X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne "Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
Odpowiedz

"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2017, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi mój nie ma nic do gadania powiem że ma pić i koniec :P z resztą jak powiem że ja też bd piła to tym bardziej się zgodzi :) tylko właśnie z tym czasem nie wiem czy się będzie wyrabiał teraz... Ty też chcesz pić czy tylko dla małża?

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    prawie podpaliłam chatę.. kurczę paliliśmy z Fabim choinkę, bo dziś ją rozebrałam i pocięłam na mniejsza kawałki no i diabeł chciał i wypadła z kominka na podłogę.. czujnik dymu się włączył , katastrofa.. cały dom w dymie ! Ja ciśnienia chyba z 200, ręce latały jak galareta.. aż teraz poszłam leżeć bo z nerwów brzuch mnie boli.. mam nadzieję że fasolinda ma się dobrze .. kurde :/

z ta flegaminą było tak , że mój stary był wtedy chory. autentycznie i brał antybiotyk i pił flegamine , wiem w każdym razie że mocno upłynnia nasienie..

Samara dobrze, że Ci już lepiej
    Karolina też słyszałam o lukrecji że wspomaga płodność :)

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gadi masakra współczuję Ci nerwów ja też bym się wystraszyła. Dobrze wywietrz pomieszczenia i leż, odpoczywaj co by dzidzia też spokojna już była <3

A tą flegaminę to pić jakoś przed owu tak? Bo ja chcę pić razem z moim czy to zły pomysł żebyśmy obydwoje pili w tym samym czasie? Bo tak jak Judi pisała że też na śluz działa dobrze. Co do lukrecji to drogie dziadostwo :/ ale jeszcze olej z siemienia znalazłam w kapsułkach także nie muszę się męczyć z glutem :D

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Gadi masakra współczuję Ci nerwów ja też bym się wystraszyła. Dobrze wywietrz pomieszczenia i leż, odpoczywaj co by dzidzia też spokojna już była <3

A tą flegaminę to pić jakoś przed owu tak? Bo ja chcę pić razem z moim czy to zły pomysł żebyśmy obydwoje pili w tym samym czasie? Bo tak jak Judi pisała że też na śluz działa dobrze. Co do lukrecji to drogie dziadostwo :/ ale jeszcze olej z siemienia znalazłam w kapsułkach także nie muszę się męczyć z glutem :D
    wiesz co.. no jak już bierzesz olej w kapsułkach to myślę żebyś sobie lepiej odpuściła picie flegaminy.. a staremu dawaj ją na kilka dni przed owulacją bo to też potrzebuję chwilę czasu żeby żołnierze się rozrzedziły..

ja kupiłam siemię lniane ale drobno mielone.. i teraz nie bardzo wiem ile tego mogę użyć do picia żeby mi nie zaszkodziło.. bo niby za dużo w ciąży to też nie dobrze..
    a zaparcia mam potworne.. dziś w ogóle się nie dało wypróżnić mimo że wczoraj i jabłuszka jadłam i activie śliwkową... eh..

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2017, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, jeszcze nie kupiłam tego siemienia w kapsułkach tylko znalazłam na necie i chcę dopiero zamówić albo posprawdzać w aptekach. Na razie też miksuję ziarenka, do koktajlu dodaję i piję :)

Na zaparcia spróbuj może same suszone śliwki, morele bądź figi mnie zawsze przeczyszczało mleko ale od niedawna już jest spoko tylko na danio reaguję niezbyt ciekawie ;)

• kozamonia Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gadu, toście narobili!
    Ale cieszę się, że wszystko skończyło się dobrze :) z ogniem to nie ma zabawy, chwila nieuwagi i byłoby o wiele gorzej niż dym w domu.
    Teraz leż i odpoczywaj :)

Gaduaaa lubi tę wiadomość

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Nie, jeszcze nie kupiłam tego siemienia w kapsułkach tylko znalazłam na necie i chcę dopiero zamówić albo posprawdzać w aptekach. Na razie też miksuję ziarenka, do koktajlu dodaję i piję :)

Na zaparcia spróbuj może same suszone śliwki, morele bądź figi mnie zawsze przeczyszczało mleko ale od niedawna już jest spoko tylko na danio reaguję niezbyt ciekawie ;)
    ja wypiłam wczoraj z litr kefiru, zjadłam activie ze ślwiką, zjadłam 2 jablka.. piłam dużo wody.. no i dziś to siemie lnianie... i wodę z cytryną na czczo ciepłą no i nic !!!!!!!!! a czuje sie taka pełna, zapchana.. masakra

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozamonia wrote:
    Gadu, toście narobili!
    Ale cieszę się, że wszystko skończyło się dobrze :) z ogniem to nie ma zabawy, chwila nieuwagi i byłoby o wiele gorzej niż dym w domu.
    Teraz leż i odpoczywaj :)
    tak właśnie robię... bo na prawdę serce mi się ostro telepało aż się wystraszyłam o fasolkę !

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2017, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    ja wypiłam wczoraj z litr kefiru, zjadłam activie ze ślwiką, zjadłam 2 jablka.. piłam dużo wody.. no i dziś to siemie lnianie... i wodę z cytryną na czczo ciepłą no i nic !!!!!!!!! a czuje sie taka pełna, zapchana.. masakra

Gadi masakra to ja nie wiem co jeszcze by mogło pomóc chyba tylko lewatywa :D haha

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Gadi masakra to ja nie wiem co jeszcze by mogło pomóc chyba tylko lewatywa :D haha
    myśle coraz czesciej o czopkach... :(

• calanthe Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2020, 15:11

Gaduaaa lubi tę wiadomość

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    myśle coraz czesciej o czopkach... :(

A no pewnie chyba można stosować je w ciąży. Jak masz się męczyć to jasne że tak u mnie raczej bywa częściej problem w drugą stronę ze względu na mój drażliwy i delikatny żołądek ale to wiadomo stoperan wtedy ale na zaparcia to sama nie wiem co może pomóc jak tyle już wypróbowałaś.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2017, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Judi mój nie ma nic do gadania powiem że ma pić i koniec :P z resztą jak powiem że ja też bd piła to tym bardziej się zgodzi :) tylko właśnie z tym czasem nie wiem czy się będzie wyrabiał teraz... Ty też chcesz pić czy tylko dla małża?

Ja nie bardzo mojemu mogę dawać bo on w pracy w tych godzinach poza tym jeździ na wózku widłowym a w necie pisali że może ona wpływać na samopoczucie i trzeba uważać przy prowadzeniu pojazdów. Ja chcialam pić bo wiesiolek nie działa na mnie :/ a nie mogę nigdy zaobserwować śluzu płonnego takiego ekstra rozciągliWego.
    Na forach piszą że jeszcze syrop MUCOSOLVAN pomaga

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2017, 13:48

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calanthe wrote:
    O jaaaa pikolę, Gadu całe szczęście, że nic powy mażniejszego się nie stało! Teraz najważniejsze byś się uspokoiła i będzie dobrze. Fasolce na pewno nic nie grozi :)

Już kiedyś wspomniałam o burakach, są pomocne na zaparcia. Ewentualnie gruszki jak gdzieś dorwiesz :)
    tak po wigilii na której był barszcz na zakwaszanych burakach na drugi dzień w kiblu szał był ;) więc może i buraki by mi pomogły ale co? mam je zakwaszać i tak wpindalać? jezusie.. oo kupie gruszki
    ale ja i wodę z ogórków kiszonych piję.. i też nic..

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2017, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi22 wrote:
    Ja nie bardzo mojemu mogę dawać bo on w pracy w tych godzinach poza tym jeździ na wózku widłowym a w necie pisali że może ona wpływać na samopoczucie i trzeba uważać przy prowadzeniu pojazdów. Ja chcialam pić bo wiesiolek nie działa na mnie :/ a nie mogę nigdy zaobserwować śluzu płonnego takiego ekstra rozciągliWego.
    Na forach piszą że jeszcze syrop MUCOSOLVAN.

A jaki wiesiołek brałaś i ile? Na mnie też właśnie nie podziałał brałam ten z GALa, mam taki sam problem co Ty niestety śluz R u mnie dawno nie był widoczny chyba że głęboko w środku. Tak mucosolvan albo flegamina ale to to samo chyba albo guajazyl czy jakoś tak

• calanthe Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2020, 15:11

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    A jaki wiesiołek brałaś i ile? Na mnie też właśnie nie podziałał brałam ten z GALa, mam taki sam problem co Ty niestety śluz R u mnie dawno nie był widoczny chyba że głęboko w środku. Tak mucosolvan albo flegamina ale to to samo chyba albo guajazyl czy jakoś tak

Tej samej firmy 3razy w ciągu dnia po 2kapsułki.

No właśnie wiec może ja sobie ten syrop wypróbuje zobacze czy podziała na ewentualny sluz a w następnym cyklu załącze mojemu.
    A Twoj bierze jakies witaminy?

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi22 wrote:
    Na forach piszą że jeszcze syrop MUCOSOLVAN pomaga
    Mucosolvan to jest to samo co flegamina, to samo działanie tylko w składzie inny ale bez różnicy czy pijesz to czy to..
    nie musisz się martwić o wpływ na prowadzenie maszyn.. te syropy podaje się dzieciom i są bezpieczne.. piszą w ulotkach tak bo muszą.. zabezpieczają się
    więc spokojnie możesz mu dawać rano przed wyjściem do pracy 5ml i jak wróci.. o której kończy ? myślę że możesz godzine poprawki też wziąć na chama i podać o 18 jak nie możesz wcześniej

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calanthe wrote:
    trochę brudnej roboty jest, buraki ugotować, zetrzeć na tarce i doprawić sobie do smaku, dobry dodatek do obiadów, a jaki może być pomocny ;)
    jeśli nie chcesz się paprać, to możesz kupić gotowe :P
    a takie nie kiszone to mi nie pomagają ;) hehe

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2017, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi22 wrote:
    Tej samej firmy 3razy w ciągu dnia po 2kapsułki.

No właśnie wiec może ja sobie ten syrop wypróbuje zobacze czy podziała na ewentualny sluz a w następnym cyklu załącze mojemu.
    A Twoj bierze jakies witaminy?

Ja tak samo brałam :) i też nie podziałał na mnie. A siemienia próbowałaś? Ja teraz biorę zmielone siemię z jakimś owockiem miksuje :) mój bierze tylko witaminę C bo sądzi że jak zjada dużo owoców to nie musi zbytnio nic łykać ale chce zakupić właśnie ten syrop

‹‹ 834 835 836 837 838 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ