X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne "Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
Odpowiedz

"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"

Oceń ten wątek:
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2020, 15:05

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek :)

Widzę każda ostatnio pochłonięta pracą świąteczną i przygotowaniami :)

Calanthe kuruj się kuruj co by gorzej nie chwyciło dziadostwo. A śnieg właśnie u mnie też niestety nie będzie a raczej deszcz :( lipa...

Marteczka hejo miło Cię widzieć :) Ty nie podglądaj tylko pisz co u Ciebie jak święta sie szykują?

Judi każda babka inna i wiesz że nigdy nic nie wiadomo także kciukasy :) i super że masz jabłuszko! U mnie nadal modelinowe :/ ech...

Monia to żeście się nakleili pierogów :D pewnie znikną z talerza w oka mgnieniu ;)

Gaduaaa a jak się czujesz? Coś no wiesz :P a Rafaelo mmmm pychota uwielbiam :D

• ladybag Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :D wyjątkowo wcześnie :)
    Byłam dziś na badaniach - tak to pewnie jeszcze bym spała :P

No tak już tylko parę dni zostało do świąt to i wszyscy czynią przygotowania :)
    My też wczoraj narobiliśmy pierogów (tym razem zamroziłam cobyśmy znów nie podjadali bo by nic na święta nie zostało :P )
    No i dziś w końcu ubierzemy choinkę ^_^

Barbia jak tam?

Aniołki [*][*]

8p3ougpjeaw2i60x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladybag jak po badaniach?

• ladybag Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam się cholera i napiłam się herbaty :/
    ale czytałam, że przy morfologi to nie ma znaczenia - gorzej przy innych badaniach.
    Szkoda jedynie, bo glukozę też przy okazji chciałam zrobić - no ale najwyżej innym razem. Takie podstawowe robiłam - morfologie, mocz i TSH kontrolnie skoro już się kłułam. Wyniki będą jakoś po południu - ale szczerze to chyba nawet do nich nie zajrzę; od razu pokażę lekarzowi bo przy okazji szukania info o tej herbacie i pobieraniu krwi wyczytałam też, że u ciężarnych inaczej się patrzy trochę na wyniki więc jako, że się nie znam nie zamierzam się stresić.

A jutro wizyta <3

Aniołki [*][*]

8p3ougpjeaw2i60x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no i pewnie stres nie wskazany a jutrzejsza wizyta na którą masz?

• ladybag Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calanthe wrote:
    Dobry na dzień :)

Kurde i mnie dopadł katar i lekko gardło pobolewa. Od wczoraj działam domowymi sposobami żeby mnie nie rozłożyło na święta ehh... w dodatku w pogodzie mówili, że śniegu nie będzie :/ i gdzie ten urok? Owszem choinka, dekoracje, ale do zwieńczenia brakuje tego białego puchu!!!

Kuruj się kuruj.. teraz taka pora, że wszyscy naokoło kichają i prychają.
    Dlatego ja wychodzę tylko wtedy kiedy muszę.
    A z domowych sposobów to może ten syrop co Gadi kiedyś pisała spróbuj.

Aniołki [*][*]

8p3ougpjeaw2i60x.png
  • ladybag Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    A no i pewnie stres nie wskazany a jutrzejsza wizyta na którą masz?

Wizytę mam wieczorem (nie)stety więc trochę się wyczekam - chciałabym już :D
    ale na pewno dam Wam znać - chyba, że coś będzie nie tak to będę się wypłakiwać w poduchę..
    Ale czuje się tak fatalnie (ciążowo :P ), że musi być dobrze ;) Jakiś taki spokój mnie ogarnął ;)

Aniołki [*][*]

8p3ougpjeaw2i60x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ladybag wrote:
    Wizytę mam wieczorem (nie)stety więc trochę się wyczekam - chciałabym już :D
    ale na pewno dam Wam znać - chyba, że coś będzie nie tak to będę się wypłakiwać w poduchę..
    Ale czuje się tak fatalnie (ciążowo :P ), że musi być dobrze ;) Jakiś taki spokój mnie ogarnął ;)

No oczywiście że będzie wszystko dobrze kochana! No to trochę poczekamy na wieści ale jak tylko wrócisz to daj znać bo ciotki niecierpliwe :P hihi Kciukasy <3

ladybag lubi tę wiadomość

• Nats Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, hej :-)
    No u nas też Sylwester w domu :D ja będę wtedy już w 36 tygodniu i w każdej chwili mogę wylądować na porodowce :D
    Ladybag Kciuki za badania i jutrzejsza wizytę :)
    calanthe Kuruj się tam! Oby Cię bardziej nie rozlozylo.

ladybag lubi tę wiadomość

3500 g 54 cm <3
  • Posok82 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się witam :)
    Calnthe ja ostatnio robiłam inhalacje, faszerowałam się czosnkiem (na kanapki kroiłam), herbatą z cytryną, miodem i sokiem malinowym :) i wreszcie przeszło:)
    Ladybag trzymam kciuki za badania i wizytę:)

A my na święta jedziemy na gotowe takie z nas pasożyty :D

ladybag, Nats lubią tę wiadomość

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się witam :)

Ladybag, trzymam kciuki! :)

u mnie przeprowadzkowo... (właściciele zaskoczyli nas informacją, iż w Gda mogą nam przedlużyć umowę do końca kwietnia, mówiąc łaskawie, że mamy czas na zmianę lokum. Tylko kto chce się przeprowadzać miesiąc przed rozwiązaniem?? Na szybko znaleźliśmy mieszkanie w nowym bloku, ulicę dalej :D) W piątek wyjazd na święta na swoje kredytowane mieszkanko :D brat z UK przyjechał, rodzice są, ogarniemy wigilię :)
    Życie na 2 mieszkania ma jednak swoje minusy.

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png
  • Posok82 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już dzisiaj byłam w lesie z psiakiem miał być szybki spacer ale spotkaliśmy psiego kumpla i przez to się do pracy spóźniłam ale na szczęście nikt nie zauważył bo z domu pracuję :D

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • Posok82 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:

u mnie przeprowadzkowo... (właściciele zaskoczyli nas informacją, iż w Gda mogą nam przedlużyć umowę do końca kwietnia, mówiąc łaskawie, że mamy czas na zmianę lokum. Tylko kto chce się przeprowadzać miesiąc przed rozwiązaniem?? Na szybko znaleźliśmy mieszkanie w nowym bloku, ulicę dalej :D) W piątek wyjazd na święta na swoje kredytowane mieszkanko :D brat z UK przyjechał, rodzice są, ogarniemy wigilię :)
    dobrze że tak szybko znaleźliście ale fakt że życie na dwa mieszkania może być uciążliwe...

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • ladybag Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje wszystkim ciociom za kciuki :D
    LILITH.P wrote:

No milutko takie newsy przed świętami.. Doskonale Cię rozumiem.. też to przechodziliśmy - dwa czynsze i opłaty i jeszcze raty do tego, a i wiadomo, że w nowym mieszkaniu tez pewne prace remontowe by się chciało zrobić (albo choć odświeżyć conieco) :/ osiwieć można, a u Was jeszcze maluch w drodze. Także trzymam kciuki za jak najszybsze uporanie się ze sprawą :)
    Posok82 wrote:
    ja już dzisiaj byłam w lesie z psiakiem miał być szybki spacer ale spotkaliśmy psiego kumpla i przez to się do pracy spóźniłam ale na szczęście nikt nie zauważył bo z domu pracuję :D

Haha - u nas zawsze tak, że akurat jak mam mało czasu to zawsze kogoś spotkamy i z krótkiego spaceru robi się spaaaaacer :D

Posok82 lubi tę wiadomość

Aniołki [*][*]

8p3ougpjeaw2i60x.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posok82 wrote:
    dobrze że tak szybko znaleźliście ale fakt że życie na dwa mieszkania może być uciążliwe...

szybko znaleźliśmy i wygraliśmy casting na lokatorów :D jeeeeej :D
    fajny blok, mieszkanko też - mamy zmywarkę, duży balkon :) no i windzia :D

ladybag, Posok82 lubią tę wiadomość

0b52cec6da.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladybag - odświeżać na szczęście nie trzeba...bo jesteśmy 1 lokatorami :D wszystko nowe :)

raty płacimy w Bydgoszczy za mieszkanie :D teraz w starym mieszkanku opłaty za grudzień cały plus w nowym za połowę :D do tego kaucja za nowy najem... cuda przed świętami :D

i jeszcze OC auta :D

kumulacja :D

edit: w mieszkaniu w B. są moi rodzice :) co prawda raty płacimy sami i połowę czynszu, ale onkologia w B. jest najlepsza i póki co będziemy żyć na 2 mieszkania... może za 2-3 lata przeniesiemy się na stałe z wszystkimi do Gdańska. Zobaczymy, co nam życie przyniesie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2016, 10:12

0b52cec6da.png
  • ladybag Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    Ladybag - odświeżać na szczęście nie trzeba...bo jesteśmy 1 lokatorami :D wszystko nowe :)

raty płacimy w Bydgoszczy za mieszkanie :D teraz w starym mieszkanku opłaty za grudzień cały plus w nowym za połowę :D do tego kaucja za nowy najem... cuda przed świętami :D

i jeszcze OC auta :D

kumulacja :D

No to fajno, ale i tak faktycznie kumulacja niezła - szkoda, że nie in plus ;)
    może trzeba totka puścić ;)

Aniołki [*][*]

8p3ougpjeaw2i60x.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ladybag wrote:
    No to fajno, ale i tak faktycznie kumulacja niezła - szkoda, że nie in plus ;)
    może trzeba totka puścić ;)

puściłam :D 10 zł wygrałam :D jestem na plus 6 zyla :)

Posok82, ladybag, calanthe, Karolina2787, Marteczka93 lubią tę wiadomość

0b52cec6da.png
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2020, 15:05

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
‹‹ 823 824 825 826 827 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ