X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne "Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
Odpowiedz

"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    Jestem 7dpo i już mam schizy, że się nie udało i łapię doła... FUCK ! nie lubię tego

why? Przecież nie masz powodu! wszystko jest idealne, a nawet lepiej bo rośnie :) wszystko będzie cudnie, zobaczysz. Dostaniesz prezent mikołajkowy jak nic! :)
    zapachmalin wrote:
    Ja właśnie wróciłam od lekarza, beta 731 z czymś.
    Lekarka kazała się nie cieszyć, w czwartek popołudniu powtórzyć i wtedy będzie wiadomo. To tyle ode mnie.
    Miłego dnia dla wszystkich :) <3

dziwna baba. To będzie teraz co, nie ciesz sie do następnej bety, do serduszka, do ruchów, do bezruchów, do porody... bez sensu.
    Ja mądra kobieta Ci powiem tak: ciesz się tym radosnym stanem ile się tylko da! W Twoim ciele tworzy się właśnie mały CUD. Jak się nie cieszyć z takiej niesamowitej rzeczy? Nie da się :) WSZYSTKO BĘDZIE DOBRZE !

a co do pogody to u nas też biało :) ja lubię jak jest śnieg. Pomijając momenty kiedy muszę auto odśnieżać ;)

Gaduaaa lubi tę wiadomość

• zapachmalin Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale kochane moje to lekarka ogólna była. Do gina pozwoliła zapisać się po 2 becie. Tutaj w de nie ma laboratoriów że sobie idziesz i robisz na co masz ochotę za odpowiednią opłatą. Tutaj krew zbada Ci lekarz, a każdy ogólny ma w swoim gabinecie małe lab i sprawdzi krew, mocz i co tam jeszcze potrzebujesz. Zamierzam się cieszyć ile tylko się da jak dowiem się jaka jest druga beta. I dziękuję Wam za ciepłe słowa <3 musi być dobrze, nie ma innej opcji. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2016, 13:16

ladybag lubi tę wiadomość

• ladybag Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dziwnie :D chociaż może i jest w tym jakaś metoda?

Po namysle jednak stwierdzam, że to człowieka trochę ogranicza - jakby np lekarz był kiepski i nie chciał badać, albo by nie wpadł żeby coś zbadać to u nas się pójdzie i na własną rękę sprawdzi co i jak, a tak dupka zbita.

Aaaale.. mnie się wydawało, że czwartek to jest taaaaaaak daleko za górami za lasami, jak ja dożyję do czwartku, a tu już poniedziałek po południu :D
    Szybko zleci :D
    A wyniki możesz sobie jakoś później podglądnąć czy bez wizyty u ogólnego ani rusz?

Aniołki [*][*]

8p3ougpjeaw2i60x.png
  • zapachmalin Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sensie czy musze zapisać się na wizytę żeby się dowiedzieć co wyszło czy chodzi Ci w przyszłości za jakiś czas? Bo nie skumałam, mózg mi szaleje :D

• LILITH.P Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladybag moja znajoma mieszka w UK na jakichś peryferiach, pierwsza wizyta z usg... 16 tydzień ciąży :D :D
    także ten tego... Ja do tego czasu będę mieć 4 za sobą, cytologię i pakiet badań :D

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png
  • ladybag Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapachmalin wrote:
    W sensie czy musze zapisać się na wizytę żeby się dowiedzieć co wyszło czy chodzi Ci w przyszłości za jakiś czas? Bo nie skumałam, mózg mi szaleje :D

Sama nie wiem.. dziś mam ciężkomyślący dzień :P
    W czwartek po południu już będziesz wiedziała, że wszystko cacy przyrasta? :D
    Bo rozumiem, wg tego co pisałaś, że ona Ci tą betę zbada?
    LILITH.P wrote:
    Ladybag moja znajoma mieszka w UK na jakichś peryferiach, pierwsza wizyta z usg... 16 tydzień ciąży :D :D
    także ten tego... Ja do tego czasu będę mieć 4 za sobą, cytologię i pakiet badań :D

Ożesz Ty - ja bym do tego czasu osiwiała :D

Aniołki [*][*]

8p3ougpjeaw2i60x.png
  • zapachmalin Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ladybag wrote:

No tak ona mi w czwartek pobierze ale wyniki mogą być dopiero w piątek rano bo popołudniu nie ma laborantki. Także w czwartek krew upuszczę a w piątek poznam wynik. ;)

• LILITH.P Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ladybag wrote:

ja tak samo :D a Ona normalnie pracuje, na nocki :D co prawda to jej 2 bobo, ale z 1 lepiej nie było ;) 3 usg na całą ciążę i ok, więcej jej do szczęścia nie trzeba :D

także ten tego... a jakieś bety.. po co beta? :D

0b52cec6da.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaa ledwo żyję ... busy dzień.. dopiero usiadłam.. i oczy mi klapią...
    dzięki dziewczyny za wsparcie ! to dużo :)

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    keep-calm-and-wspieram-cie.png

Gaduaaa, ladybag lubią tę wiadomość

0b52cec6da.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haaaa Lilith czad ! thx <3

• LILITH.P Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    haaaa Lilith czad ! thx <3

:* :* :*

0b52cec6da.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :)
    Gaduaaa ja Ciebie gonie bo wdł. programu jestem 6 dni po ;PP
    też okropnie czuję się zmęczona masakra..

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedy GAduaaa testujesz ?:)

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi22 wrote:
    Kiedy GAduaaa testujesz ?:)
    nie wiem... mam 20sztuk z ebaya.. lubię sikać tak rekreacyjnie.. może jutro? może pojutrze :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    nie wiem... mam 20sztuk z ebaya.. lubię sikać tak rekreacyjnie.. może jutro? może pojutrze :)
    heh pewnie jak masz dużo to sikaj ile wlezie :P
    Ja czekam do 6 grudnia może Mikołaj mi prezent przyniesie ;P

• LILITH.P Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:

poczekaj chociaż do 10 dpo :P

ależ Ty niecierpliwa jesteś :P

0b52cec6da.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja Was laski wyprzedzam z cyklem ;) jutro mam 10dpo ale jakoś nie czuję potrzeby sikania na testa bo po 1. takowego nie posiadam a po 2. nie czuję żeby się udało :P

Cały czas liczę że jak zaciążyć ma to Gadi :) serio! wierzę w Ciebie Gaduaaa i mam nadzieję że mnie nie rozczarujesz ;)

Gaduaaa lubi tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    To ja Was laski wyprzedzam z cyklem ;) jutro mam 10dpo ale jakoś nie czuję potrzeby sikania na testa bo po 1. takowego nie posiadam a po 2. nie czuję żeby się udało :P

Cały czas liczę że jak zaciążyć ma to Gadi :) serio! wierzę w Ciebie Gaduaaa i mam nadzieję że mnie nie rozczarujesz ;)

chciałabym Ciebie i samej siebie nie rozczarować :)
    ale jak będzie zobaczymy... jeszcze za wcześnie na gdybanie ... ale kuźwa dpo się dłużą jak nie wiem ... kurwicy można dostać

a Ty nie musisz nic przeczuwać ... tego to nikt nie wie... Ten u Góry jedynie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2016, 20:08

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gadisiek o sobie to ja już mówiłam że nie wierzę w pozytywny test bo to byłby na prawdę cud nad cudami bo ze mną to się nic nie dzieje co najwyżej ciągle coś dolega ;) tylko kulawa się robię jak stara baba i smaruje się maścidłami eeee tam no daj spokój jak jakaś babuleńka :(

Nie myśl o dniach a zlecą jak z bicza strzelił :) teraz taka fajna pogoda mroźno i słonecznie no przynajmniej u nas i trza korzystać z pogody spacerek fajna rzecz ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2016, 20:15

‹‹ 784 785 786 787 788 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ