Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne "Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
Odpowiedz

"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"

Oceń ten wątek:
  • Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    Nie poddaje się ;) tylko się nie nastawiam i nie będę szalec jak w poprzednim cyklu.. Będą tylko <3 bez zabezpieczenia bez liczenia kiedy ;)

Czyli widzę że jednak nie potrzebnie się stresowałam ;) Widzę że ten kwietniowo-majowy cykl jest prawie u każdej z nas na luzie ;) I z tego się bardzo cieszę. Ja też w tym cyklu dałam sobie troszkę na wstrzymanie. Ale nie poddaje się i wierze że może się udać ;)

zapachmalin lubi tę wiadomość

• zapachmalin Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa no i o to chodzi. Też tak postanowiłam. Co ma być to będzie. <3 będą i zabawa będzie (tym <3 ) ale bez spiny. Jak się człowiek nie nastawia na owu to tak nie dopatruje każdego ukłucia w jajcach i każdego swędzenia sutków. :D

Margaretka89, Zołza:), Gaduaaa, Marteczka93 lubią tę wiadomość

• Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapachmalin wrote:
    Gaduaaa no i o to chodzi. Też tak postanowiłam. Co ma być to będzie. <3 będą i zabawa będzie (tym <3 ) ale bez spiny. Jak się człowiek nie nastawia na owu to tak nie dopatruje każdego ukłucia w jajcach i każdego swędzenia sutków. :D

hehe i od razu świat lepiej wygląda ;) Luz, blues i orzeszki ;D ;D ;D

zapachmalin, Zołza:) lubią tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapachmalin wrote:
    Dokładnie.. I nakrecanie się jak tylko można!! I tak jak piszesz wszystko na siłę bo dziś dwie kreski na owu? Tamtej mój cykl był dosłownie wymuszony bo w dzień domniemanej owu nawet nie miałam ochoty na <3 więc chyba póki co muszę wyluzowac.. A sytuacja jest jaka jest i nie chce dodatkowo zadreczac się owulacja

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • zapachmalin Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka89 wrote:
    hehe i od razu świat lepiej wygląda ;) Luz, blues i orzeszki ;D ;D ;D

wygląda! :) szczera prawda! :) Właśnie przyszło do mnie moje małe szczęście i położył mi głowę na ramieniu, dał całuska w policzek i zrobił "moja-moja" normalnie się poryczałam :) <3 Już mi wróciła siła, od ręki. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2016, 10:03

Margaretka89, Canti 90, Marteczka93 lubią tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I też wierzę że w końcu się uda.. Ale nie chce zwariować ;)

Margaretka89, zapachmalin lubią tę wiadomość

• Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapachmalin wrote:
    wygląda! :) szczera prawda! :) Właśnie przyszło do mnie moje małe szczęście i położył mi głowę na ramieniu, dał całuska w policzek i zrobił "moja-moja" normalnie się poryczałam :) <3 Już mi wróciła siła, od ręki. :D

Nikt nie potrafi tak podnosić na duchu jak nasze pociechy <3

• zapachmalin Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    Dokładnie.. I nakrecanie się jak tylko można!! I tak jak piszesz wszystko na siłę bo dziś dwie kreski na owu? Tamtej mój cykl był dosłownie wymuszony bo w dzień domniemanej owu nawet nie miałam ochoty na <3 więc chyba póki co muszę wyluzowac.. A sytuacja jest jaka jest i nie chce dodatkowo zadreczac się owulacja

dokładnie! Też tak miałam, bo trzeba teraz <3 bo owu jest. Jasna cholera ale po co? Żeby tylko się wkurzyć zamiast rozluźnić i zrelaksować? Zmuszać siebie, zmuszać małża bo terminy nas gonią? Natura to nie bank, nie musi być wszystko jak w zegarku. Każda z nas jest autonomicznie różna i niezależna. A organizm wyczuwa nasze "na siłę" i ma nas w nosie wtedy. :D

Margaretka89, Gaduaaa lubią tę wiadomość

• Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    I też wierzę że w końcu się uda.. Ale nie chce zwariować ;)

Lubie to ;D ;D ;D

Gaduaaa lubi tę wiadomość

• Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapachmalin wrote:
    dokładnie! Też tak miałam, bo trzeba teraz <3 bo owu jest. Jasna cholera ale po co? Żeby tylko się wkurzyć zamiast rozluźnić i zrelaksować? Zmuszać siebie, zmuszać małża bo terminy nas gonią? Natura to nie bank, nie musi być wszystko jak w zegarku. Każda z nas jest autonomicznie różna i niezależna. A organizm wyczuwa nasze "na siłę" i ma nas w nosie wtedy. :D

Cała prawda o naszym starankowym świecie ;)

• zapachmalin Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uciekam sprzątać chałupę w końcu weekend na horyzoncie :D Będę później, miłego dnia! :)

Margaretka89 lubi tę wiadomość

• Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapachmalin wrote:
    Uciekam sprzątać chałupę w końcu weekend na horyzoncie :D Będę później, miłego dnia! :)

Miłego sprzątania i wspaniałego i słonecznego dnia ;) Buźka <3

• Katarzyna.G Ekspertka

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zgadzam się w pełni z tym co piszecie. Starałam się 7 miesięcy o ciążę, która niestety zakończyła się poronieniem. Ale nie o tym poronieniu chce Wam powiedzieć.
    Chcę Wam powiedzieć, że przez 6 miesięcy byłam tak spięta, przy każdym współżyciu tylko myślałam o tym, czy może teraz się udało. Po upływie 6 miesięcy powiedziałam sobie koniec, niech się dzieje co chce. Olałam starania dosłownie (taki bunt) współżyłam z moim partnerem tylko raz w miesiącu, w którym zdarzył się cud. I pewnie ten cud się zdarzył bo się totalnie wyluzowałam.
    Od tego cyklu chcę zacząć "starania" i już wiem, że będzie ciężko się wyluzować po tym co się stało, ale zdecydowanie trzeba chociaż spróbować.

8.01.2016 - 23.03.2016 [*] Mój mały Aniołek

8uneyx8d1vxarn72.png

yuuds65gf87b5p5x.png
  • Marteczka93 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No kochane, ja wpadłam tylko na chwilkę, żeby życzyć Wam udanego weekendu majowego! <3 Odpocznijcie sobie, zrelaksujcie się na maxa jeśli tylko będzie to możliwe. No i oczywiście niech Wam zawita jak najszybciej owulka <3
    A ja zmykam się pakować :P

Olaf <3
    43kt3e5e15hj57fc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marteczka93 wrote:
    No kochane, ja wpadłam tylko na chwilkę, żeby życzyć Wam udanego weekendu majowego! <3 Odpocznijcie sobie, zrelaksujcie się na maxa jeśli tylko będzie to możliwe. No i oczywiście niech Wam zawita jak najszybciej owulka <3
    A ja zmykam się pakować :P
    Dzięki, Tobie również udanego i spokojnego odpoczynku :*

• Nats Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokoju tutaj trochę :)
    Podczytuje Was cały czas w pracy. Mam jakiś podejrzanie dobry humor :)
    Mój cykl ten też jakiś pomieszany. Ta owulka mnie dzisiaj rozwalila :P chyba u mnie też nic w tym cyklu nie będzie :D

3500 g 54 cm <3
  • Lago Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawo laski, o takie podejscie chodzi. Od siebie jeszcze dodam, ze takie gadanie sobie nawzajem "na pewno sie uda" jest bez sensu, chociaz wszystkim zycze zeby sie udalo. Przeciez gdyby kazda kobieta zachodzila w ciaze, to nie byloby problemu bezplodnosci na swiecie. Ale nadzieje trzeba miec zawsze:)

A powiem Wam ze ja dzis tez zjazd nastroju zaliczylam. Bylam pierwszy raz na USG z NFZ i sie przerazilam. Oczywiscie o komforcie w stylu jednorazowa spodniczka mozna pomarzyc, tak wiec lezysz na lozku z psiocha na wierzchu i gapisz sie w sufit, bo monitora tez nie ma wiec nic nie widzisz. Lekarz opisuje jajniki, macice i takie tam, polozna zapisuje. Na koniec "prosze sie ubrac, dziekuje". Ja oczy w slup a lekarz zaczyna bawic sie komorka, wiec pytam go czy jest jakis pecherzyk i co dalej, a ten do mnie "skad mam wiedziec, od tego jest nastepna wizyta". Ja znow draze " to kiedy mam znow przyjsc" to mi odburknal, ze w 16 dniu cyklu. A wogole jak przylazlam na to USG, to bylam godzine wczesniej, bo musialam zrobic badania krwi, wiec siedze w poczekalni, a pielegniarka na mnie z morda "po co Pani tak wczesnie przyszla"!
    Widze, ze nic sie w tej naszej Polsce nie zmienia....

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprawdzam obecność :P

Jest tu jakieś życie? :p

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem ja :) Witam ponownie.. dopiero wróciłam z pracy.. padam na pysk.. w dosłownym tego słowa znaczeniu :)
    dziadek po operacji... ale nic ponad to nie wiem... czekam na info..
    tak czy inaczej żyje!! jeszcze raz chcę Wam serdecznie podziękować za całe wsparcie i modlitwy :)

Nats lubi tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po nieee Lago co za gin.... porażka.... zabiłabym na miejscu... to na NFZ? czy prywatnie?

‹‹ 76 77 78 79 80 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ