większe plamienie (to było między jednym badaniem bety na ok 6 i drugim na 100 coś)
Później w sobotę był spokój i znów w niedzielę
A o plamieniu w związku z zagnieżdzeniem pisało, że może trwać max 3 dni
a poziom progesteronu badałaś?? -
Posok82 wrote:ladybag kiedy idziesz do gina aby mógł zobaczyć co tam w tobie siedzi? i jak długie masz zwykle cykle?
pod koniec przyszłego tygodnia - jeśli wówczas będzie już coś widać i plamienia ustaną to wtedy wezmę już ciążowe.
U mnie cykle ~28 dni -
ladybag wrote:Tak, od progesteronu zaczęłam - betę zbadałam pryz okazji bo uznałam, że skoro i tak mnie kłują - i niespodzianka
Ostatnio miałam chyba na poziomie 43. Powolu rośnie
a w jakich jednostkach? -
LILITH.P wrote:jak to w 1 trymestrze raz lepiej, raz gorzej aczkolwiek chyba zbliżam się do tego momentu, w którym mogę powiedzieć, że jest lepiej mijają mi duże mdłości, ból piersi nie do wytrzymania do 9 tyg. już odpuścił, no i w końcu się wysypiam... tak budziłam się o 3-4 i nie dałam rady spać dalej, bałam się,czy z bobo będzie ok, ale póki co jest dobrze - w pon. wizyta, morfologia ok, tarczyca pod kontrolą
-
Posok82 wrote:dobrze że jest coraz lepiej ale jak myślisz że się przestaniesz martwić czy wszystko jest ok z bobo to się grubo mylisz
to prawda... ciągle się zastanawiam, czy jest ok... myślę, że już tak zostanie do końca mojego życia, strach o bobo pod serduszkiem, strach po narodzinach, po wyprowadzce z domu, itp.Posok82 lubi tę wiadomość