X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne "Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
Odpowiedz

"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mami30 to co się słucha i ogląda w tv ostatnio na temat dzieci, brak słów po prostu. Ja też mówię do swojego gdzie ta sprawiedliwość! Ci którzy tak pragną dziecka nie mogą go mieć a Ci którym to zwisa mają dzieci i jeszcze się nad nimi znęcają :( brak słów...

Widzę że też długo się staracie o drugie dziecko. My z partnerem już 2 lata staramy się o pierwsze :( wiem jak się czujesz bo ja za każdym razem kiedy przychodzi termin @ mam załamkę i testów już nawet w domu nie mam, nie kupuję, zwątpiłam ale nadal jednak tu jestem i walczę. Nie poddawaj się bo udać się musi, bądź silna i uwierz w siebie. Uda się nam wszystkim! Tutaj możesz czuć się swobodnie, wypłakać wyżalić i zawsze któraś z nas pocieszy, przytuli i doradzi. Rozumiem że badania u Was porobione i wszystko ok?

• Mami30 Przyjaciółka

Wysłany: 10 grudnia 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    faktycznie tez dlugo u Was;( tak na prawde ginekologa zmienilam dopiero od poprzedniej miesiaczki bo moj mi powtarzal macie dziecko bedzie i drugie kwestia czasu, pojechalam do babki profesorki i od razu pierwsza wizyta stwierdzila ze ze mna jest problem i ze ona wie ze bedzie tych problemow wiecej niz moja faza poowulacyjna;( zlecila nam badania nasienia narazie i podtsawowe krwi nie bylismy jeszcze bo meza nie ma na miejscu a jak jest to w pracy od 8-17stej.

Mama Nadi Moje cudo 3.9.2011rok.
    starania o 2 dzidzie od 2013 roku.
    od 23.11.2016 duphason zmiana ginekologa.Diagnoza zbyt krótki cykl po owulacji. Mnóstwo badan zaleconych.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze zrobiłaś ze zmianą lekarza. Ja też cały czas chodziłam do jednej ginki i praktycznie nie dowiedziałam się niczego dopiero gdy zmieniłam lekarza dowiedziałam się że mam prawie 3cm mięśniaka który może ale nie musi być przyczyną niepowodzeń, ale jednak coś znalazł już na pierwszej wizycie. Dziś miałam właśnie drugą wizytę u tego lekarza. Grunt to że zleciła Wam badania tylko z czasem właśnie nie bardzo :/ a w weekendy też nie macie jak zrobić badań? Może jakiś dzień wolny wziąć?

• Mami30 Przyjaciółka

Wysłany: 10 grudnia 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez jestem zadowolona ze pomimo ze cos wyszlo to wiemy z czym walczymy. Moj maz wyjezdza do pracy za granice i pracuje roznie czasami go nie ma 3 tyg przyjezdza na dwa dni sobota niedziela a wtedy badan nie robia. jak jest tutaj to kilka dni i po polsce jezdzi dlatego u nas tez klopot z trafieniem. Ostatnio bylam u tej nowej gin akurat mialam owulke mowila dzis a maz worcil po 4 dniach dopiero..

od 23.11.2016 duphason zmiana ginekologa.Diagnoza zbyt krótki cykl po owulacji. Mnóstwo badan zaleconych.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to nie za specjalnie :/ Po owu też czasem zdarza się magia więc nie myśl tak pesymistycznie ;) wiesz że wtedy kiedy najmniej się czegoś spodziewamy wtedy się udaje i Tego Ci oczywiście życzę z całego serca. Nie prowadzisz wykresu?

• Mami30 Przyjaciółka

Wysłany: 10 grudnia 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie do tej pory nie prowadzilam nic po prostu na spontanie od tego cyklu zamierzam sie obserwowac. Moja gin powiedziala ze mam traktowac 17sty dizen cyklu jako najbardziej plodny i tak tez bede. zakupilam testy owulacyjne bede robic od jutra gdyz ovu tutaj pokauzje mi dni plodne od poniedzialku. A w poniedzialek maz wyjezdza na tydzien.. lepiej by bylo gdybym nie miala teraz tylko tego 17stego dnia cyklu bo to bedzie 21 grudzien i bedzie juz w domu...

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mami super że będziesz prowadziła wykres i obserwowała swój cykl to dużo pomaga i testy owu też jakąś pomocą są bo ja swojego czasu też robiłam testy chociaż u mnie wychodziły już później różnie. Teraz sama nie wiem jak u mnie z owu ale niedługo pierwszy monitoring to chyba się dowiem ;) mam nadzieję. To liczę że udostępnisz wykresik jak zaczniesz prowadzić podglądnie się troszku ;)

• Mami30 Przyjaciółka

Wysłany: 10 grudnia 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina ja tez chcialam isc na monitoring powiedz mi skad wiesz kiedy isc? przez ile sie chodzi na obserwacje? mi wlasnie ovu pokazalo dzien plodny dzis bo zaznaczylam sluz wodnisty. dziwne ale czuje takie uczucie ,,mokrosci,, wewnatrz siebie ze musialam wkladke zalozyc. do tego jajniki mnie pobolewaja ale zaraz po okresie? 2 dni po takie odczucia? chyba cos nie halo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mami30 wrote:
    karolina ja tez chcialam isc na monitoring powiedz mi skad wiesz kiedy isc? przez ile sie chodzi na obserwacje? mi wlasnie ovu pokazalo dzien plodny dzis bo zaznaczylam sluz wodnisty. dziwne ale czuje takie uczucie ,,mokrosci,, wewnatrz siebie ze musialam wkladke zalozyc. do tego jajniki mnie pobolewaja ale zaraz po okresie? 2 dni po takie odczucia? chyba cos nie halo.

Kochana ginek Ci powie kiedy masz przyjść jak zobaczy pęcherzyk. Ja dziś jestem w 8dc i pęcherzyk mam o dziwo 16mm co dziwne bo ostatnio miałam taki w 10dc gin kazał mi przyjść za tydzień w sobotę czyli 17.12. podejrzeć co i jak a potem w 9, 10 i 12dc coś wspominał bo ja mam cykle mniej więcej 26 dniowe i owu przeważnie wypadało mi na 12/13dc także to zależy jak długi cykl masz i owu mniej więcej kiedy.

• ladybag Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Hej dziewczyny jestem po wizycie i tak: Mój P. zbadany żadnych żylaków nie ma, wyniki ok ale na wszelki wypadek zapisał Fertilman plus kazał zrobić posiew nasienia poza tym sprzęt super, zdrowy :D ;) co do mnie to jestem w 8dc a już mam pęcherzyk z prawego jajcora wielkości 16mm! Mówił że coś jajnikowi się bardzo śpieszy :P zrobiona cytologia, zbadane piersi, za tydzień wizyta co by luknąć na owu a potem w styczniu monitoring żeby dokładniej się przyjrzeć czy owu się odbywa no i to by było na tyle.

Zastanawia mnie tylko ten pęcherzyk już taki duży, ostatnio na wizycie w 10dc miałam taki a teraz już w 8dc? Dziwne to :/

Nie marudź :D
    Ja zawsze byłam przekonana, że mam owu koło 14 dc. a w tym szczęśłiwym w 8dc miałam 15 mm! 13dc już było po zawodach - także ten :D

Karolina2787 lubi tę wiadomość

Aniołki [*][*]

8p3ougpjeaw2i60x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ladybag wrote:
    Nie marudź :D
    Ja zawsze byłam przekonana, że mam owu koło 14 dc. a w tym szczęśłiwym w 8dc miałam 15 mm! 13dc już było po zawodach - także ten :D

Czyli seksić dzisiaj? :D

• ladybag Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bym tak zrobiła i potem co 2 dzień :D
    Jak masz możliwość to od rana - ponoć tak jest lepiej ;)

Aniołki [*][*]

8p3ougpjeaw2i60x.png
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2020, 14:59

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • Mami30 Przyjaciółka

Wysłany: 10 grudnia 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i sie pożarłam z moim M. przyjechal na 2 dni do domu dzis po 21wszej mamy okazje pobyc chwile razem po mojej pracy bo jutro ide do pracy do 16stej, po poludniu on bedzie sie pakowal i nic z tego. A wiecie co moj M zrobil? umowil sie z moimi bracmi na piwko DZISIAJ. i nie widzi problemu! nawrzeszczalam na niego ze jak woli sie z nimi spotykac to mozemy sie rozwiesc ja sobie znajde kogos dla kogo to ja bede priorytetem nie moim bracia a on sie obrazil bo nie wie o co mi chodzi. Czy ja wymagam zbyt wiele? na prawde on nie rozumie dlaczego czuje sie odstawiona na 2 tor? ja wiem ze oni sie kochaja ale bez przesady.. ja tez potrzebuje rozmowy meza przyjaciela towarzysza a nie tylko fiuta do seksu i nara. jestem przewsciekła. I nawet jak mam owulacje dzis to wszystko zepsuł !

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ladybag wrote:
    ja bym tak zrobiła i potem co 2 dzień :D
    Jak masz możliwość to od rana - ponoć tak jest lepiej ;)

Słucham się Ciebie w końcu jesteś sprawdzoną i pewną doradczynią :D lukałam Twój wykres ale tam cholera nie widzę serduszek bo bym chociaż skorzystała i w życie wdrożyła :P

• calanthe Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2020, 14:59

ladybag lubi tę wiadomość

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mami rozumiem Cię doskonale ale wiesz że faceci są z innej planety i jak z nimi gadać to trzeba bardzo powoli i bardzo wyraźnie bo inaczej nie zrozumieją albo na drugi dzień dopiero znam to ;) nie denerwuj się bo stres nie jest wskazany zaproponuj może układ mały seksik przed jego wypadem na piwko co by było ciekawiej i wiadomo szybki numerek na rozluźnienie myślę że nie odmówi :)

ladybag, Mami30 lubią tę wiadomość

• ladybag Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Słucham się Ciebie w końcu jesteś sprawdzoną i pewną doradczynią :D lukałam Twój wykres ale tam cholera nie widzę serduszek bo bym chociaż skorzystała i w życie wdrożyła :P

A bo jakoś tak dziwnie mi było udostępniać z serduszkami.
    Ale powiem Ci bo właśnie sobie podejrzałam, że ja 8 odpuściłam ale dlatego, że test owu wyszedł ujemny. Za to działaliśmy 10 (2x - rano i wieczorem), potem dopiero 12 rano i 13 (jak już wiedziałam z monitorigu, że już owu była) jeszcze raz wieczorem i potem 15 też rano :D

Aaaa no i przepraszam niewychowana jestem :P

Witam nową koleżankę :)

Aniołki [*][*]

8p3ougpjeaw2i60x.png
  • ladybag Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calanthe wrote:
    Nie chcę się wtrącać, ale krzykiem nic nie załatwisz. Musisz na spokojnie powiedzieć co i jak, bo w przeciwnym razie będzie odwrotny skutek do zamierzonego...

Faceci to niestety w większości niedomyślne istoty - trzeba wprost

Karolina2787, calanthe lubią tę wiadomość

Aniołki [*][*]

8p3ougpjeaw2i60x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladybag robię notatki :D hehe bd działać od dziś

ladybag lubi tę wiadomość

‹‹ 808 809 810 811 812 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ