X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne "Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
Odpowiedz

"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"

Oceń ten wątek:
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2020, 23:12

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ladybag wrote:
    Aaaa i jeszcze.. któraś z Was pisała, ale już nie wyłapałam gdzie i nie mogę zacytować ;) Pisałyście o braku śluzu płodnego. Ja wiem, że zdania są podzielone, a i sam żel do tanich nie należy - ale naprawdę polecam conceive plus. Nie zaszkodzi a może pomóc - przy tym ogromie wydatków które mieliśmy, taki żel to pikuś, a akurat cykl w którym go zastosowaliśmy okazał się być owocny ^_^

o super, dzięki za info!

Czy któraś z Was miała może torbiel na jajniku? jakie miałyście objawy?

mnie kuje lewy jajnik od pierwszego dnia @. na początku to zbagatelizowałam, ale dziś 4 dzień i nadal boli. Nie jest to stały tępy ból, ale co chwila, takimi jakby falami. No i temperaturę mam cały czas wysoką pomimo że @ już mi się kończy. Czy to może być efekt torbieli :( ? Dodam że dwa poprzednie cykle miałam stymulowane clo ale bez monitoringu (mój lekarz jest przecież fachowcem i wie co robi :/ ) stąd moje podejrzenia ze to może byc torbiel. No bo chyba raczej optymistyczna wersja ze jest to efekt działania castagnusa/inofemu który tam coś pobudził jest mało prawdopodobna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2016, 14:40

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W.Bunny ja niestety o torbielach nie mam pojęcia ale na necie może coś wyczytasz na ten temat tzn. czy powodują właśnie podobne do Twoich objawy bo za dużo to lepiej nie czytaj bo wiadomo można ześwirować. Ja sama od niedawna wiem ze mam mięśniaka w macicy i też czytam co z tym można zrobić. Jednakże tak jak mówisz tylko specjalista może nam powiedzieć o co kaman także nie ma co gdybać i się smutać na zapas :) Kiedy masz następną wizytę u lekarza może coś już zaradzi? Podglądnie co i jak

White Bunny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mojego dopiero widzimy się na usg podczas planowanej ovu czyli za ok 2 tygodnie. W moim mieście usg na skierowanie robi tylko jedna przychodnia i lekarzem obsługującym jest właśnie mój gin. Wiec wtedy będę sie z nim widziała. jednak coraz sceptyczniej nastawiam sie do niego, jako fachowca w swojej dziedzinie. Jutro spróbuję się zapisać do innego lekarza, ew pójde do mojego i powiem co się dzieje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Króliczku dobrze zrobisz jak pójdziesz do innego lekarza zobaczysz co inny powie a jak na razie nie martw się :) Co do Castagnusa to wspominałam że na mnie źle działał ale były to mdłości, nerwowość i senność czułam się tak jakby mi ktoś całą energię zabrał dlatego nie ukończyłam terapii ale teraz wiem że było lub mogło to być spowodowane tym mięśniakiem. Czytałam oczywiście sporo na necie jak tylko się dowiedziałam o nim i jest na ten temat też różnie ale nie zamierzam się martwić na zaś bo to bezsensu lekarz najlepiej wie więc nie dołować się i nie doszukiwać przyczyn bo tylko się denerwujemy a wiadomo że stres nie jest sprzymierzeńcem nas staraczek ;)

• Marlena88 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White Bunny wrote:

mnie kuje lewy jajnik od pierwszego dnia @. na początku to zbagatelizowałam, ale dziś 4 dzień i nadal boli. Nie jest to stały tępy ból, ale co chwila, takimi jakby falami. No i temperaturę mam cały czas wysoką pomimo że @ już mi się kończy. Czy to może być efekt torbieli :( ? Dodam że dwa poprzednie cykle miałam stymulowane clo ale bez monitoringu (mój lekarz jest przecież fachowcem i wie co robi :/ ) stąd moje podejrzenia ze to może byc torbiel. No bo chyba raczej optymistyczna wersja ze jest to efekt działania castagnusa/inofemu który tam coś pobudził jest mało prawdopodobna.

ja miałam dziwne objawy jak nigdy. bolał mnie prawy jajnik od kilku dni - kiedy gwałtownie siadałam, kiedy się szybko schylałam, podczas przytulanek najbardziej, nawet kilka razy musieliśmy przestać bo bardzo mi to dokuczało. myslałam że to jajeczkowanie, no ale okazało się, że to torbiel. też po stymulacji clo.

pocieszająca rzecz jest taka, że one sie po prostu wchłaniają bo są to przerośnięte pecherzyki. tak powiedział doktorek.

nie martw się na zapas, trzymam kciuki żeby było wszystko ok. ja dostałam na to leki i juz po 3 dniach widzę różnicę. z powrotem mam śluz i już mnie nie boli i nawet czekam na męża z niecierpliwoscią aż wróci z pracy, bo już mam na niego ochotę :)

początek starań sierpień 2014
    początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
    Lipiec 2017 ruszamy z duphastonem
    Październik 2017 aromek-duphaston
    Co dalej???
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White Bunny wrote:
    o super, dzięki za info!

Ja miałam torbiel właśnie po CLO.
    Ciagło mnie w prawym boku, mialam ten kucia a raczej był to taki skurcz chwytający i wzdety brzuch mialam tez. Brałam ten lek 2cykle i 2razy miałam torbiel dlatego teraz mam przerwę od tego leku.
    Powinnaś skontrolować się u lekarza czy jeśli to torbiel czy dalej nie rośnie. Mi lekarka kazała kontrolować i oszczędzać się fizycznie.

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ladybag wrote:
    Tak my właśnie stosowaliśmy aplikatory. Po czytaniu wielu opinii, że ten w tubie jak się go wyciśnie i posmaruje to szybko wysycha, zdecydowałam, że jeśli już mam kupić to tylko aplikatory. Być może to tylko przypadek, ale u nas akurat się udało ^_^ więc temat do rozważenia :)
    też mam ten żel :) w tubce ale...
    i własnie od tego cyklu, zobaczymy

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi22, Marlena bardzo Wam dziękuję za informacje

nie wiedziałam że torbiel może się wchłonąć. Ja już miałam wizję ciecia :( jutro na pewno pójdę na wizytę, przynajmniej żeby się uspokoić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gadi jak zadziała to też kupię :P wiem ze się powtarzam ale serio! Bo u mnie z tym śluzem R to jest marnie :/ prawie nie zauważalny wiesiek jakoś na mnie nie zadziałał to może żel będzie ok.

A tak odbiegając od tematu i dla rozluźnienia robiła któraś z Was może tartę? Ja się zabieram za to ale nie wiem jaką zrobić polecicie coś? ktoś? Jaka najlepsza? Pomysły może? ;)

• Marlena88 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi ja tez dostałam zalecenie, żeby zrezygnowac z cwiczeń, tańców i nie turlać się z mężem po podłodze :) chodzi o to, żeby torbiel sie nie poskrecała, bo to moze grozic poważnym cięciem.

słyszałam, że te torbiele przy Clo bardzo często się zdazają, następnym razem po prostu pójdę wcześniej na usg, żeby to się nie powtórzyło.

początek starań sierpień 2014
    początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
    Lipiec 2017 ruszamy z duphastonem
    Październik 2017 aromek-duphaston
    Co dalej???
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny są różne rodzaje torbeli. Te czynnościowe powstające z niepękniętego pęcherzyka zazwyczaj się wchłaniają samoistnie w przeciągu 1-3 cykli. Ale są torbiele np skórzaste które się nie wchłoną żadnymi lekami ani nic i wymagana jest laparoskopia ( oczywiście o tym decyzje podejmuje ginekolog, bo jeśli torbiel jest mała to często z tym nic nie robią).

Ginekolog powinien na USG widzieć i powiedzieć jakiego typu jest to torbiel.

• calanthe Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • Barbia Przyjaciółka

Wysłany: 21 listopada 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zrobiłam właśnie test.
    Co myślicie?

2qssyds.jpg

calanthe, Karolina2787, Posok82, kozamonia lubią tę wiadomość

• calanthe Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo laski :)

Piękny dziś dzionek i widzę że tu dobre wieści na dzień dobry :)

Barbia super! :D Mykaj na betę ale już Ci gratuluję :)

• Barbia Przyjaciółka

Wysłany: 21 listopada 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calanthe wrote:
    Ooo Barbia jaki ładny widok :D super ewidentnie coś jest na rzeczy :D może dla pewności beta?

W środę pójdę, bo u nas w środy i piątki pobierają krew.

• Posok82 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Barbia GRATULUJĘ, miałyśmy tu wszystkie nosa :D

Witam wszystkie nowe dziewczyny :)

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • Posok82 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny wiem że dzisiaj wszyscy czekają na wspaniałe wiadomości które rozpoczęła Barbia ale muszę się wypłakać bo w domu staram się trzymać dobrze i podnosić innych na duchu...
    W sobotę tata trafił do szpitala z zapaleniem opon mózgowych, zerowy z nim kontakt, lekarze nie znają jeszcze przyczyny, wiem że należy myśleć pozytywnie ale internet jest kopalnią wiedzy i już zdążyłam się naczytać, ehh jakoś ostatnio wszystko idzie pod górkę...
    Przepraszam za smuty ale tylko wam mogę na razie powiedzieć że mam czarne myśli... a w tą sobotą mamy zalegalizować nas związek mam mętlik w głowie...

zrz6tgf6f6ae64c2.png
‹‹ 754 755 756 757 758 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ