X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne "Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
Odpowiedz

"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"

Oceń ten wątek:
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2020, 14:55

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • Caro Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    Caro a jak Ty się duszyczko czujesz? *.*

Lepiej. Fizycznie dobrze, psychicznie zbieram się.
    Walczę aktualnie z szarą rzeczywistością i próbuje znaleźć jakiś możliwie "szybki" termin do Poradni Genetycznej na NFZ. Chciałabym chociaż na czymś przyoszczędzić, bo i tak wszystkie te badania są gigantycznie drogie. No ale terminy są takie, że huhuh.. :-/
    Maj, Czerwiec. - "Człowieku!! W maju to ja już planuje być w ciąży!". Teraz dodzwoniłam się do jednej poradni, 200 km od nas, termin niby na końcówkę stycznia, ale! potem genetyk wystawia skierowanie na badania, na które można czekać od miesiąca do pół roku. Ja pierdziele.. aaa no i na wyniki od 6 do 8 tygodni.

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • Samara Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma mnie "chwile", a tu tyle się dzieje!.
    Gadi - cudownie! Gratuluję ;)

Gaduaaa lubi tę wiadomość

32 cykl starań (nieoficjalnie 34)
    04-04-2016 [*] 8 tyd.

Staś - ur. 01-06-2017 - 2940 g, 56 cm - 8:05

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samara a co u Ciebie ?

• Samara Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jako tako...
    Niestety po krwawieniach, które mnie ponownie napotkały jestem już na L 4 do samego porodu. Rdzewieje w domu i zamieniam się w warzywo...

04-04-2016 [*] 8 tyd.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ee tam, wypożycz ksiażek, naściągaj filmów i byle do wiosny :D

• Samara Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie tym się ratuje.
    Na przemian z oglądaniem kuchennych rewolucji i hell's kitchen z Gordonem...

04-04-2016 [*] 8 tyd.

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja i dubluje post :) już po lekarzu... TSH do badania, ale tylko TSH.. wymyśliła sobie, że dopiero jak TSH będzie brzydkie to ft4 zbadamy :/ no jaki bez sens... ale nie będę się z nią kłócić.. bety nie zbadała bo nie widzi sensu.. powiedziała, że nawet jak pięknie przyrasta to nie daje na ten moment nic oprócz tego że jest... ani przyrost nie ma znaczenia ani jej wielość... Ale skierowała mnie na early pregnancy, także skan będę miała gdzieś za 3 tyg... :)

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samara kuźwa kupe lat ! gdzie byłaś jak Cię nie było? tak rdzewiałaś cały czas?

• Samara Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    Samara kuźwa kupe lat ! gdzie byłaś jak Cię nie było? tak rdzewiałaś cały czas?

Paradoksalnie im więcej miałam czasu tym mniej rzeczy robiłam. Przez te tygodnie to laptopa odpalałam okazyjnie, żeby pogodę sprawdzić na następny dzień.
    Szczytem moich możliwości było wyjście po zakupy do sklepu i ugotowanie czegoś na obiad. Dopiero jak odstawiłam luteine to odżyłam.
    A jak Ty się czujesz? Pytam, bo nie nadrobie tylu stron ;)

04-04-2016 [*] 8 tyd.

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samara wrote:
    Paradoksalnie im więcej miałam czasu tym mniej rzeczy robiłam. Przez te tygodnie to laptopa odpalałam okazyjnie, żeby pogodę sprawdzić na następny dzień.
    Szczytem moich możliwości było wyjście po zakupy do sklepu i ugotowanie czegoś na obiad. Dopiero jak odstawiłam luteine to odżyłam.
    A jak Ty się czujesz? Pytam, bo nie nadrobie tylu stron ;)
    dobrze, to początki więc jeszcze nie ma specjalnie co mi być... :) dziękuję ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro wrote:
    Lepiej. Fizycznie dobrze, psychicznie zbieram się.
    Walczę aktualnie z szarą rzeczywistością i próbuje znaleźć jakiś możliwie "szybki" termin do Poradni Genetycznej na NFZ. Chciałabym chociaż na czymś przyoszczędzić, bo i tak wszystkie te badania są gigantycznie drogie. No ale terminy są takie, że huhuh.. :-/
    Maj, Czerwiec. - "Człowieku!! W maju to ja już planuje być w ciąży!". Teraz dodzwoniłam się do jednej poradni, 200 km od nas, termin niby na końcówkę stycznia, ale! potem genetyk wystawia skierowanie na badania, na które można czekać od miesiąca do pół roku. Ja pierdziele.. aaa no i na wyniki od 6 do 8 tygodni.

cudowna rzeczywistość NFZ :/ szlag może trafić.
    Pamiętam jak zapisywałam się do endokrynologa. Było to na początku czerwca 2016. Dostałam termin na lutego 2017 :]

a ja uprałam sobie telefon o.O nie pytajcie jak to zrobiłam. Wciąż jeszcze tego nie ogarniam.
    Nie tylko telefon nadaje się do wyrzucenia, ale i karta sim się uszkodziła. Jest czad. Na szczęście udało mi się dostać nową, kupiłam też nowy tel. Ale żadnych kontaktów, zdjęć, notatek. NIC NIE MAM.

wiec kupiłam lody. Bo lody są dobre na wszystko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2016, 15:42

• calanthe Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah dziewczyny dziękuję za wsparcie.:-*

Nie poddam się nigdy! Ale nie wiem na jak długo sił do walki z przekornym losem .

Karola Ty mi się dzisiaj sniłaś, że wstawiłaś tu pozytywny test :-)

Caro to coś pięknego i zrozumiałego co tu napisałaś :-)

Moje ciało a raczej organizm jest jakis inny. Bo ja nigdy nie widzialam na teście owu jakich kresek nosz losie dlaczego zabraleś mi tą nadzieje znowu...

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi tak bym chciała żeby Ci się to wyśniło :) chyba wcześniej Caro pisała coś podobnego że też jej się śnił mój test pozytywny hehe może to jakiś znak jak już wam dwom się śniłam z pozytywem :D oby oby! W sobotę mam wizytę u gina więc może dowiem się czegoś na ten temat :P A Ty się nie smutaj Słonko wszystkie jesteśmy tu razem i w tym samym celu jedne dłużej inne krócej ale zawsze razem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Judi tak bym chciała żeby Ci się to wyśniło :) chyba wcześniej Caro pisała coś podobnego że też jej się śnił mój test pozytywny hehe może to jakiś znak jak już wam dwom się śniłam z pozytywem :D oby oby! W sobotę mam wizytę u gina więc może dowiem się czegoś na ten temat :P A Ty się nie smutaj Słonko wszystkie jesteśmy tu razem i w tym samym celu jedne dłużej inne krócej ale zawsze razem.

Na kiedy masz termin@

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2016, 18:40

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi22 wrote:
    Na kiedy masz termin@

Dopiero jestem w 3dc także jeszcze sporo do następnej ;)

• calanthe Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calanthe wrote:
    odblokowałaś cykl, będziesz prowadzić wykres? wiem, pisze bez starań ale tak pytam ;)

Temperatury raczej mierzyć nie zamierzam ale tak dla chociażby notatek dla siebie i wiedzy innych co by wiedziały w jakim dniu jestem itp. :)

calanthe lubi tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Temperatury raczej mierzyć nie zamierzam ale tak dla chociażby notatek dla siebie i wiedzy innych co by wiedziały w jakim dniu jestem itp. :)
    tak właśnie tak! poproszę

ostatnio gdzie nie wejdę to wykres nieudostępniony wrr

Karolina2787 lubi tę wiadomość

‹‹ 799 800 801 802 803 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ