X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne "Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
Odpowiedz

"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doberek :)

Bunny oby lekarz okazał się konkretny daj znać po wizycie :)

Gadi sama wiesz jak to jest z tą tempką nie ma co się nią sugerować. Testy wychodziły super więc nie ma co się smutać kochana :) Poczekamy zobaczymy a pamiętasz przypadek naszej Nats też wykres u niej był dziwaczny a okazał się być tym szczęśliwym także głowa do góry i liczę że zaskoczy Cię ten cykl kciukam ;)

Calanthe wróżko nasza gdzie jesteś? :)

Gaduaaa lubi tę wiadomość

• MyszelPyszel Koleżanka

Wysłany: 22 listopada 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)) dziewczyny a możecie zerknąć na moj wykres?? Bo powoli sie załamuje :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MyszelPyszel wrote:
    Hej :)) dziewczyny a możecie zerknąć na moj wykres?? Bo powoli sie załamuje :(

Jeśli mierzysz tempkę tak jak należy czyli przed wstaniem z łóżka zaraz po przebudzeniu to jest ok bo owu wyznaczone też jest czyli dobrze :) Czemu się załamujesz? Czym?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2016, 08:49

• MyszelPyszel Koleżanka

Wysłany: 22 listopada 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Jeśli mierzysz tempkę tak jak należy czyli przed wstaniem z łóżka zaraz po przebudzeniu to jest ok bo owu wyznaczone też jest czyli dobrze :) Czemu się załamujesz? Czym?
    Tak właśnie mierzę jak piszesz. Martwią mnie te wahania temperatury...przez nie mam przeczucie, ze to kolejny bezowocny cykl :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MyszelPyszel wrote:
    Tak właśnie mierzę jak piszesz. Martwią mnie te wahania temperatury...przez nie mam przeczucie, ze to kolejny bezowocny cykl :(

A mierzysz zawsze w tym samym miejscu? Tzn jeśli pod językiem to zawsze z tej samej strony itp.? nie zmieniałaś termometru w trakcie? Bierzesz jakieś leki?

• MyszelPyszel Koleżanka

Wysłany: 22 listopada 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak :) staram sie zeby każde mierzenie było takie samo ;) biore tylko kwas foliowy i witaminy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MyszelPyszel wrote:
    Tak :) staram sie zeby każde mierzenie było takie samo ;) biore tylko kwas foliowy i witaminy :)

No to powinno być wszystko ok :) dużo czynników wpływa na pomiar tempki poczytać o tym możesz jeszcze tutaj:https://ovufriend.pl/baza-wiedzy/pytania-i-odpowiedzi/pomiar-temperatury,3.html#26

Moim zdaniem nie masz się czym martwić skoro robisz wszystko tak jak trzeba to jest dobrze. Badałaś się? Chodzi mi o hormony bo może o to chodzi

• calanthe Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2020, 23:20

Karolina2787, Posok82, Gaduaaa lubią tę wiadomość

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • MyszelPyszel Koleżanka

Wysłany: 22 listopada 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    No to powinno być wszystko ok :) dużo czynników wpływa na pomiar tempki poczytać o tym możesz jeszcze tutaj:https://ovufriend.pl/baza-wiedzy/pytania-i-odpowiedzi/pomiar-temperatury,3.html#26

Moim zdaniem nie masz się czym martwić skoro robisz wszystko tak jak trzeba to jest dobrze. Badałaś się? Chodzi mi o hormony bo może o to chodzi
    Jestem po wszystkich badaniach 3go dnia tego cyklu :) lh, fsh, estradiol, progesteron, prolaktyna, testosteron, przeciwciała tpo, przeciwciała tg, tsh, ft4, ft3. Niby wszystko w normie...zmieniam lekarza i zrobiłam je zeby nie byc jednego cyklu w plecy ;) poprzedni gin niby jeden z lepszych od niepłodności a przez rok czasu miałam wrażenie ze wszystko na nim wymieszałam...zastrzyk na pęknięcie pęcherzyka, clo itd. Miałam 3 inseminacje

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MyszelPyszel wrote:
    Jestem po wszystkich badaniach 3go dnia tego cyklu :) lh, fsh, estradiol, progesteron, prolaktyna, testosteron, przeciwciała tpo, przeciwciała tg, tsh, ft4, ft3. Niby wszystko w normie...zmieniam lekarza i zrobiłam je zeby nie byc jednego cyklu w plecy ;) poprzedni gin niby jeden z lepszych od niepłodności a przez rok czasu miałam wrażenie ze wszystko na nim wymieszałam...zastrzyk na pęknięcie pęcherzyka, clo itd. Miałam 3 inseminacje

Jejciu to rzeczywiście zrobiłaś więcej badań ode mnie :D dobry pomysł ze zmianą lekarza! Mówię to na własnym przykładzie bo od niedawna dopiero wiem co mi jest tzn w czym mniej więcej problem tkwi ;) Czyli starasz się już też dosyć długo z tego co piszesz. O pierwsze bobo?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calanthe Ty masz talent! :D rymowanki jak ta lala Ci wychodzą oby jeszcze były trafną przepowiednią :)

• zapachmalin Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny. Miałam dać znać, więc daje.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8b4b97d2571a.jpg

To będzie 11cs. Jest zajebiście.

• calanthe Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2020, 23:20

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapachmalin wrote:
    Hej Dziewczyny. Miałam dać znać, więc daje.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8b4b97d2571a.jpg

To będzie 11cs. Jest zajebiście.

Malinko nie wierzę :/ może jeszcze za wcześnie? Który dc dziś masz?

• MyszelPyszel Koleżanka

Wysłany: 22 listopada 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Jejciu to rzeczywiście zrobiłaś więcej badań ode mnie :D dobry pomysł ze zmianą lekarza! Mówię to na własnym przykładzie bo od niedawna dopiero wiem co mi jest tzn w czym mniej więcej problem tkwi ;) Czyli starasz się już też dosyć długo z tego co piszesz. O pierwsze bobo?
    Tak, o pierwsze :) mam stwierdzona endometriozę, laparo miałam 2lata temu ale niestety torbiel pojawiła sie na nowo. Niby zabieg znacznie obniżył moje AMH dlatego poprzedni gin nie był za kolejna laparoskopia :/ zobaczymy co ten nowy powie...czekałam ma wizytę u niego 5mcy lol i 29list. W końcu ten czas ;) pare lat w UK znacznie wydłużyło nasze starania...rożny czas pracy itd...niby nic a jednak mamy negatywne efekty :/ dobrze, ze wróciliśmy ;)

• zapachmalin Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    29 na 31 dc. Ale 15dpo...
    Co prawda ja tam widziałam jakiś cień, cienia, cienia. Ale to przez te moje problemy z oczami prędzej. hahahaha.
    Więc zwijam się w kłębek i wracam do łóżka bo przeziębiłam się wczoraj.

No trudno :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MyszelPyszel wrote:
    Tak, o pierwsze :) mam stwierdzona endometriozę, laparo miałam 2lata temu ale niestety torbiel pojawiła sie na nowo. Niby zabieg znacznie obniżył moje AMH dlatego poprzedni gin nie był za kolejna laparoskopia :/ zobaczymy co ten nowy powie...czekałam ma wizytę u niego 5mcy lol i 29list. W końcu ten czas ;) pare lat w UK znacznie wydłużyło nasze starania...rożny czas pracy itd...niby nic a jednak mamy negatywne efekty :/ dobrze, ze wróciliśmy ;)

A w jakim wieku jesteś jeśli można wiedzieć? :) Jeju to rzeczywiście czekałaś na tą wizytę długo mam nadzieję że ten lekarz powie Ci same konkrety i będziesz wiedziała co i jak robić dalej :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapachmalin wrote:
    29 na 31 dc. Ale 15dpo...
    Co prawda ja tam widziałam jakiś cień, cienia, cienia. Ale to przez te moje problemy z oczami prędzej. hahahaha.
    Więc zwijam się w kłębek i wracam do łóżka bo przeziębiłam się wczoraj.

No trudno :(

Malinko wiesz jak gadamy póki nie ma @ jest nadzieja może zagnieżdżenie było późno, nie trać nadziei <3 Ja kciukam za Ciebie i nie smutaj proszę :*

• MyszelPyszel Koleżanka

Wysłany: 22 listopada 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    A w jakim wieku jesteś jeśli można wiedzieć? :) Jeju to rzeczywiście czekałaś na tą wizytę długo mam nadzieję że ten lekarz powie Ci same konkrety i będziesz wiedziała co i jak robić dalej :)
    Stara baba już ze mnie hahahaha :) 34 ;) bo w życiu czasem tak bywa? ze kiedy jest czas na dzieci to nie ma czasu lub odpowiedniego partnera :) pozniej często okazuje sie duuuuuzo za późno ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MyszelPyszel wrote:
    Stara baba już ze mnie hahahaha :) 34 ;) bo w życiu czasem tak bywa? ze kiedy jest czas na dzieci to nie ma czasu lub odpowiedniego partnera :) pozniej często okazuje sie duuuuuzo za późno ;)

Stara to dupa bo zębów nie ma :D Wiem jak to jest... Ja też o pierwsze się staram i też już nie jestem pierwszej świeżości że tak powiem haha ;) najważniejsze że masz porobione badania i Twój też robił badanie nasienia? Myślę że nowy lekarz inaczej spojrzy na to wszystko i pokieruje odpowiednio tak by w końcu się udało mocno Ci kibicuję :)

‹‹ 760 761 762 763 764 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ