X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne "Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
Odpowiedz

"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2017, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi mój nie ma nic do gadania powiem że ma pić i koniec :P z resztą jak powiem że ja też bd piła to tym bardziej się zgodzi :) tylko właśnie z tym czasem nie wiem czy się będzie wyrabiał teraz... Ty też chcesz pić czy tylko dla małża?

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    prawie podpaliłam chatę.. kurczę paliliśmy z Fabim choinkę, bo dziś ją rozebrałam i pocięłam na mniejsza kawałki no i diabeł chciał i wypadła z kominka na podłogę.. czujnik dymu się włączył , katastrofa.. cały dom w dymie ! Ja ciśnienia chyba z 200, ręce latały jak galareta.. aż teraz poszłam leżeć bo z nerwów brzuch mnie boli.. mam nadzieję że fasolinda ma się dobrze .. kurde :/

z ta flegaminą było tak , że mój stary był wtedy chory. autentycznie i brał antybiotyk i pił flegamine , wiem w każdym razie że mocno upłynnia nasienie..

Samara dobrze, że Ci już lepiej
    Karolina też słyszałam o lukrecji że wspomaga płodność :)

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gadi masakra współczuję Ci nerwów ja też bym się wystraszyła. Dobrze wywietrz pomieszczenia i leż, odpoczywaj co by dzidzia też spokojna już była <3

A tą flegaminę to pić jakoś przed owu tak? Bo ja chcę pić razem z moim czy to zły pomysł żebyśmy obydwoje pili w tym samym czasie? Bo tak jak Judi pisała że też na śluz działa dobrze. Co do lukrecji to drogie dziadostwo :/ ale jeszcze olej z siemienia znalazłam w kapsułkach także nie muszę się męczyć z glutem :D

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Gadi masakra współczuję Ci nerwów ja też bym się wystraszyła. Dobrze wywietrz pomieszczenia i leż, odpoczywaj co by dzidzia też spokojna już była <3

A tą flegaminę to pić jakoś przed owu tak? Bo ja chcę pić razem z moim czy to zły pomysł żebyśmy obydwoje pili w tym samym czasie? Bo tak jak Judi pisała że też na śluz działa dobrze. Co do lukrecji to drogie dziadostwo :/ ale jeszcze olej z siemienia znalazłam w kapsułkach także nie muszę się męczyć z glutem :D
    wiesz co.. no jak już bierzesz olej w kapsułkach to myślę żebyś sobie lepiej odpuściła picie flegaminy.. a staremu dawaj ją na kilka dni przed owulacją bo to też potrzebuję chwilę czasu żeby żołnierze się rozrzedziły..

ja kupiłam siemię lniane ale drobno mielone.. i teraz nie bardzo wiem ile tego mogę użyć do picia żeby mi nie zaszkodziło.. bo niby za dużo w ciąży to też nie dobrze..
    a zaparcia mam potworne.. dziś w ogóle się nie dało wypróżnić mimo że wczoraj i jabłuszka jadłam i activie śliwkową... eh..

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2017, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, jeszcze nie kupiłam tego siemienia w kapsułkach tylko znalazłam na necie i chcę dopiero zamówić albo posprawdzać w aptekach. Na razie też miksuję ziarenka, do koktajlu dodaję i piję :)

Na zaparcia spróbuj może same suszone śliwki, morele bądź figi mnie zawsze przeczyszczało mleko ale od niedawna już jest spoko tylko na danio reaguję niezbyt ciekawie ;)

• kozamonia Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gadu, toście narobili!
    Ale cieszę się, że wszystko skończyło się dobrze :) z ogniem to nie ma zabawy, chwila nieuwagi i byłoby o wiele gorzej niż dym w domu.
    Teraz leż i odpoczywaj :)

Gaduaaa lubi tę wiadomość

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Nie, jeszcze nie kupiłam tego siemienia w kapsułkach tylko znalazłam na necie i chcę dopiero zamówić albo posprawdzać w aptekach. Na razie też miksuję ziarenka, do koktajlu dodaję i piję :)

Na zaparcia spróbuj może same suszone śliwki, morele bądź figi mnie zawsze przeczyszczało mleko ale od niedawna już jest spoko tylko na danio reaguję niezbyt ciekawie ;)
    ja wypiłam wczoraj z litr kefiru, zjadłam activie ze ślwiką, zjadłam 2 jablka.. piłam dużo wody.. no i dziś to siemie lnianie... i wodę z cytryną na czczo ciepłą no i nic !!!!!!!!! a czuje sie taka pełna, zapchana.. masakra

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozamonia wrote:
    Gadu, toście narobili!
    Ale cieszę się, że wszystko skończyło się dobrze :) z ogniem to nie ma zabawy, chwila nieuwagi i byłoby o wiele gorzej niż dym w domu.
    Teraz leż i odpoczywaj :)
    tak właśnie robię... bo na prawdę serce mi się ostro telepało aż się wystraszyłam o fasolkę !

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2017, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    ja wypiłam wczoraj z litr kefiru, zjadłam activie ze ślwiką, zjadłam 2 jablka.. piłam dużo wody.. no i dziś to siemie lnianie... i wodę z cytryną na czczo ciepłą no i nic !!!!!!!!! a czuje sie taka pełna, zapchana.. masakra

Gadi masakra to ja nie wiem co jeszcze by mogło pomóc chyba tylko lewatywa :D haha

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Gadi masakra to ja nie wiem co jeszcze by mogło pomóc chyba tylko lewatywa :D haha
    myśle coraz czesciej o czopkach... :(

• calanthe Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2020, 15:11

Gaduaaa lubi tę wiadomość

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    myśle coraz czesciej o czopkach... :(

A no pewnie chyba można stosować je w ciąży. Jak masz się męczyć to jasne że tak u mnie raczej bywa częściej problem w drugą stronę ze względu na mój drażliwy i delikatny żołądek ale to wiadomo stoperan wtedy ale na zaparcia to sama nie wiem co może pomóc jak tyle już wypróbowałaś.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2017, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Judi mój nie ma nic do gadania powiem że ma pić i koniec :P z resztą jak powiem że ja też bd piła to tym bardziej się zgodzi :) tylko właśnie z tym czasem nie wiem czy się będzie wyrabiał teraz... Ty też chcesz pić czy tylko dla małża?

Ja nie bardzo mojemu mogę dawać bo on w pracy w tych godzinach poza tym jeździ na wózku widłowym a w necie pisali że może ona wpływać na samopoczucie i trzeba uważać przy prowadzeniu pojazdów. Ja chcialam pić bo wiesiolek nie działa na mnie :/ a nie mogę nigdy zaobserwować śluzu płonnego takiego ekstra rozciągliWego.
    Na forach piszą że jeszcze syrop MUCOSOLVAN pomaga

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2017, 13:48

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calanthe wrote:
    O jaaaa pikolę, Gadu całe szczęście, że nic powy mażniejszego się nie stało! Teraz najważniejsze byś się uspokoiła i będzie dobrze. Fasolce na pewno nic nie grozi :)

Już kiedyś wspomniałam o burakach, są pomocne na zaparcia. Ewentualnie gruszki jak gdzieś dorwiesz :)
    tak po wigilii na której był barszcz na zakwaszanych burakach na drugi dzień w kiblu szał był ;) więc może i buraki by mi pomogły ale co? mam je zakwaszać i tak wpindalać? jezusie.. oo kupie gruszki
    ale ja i wodę z ogórków kiszonych piję.. i też nic..

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2017, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi22 wrote:
    Ja nie bardzo mojemu mogę dawać bo on w pracy w tych godzinach poza tym jeździ na wózku widłowym a w necie pisali że może ona wpływać na samopoczucie i trzeba uważać przy prowadzeniu pojazdów. Ja chcialam pić bo wiesiolek nie działa na mnie :/ a nie mogę nigdy zaobserwować śluzu płonnego takiego ekstra rozciągliWego.
    Na forach piszą że jeszcze syrop MUCOSOLVAN.

A jaki wiesiołek brałaś i ile? Na mnie też właśnie nie podziałał brałam ten z GALa, mam taki sam problem co Ty niestety śluz R u mnie dawno nie był widoczny chyba że głęboko w środku. Tak mucosolvan albo flegamina ale to to samo chyba albo guajazyl czy jakoś tak

• calanthe Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2020, 15:11

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    A jaki wiesiołek brałaś i ile? Na mnie też właśnie nie podziałał brałam ten z GALa, mam taki sam problem co Ty niestety śluz R u mnie dawno nie był widoczny chyba że głęboko w środku. Tak mucosolvan albo flegamina ale to to samo chyba albo guajazyl czy jakoś tak

Tej samej firmy 3razy w ciągu dnia po 2kapsułki.

No właśnie wiec może ja sobie ten syrop wypróbuje zobacze czy podziała na ewentualny sluz a w następnym cyklu załącze mojemu.
    A Twoj bierze jakies witaminy?

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi22 wrote:
    Na forach piszą że jeszcze syrop MUCOSOLVAN pomaga
    Mucosolvan to jest to samo co flegamina, to samo działanie tylko w składzie inny ale bez różnicy czy pijesz to czy to..
    nie musisz się martwić o wpływ na prowadzenie maszyn.. te syropy podaje się dzieciom i są bezpieczne.. piszą w ulotkach tak bo muszą.. zabezpieczają się
    więc spokojnie możesz mu dawać rano przed wyjściem do pracy 5ml i jak wróci.. o której kończy ? myślę że możesz godzine poprawki też wziąć na chama i podać o 18 jak nie możesz wcześniej

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calanthe wrote:
    trochę brudnej roboty jest, buraki ugotować, zetrzeć na tarce i doprawić sobie do smaku, dobry dodatek do obiadów, a jaki może być pomocny ;)
    jeśli nie chcesz się paprać, to możesz kupić gotowe :P
    a takie nie kiszone to mi nie pomagają ;) hehe

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2017, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi22 wrote:
    Tej samej firmy 3razy w ciągu dnia po 2kapsułki.

No właśnie wiec może ja sobie ten syrop wypróbuje zobacze czy podziała na ewentualny sluz a w następnym cyklu załącze mojemu.
    A Twoj bierze jakies witaminy?

Ja tak samo brałam :) i też nie podziałał na mnie. A siemienia próbowałaś? Ja teraz biorę zmielone siemię z jakimś owockiem miksuje :) mój bierze tylko witaminę C bo sądzi że jak zjada dużo owoców to nie musi zbytnio nic łykać ale chce zakupić właśnie ten syrop

‹‹ 834 835 836 837 838 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ