X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne "Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
Odpowiedz

"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"

Oceń ten wątek:
  • MyszelPyszel Koleżanka

Wysłany: 22 listopada 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Stara to dupa bo zębów nie ma :D Wiem jak to jest... Ja też o pierwsze się staram i też już nie jestem pierwszej świeżości że tak powiem haha ;) najważniejsze że masz porobione badania i Twój też robił badanie nasienia? Myślę że nowy lekarz inaczej spojrzy na to wszystko i pokieruje odpowiednio tak by w końcu się udało mocno Ci kibicuję :)
    Moj ma wyniki książkowe wręcz :) aż Pani w laboratorium była w szoku ;) bedzie dobrze...musi ;) o ile finansowo damy radę hahahaha ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MyszelPyszel wrote:
    Moj ma wyniki książkowe wręcz :) aż Pani w laboratorium była w szoku ;) bedzie dobrze...musi ;) o ile finansowo damy radę hahahaha ;)

No to kurde nie ma innej opcji musi się udać :) Może warto trochę wyluzować się zrelaksować wiesz nie myśleć tak o tym kurczowo, ponoć czasem pomaga :)

MyszelPyszel lubi tę wiadomość

• kozamonia Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim :)

U mnie na wykresie of wyznaczyło owu, ale jakoś mi się wydaje, że go w ogóle nie było. A zresztą jakoś specjalnie się nie staraliśmy, no i szanse mamy małe więc bez spiny ;)

W czwartek idziemy do lekarza. Jednak zostajemy przy tej samej klinice, bo naczytałam się za dużo negatywów o tej, do której chciałam nas przenieść.
    Nie mogę się już doczekać. Chciałabym już ruszyć z całym procesem :)

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia owu jest super! A może już nie będzie potrzebna klinika hihi kto wie ;)

Dobra ja muszę zmykać a się napisałam :D ten mój powrót to widzę wszystkie Was wystraszył ode mnie :D wybaczcie że tak nawijam. Wróćcie :)

• kozamonia Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Monia owu jest super! A może już nie będzie potrzebna klinika hihi kto wie ;)

Dobra ja muszę zmykać a się napisałam :D ten mój powrót to widzę wszystkie Was wystraszył ode mnie :D wybaczcie że tak nawijam. Wróćcie :)
    Pewnie wszystkie gdzieś po kątach kawę piją i się nie odzywają ;)

YLkvp1.png
    05/06.17 - IMSI + crio
  • ladybag Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to dopiero wstałam....
    I mam podły nastrój dziś więc na razie tylko podczytuje

Aniołki [*][*]

8p3ougpjeaw2i60x.png
  • kozamonia Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ladybag wrote:
    Ja to dopiero wstałam....
    I mam podły nastrój dziś więc na razie tylko podczytuje
    Takie ładne słoneczko jest za oknem to zaraz Ci się humor poprawi :)

Ja wiem, też czasami tak mam, że od razu po wstaniu z łóżka najchętniej bym komuś nóż w plecy wbiła.

YLkvp1.png
    05/06.17 - IMSI + crio
  • MyszelPyszel Koleżanka

Wysłany: 22 listopada 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    No to kurde nie ma innej opcji musi się udać :) Może warto trochę wyluzować się zrelaksować wiesz nie myśleć tak o tym kurczowo, ponoć czasem pomaga :)
    Gdyby tak sie dało głowę włączyć na jakiś czas...;) dam znac jak po wizycie u nowego gienia tymczasem trzymam rownież za Ciebie kciuki i wszystkie dziewczyny tutaj ;)

Karolina2787 lubi tę wiadomość

• kozamonia Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MyszelPyszel wrote:
    Gdyby tak sie dało głowę włączyć na jakiś czas...;) dam znac jak po wizycie u nowego gienia tymczasem trzymam rownież za Ciebie kciuki i wszystkie dziewczyny tutaj ;)
    Powinniśmy mieć taki pstryczek włącz/wyłącz myślenie o ciąży. Wtedy nie siedziałoby się i nie analizowało każdego objawu, innego śluzu czy płakało przy @

ladybag, MyszelPyszel, Karolina2787 lubią tę wiadomość

YLkvp1.png
    05/06.17 - IMSI + crio
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    Ladybag, Gadua czuje się jak 90babcia połamana:/
    Plecy nadal bolą, wczoraj wieczorem jak przykleiłam plaster rozgrywający to tak piekło jakby mi ktos żelazko do plecow przykładał, parę godzin tak bylo dzisiaj rano też troche pieczę, nie wiem jak to bedzie dalej...
    Ten listopad jest chyba taki dziwny bo u mnie też owulacji jak nie bylo tak nie ma.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Wam wróciłam ze spacerku pogoda już nie taka jak wczoraj bo dziś dołączył zimny wiatr ale na słonku ciepełko :)

MyszelPyszel daj koniecznie znać co i jak po wizycie :)

Monia dobrze by było z tym pstryczkiem ;)

Judi współczuję :( te plastry rozgrzewające to istne piekło jest a może Ty się nadwyrężyłaś gdzieś? Coś nosiłaś ciężkiego. Może spróbuj tym razem maść np. Voltaren max czy Fastum.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2016, 13:17

• kozamonia Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Hej Wam wróciłam ze spacerku pogoda już nie taka jak wczoraj bo dziś dołączył zimny wiatr ale na słonku ciepełko :)
    Zauważyłam właśnie, że wszystkie liście i śmieci z pod sklepu dosyć mocno wywiewa. Ale ważne, że nie ma zimno i słońce ciągle świeci :)

YLkvp1.png
    05/06.17 - IMSI + crio
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozamonia wrote:
    Zauważyłam właśnie, że wszystkie liście i śmieci z pod sklepu dosyć mocno wywiewa. Ale ważne, że nie ma zimno i słońce ciągle świeci :)

O tak słonko to podstawa :) a pro po słonka to już dawno miałam zakupić witaminę D ale nie wiem jaką wybrać co by była dobra poleca ktoś coś? Monia?

• kozamonia Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    O tak słonko to podstawa :) a pro po słonka to już dawno miałam zakupić witaminę D ale nie wiem jaką wybrać co by była dobra poleca ktoś coś? Monia?
    Ja ci za bardzo nie pomogę, bo u nas suplementami zajmuje się mąż :) on to lubi i w tym siedzi, więc ja się nie interesuję tylko biorę co daje :D

YLkvp1.png
    05/06.17 - IMSI + crio
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:

MyszelPyszel daj koniecznie znać co i jak po wizycie :)

Monia dobrze by było z tym pstryczkiem ;)

Judi współczuję :( te plastry rozgrzewające to istne piekło jest a może Ty się nadwyrężyłaś gdzieś? Coś nosiłaś ciężkiego. Może spróbuj tym razem maść np. Voltaren max czy Fastum.

Kochana Pani w aptece powiedziała że jeśli planuje/starań się o ciąże j bądź jestem w ciąży to nie zalecałaby mi maści na własną rękę najlepiej polecić się lekarza.albo termofor lub te plastry.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie nie dźwigałam nic.

• LILITH.P Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi22 wrote:
    Kochana Pani w aptece powiedziała że jeśli planuje/starań się o ciąże j bądź jestem w ciąży to nie zalecałaby mi maści na własną rękę najlepiej polecić się lekarza.albo termofor lub te plastry.

mnie położna odradzała nawet plastry...

mam straszne bóle w krzyżu przez zbyt twarde łóżko :D niedawno zmieniliśmy, a ja chodzę jak stara babcia :D nie jest wskazane nagrzewać plecków, szczególnie przy dupci - temp. rozszerza naczynia krwionośne, itp..... basen, basen!

heloł wszystkim!!

Gadi, tuuulę <3 <3

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi22 wrote:

O masz a ja nie wiedziałam że nie można maści hmmm... no w sumie i racja nie pomyślałam nawet :) Teraz już bd wiedziała.

Monia to Twój aptekarz :) dobrze bo mój to nie lubi nic brać no i w sumie nic nie łyka woli jeść owoce mówi że natura to natura tylko żeby jeszcze owoce sam wyhodował to by miał pewność w 100% że natura ;)

kozamonia lubi tę wiadomość

• ladybag Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nie wiedziałam, że maści nie można, a we wrześniu namiętnie się smarowałam bo właśnie ból miałam taki że nie mogłam prawą ręką dotknąć lewego barku :/
    Tak mnie bolało, że łzy mi ciurkiem same leciały..
    I też wszyscy mówili, że może mnie przewiało, albo coś dźwignęłam.. a dopiero później ogarnęłam, że to jak spod prysznica wychodziłam to poślizgnęłam się na płytce i najwyraźniej coś mi przeskoczyło. Rozgrzewanie bolącego miejsca pomogło, ale dopiero po 2 tyg ustało całkiem. :/

Współczuje Ci bardzo.

Aniołki [*][*]

8p3ougpjeaw2i60x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilith Witaj co u Ciebie? :) suwaczek zapieprza wow! To my kobiety zawsze bardziej poszkodowane bo ani przed ciążą nic nie można, w ciąży ani po niej tak samo :/ ech... trza się przystosować bo co narzekać ;)

‹‹ 761 762 763 764 765 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ