X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne "Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
Odpowiedz

"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doberek :)

Bunny oby lekarz okazał się konkretny daj znać po wizycie :)

Gadi sama wiesz jak to jest z tą tempką nie ma co się nią sugerować. Testy wychodziły super więc nie ma co się smutać kochana :) Poczekamy zobaczymy a pamiętasz przypadek naszej Nats też wykres u niej był dziwaczny a okazał się być tym szczęśliwym także głowa do góry i liczę że zaskoczy Cię ten cykl kciukam ;)

Calanthe wróżko nasza gdzie jesteś? :)

Gaduaaa lubi tę wiadomość

• MyszelPyszel Koleżanka

Wysłany: 22 listopada 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)) dziewczyny a możecie zerknąć na moj wykres?? Bo powoli sie załamuje :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MyszelPyszel wrote:
    Hej :)) dziewczyny a możecie zerknąć na moj wykres?? Bo powoli sie załamuje :(

Jeśli mierzysz tempkę tak jak należy czyli przed wstaniem z łóżka zaraz po przebudzeniu to jest ok bo owu wyznaczone też jest czyli dobrze :) Czemu się załamujesz? Czym?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2016, 08:49

• MyszelPyszel Koleżanka

Wysłany: 22 listopada 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Jeśli mierzysz tempkę tak jak należy czyli przed wstaniem z łóżka zaraz po przebudzeniu to jest ok bo owu wyznaczone też jest czyli dobrze :) Czemu się załamujesz? Czym?
    Tak właśnie mierzę jak piszesz. Martwią mnie te wahania temperatury...przez nie mam przeczucie, ze to kolejny bezowocny cykl :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MyszelPyszel wrote:
    Tak właśnie mierzę jak piszesz. Martwią mnie te wahania temperatury...przez nie mam przeczucie, ze to kolejny bezowocny cykl :(

A mierzysz zawsze w tym samym miejscu? Tzn jeśli pod językiem to zawsze z tej samej strony itp.? nie zmieniałaś termometru w trakcie? Bierzesz jakieś leki?

• MyszelPyszel Koleżanka

Wysłany: 22 listopada 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak :) staram sie zeby każde mierzenie było takie samo ;) biore tylko kwas foliowy i witaminy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MyszelPyszel wrote:
    Tak :) staram sie zeby każde mierzenie było takie samo ;) biore tylko kwas foliowy i witaminy :)

No to powinno być wszystko ok :) dużo czynników wpływa na pomiar tempki poczytać o tym możesz jeszcze tutaj:https://ovufriend.pl/baza-wiedzy/pytania-i-odpowiedzi/pomiar-temperatury,3.html#26

Moim zdaniem nie masz się czym martwić skoro robisz wszystko tak jak trzeba to jest dobrze. Badałaś się? Chodzi mi o hormony bo może o to chodzi

• calanthe Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2020, 23:20

Karolina2787, Posok82, Gaduaaa lubią tę wiadomość

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • MyszelPyszel Koleżanka

Wysłany: 22 listopada 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    No to powinno być wszystko ok :) dużo czynników wpływa na pomiar tempki poczytać o tym możesz jeszcze tutaj:https://ovufriend.pl/baza-wiedzy/pytania-i-odpowiedzi/pomiar-temperatury,3.html#26

Moim zdaniem nie masz się czym martwić skoro robisz wszystko tak jak trzeba to jest dobrze. Badałaś się? Chodzi mi o hormony bo może o to chodzi
    Jestem po wszystkich badaniach 3go dnia tego cyklu :) lh, fsh, estradiol, progesteron, prolaktyna, testosteron, przeciwciała tpo, przeciwciała tg, tsh, ft4, ft3. Niby wszystko w normie...zmieniam lekarza i zrobiłam je zeby nie byc jednego cyklu w plecy ;) poprzedni gin niby jeden z lepszych od niepłodności a przez rok czasu miałam wrażenie ze wszystko na nim wymieszałam...zastrzyk na pęknięcie pęcherzyka, clo itd. Miałam 3 inseminacje

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MyszelPyszel wrote:
    Jestem po wszystkich badaniach 3go dnia tego cyklu :) lh, fsh, estradiol, progesteron, prolaktyna, testosteron, przeciwciała tpo, przeciwciała tg, tsh, ft4, ft3. Niby wszystko w normie...zmieniam lekarza i zrobiłam je zeby nie byc jednego cyklu w plecy ;) poprzedni gin niby jeden z lepszych od niepłodności a przez rok czasu miałam wrażenie ze wszystko na nim wymieszałam...zastrzyk na pęknięcie pęcherzyka, clo itd. Miałam 3 inseminacje

Jejciu to rzeczywiście zrobiłaś więcej badań ode mnie :D dobry pomysł ze zmianą lekarza! Mówię to na własnym przykładzie bo od niedawna dopiero wiem co mi jest tzn w czym mniej więcej problem tkwi ;) Czyli starasz się już też dosyć długo z tego co piszesz. O pierwsze bobo?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calanthe Ty masz talent! :D rymowanki jak ta lala Ci wychodzą oby jeszcze były trafną przepowiednią :)

• zapachmalin Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny. Miałam dać znać, więc daje.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8b4b97d2571a.jpg

To będzie 11cs. Jest zajebiście.

• calanthe Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2020, 23:20

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapachmalin wrote:
    Hej Dziewczyny. Miałam dać znać, więc daje.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8b4b97d2571a.jpg

To będzie 11cs. Jest zajebiście.

Malinko nie wierzę :/ może jeszcze za wcześnie? Który dc dziś masz?

• MyszelPyszel Koleżanka

Wysłany: 22 listopada 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Jejciu to rzeczywiście zrobiłaś więcej badań ode mnie :D dobry pomysł ze zmianą lekarza! Mówię to na własnym przykładzie bo od niedawna dopiero wiem co mi jest tzn w czym mniej więcej problem tkwi ;) Czyli starasz się już też dosyć długo z tego co piszesz. O pierwsze bobo?
    Tak, o pierwsze :) mam stwierdzona endometriozę, laparo miałam 2lata temu ale niestety torbiel pojawiła sie na nowo. Niby zabieg znacznie obniżył moje AMH dlatego poprzedni gin nie był za kolejna laparoskopia :/ zobaczymy co ten nowy powie...czekałam ma wizytę u niego 5mcy lol i 29list. W końcu ten czas ;) pare lat w UK znacznie wydłużyło nasze starania...rożny czas pracy itd...niby nic a jednak mamy negatywne efekty :/ dobrze, ze wróciliśmy ;)

• zapachmalin Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    29 na 31 dc. Ale 15dpo...
    Co prawda ja tam widziałam jakiś cień, cienia, cienia. Ale to przez te moje problemy z oczami prędzej. hahahaha.
    Więc zwijam się w kłębek i wracam do łóżka bo przeziębiłam się wczoraj.

No trudno :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MyszelPyszel wrote:
    Tak, o pierwsze :) mam stwierdzona endometriozę, laparo miałam 2lata temu ale niestety torbiel pojawiła sie na nowo. Niby zabieg znacznie obniżył moje AMH dlatego poprzedni gin nie był za kolejna laparoskopia :/ zobaczymy co ten nowy powie...czekałam ma wizytę u niego 5mcy lol i 29list. W końcu ten czas ;) pare lat w UK znacznie wydłużyło nasze starania...rożny czas pracy itd...niby nic a jednak mamy negatywne efekty :/ dobrze, ze wróciliśmy ;)

A w jakim wieku jesteś jeśli można wiedzieć? :) Jeju to rzeczywiście czekałaś na tą wizytę długo mam nadzieję że ten lekarz powie Ci same konkrety i będziesz wiedziała co i jak robić dalej :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapachmalin wrote:
    29 na 31 dc. Ale 15dpo...
    Co prawda ja tam widziałam jakiś cień, cienia, cienia. Ale to przez te moje problemy z oczami prędzej. hahahaha.
    Więc zwijam się w kłębek i wracam do łóżka bo przeziębiłam się wczoraj.

No trudno :(

Malinko wiesz jak gadamy póki nie ma @ jest nadzieja może zagnieżdżenie było późno, nie trać nadziei <3 Ja kciukam za Ciebie i nie smutaj proszę :*

• MyszelPyszel Koleżanka

Wysłany: 22 listopada 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    A w jakim wieku jesteś jeśli można wiedzieć? :) Jeju to rzeczywiście czekałaś na tą wizytę długo mam nadzieję że ten lekarz powie Ci same konkrety i będziesz wiedziała co i jak robić dalej :)
    Stara baba już ze mnie hahahaha :) 34 ;) bo w życiu czasem tak bywa? ze kiedy jest czas na dzieci to nie ma czasu lub odpowiedniego partnera :) pozniej często okazuje sie duuuuuzo za późno ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MyszelPyszel wrote:
    Stara baba już ze mnie hahahaha :) 34 ;) bo w życiu czasem tak bywa? ze kiedy jest czas na dzieci to nie ma czasu lub odpowiedniego partnera :) pozniej często okazuje sie duuuuuzo za późno ;)

Stara to dupa bo zębów nie ma :D Wiem jak to jest... Ja też o pierwsze się staram i też już nie jestem pierwszej świeżości że tak powiem haha ;) najważniejsze że masz porobione badania i Twój też robił badanie nasienia? Myślę że nowy lekarz inaczej spojrzy na to wszystko i pokieruje odpowiednio tak by w końcu się udało mocno Ci kibicuję :)

‹‹ 760 761 762 763 764 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ